Εσυ φιλε Βασιλη πολλα ζητας να κανει ο ταδε που θα κανει κωνο στο οπλο για να πειστεις αν υπαρχει διαφορα και ποση ειναι αυτη.
Δεν νομιζω ομωςνα υπαρχει τετοιο ατομο, να μπει σε ολη αυτη τη μανουρα δοκιμων για να πεισει αλλους για τα αποτελεσματα του κωνου...
Άλεξ επειδή και εγώ έχω κάνει δοκιμές αλλά και άλλοι πολύ πιο έμπειροι από εμένα (στο εξωτερικό) καταλήγουμε ότι είναι σημείο προς διερεύνηση.
Τα μόνα σίγουρα μέχρι τώρα από τις ατέρμονες συζητήσεις είναι
1. Η αύξηση στην συγκέντρωση είναι το πολύ μέχρι 10% (ο Μάριος λέει από -2% μέχρι +4%, εγώ μέχρι +5% μπορεί να υπάρχει και μείωση) δεν θα τα χαλάσουμε όμως εδώ, θέλετε 10 οκ 10%.
2. Η αύξηση αυτή υπάρχει στα ενδιάμεσα τσοκ και στις ενδιάμεσες συγκεντρώσεις
3. Δεν ξέρουμε τι γίνεται στα πολύ ανοιχτά τσοκ, αν σφίγγουν έχεις απώλεια 1-2 τσοκ.
4. Την όποια αύξηση στην συγκέντρωση στα ενδιάμεσα τσοκ δεν συνεπάγεται ότι την έχεις και στην μέγιστη συγκέντρωση η οποία είναι αυτή που ενδιαφέρει τους περισσότερους.
Σχετικά με την "δύναμη" των σκαγιών που λέγεται συνέχεια θα σας πω ότι όταν η συγκέντρωση αυξάνει με οποιονδήποτε τρόπο σε ένα συγκεκριμένο φυσίγγι σε μια συγκεκριμένη απόσταση αυξάνει και η διάτρηση.
Άρα πάλι το θέμα είναι η αύξηση της συγκέντρωσης.
Όποιος πιστεύει ότι με 10 παραπάνω σκάγια στα 100 ή 20 στα 200 ή 30 στα 300 ή 40 στα 400 θα σκοτώνει καλύτερα και το όπλο του έχει βελτιωθεί βλητικά ας το κάνει.
Εγώ πιστεύω ότι η βελτίωση που θα δει στις καρπώσεις θα είναι το απόλυτο μηδέν.
Το 10% στο χαρτί δεν σημαίνει 10% στο κυνήγι.
Για εμένα, το μόνο ενδιαφέρον είναι μία αύξηση στην
μέγιστη συγκέντρωση 20+% κρατώντας την συγκέντρωση των ανοιχτών και ενδιάμεσων τσοκ την ίδια.
Αυτό (ευτυχώς) δεν το ισχυρίζεται κανένας.