Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η άτρακτος σε ένα φυσίγγι έχει να κάνει με το στήσιμο του, με την κάννη του όπλου, είναι συνδιασμός των δύο ή υπάρχουν και κάποιες σταθερές;;;;

Αρη τα τσοκ φρενου....''μαζευουν'' την ατρακτο....οπως επισεις οι ''τετραγωνες'' γομωσεις εχουν μικροτερη ατρακτο
απο τις αλλες φιλε!!

View attachment 13235
60 μέτρα, φυσίγγι λαμπρό καφέ νο2 όπλο breda 930i τσοκ muller passing 56/130 σκάγια!
Εμένα μου φαίνεται πολλή καλή τουφεκιά.Μιλάμε για 60 μέτρα και εμπορικό φυσίγγι με χειμερινό στήσιμο.Με αυτή την εικόνα ο πράσινος θα πάρει τουλάχιστον 5-6 και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες η τουφεκιά θα είναι ακόμα πιο σφικτή.
Με ένα καλοστημένο φυσίγγι ιδιογόμωσης σίγουρα πάμε σε άλλα ποσοστά,αλλά εδώ το καφέ είναι αξιοπρεπέστατο.

Η τετραφωνη γομωση Αρη θεωρειται η γομωση που μεσα στον καλυκα εχει το ιδιο υψος και πλατος συμφωνα με τον Greener για το 12αρη θερωρουντε τα 28 γραμμαρια
Οση ειναι η διαμετρος του φυσιγγιου....να ειναι το υψος της γομωσης των σκαγιων φιλε!!!
Στα 12ρια οπλα ειναι τα 28 γραμμαρια σκαγια!!
Κάτι μάθαμε και σήμερα......well done.

Η τετραφωνη γομωση Αρη θεωρειται η γομωση που μεσα στον καλυκα εχει το ιδιο υψος και πλατος συμφωνα με τον Greener για το 12αρη θερωρουντε τα 28 γραμμαρια
Όταν πρίν κάποια χρόνια προσπάθησα να γράψω στο μακαριστό κυπριακό κυνηγετικό φόρουμ
για τετράγωνες γομώσεις ή αγγλικές όπως ονομάζονται διαφορετικά πετάχτηκε ο MOD o_Oo_Oo_Oo_O
καί μ'έκοψε '' δέν μας ενδιαφέρουν φίλε ούτε οι τετράγωνες γομώσεις ούτε οι τετράγωνες τυρόπιτες ''.........sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Όταν πρίν κάποια χρόνια προσπάθησα να γράψω στο μακαριστό κυπριακό κυνηγετικό φόρουμ
για τετράγωνες γομώσεις ή αγγλικές όπως ονομάζονται διαφορετικά πετάχτηκε ο MOD o_Oo_Oo_Oo_O
καί μ'έκοψε '' δέν μας ενδιαφέρουν φίλε ούτε οι τετράγωνες γομώσεις ούτε οι τετράγωνες τυρόπιτες ''.........sarcastic..sarcastic..sarcastic.
Τι να πεις Λαμπη;δυστυχως μας εχουν φαει τα πολλα γραμμαρια στη γομωση οτι οσο περισσοτερα σκαγια τοσο αυξανοντε οι πιθανοτητες να παρεις θηραμα ενω και με λιγοτερα κανεις δουλεια αρκει να τα στειλεις εκει που πρεπει

Τι να πεις Λαμπη;δυστυχως μας εχουν φαει τα πολλα γραμμαρια στη γομωση οτι οσο περισσοτερα σκαγια τοσο αυξανοντε οι πιθανοτητες να παρεις θηραμα ενω και με λιγοτερα κανεις δουλεια αρκει να τα στειλεις εκει που πρεπει
Αρκεί να τά στήσεις όπως πρέπει .sarcastic.

Το κλειδι ειναι η"αρμονια" του φυσιγγιου και εχει να κανει με νουμερο
σκαγιων-γραμμαρια-ογκο θηραματος-δερματικη αντισταση.
Η αποσταση ειναι μεταβλητη.Τα γραμμαρια απο μονα τους
δεν εχουν κανενα λογο αναφορας.

Νομίζω πως όταν έχεις μια πυκνη κατανομή, με το πάτημα τα σκάγια εχουν παει στον πινακα, σηκώνεται ντουμάνι οχρας και έχει λιωμένα σκάγια, τι ψέμα να πει και ο καημένος ο πινακας! Πάντα ένα φυσιγγι με λιγότερες πιεσεις και χαμηλές ταχύτητες θα βγάζει όμορφες κατανομές, λιωμένα σκάγια όμως θα βγάζει;

Τα τσοκ φρενου....εσωσαν κοσμο......και φυσεκια.......πολλοι απο αυτους που σημαδευαν τον γαιδαρο και επεφτε
ο μπακαλης......βρηκαν στοχο....και γεμισαν την βουρια....αυτο ξερω εγω!!!! ;) :)
Το τσοκ φρενου απαιτεί πολυ καλα μέτρα κοντακιου και πολυ απαιτητική σκοπευση!

Το τσοκ φρενου απαιτεί πολυ καλα μέτρα κοντακιου και πολυ απαιτητική σκοπευση!

Ηλια σαφως και σεβομαι αυτο που λες....το κοντακι το ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ....Τωρα για την σκοπευση....εαν βρεις
την προσκοπευση....τα πραγματα ειναι ποιο ευκολα απο τα τσοκ μαμα....παντα κρινοντας απο τον εαυτο μου !!!!

Το κλειδι ειναι η"αρμονια" του φυσιγγιου και εχει να κανει με νουμερο
σκαγιων-γραμμαρια-ογκο θηραματος-δερματικη αντισταση.
Η αποσταση ειναι μεταβλητη.Τα γραμμαρια απο μονα τους
δεν εχουν κανενα λογο αναφορας.
Αλεξ και ομως τα γραμμαρια εχουν καποια αναφορα..παρε παραδειγμα τους αγγλους που ριχνουν 28 γραμμαρια 6αρια σε φασιανο που δεν τον λες και το πιο μαλακο πουλι και ομως εχουν αποτελεσμα..εχω κυνηγησει και φασσα με 28γραμμαρια 5.5 κοντρα δοση και τα πουλια επεφταν σαν να τρακαραν σε τοιχο..δεν βγαζουμε βεβαια αχρηστα και τα παραπανω γραμμαρια αλλα οπως λες ειναι αναλογα με το θηραμα και το νουμερο των σκαγιων που θα το καταβαλλουν

Νομίζω πως όταν έχεις μια πυκνη κατανομή, με το πάτημα τα σκάγια εχουν παει στον πινακα, σηκώνεται ντουμάνι οχρας και έχει λιωμένα σκάγια, τι ψέμα να πει και ο καημένος ο πινακας! Πάντα ένα φυσιγγι με λιγότερες πιεσεις και χαμηλές ταχύτητες θα βγάζει όμορφες κατανομές, λιωμένα σκάγια όμως θα βγάζει;
Ηλια ακομα και εκεινο το φυσιγγι θα βγαλει λιωμενα αλλα λιγοτερα απο ενα πιο γρηγορο..γι αυτο και οι πολυ καλες κατανομες λογω των μικροτερων παραμορφωσεων της γομωσης

Status
Not open for further replies.
Back