Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ διαβάζοντας για πυρίτιδες, σκάγια, βύσματα κτλ έχω μια βασική ερώτηση.

Τελικά υπάρχει ο συνδιασμός υλικών που βγάζει φυσίγγι από νο2-6, στα 35-40gr με
1. Άνω της αποδεκτής συγκέντρωσης
2. Άριστη διάτρηση
3. Το οποίο να δουλεύει εξίσου καλά στους -10 έως +35, με υγρασία ή χωρίς ;

Μην μου απαντήσετε ότι εξαρτάται το όπλο, ή ότι κάθε καιρός-θήραμα θέλει το φυσίγγι του για να πάρεις το μέγιστο που μπορείς.

Μιλάμε για το ιερό δισκοπότηρο των φυσιγγίων.
Ένα για όλα ...
Μπορεί να κατασκευαστεί αυτό το πράγμα ;

Αν μιλάμε για εμπορικά πχ κυνηγάει κανένας με 1 φυσίγγι όλο τον χρόνο από πέρδικα και πάνω, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το κόστος ;

Ή τελικά αυτή είναι μια ερώτηση άνευ ουσίας ;
Φυσικά γίνεται με το αναλογο κόστος στα υλικά , εμπορικά ασυμφορο φυσικά

Δίκιο έχεις σ'αυτό Τόλη .
Το δοκιμάσαμε παλιά με Percorso caccia 36 μπλέ . Μικρές -ασήμαντες διαφορές

Λαμπη εξηγησε μου φιλε....Τι εννοεις ''ασημαντες'' ???
Εριξες ΠΧ στα 35 μετρα ( δεν λεω 40 ) με φουλ τσοκ και το ιδιο φυσιγγιο με 5* αστρα στα ιδια μετρα...
και οι διαφορες ηταν ασημαντες???

Οσον αφορα τα βυσματα με ποτηρι....Ενα φυσιγγιο που εχει στα 50 μετρα με φουλ τσοκ 65-67% συγκεντρωση
με 4* αστρα εχει 45% . Εαν το 20% θεωρειται ελαχιστο.....τοτε εγω παω πασο!!!

ΥΓ, Ολοι γνωριζουν οτι οι μαλλινες ακουν καλυτερα στα τσοκ....ωστοσο μην βγαλουμε τα βυσματα
αχρηστα!!!!

Στη φασσα που ειμαι φαν πηγαινω παντα με νο6 κοντα μακρια και παντα και παντου, για μενα το νο6 σου δινει πουλια ανετα στα 50 μετρα, δοκιμασμενο και τσερκαρισμενο χρονια τωρα.

Με 34γρ νο6 εχω κυνηγησει τρυγονι και μεχρι τελος σαιζον φασσα, speed 34 και αδυναμια μου του Ρουμελ το 34 παλι σε νο6, περυσι βεβαια εριξα και μερικα percorco 36 no6 που το εχω δοκιμασει κι αυτο στα τρυγονια χωρις προβλημα.

Λαγο οταν πηγαινα εβαζα 36γρ νο3 σχεδον παντα, αν πηγαινα για παπια παλι με νο3 θα πηγαινα ημερησιο και νο6 απογευματινο, εχω βαλει πολλες δοκιμες με νο6 στα 51 μετρα και αν στειλεις την τουφεκια εκει που πρεπει η φασσα καπνιζει, οχι απλως πεφτει.

Μπορουσα ανετα ειμαι με ενα φυσιγγι ολο το χρονο, το ενα θα ηταν Ρουμελιωτης 34 νο6 που δεν με κρεμασε ποτε και το αλλο το percorso, αυτα τα λιγα απο εμενα, να ειμαστε ολοι καλα και να κυνηγησουμε φετος!!!

κ.Νίκοοοοοο τα 24άρια περιμένουμε .terror.

Λαμπη μου τα 24ρια ειναι μεγαλη φασαρια.....ετσι οπως θελω να τα δοκιμασω εγω...
Θα σου εξηγησω τι εννοω....
Εχω 10 φυσιγγια με διαφορετικα βυσματα και 2% αντιμονιο τα σκαγια + 10 ''εφεδρικα'' για 2η βολη.
Εχω αλλα δεκα με το ιδιο κλεισιμο ...αλλα με 5% αντιμονιο + 10 ''εφεδρικα''.....

Αυτα θα πεσουν στα 20 μετρα με 5* αστρα.....

Πρεπει να ριξω ομως και στα 32-33 μετρα με 3* αλλα τοσα φυσιγγια.....
Για βγαλε αριθμο δοκιμων.....

Και εαν ριξω και 28ρια....''καλημερα σας''....πρεπει να κατασκηνωσω στο σκοπευτηριο....και τι ''σκοπευτηριο''
ουτε καντινα για καφε δεν εχει......πεδιο βολης του στρατου ειναι...

Πρεπει να κανω ''μετακομιση''....να κουβαλαω το τραπεζι που στηριζω το οπλο και εχω το τετραδιο
που γραφω....καρεκλα.....ταχογραφο... στοχους ,ψυγειο για νερο και φαγητο + ομπρελα θαλασσης για να εχω τον
ταχογραφο στον ισκιο....
Οπως καταλαβαινεις....τα πραγματα δεν ειναι ευκολα....
Οι δοκιμες θα γινουν....αλλα θα περιμενουμε λιγο....να ανοιξει το κυνηγι....ωστε να μπορω να ριχνω στο
''δικο μου'' πεδιο βολης φιλε....και ν'αχω και την γειτονισα να φωναζει....Βαρα Νικολα!!!! :D

Εγώ διαβάζοντας για πυρίτιδες, σκάγια, βύσματα κτλ έχω μια βασική ερώτηση.

Τελικά υπάρχει ο συνδιασμός υλικών που βγάζει φυσίγγι από νο2-6, στα 35-40gr με
1. Άνω της αποδεκτής συγκέντρωσης
2. Άριστη διάτρηση
3. Το οποίο να δουλεύει εξίσου καλά στους -10 έως +35, με υγρασία ή χωρίς ;

Μην μου απαντήσετε ότι εξαρτάται το όπλο, ή ότι κάθε καιρός-θήραμα θέλει το φυσίγγι του για να πάρεις το μέγιστο που μπορείς.

Μιλάμε για το ιερό δισκοπότηρο των φυσιγγίων.
Ένα για όλα ...
Μπορεί να κατασκευαστεί αυτό το πράγμα ;

Αν μιλάμε για εμπορικά πχ κυνηγάει κανένας με 1 φυσίγγι όλο τον χρόνο από πέρδικα και πάνω, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το κόστος ;

Ή τελικά αυτή είναι μια ερώτηση άνευ ουσίας ;
Το # 3 υπαρχει
Το χω ζησει
Κ το χω δει
Στο κυνηγι

ομως δεν εχουμε τοσο χαμηλες θερμοκρασιες εμεις
Μεχρι -5 μεσο ορο στα ορεινα
Εχουμε ομως υπερβοκικα ψηλες...

Άλεξ, κάνε έναν κόπο και βάλε φωτό από τα φυσίγγια αυτά (τα κουτιά τους) ...
Θα τα τιμήσω ... 1+1
Ο Αντρέας γενικά δεν είναι πολύ σταθερός στο εμφανισιακό κομμάτι των φυσιγγίων οπότε μη ψάχνεις χρώμα κουτιού και κάλυκα αλλά την συνταγή!

Ο Αντρέας γενικά δεν είναι πολύ σταθερός στο εμφανισιακό κομμάτι των φυσιγγίων οπότε μη ψάχνεις χρώμα κουτιού και κάλυκα αλλά την συνταγή!
Αγόρασα μόνο τα percorso Bill.
@Alex76 Άλεξ ευχαριστώ, θα τα έχω υπόψη και του Ρουμελιώτη αλλά έχω ήδη πολύ πράμα στην ντουλάπα φίλε.
Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα ρίξω 25 6άρια του χρόνου.
Μόνο Χριστούγεννα που θα πάω χωριό σε καμιά φάσσα ..

Αγόρασα μόνο τα percorso Bill.
@Alex76 Άλεξ ευχαριστώ, θα τα έχω υπόψη και του Ρουμελιώτη αλλά έχω ήδη πολύ πράμα στην ντουλάπα φίλε.
Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα ρίξω 25 6άρια του χρόνου.
Μόνο Χριστούγεννα που θα πάω χωριό σε καμιά φάσσα ..
Και ήθελα να σε ρωτήσω πού θα τα ρίξεις... .big smile.

Στη φασσα που ειμαι φαν πηγαινω παντα με νο6 κοντα μακρια και παντα και παντου, για μενα το νο6 σου δινει πουλια ανετα στα 50 μετρα, δοκιμασμενο και τσερκαρισμενο χρονια τωρα.

Με 34γρ νο6 εχω κυνηγησει τρυγονι και μεχρι τελος σαιζον φασσα, speed 34 και αδυναμια μου του Ρουμελ το 34 παλι σε νο6, περυσι βεβαια εριξα και μερικα percorco 36 no6 που το εχω δοκιμασει κι αυτο στα τρυγονια χωρις προβλημα.

Λαγο οταν πηγαινα εβαζα 36γρ νο3 σχεδον παντα, αν πηγαινα για παπια παλι με νο3 θα πηγαινα ημερησιο και νο6 απογευματινο, εχω βαλει πολλες δοκιμες με νο6 στα 51 μετρα και αν στειλεις την τουφεκια εκει που πρεπει η φασσα καπνιζει, οχι απλως πεφτει.

Μπορουσα ανετα ειμαι με ενα φυσιγγι ολο το χρονο, το ενα θα ηταν Ρουμελιωτης 34 νο6 που δεν με κρεμασε ποτε και το αλλο το percorso, αυτα τα λιγα απο εμενα, να ειμαστε ολοι καλα και να κυνηγησουμε φετος!!!
Το 5 και το 6 είναι σαν την κόκα κόλα.... πάνε με όλα τα θηράματα.......φασα, παπί,λαγό, πέρδικα... Το 8 σε τρυγόνι και μπεκάτσα και το 9 σε ορτύκι και τσίχλα.....

Το εχω σφαξη εγω .....δεν γραφω τι βρηκα μεσα.....πυρητιδα μονο csb1...δεν μου αρεσε καθολου σε αποδοση.
Οκ Ηλία. Ευχαριστω.
Στα 34 γραμμάρια αστέρι πόσο θα έβαζες την psb1 με 6αρια και νορμάλ θερμοκρασία;

Status
Not open for further replies.
Back