Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρες κι από δω...

Όσο νωρίς μπορούσα να κάνω τη δοκιμή που σας είπα χθες,γιατί ΤΩΡΑ έχουμε 21°C....:eek:
Η δοκιμή έγινε στους 17°C στις 9:30 το πρωί.

Η δοκιμή έγινε με το S/P 66cm 3*** στα 36m...(αυλός 18.4)
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

View attachment 24676View attachment 24677View attachment 24678View attachment 24679View attachment 24680

Τελικά άβυσσος η ιδιογόμωση κ οι ιδιαιτερότητες της κάθε πυρίτιδας,και πόσο μάλλον της "ξεχασμένης" από πολλούς CH6, η οποία κρύβει πολλά χούγια απ'ότι καταλαβαίνω....;)
Καλημέρες κι από δω.

Σήμερα ταχογραφήθεικε το παραπάνω setup για να μου/μας λυθούν και οι απορίες.... :)

Οι δοκιμές γίναν με το δικό μου όπλο Fabarm Jupiter 71cm 2* (σταθερό)
στο V 1.5

1η) βολή 431m/s
2η) βολή 433m/s
3η) βολή 437m/s

20210325_073543.jpg
Γενικό Μ.Ο 433m/s στο V 1.5

Last edited:
Παλικαρια κατ'αρχην..... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους τους Ελληνες...

Τωρα εαν υποθεσουμε οτι κυνηγουσαμε και εδω αγριογαλους....ποσο περισσοτερο επρεπε να μαζεψω
την τουφεκια με την Τεκνα ?? Γνωριζει κανεις ??
Θελω να μου πειτε την γνωμη σας....αν αυτη η τουφεκια και για αυτο το κυνηγι απορριπτεται ή οχι ??

Το σεταπ το γραφω στον στοχο....και ειναι απο την χθεσινη δοκιμη μου.

Φωτο θα βαλει ο καλος μου φιλος ο Αλεξ , και τον ευχαριστω πολυ!!! :)

Παλικαρια κατ'αρχην..... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους τους Ελληνες...

Τωρα εαν υποθεσουμε οτι κυνηγουσαμε και εδω αγριογαλους....ποσο περισσοτερο επρεπε να μαζεψω
την τουφεκια με την Τεκνα ?? Γνωριζει κανεις ??
Θελω να μου πειτε την γνωμη σας....αν αυτη η τουφεκια και για αυτο το κυνηγι απορριπτεται ή οχι ??

Το σεταπ το γραφω στον στοχο....και ειναι απο την χθεσινη δοκιμη μου.

Φωτο θα βαλει ο καλος μου φιλος ο Αλεξ , και τον ευχαριστω πολυ!!! :)
Φωτο ΝικουΠ

Attachments

• IMG-3f0d4c007cc43755eac67373804b569e-V.jpg
    IMG-3f0d4c007cc43755eac67373804b569e-V.jpg
    199,8 KB · Προβολές: 102
  • IMG-4a39e06b186e947f47f38efb5176757d-V.jpg
    IMG-4a39e06b186e947f47f38efb5176757d-V.jpg
    197,3 KB · Προβολές: 102
κ.Νίκο πιστεύω ότι αν αλλάξεις σε 688 και κλείσεις 57.50 θα αγγίξει την διάτρηση του express .

Λαμπη μου ,δεν ''κυνηγαω'' να πιασω την διατρηση του express......Καλυτερα να κυνηγησει αυτο
εμενα μηπως και ανεβασει ποσοστα συγκεντρωσης που του λειπουν.
Μαλλον ακουγεται εγωιστικο.....αλλα αυτη ειναι η αληθεια.
Ενα φυσιγγιο εχει πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να σκοτωσει στα 50 μετρα....εχοντας στα 40 μετρα
85% συγκεντρωση απο αυτο που εχει 72% . Μηπως κανω λαθος ?? Η λογικη και η πραξη αυτο λεει.
Οσον αφορα την διατρηση το ΙΔΙΟ καλα θα σκοτωσει και αυτο με 4,9 χιλιοστα με το αλλο με τα 5,4 χιλιοστα.

Καλα ειναι ολα τα υλικα του Αμερικανου...δεν αντιλεγω....καλοι και οι κωνικοι καλυκες....καλα και τα
βυσματα του....καλες και οι μπαρουτες του.....αλλα οπως βλεπεις και με τα δικα μας υλικα τον ''παταμε'' οτι
ωρα θελουμε κατω!!!
Αλλωστε ενας απο τους λογους που γραφω αναλυτικα τα σεταπ μου στον στοχο ειναι για να τα
δοκιμασει οποιος θελει....για τον λογο του αληθες!!!
Ας τελειωσει αυτος ο μυθος με τα Αμερικανικα.....ας σοβαρευτουν επιτελους οι Ελληνες κατασκευαστες
φυσιγγιων και ας βγαλουν σταθερα σε ποιοτητα φυσιγγια . Μπορουν να το κανουν.

Το χρωστανε αυτο στους Ελληνες κυνηγους που αγοραζουν τα προιοντα τους και τους στηριζουν!!!!

Το σεταπ ειναι καλο...θα το ξανα ριξω και θα το μετρησω γιατι με ενδιαφερει και εμενα...υπολογιζω
την ταχυτητα του V1,5-410-420m/s .Ο ταχογραφος δεν μετρησε τις δυο βολες που εκανα απο το αλευρι
που ειχαν ''πιασει'' οι αισθητηρες επανω τους....δεν ηταν θεμα μπαταριας.
Τωρα οσον αφορα την περισσοτερη διατρηση αυτο που λες με την τροποποιηση του σεταπ σωστο
το βλεπω....θα το δοκιμασω και αυτο.
Εχω κλεισει με Τεκνα και drago τα σκαγια απο το ενα σφαγμενο ρεμικτον exrpess ,λογω βαρους
γομωσης...εβαλα και 1,5 γραμμαριο αλευρι....Θα το ριξω πρωτα ο Θεος αυριο για δω τι διαφορές
θα εχω !!! Θα σε ενημερωσω φιλε!!!

Ρώτησα κάποιο πρίν 3-4 χρόνια αν θυμάμαι καλά γιατί δεν βάζει μέσα
στην κυνηγετική του συλλογή που πουλά (βιοτέχνης )κι'ένα (1) τουλάχιστον
36'αρι Tecna(όχι 38-40-42) αφού πουλά σαν μπαρούτι ή αν το θές είναι μόδα στους κυνηγούς .
Δέν χρειάζεται μου απάντησε είμαστε κομπλέ .o_O
Εδώ βλέπω τους ιταλούς που είναι μέτρ του μάρκετιγκ κάθε λίγο αλλάζουν μέχρι
και τα κουτιά όχι μόνο παρουσιάσεις νέων προιόντων .
Ο άλλος (το ξανάγραψα ) μούπε ότι τα νίκελ σκάγια δεν κάνουν .....
Αυτό για μένα είναι απουσία πραγματικής αγάπης γι'αυτό που κάνουν .
Αφήνουν ελεύθερο το πεδίο στους καρχαρίες να τους καταπιούν .Κρίμα

Ρώτησα κάποιο πρίν 3-4 χρόνια αν θυμάμαι καλά γιατί δεν βάζει μέσα
στην κυνηγετική του συλλογή που πουλά (βιοτέχνης )κι'ένα (1) τουλάχιστον
36'αρι Tecna(όχι 38-40-42) αφού πουλά σαν μπαρούτι ή αν το θές είναι μόδα στους κυνηγούς .
Δέν χρειάζεται μου απάντησε είμαστε κομπλέ .o_O
Σου εξήγησε γιατι δεν θέλει την tecna?Μήπως για δικους του λόγους δεν θελει να γεμίζει με πυριτιδες nsi κ προτιμαει άλλες?

Σου εξήγησε γιατι δεν θέλει την tecna?Μήπως για δικους του λόγους δεν θελει να γεμίζει με πυριτιδες nsi κ προτιμαει άλλες?
Γεμίζει με πυρίτιδες NSI .
Ίσως είναι η ιδιαίτερη δυσκολία ροής της εναντι των μονοβασικών .Όλοι οι άλλοι τόχουν λύσει .
Άφησαν το πεδίο στην NSI (ειδικά ) και λιγότερο στην RC (camouflage ) να αλωνίζουν .

Καλημέρες κι από δω.

Σήμερα ταχογραφήθεικε το παραπάνω setup για να μου/μας λυθούν και οι απορίες.... :)

Οι δοκιμές γίναν με το δικό μου όπλο Fabarm Jupiter 71cm 2* (σταθερό)
στο V 1.5

1η) βολή 431m/s
2η) βολή 433m/s
3η) βολή 437m/s

View attachment 24991
Γενικό Μ.Ο 433m/s στο V 1.5
Κωστή οπωσδήποτε γνωρίζεις ότι την ''δουλειά '' όσο αφορά ταχύτητα αλλά και μάζεμα της ντουφεκιάς
την έκανε το πράσινο SG12 .
Σπουδαίο βύσμα .Το χρησιμοποιώ στο PSB2 1.85 X 36

Κωστή οπωσδήποτε γνωρίζεις ότι την ''δουλειά '' όσο αφορά ταχύτητα αλλά και μάζεμα της ντουφεκιάς
την έκανε το πράσινο SG12 .
Σπουδαίο βύσμα .
Και βέβαια το γνωρίζω Λάμπη.
Κάνει καλή έμφραξη,σκληρό βύσμα,βγάζει δύναμη και όχι συγκεντρώσεις...είναι βύσμα που δν παίρνει πάτημα...αν το πατήσεις....την πάτησες...θα ψάχνεις να βρεις σκάγια στν πίνακα....
Επίσης δημιουργεί κοντή άτρακτο,καθώς ότι κ να του κάνεις τα πέταλα από ΟΛΟΥΣ τους S.G είναι "εύθραυστα" και κόβονται μόνα τους τις περισσότερες φορές....

Υ.Γ Την ίδια ταχύτητα την έχω πάρει κ με Τασκώφ 16 σε άλλο setup...επίσης σπουδαίο βύσμα.

Άφησαν το πεδίο στην NSI (ειδικά ) και λιγότερο στην RC (camouflage ) να αλωνίζουν .
Μπείτε στα site
https://www.nobelsport.it/en/
https://www.rc-cartridges.com/

Η γκάμα φυσιγγίων που προσφέρει κάθε εταιρία είναι περισσότερα από τα θηρεύσιμα είδη.
Εγώ "αύριο" θέλω να πάω για φάσσες ... πιο γ@μημένο φυσίγγι πρέπει να αγοράσω ?

Μερικές φορές βλέπω εδώ κάποιον να ζητάει φυσίγγι για ένα θήραμα και να πέφτουν 10 προτάσεις.
Αυτό είναι το πρόβλημα με τις εταιρίες ... υπερπροσφορά και βραχυκύκλωμα από υπερπληροφόρηση με άχρηστες πληροφορίες και όμορφες εικόνες.
Καταλήγεις λοιπόν στο εξειδικευμένο φυσίγγι για το θήραμα που σε ενδιαφέρει το οποίο μπορεί να μην έχει καμία διαφορά με κάποιο άλλο προσφερόμενο (με εξαίρεση την τιμή) και καταλήγεις να μην μπορείς να σκοτώσεις στα 35μ :)

Θα μου πείτε, δοκιμή στον πίνακα ... και εγώ θα ρωτήσω ... πρέπει να την κάνω σε κάθε παρτίδα, κάθε χρόνο ή άπαξ ;

ps
Θα δώσω μια ευκαιρία σε ελληνικό φυσίγγι 36γρ με τέκνα ... μπορείτε να μου πείτε μερικά εκτός το παρακάτω που το ξέρω
https://www.lambro.gr/proion/fysiggia-kynigetika/biturbo-36/
Από ποιότητα και υλικά κατασκευής τι λέει το biturbo ?

Αυτό είναι το πρόβλημα με τις εταιρίες ... υπερπροσφορά και βραχυκύκλωμα από υπερπληροφόρηση με άχρηστες πληροφορίες και όμορφες εικόνες.
Συμφωνώ απόλυτα.
Από ποιότητα και υλικά κατασκευής τι λέει το biturbo ?
Εφάμιλλο των αντίστοιχων Αμερικάνικων σε χαμηλότερη τιμή.

Capture.PNG

Συμφωνώ απόλυτα.

Εφάμιλλο των αντίστοιχων Αμερικάνικων σε χαμηλότερη τιμή.

View attachment 25060
Κάτι δεν πάει καλά με τα νούμερα, με το ζόρι να ξεπερνάει τα 600 μπαρ και τα 360μ/δ το μπιτουρμπο?????
και να ηταν απο ενα φυσιγγι, να ελεγα επεσε η περοπτωση, αλλα και τα 5????
μαλλον δε μετραει καλα το εργαλειο......

Status
Not open for further replies.
Back