Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ Λάμπη αν εμενα Κυπρο θα εριχνα αποκλειστικά κ μόνο ισπανικές πυριτιδες, μοιάζουν να είναι φτιαγμένες για συνθήκες ζέστης
Οι συνεχείς αλλαγές των ισπανικών σε διαστάσεις (PSB 2 ) χρώματα (όλες γκρί μια περίοδο ) κλπ
μ'έκαναν να ξενερώσω μ'αυτές . Δουλεύω PSB2 παλιά και csb 1- psb 3 .

Εα
Δεν το πρόσεξα ,αλλά γενικά αν μου φεύγει λίγο η ντουφέκια τις περισσότερες φορές είναι αριστερά.......... Ίσως θέλω λίγο cast off παραπάνω......... Έχω κάνει άπειρα τεστ Τσώρτσιλ στον πίνακα αλλά δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα! Κάποιες φεύγουν λίγο αριστερά..........
Εαν δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα λογικά είναι θέμα μη σταθερής επωμισεις.

Οι συνεχείς αλλαγές των ισπανικών σε διαστάσεις (PSB 2 ) χρώματα (όλες γκρί μια περίοδο ) κλπ
μ'έκαναν να ξενερώσω μ'αυτές . Δουλεύω PSB2 παλιά και csb 1- psb 3 .
Σε λιγο θα της βγαλουνε με ισπανιδες να χορευουν μεσα

Επειδή μπήκαμε λιγάκι στα χρόνια o_Oo_Oτο σκεφτόμουν μπάς και δεν θυμόμουν το ύψος του βύσματος .
Όταν γύρισα σπίτι λοιπόν έκατσα και έστησα το set up .
Kενό 13 χιλ για κλείσιμο . Κάνει ναί μια μικρή λακουβίτσα αλλά δεν μ'ενοχλεί .Μ'ένα χαρτάκι 1χιλ καλ 20 στο βύσμα ισιώνει ;)

12/68.40 S4 cx 2000 1.45 x 32 n.7 aquila 22 + χαρτάκι καλ 20 1 χιλ 6* 57.80
Πολύ δυναμικό set up
Σήμερα που είχα καιρό είπα να το ρίξω μιας κι'ήταν 'ετοιμο .
Σε φύλλο Α4 πάντα ρίχνω .35 Μ choke *** μαμά Beretta silver pigeon 686 SP 29 ''

Χτες δοκιμασα 2 συνταγες που εφτιαξα για παιχνιδι.
Η μια ηταν με granular σε ρελιαστο 67αρη καλυκα, 32γρ με 616, που φανηκε αρκετα καλη στο πινακα, αν και λιγο δυσαρεστη ως λακτισμα λογω ζεστης. Νομιζω ομως θα δοκιμασω ξανα και στο κυνηγι μερικα να δω πως θα παει.

Επισης γεμισα παλιους χαρτινους που ειχα με neroxin και 206v στα 28 γρ. Αρκετα καλο και αυτο, δεν αφησε καταλοιπα, και η αποτυπωση μ'αρεσε. Φωτογραφιες δεν εβγαλα, καθως ειμασταν στον πινακα για αλλη δουλεια, αλλα μια ιδεα ως προς τα φυσιγγια την πηρα

Χτες δοκιμασα 2 συνταγες που εφτιαξα για παιχνιδι.
Η μια ηταν με granular σε ρελιαστο 67αρη καλυκα, 32γρ με 616, που φανηκε αρκετα καλη στο πινακα, αν και λιγο δυσαρεστη ως λακτισμα λογω ζεστης. Νομιζω ομως θα δοκιμασω ξανα και στο κυνηγι μερικα να δω πως θα παει.

Επισης γεμισα παλιους χαρτινους που ειχα με neroxin και 206v στα 28 γρ. Αρκετα καλο και αυτο, δεν αφησε καταλοιπα, και η αποτυπωση μ'αρεσε. Φωτογραφιες δεν εβγαλα, καθως ειμασταν στον πινακα για αλλη δουλεια, αλλα μια ιδεα ως προς τα φυσιγγια την πηρα
Τι είναι το neroxin; Μόνο το αντιβιοτικό ξέρω :rolleyes:

Και τωρα σε Ν5 μολυβδινα σκαγια με 2% αντιμωνιο + αλευρι.

View attachment 28636View attachment 28637View attachment 28638

Εφοσον μπορω εγω να βγαζω καλυτερες ( κατα την γνωμη μου ) τουφεκιες.....Πολυ ποιο ευκολα μπορουν
να κανουν το ιδιο και οι κατασκευαστες φυσιγγιων!!!!
Αυτο πιστευω.
Νικο ακου τωρα ειμαι μικροτερος σου αλλα ακουσεμε νομιζεις οτι υπαρχει μεγαλη μεριδα κυνηγων που μπωρει να δουλεψει ενα φυσιγηι με τετια συγγεντρωση στα 40 μετρα οχι δε μπωρουνε φιλε μου γι αυτο και οι βιομηχανιες βγαζουν τετια φυσιγηια που μπωρουν να τα δουλεψουν ολοι ευκολα .hunter.

Ειναι απο τα παλια καψουλια με βροντοδι υδραγηρο( μπορι να κανο λαθο; Αν θυμαμαι καλα)που σε συνδιασμο με διβασηκες πυρητιδες εκαναν της καννες σφυκοφωλιες

Νικο ακου τωρα ειμαι μικροτερος σου αλλα ακουσεμε νομιζεις οτι υπαρχει μεγαλη μεριδα κυνηγων που μπωρει να δουλεψει ενα φυσιγηι με τετια συγγεντρωση στα 40 μετρα οχι δε μπωρουνε φιλε μου γι αυτο και οι βιομηχανιες βγαζουν τετια φυσιγηια που μπωρουν να τα δουλεψουν ολοι ευκολα .hunter.

ΟΚ. Τολη μου.....σεβομαι αυτο που λες.....Απο την ''αλλη''......πιστευω οτι ενα συγκεντρωτικο φυσιγγιο
ειναι πολυ καλυτερο....απο ενα ''σκορποχωρι''......Οσο ''αυστηρο'' και αν θεωρειται στην σκοπευση με
φουλ τσοκ......αλλαζεις και ''ανοιγεις'' τσοκ 2* ή 3* αστρα....και το φυσιγγιο σε κανει μαγκα....
Αυτη ειναι η δικη αποψη φιλε.

Και κατι ακομα.....Εαν οι κυνηγοι ειχαν ''συγκεντρωτικα'' φυσιγγια....πιστευεις οτι αγοραζαν ποτε
εξτρα φουλ τσοκ ??
Γιατι αγοραζουν εξτρα τσοκ ??? Και πως βρισκουν τον στοχο στα 50 + μετρα ???
Αστο Τολη μου.....το ''θεμα'' ποναει....απο οπου και αν το πιασεις.....και απο τους βιομηχανους και απο
τους κυνηγους.
Εγω ειμαι υπερ του καλου φυσιγγιου που πρεπει να βγαζουν οι κατασκευαστες φυσιγγιων....Το τι θα
κανει ο κυνηγος ειναι δικο του θεμα.....
Ας φτιαξει ΚΟΝΤΑΚΙ.....να παει και στο ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ....και να μαθει που ριχνει.....Εαν παλι θελει να βγαινει
στο βουνο και να μαζευει χορτα.....και παλι δικαιωμα του ειναι....
Ολοι οι κατασκευαστες ειναι υποχρεωμενοι.....να του παρεχουν ΚΑΛΟ φυσιγγιο... αυτο πιστευω φιλε!!!

ΥΓ. Δεν θελω να θιξω ΚΑΝΕΝΑΝ συναδελφο....το ''βουνο και τα χορτα'' ειναι για εναν φιλο μου που παμε
μαζι στον λαγο......και σημαδευει τον γαιδαρο....και πεφτει ο μπακαλης..... :)

ΟΚ. Τολη μου.....σεβομαι αυτο που λες.....Απο την ''αλλη''......πιστευω οτι ενα συγκεντρωτικο φυσιγγιο
ειναι πολυ καλυτερο....απο ενα ''σκορποχωρι''......Οσο ''αυστηρο'' και αν θεωρειται στην σκοπευση με
φουλ τσοκ......αλλαζεις και ''ανοιγεις'' τσοκ 2* ή 3* αστρα....και το φυσιγγιο σε κανει μαγκα....
Αυτη ειναι η δικη αποψη φιλε.

Και κατι ακομα.....Εαν οι κυνηγοι ειχαν ''συγκεντρωτικα'' φυσιγγια....πιστευεις οτι αγοραζαν ποτε
εξτρα φουλ τσοκ ??
Γιατι αγοραζουν εξτρα τσοκ ??? Και πως βρισκουν τον στοχο στα 50 + μετρα ???
Αστο Τολη μου.....το ''θεμα'' ποναει....απο οπου και αν το πιασεις.....και απο τους βιομηχανους και απο
τους κυνηγους.
Εγω ειμαι υπερ του καλου φυσιγγιου που πρεπει να βγαζουν οι κατασκευαστες φυσιγγιων....Το τι θα
κανει ο κυνηγος ειναι δικο του θεμα.....
Ας φτιαξει ΚΟΝΤΑΚΙ.....να παει και στο ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ....και να μαθει που ριχνει.....Εαν παλι θελει να βγαινει
στο βουνο και να μαζευει χορτα.....και παλι δικαιωμα του ειναι....
Ολοι οι κατασκευαστες ειναι υποχρεωμενοι.....να του παρεχουν ΚΑΛΟ φυσιγγιο... αυτο πιστευω φιλε!!!

ΥΓ. Δεν θελω να θιξω ΚΑΝΕΝΑΝ συναδελφο....το ''βουνο και τα χορτα'' ειναι για εναν φιλο μου που παμε
μαζι στον λαγο......και σημαδευει τον γαιδαρο....και πεφτει ο μπακαλης..... :)
Το ανοιχτο φυσιγγι μαζεβετε με σφιχτο τσοκ το σφιχτο φυσιγηι δεν ανοιγει και ετσι κονομανε φυσιγγαδες και τσοκαδες αχαχαχα

Eιναι τα καψουλια που ειχαν οι παλιοι Sellier Bellot καλυκες. Καποιος καλος φιλος μου ειχε δωσει καμποσα απο αυτα, και αποφασισα να γεμισω κατι παλιους ρωσικους χαρτινους καλυκες που τα δικα τους καψουλια ηταν αχρηστα.

Ειναι απο τα παλια καψουλια με βροντοδι υδραγηρο( μπορι να κανο λαθο; Αν θυμαμαι καλα)που σε συνδιασμο με διβασηκες πυρητιδες εκαναν της καννες σφυκοφωλιες
Eιναι τα καψουλια που ειχαν οι παλιοι Sellier Bellot καλυκες. Καποιος καλος φιλος μου ειχε δωσει καμποσα απο αυτα, και αποφασισα να γεμισω κατι παλιους ρωσικους χαρτινους καλυκες που τα δικα τους καψουλια ηταν αχρηστα.
Για την ακρίβεια, NEROXIN είναι "εμπορική ονομασία" (trade mark) του εκρηκτικού μίγματος που περείχαν τα καψούλια της Sellier & Bellot.
Αντίστοιχο (και κατά πασαν πιθανότητα προγενέστερο) ήταν το SINOXID, το μίγμα των γερμανικών καψουλιών της RWS/GECO-ROTTWEIL. Παρομοίως η Remington είχε κατοχυρώσει την ονομασία KLEANBORE ως "trade mark" του μίγματος για τα καψούλια της ...
Όλα αυτά τα εκρηκτικά μίγματα ήταν παρεμφερή, με βάση κυρίως τον στυφνικό μόλυβδο, και διάφορες άλλες ουσίες.
Και αναπτύχθηκαν για αντικατάσταση του βροντώδους υδραργύρου που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα σε όλα τα καψούλια ... Και ο οποίος ήταν πράγματι πολύ διαβρωτικός και "ετρωγε" τις κάννες αν δεν καθαρίζονταν επιμελώς.
Επομένως και τα καψούλια NEROXIN δεν περιέχουν βροντώδη υδράργυρο. Γι'αυτό στα πυρομαχικά της Sellier & Bellot με NEROXIN έγραφαν συνήθως στο κουτί ANTICORROSIVE - ANTIEROSIVE (αντιοξειδωτικό - αντιδιαβρωτικό) ...

Για την ακρίβεια, NEROXIN είναι "εμπορική ονομασία" (trade mark) του εκρηκτικού μίγματος που περείχαν τα καψούλια της Sellier & Bellot.
Αντίστοιχο (και κατά πασαν πιθανότητα προγενέστερο) ήταν το SINOXID, το μίγμα των γερμανικών καψουλιών της RWS/GECO-ROTTWEIL. Παρομοίως η Remington είχε κατοχυρώσει την ονομασία KLEANBORE ως "trade mark" του μίγματος για τα καψούλια της ...
Όλα αυτά τα εκρηκτικά μίγματα ήταν παρεμφερή, με βάση κυρίως τον στυφνικό μόλυβδο, και διάφορες άλλες ουσίες.
Και αναπτύχθηκαν για αντικατάσταση του βροντώδους υδραργύρου που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα σε όλα τα καψούλια ... Και ο οποίος ήταν πράγματι πολύ διαβρωτικός και "ετρωγε" τις κάννες αν δεν καθαρίζονταν επιμελώς.
Επομένως και τα καψούλια NEROXIN δεν περιέχουν βροντώδη υδράργυρο. Γι'αυτό στα πυρομαχικά της Sellier & Bellot με NEROXIN έγραφαν συνήθως στο κουτί ANTICORROSIVE - ANTIEROSIVE (αντιοξειδωτικό - αντιδιαβρωτικό) ...
Εισαι εγκυκλοπαιδια

Για την ιστορια, υπηρχαν αντιστοιχα σε κατι Ουγγαρεζικους χαρτινους καλυκες με ονομασια Hungaroxid

Το ανοιχτο φυσιγγι μαζεβετε με σφιχτο τσοκ το σφιχτο φυσιγηι δεν ανοιγει και ετσι κονομανε φυσιγγαδες και τσοκαδες αχαχαχα

Toλη.......κανονισε , να με μουρλανεις και εσυ!!!! :) Το ανοιχτο φυσιγγιο μαζευεται.....και το συγκεντρωτικο
δεν ανοιγει ???
Τι ειναι αυτα που λες τωρα βρε φιλε ???

Για ριξε μια ματια στις δοκιμες ποιο πανω με ς4 στα 45 μετρα με φουλ τσοκ.....33γραμμαρια ειναι και δυο δοκιμες.
Και κοιτα και τι διαφορα εχει στα 50 μετρα με 3* αστρα....παλι στα 33 γραμμαρια και ποσο ποιο ανοιχτη
ειναι η τουφεκια!!!!!

εικόνα_Viber_2021-03-18_03-44-20.jpgεικόνα_Viber_2021-03-18_03-44-39.jpg

εικόνα_Viber_2021-02-22_18-38-02.jpgεικόνα_Viber_2021-02-22_18-38-29.jpg

Την συγκεντρωτικη τουφεκια.....την κανεις οτι γουσταρεις φιλε.....Χωρις εξτρα τσοκ....και χωρις να χωνεις
βαθια το χερι στην τσεπη.....Με τσοκ του οπλου σου.....κανεις τα κυνηγια σου!!!!

Last edited:
Toλη.......κανονισε , να με μουρλανεις και εσυ!!!! :) Το ανοιχτο φυσιγγιο μαζευεται.....και το συγκεντρωτικο
δεν ανοιγει ???

Για ριξε μια στις δοκιμες ποιο πανω με ς4 στα 45 μετρα με φουλ τσοκ.....33γραμμαρια ειναι και δυο δοκιμες.
Και κοιτα και διαφορα εχει στα 50 μετρα με 3* αστρα....παλι στα 33 γραμμαρια και ποσο ποιο ανοιχτη
ειναι η τουφεκια!!!!!

View attachment 28791View attachment 28792

View attachment 28789View attachment 28790

Την συγκεντρωτικη τουφεκια.....την κανεις οτι γουσταρεις φιλε.....Χωρις εξτρα τσοκ....και χωρις να χωνεις
βαθια το χερι στην τσεπη.....Με τσοκ του οπλου σου.....κανεις τα κυνηγια σου!!!!
Το S4 πάει για αντιγραφή ....o_Oo_O:)

υ.γ ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΩ .Απλά τέλειο .

Last edited:
Το χειροποίητο καλό φυσιγγι δεν μπορεί να το. Φτιάξει καμία μηχανή αυτό είναι δεδομένο .Το πρόβλημα με τους κατασκευαστές είναι όχι να φτιαξουν ένα άριστο φυσιγγι αλλά να πουλάνε ενα σταθερό αξιόλογο που ουτε αυτό δε μπορούν στην πλειοψηφία και αν κάποιος το έχει θα το πουλιά λες και είναι χρυσό .

Το S4 πάει για αντιγραφή ....o_Oo_O:)

Λαμπη μου την SIPE την δουλευω χρονια....ς4 δεν εχω.....Ισως την πάρω και αυτη....Εχω μαζεψει πολλες
μπαρουτες.....ειμαι στην διαδικασια ''ξεκαθαρισματος''.....να λιγοστεψουν οι μπαρουτες...και ισως την
παρω. Αν και με την sipe και την Τεκνα....''καλυμμενος'' ειμαι φιλε!!!! :)

δεν ανοιγει ???

Για ριξε μια ματια στις δοκιμες ποιο πανω με ς4 στα 45 μετρα με φουλ τσοκ.....33γραμμαρια ειναι και δυο δοκιμες.
Και κοιτα και τι διαφορα εχει στα 50 μετρα με 3* αστρα....παλι στα 33 γραμμαρια και ποσο ποιο ανοιχτη
ειναι η τουφεκια!!!!!

View attachment 28791View attachment 28792

View attachment 28789View attachment 28790

Νικο δε με καταλαβες εχει τωρα ανοιγμα αυτη η τουφεκια οσο ενα του εμποριου για πες αυτη ειναι πιο σφηχτη και απο εμπορικο με φουλ τσοκ

Status
Not open for further replies.
Back