Μπράβο κ ευχαριστώ ρε φίλεΠαιδες...εριξα και ακομα μια στα 45 μετρα με Ζ2Μ15....με εκανε καβαλα ο διαολος...και αστοχησα...
μου εφυγε η μιση τουφεκια εκτος στοχου...κριμα...γιατι αν και η μιση αποτυπωση εδειξε οτι ηταν
καλη τουφεκια και αυτη....
ΥΓ. Παναγιωτη....Χιλια ευχαριστω φιλε!!!
Την δοκιμή την έκανα για να "πιστοποιήσω" την αξιοπιστία του Pressure Trace.Φυσίγγια εμπορίου 32γραμ., 70χιλ κάλυκας. Δοκιμή 10 φυσιγγίων σε κάθε όπλο.
1. Pressure gun. 425μ/δ, 662bar. (Θαλάμη 70χιλ, μήκος 76εκατ, φουλ τσοκ).
2. Δικό μου όπλο. 385μ/δ, 637bar. (Θαλάμη 89χιλ, μήκος 61εκατ, κύλινδρος).
Ποια ειναι η δική σου γνώμη ;τι αποτέλεσμα θα είχαμε ;Δε λέει τίποτα η δοκιμή αυτή Δημήτρη, φουλ αβανταδορικη κάννη για την 70χιλ θαλάμη.
Αν ήταν ανάποδα οι κάννες????
70χιλ θαλάμη 61εκ και κύλινδρος VS 89χιλ θαλάμη 76εκ και φουλ τσοκΠοια ειναι η δική σου γνώμη ;τι αποτέλεσμα θα είχαμε ;
δεν είναι καθόλου παράλογο αυτό που λες αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες70χιλ θαλάμη 61εκ και κύλινδρος VS 89χιλ θαλάμη 76εκ και φουλ τσοκ
Θα εξαλειφοταν η διαφορά, πιστεύω σε ταχύτητες η δεύτερη θα ήταν καλύτερη και αρχική και "μενουσες".
Δεν είχε ποτε ελπίδα Μαριε η 89 θαλαμη να περασει την 70 χιλ σε ταχυτητεςδεν είναι καθόλου παράλογο αυτό που λες αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες
αλλά ξεφύγαμε υποτίθεται το θέμα είναι πυρίτιδες
Δημήτρη θα παίξουν πιο πολύ ρόλο τα 2εκ. μεγαλύτερης θαλάμης και μάλιστα αρνητικά τόσο ώστε να υπερκεράσουν σε απόδοση διάφορα 15 πόντων μήκος κάννης και ένα ολόκληρο χιλιοστό τελικής σύσφιξης??????Δεν είχε ποτε ελπίδα Μαριε η 89 θαλαμη να περασει την 70 χιλ σε ταχυτητες
Φυσικά, το όπλο του Elvas την Nova το έχω κ ξέρω ακριβώς τι γίνεται φίλε, λες να γράφω ερημη παράσταση ;Δημήτρη θα παίξουν πιο πολύ ρόλο τα 2εκ. μεγαλύτερης θαλάμης και μάλιστα αρνητικά τόσο ώστε να υπερκεράσουν σε απόδοση διάφορα 15 πόντων μήκος κάννης και ένα ολόκληρο χιλιοστό τελικής σύσφιξης??????
Μάριε σόρρυ για το οφτοπικ
άλλος ΜΕΓΑΣ ΜΥΘΟΣ η μακρυά κάννη: και 35 πόντοι κάννης δεν θα δώσουν τέτοιες ταχύτητες... η διαφορά στις αρχικές ταχύτητες μεταξύ κάννης 61 εκ και 81 εκ είναι μικρότερη από τις διαφορές σε ταχύτητες στα φυσίγγια του ίδιου κουτιούΔημήτρη θα παίξουν πιο πολύ ρόλο τα 2εκ. μεγαλύτερης θαλάμης και μάλιστα αρνητικά τόσο ώστε να υπερκεράσουν σε απόδοση διάφορα 15 πόντων μήκος κάννης και ένα ολόκληρο χιλιοστό τελικής σύσφιξης??????
Μάριε σόρρυ για το οφτοπικ
Πολύ ενδιαφέρον όσα εχετε γράψει και συμφωνώ σε πάρα πολλά.η διαφορά στις αρχικές ταχύτητες μεταξύ κάννης 61 εκ και 81 εκ είναι μικρότερη από τις διαφορές σε ταχύτητες στα φυσίγγια του ίδιου κουτιού
η σύσφιξη ΝΑΙ είναι παράγοντας αύξησης ταχύτητας.
5 μέτρα το μήκος κ 5 μέτρα το φουλ θα δώσει Μαριε, μέχρι τα 40 μ έχουμε αλλά 30 υπολοιπο , κ ξαναγράφω η 70 χιλ θαλαμη δίνει παραπάνω ταχυτητες κ φυσικά πιεσεις κ διάτρηση σε σχέση με την 76 η την 89 , η άμεση συνεπεια είναι ότι χάνει σε ποσοστα συγκεντρωσης, τι έκανε λοιπόν η Beretta στην Greystone κ έφτιαξε μια κανη δηλητήριο ;;άλλος ΜΕΓΑΣ ΜΥΘΟΣ η μακρυά κάννη: και 35 πόντοι κάννης δεν θα δώσουν τέτοιες ταχύτητες... η διαφορά στις αρχικές ταχύτητες μεταξύ κάννης 61 εκ και 81 εκ είναι μικρότερη από τις διαφορές σε ταχύτητες στα φυσίγγια του ίδιου κουτιού
η σύσφιξη ΝΑΙ είναι παράγοντας αύξησης ταχύτητας...
πάλι εκτός φύγαμε
Ωραίος ο Γιάννης...Benelli raffaello crio comfort 66cm
Πόση διαφορά μεταξύ 5* και 1* στο ίδιο φυσίγγι ;η σύσφιξη ΝΑΙ είναι παράγοντας αύξησης ταχύτητας..
αρχική πιστεύω όχι μεγάλη... στα 30 μέτρα όμως;Πόση διαφορά μεταξύ 5* και 1* στο ίδιο φυσίγγι ;
Άνευ σημασίας ... στα 30.αρχική πιστεύω όχι μεγάλη... στα 30 μέτρα όμως;
18,2 αυλό...και αν δε κάνω λάθος 66 εκατοστά δεν ήταν αυτή;5 μέτρα το μήκος κ 5 μέτρα το φουλ θα δώσει Μαριε, μέχρι τα 40 μ έχουμε αλλά 30 υπολοιπο , κ ξαναγράφω η 70 χιλ θαλαμη δίνει παραπάνω ταχυτητες κ φυσικά πιεσεις κ διάτρηση σε σχέση με την 76 η την 89 , η άμεση συνεπεια είναι ότι χάνει σε ποσοστα συγκεντρωσης, τι έκανε λοιπόν η Beretta στην Greystone κ έφτιαξε μια κανη δηλητήριο ;;
Στις απαντήσεις που ζητάς μπορούν ΜΟΝΟ, και με ΣΙΓΟΥΡΙΑ, να σου απαντήσουν οι κατασκευαστές των πυρίτιδων.
Μόνο αυτοί έχουν κάνει ενδελεχή έλεγχο και δοκιμές των προιόντων που παράγουν και τα πραγματικά αποτελέσματα τα διαφυλάσουν σαν επτασφράγιστα μυστικά.
Μη περιμένεις απαντήσεις από το μέσο Έλληνα κυνηγό που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι "αγράμματος" σ' αυτά τα θέματα, εμού συμπεριλαμβανομένου.
Και το χειρότερό μας, το έγραψες και εσύ πιο πριν, είναι ότι είμαστε μιμητές (για να μην πω κακέκτυπα αντίγραφα) των Ιταλικών δοξασιών.
Κάποτε ήμασταν πρώτοι και μας ακολουθούσαν και μας αντέγραφαν.
Σήμερα είμαστε τελευταίοι, και με διαφορά, και κανείς δεν μας γουστάρει.
Άραγε να φταίει κάποιος άλλος για αυτό εκτός από ΕΜΑΣ;
την ερώτηση την απεύθυνα σ΄αυτούς που πιστεύουν πως η υγρασία επηρεάζει την απόδοση της πυρίτιδας, τι μου απαντάτε εσείς οι δύο;;;Νομίζω ξεκαθαρίστηκε αυτό.
Η υγρασία ΔΕΝ επηρεάζει την εσωτερική βλητική.
Επηρεάζει την πυρίτιδα κατά την αποθήκευση, όταν αυτή δεν είναι σωστή.