Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρες κι από δω...

Τελικά άβυσσος η ιδιογόμωση κ οι ιδιαιτερότητες της κάθε πυρίτιδας,και πόσο μάλλον της "ξεχασμένης" από πολλούς CH6, η οποία κρύβει πολλά χούγια απ'ότι καταλαβαίνω....;)
Η φωτογραφία προφίλ είναι τρομερή !!! και επίκαιρη.
Ωραία τουφεκιά με το τσοκ αυτό.

Κωστή εσυ που έχεις δοκιμάσει (γιατί εγώ τα παω κατευθείαν για κυνήγι) τι "βλέπεις" σε σχέση με την MB32
Η CH6 μου θυμίζει τη Sipe κ τη GP...δν παίρνει πάτημα,θέλει μαλακά βύσματα κ αγαπά το 616 κ ως τώρα μου έχει δίξει πως είναι ταχύτερη από την ΜΒ32.

Η ΜΒ32 αντίθετα,παίρνει φώρτομα,πάτημα αλλά είναι πιο συγκεντρωτική πυρίτιδα και δν επιλέγει εύκολα βύσματα (μαλακά ή σκληρά)....

Νικο Ευχαριστώ. Η βολη με tecna μου άρεσε . Στα 45 μετρα 45% σε κυκλο 75εκ . Οπως λες και εσυ έχει περιθωρια βελτίωσης. Νομιζω με βυσμα που περικλείει ολα τα σκάγια οπως το sg magnum, θα πάει ακόμα καλύτερα , αν και ήδη είναι ικανοποιητική. Θα το δοκιμάσω μολις παρω την ssb+ .

Η φωτογραφία προφίλ είναι τρομερή !!!
Ο @ΝίκοςΠ με λέει μπορλοτιέρη.... :p
Είπα κ εγώ να το κάνω πιο επίκαιρο...αλλά η φωτό στο προφίλ μου είναι καθαρά λόγο της επετείου των 200 ετών από την απελευθέρωση.

Λευτέρη με την δική μου προσέγγιση η κανη πρέπει να καλύπτει τις απαιτήσεις μου , που ( μπορεί να κανω λάθος) είναι βολες απο 10 μέχρι 45 ή και 50 μέτρα. Ποτε δεν ξέρω τι θα μου παρουσιαστει , μπεκατσα, λαγος γουρούνι . Παντα κυνηγαω με σκυλο και ενω πηγαινω πχ για μπεκατσα εχω και οχταβολα και 6αρια. Ασε που εχω μια αιρετική άποψη για το τσοκ., το θεωρώ αναγκαία επινόηση για την εποχή του , οχι πλεον . Τα μειονεκτήματα του είναι περισσότερα απο τα πλεονεκτήματα. Για μενα ιδανικο είναι το σκητ ή και ο κύλινδρος.
Καταλαβαίνω τι εννοείς.
Εκτός, ίσως, από όπλα που έχουν σταθερό τσοκάρισμα, προτιμώ να έχω ίδια φυσίγγια και να μεταβάλλω την κατανομή με τα τσοκ, παρά να φτιάχνω διαφορετικά φυσίγγια για το ίδιο τσοκ και το συγκεκριμένο όπλο.
Η πρώτη μέθοδος είναι πιο πρακτική αλλά όπως λες υπάρχουν και ιδιαιτερότητες.

Λαμπη ισως αυτο που προτείνεις με lb6 να πάει ακόμα καλύτερα. Τον lb6 τον αφήνεις οπως είναι ή χαραζεις

Καλημερα Λετευρη μου!!!! Φιλε μου καλέ , ξερεις τι ''σημαινει'' LB6 ??? Τον εχεις ξανα δουλεψει ??

Εαν υποθεσουμε οτι θα σου βγαλει ενα 70% ( εφικτο ειναι ) στα 45 μετρα με 4*.....στα 25-30 οταν
θα σου βγει το θηραμα τι θα κανεις ??? Θα το αφησεις να ''παρει'' μετρα ?? Εαν του ριξεις σε αυτα τα
μετρα και ευστοχισεις......θηραμα στο χερι δεν παιρνεις....θα το εχεις διαλυσει...μηπως πρεπει να ξανα
σκεφτεις την χρηση των τσοκ φιλε??

Πιστευω οτι και με αυτο το 45% συγκεντρωση στα 45 μετρα ,,,,,στα 20 -25 μετρα το θηραμα θα ειναι
αχρηστο.... εαν βρεθει στο κεντρο της τουφεκιας!!!

Απλα την γνωμη μου σου ειπα.....Τον τελευταιο λογο βεβαια τον εχεις εσυ....και ευχομαι να μην παρεξηγησεις
συζητηση κανουμε.....και παντα καλοπροαιρετα φιλε μου!!!!

Ωραίο set up αυτό κ.Νίκο για LB6 +DIANA cal 20
Καλημερα Λαμπη μου!!!
Δυο αποριες.....1η. Ποσα bar το υπολογιζεις το σεταπ με ντιανα δλδ χωρις αμορτισερ ο LB6 ??
2η. Δεν θα σκορπισει η τουφεκια χωρις απορτισερ??

Καλημερα Λαμπη μου!!!
Δυο αποριες.....1η. Ποσα bar το υπολογιζεις το σεταπ με ντιανα δλδ χωρις αμορτισερ ο LB6 ??
2η. Δεν θα σκορπισει η τουφεκια χωρις απορτισερ??
Kαλημέρα .Θέλει diana cal 20 10mm σάυτά τα γραμμάρια .Ξέχασα να το γράψω .
Γύρω στα 700-750 bar ανάλογα με το ζόρισμα στο κλείσιμο .Δεν θέλει ζόρισμα .Έχει αρκετό βάρος -αντίσταση για 1.90 πυρίτιδα .
Η ντουφεκιά αν κλείσει σωστά το φυσίγγι και με buffer θάναι αρκετά καλή .

Γύρω στα 700-750 bar ανάλογα με το ζόρισμα στο κλείσιμο .Δεν θέλει ζόρισμα .Έχει αρκετό βάρος -αντίσταση για 1.90 πυρίτιδα .

Σε τι υψος τι κλεινεις αυτο Λαμπη ?? Τελικο υψος ρελιασματος ??
Επισεις και κατι αλλο ακομα....η ντιανα που βαζεις συμπιεζεται ???
Μου λεει ενας φιλος οτι εχει ντιανα ( στα χερια του ) που συμπιεζονται.....για cal 20. και cal 12 .
Ξερω οτι οι ΝΤΙΑΝΑ δεν συμπιεζονται....
Εχουν ''πεσει'' τετοιες ΝΤΙΑΝΑ στα χερια σου , που να συμπιεζονται ??

Η Diana ειναι συμπιεσμενος χαρτοπολτος και πιστευω οτι συμπιεζεται ελαχιστα ως καθολου. Οι κετσεδενιες που κυκλοφορουσαν καποια στιγμη παλιοτερα, αλλα και προσφατα, λιπασμενες ή μη, εχουν καποια συμπιεσιμοτητα, και παρομοια συμπεριφορα με τις κανονικες μαλλινες

Λαμπη μου , το εκλεισα και το εριξα....Με την μονη διαφορα....οτι εβαλα 10χιλιοστα φελλο και οχι
ντιανα μεσα στον LB6. Ολα τα αλλα οπως τα εδωσες....
Η ογκομετρια βγηκε στα 12 χιλιοστα....και εκλεισα στα 57,2 ( του χαρίστικα λιγο ) σε καινουργιο
καλυκα ΣΕΝΤΙΤ Τ3-.
Μου εδωσε στα 35 μετρα με 4* αστρα μαμα..80% συγκεντρωση στον κυκλο των 76 εκατοστων.
Σε αυτα τα μετρα ο LB6 τρυπισε τον στοχο....πολυ δυναμη....εαν ευρισκε θηραμα θα το εκοβε
στην μεση φιλε!!
Πιστευω οτι με μια μικρη τροποποιηση στο σεταπ....μπορει να δωσει το 100% της τουφεκιας
μεσα στον κυκλο.... σε αυτα τα μετρα ανετα.....και χωρις ''ζορια''.... Για μενα δεν εχει νοημα ομως φιλε!!!!
Εαν μπορεσω.....θα βαλω φωτο... :)

Λαμπη μου , το εκλεισα και το εριξα....Με την μονη διαφορα....οτι εβαλα 10χιλιοστα φελλο και οχι
Η ογκομετρια βγηκε στα 12 χιλιοστα....και εκλεισα στα 57,2 ( του χαρίστικα λιγο ) σε καινουργιο
καλυκα ΣΕΝΤΙΤ Τ3-.
Μου εδωσε στα 35 μετρα με 4* αστρα μαμα..80% συγκεντρωση στον κυκλο των 76 εκατοστων.
Σε αυτα τα μετρα ο LB6 τρυπισε τον στοχο....πολυ δυναμη....εαν ευρισκε θηραμα θα το εκοβε
στην μεση φιλε!!
Πιστευω οτι με μια μικρη τροποποιηση στο σεταπ....μπορει να δωσει το 100% της τουφεκιας
μεσα στον κυκλο.... σε αυτα τα μετρα ανετα.....και χωρις ''ζορια''.... Για μενα δεν εχει νοημα ομως φιλε!!!!
Αυτός ο LB6 θα πρέπει να είναι "μανούλα" για σκάγια Νο 4 και μακρινές βολές με το ανάλογο τσοκ.

καλυκα ΣΕΝΤΙΤ Τ3-.
στην μεση φιλε!!
Ok.
Με diana cal 20 και κλείσιμο 57.80 θάναι πιό καλό

Status
Not open for further replies.
Back