Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Δεν μου φαίνονται ίδιες σε αποτύπωση.
Σε συγκέντρωση είναι σχεδόν ίδιες πάντως.

Πάντως ,Φιλος μου πήρε κάννη 81cm με σταθερή συσφιξη 11,2/10. Ο αυλός ειναι 18,32 και πήγε κατευθείαν για κώνο. Με μετρημένο το πριν και το μετά σε νουμερο σκαγιών απο ν.9 ως ν.2 ειδε μια βελτίωση κατά μ.ο στο 7,5% . Στα ψιλά 10% στα χοντρά 5%.
Εκανε και porting το οποίο εξαφανισε την αναπήδηση στομίου και το όποιο λάκτισμα.
Τώρα θέλει να φρεναρει τον συγκεντρωτήρα γιατί τον βλέπει να σκάει στον πίνακα στα 40μ με μεγάλη δύναμη. Θα απευθυνθεί σε μηχανουργό γιατί οι κλασικοί οπλουργοί αδυνατούν λόγω εξοπλισμού να του το κάνουν και θα δημιουργήσει στο στόμιο της κάννης μια σταθερή διάταξη οπών τυπου kikcs.
Ούτε εγώ έχω κάνει καποια επέμβαση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την απαξίωση που βλέπω προς τέτοιες επεμβάσεις .
Συμφωνω ότι καποιος μπορεί να φοβάται για λόγους ασφαλείας εφόσον δεν γίνεται ξανά έλεγχος.
Αυτό το +7.5 % αν συνδυαστεί με ένα ωραιο φυσίγγιο θα γίνει 10%.Σε ένα τσίχλοφυσιγγο σημαίνει+40-50 επιπλέον σκάγια. Δε θα το έλεγα μικρή διαφορά.
Ειναι πως το βλέπει ο καθένας άλλος θέλει να δοκιμάζει φυσίγγια με το φουλ στα 35μ και άλλος στα 40 με το 5/10
Αυτές τις επεμβάσεις ποιος τις σχεδιάζει , γίνονται μετά από μετρήσεις, ξέρει από πριν το αποτέλεσμα,αν το όπλο είναι εκτός οπλουργικων εργαλείων με τι κριτήριο θα το περιλάβει ο μηχανουργός; Ξέρει τι γίνεται κατά την πυροδότηση,πως αναπτύσσονται οι δυνάμεις,τα όρια του μετάλλου;

μια διευκρινιση ...η πρωτη φωτο απο την καννη crio μπορει να μην ειναι Power bore...η rafaello deluxe δεν ειναι καννη, αλλα διαφορετικο μοντελο της benelli....οι απλες ραφαελλο χωρις power bore εχουν γυρω στα 1800 ευρω....η ραφαελο deluxe power bore κοστιζει 2270 περιπου...επομενως η διαφορα που φαινεται στις 2 φωτο, πιθανον να οφειλεται στο γεγονος οτι η πρωτη καννη ειναι απλα crio και η 2η crio power bore

https://www.tsianikas.gr/el/kinigi/benelli-raffaello-deluxe-power-bore-c12.html
https://www.hobbystore.gr/index.php?route=product/product&product_id=1222

Ανδρεα μου....Δεν ξερω ουτε απο οπλα...ουτε απο καννες.....το εχω δηλωσει αλλωστε.
Αυτο που ξερω....και οι δυο κανες των δοκιμων ειναι απειραχτες....,με την δευτερη ...εννοω την ντελουξ
να ειναι καινουργια....Δλδ δεν εχει ριξει ουτε 50 φυσιγγια!!!

Τωρα αυτα που διαβαζω οσον αφορα βελτιωσης ποσοστων με τους κωνους....εμενα αυτα τα ποσοστα
μου φαινονται γελοια....και να εξηγησω και το γιατι....
Οταν μια μικρη τροποποιηση του οποιου εμπορικου φυσιγγιου στο σεταπ του εχω ενα 15 -20%+ στην
συγκεντρωση....γιατι να κατσω να ασχοληθω με κωνους!!!
Ισως για καποιους αυτα τα ποσοστα που διαβασα ποιο πανω να ειναι σημαντικα....οκ ...δεν διαφωνω..
Περι ορεξεως .....που λεω....
Τωρα οσον αφορα το βυσμα που στα 40 μετρα σκαει επανω στον πινακα....θα πω το εξης.
Στις δικες μου δοκιμες κανενα βυσμα δεν ηταν τοσο ευθυβολο και με τοση δυναμη ωστε να σκασει
στον πινακα στα 40 μετρα...!!!!!

Επισεις και κατι ακομα και να το τελειωσω....Βρηκα μια Benelli φιλου και δοκιμασα....για να δω κατα ποσο νεροσωληνες αυτα τα οπλα...
Ειχε και δευτερη καννη....οτι καλυτερο για μενα...Δοκιμασα τα ιδια σεταπ και με αυτην !!!
Δεν δοκιμασα για να δω τι κανουν οι κωνοι....Τα δικα μου συμπερασματα για τις ''νεροσωληνες'' τα
εβγαλα...και εχω αποψη !!
Τωρα οσον αφορα τους κωνους....καρφακι δεν μου καιγεται...ουτε προκειται να ερθω σε αντιπαραθεση με
καποιον.
Ο καθε ενας ας πιστευει οτι γουσταρει...μου παντελως αδιαφορο εαν οι κωνοι δινουν βελτιωση η
οχι...
Αυτο που ηθελα εγω να δω...το ειδα....στις δικες μου δοκιμες.....
Τωρα για τους κωνους....Βαλτε παλικαρια δοκιμε σας για να πεισεται τους αλλους... για εμενα ''αλλου βρεχει''
και εννοω οτι μου ειναι παντελως αδιαφορο !!!

Δεν μου φαίνονται ίδιες σε αποτύπωση.
Σε συγκέντρωση είναι σχεδόν ίδιες πάντως.

Πάντως ,Φιλος μου πήρε κάννη 81cm με σταθερή συσφιξη 11,2/10. Ο αυλός ειναι 18,32 και πήγε κατευθείαν για κώνο. Με μετρημένο το πριν και το μετά σε νουμερο σκαγιών απο ν.9 ως ν.2 ειδε μια βελτίωση κατά μ.ο στο 7,5% . Στα ψιλά 10% στα χοντρά 5%.
Εκανε και porting το οποίο εξαφανισε την αναπήδηση στομίου και το όποιο λάκτισμα.
Τώρα θέλει να φρεναρει τον συγκεντρωτήρα γιατί τον βλέπει να σκάει στον πίνακα στα 40μ με μεγάλη δύναμη. Θα απευθυνθεί σε μηχανουργό γιατί οι κλασικοί οπλουργοί αδυνατούν λόγω εξοπλισμού να του το κάνουν και θα δημιουργήσει στο στόμιο της κάννης μια σταθερή διάταξη οπών τυπου kikcs.
Ούτε εγώ έχω κάνει καποια επέμβαση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την απαξίωση που βλέπω προς τέτοιες επεμβάσεις .
Συμφωνω ότι καποιος μπορεί να φοβάται για λόγους ασφαλείας εφόσον δεν γίνεται ξανά έλεγχος.
Αυτό το +7.5 % αν συνδυαστεί με ένα ωραιο φυσίγγιο θα γίνει 10%.Σε ένα τσίχλοφυσιγγο σημαίνει+40-50 επιπλέον σκάγια. Δε θα το έλεγα μικρή διαφορά.
Ειναι πως το βλέπει ο καθένας άλλος θέλει να δοκιμάζει φυσίγγια με το φουλ στα 35μ και άλλος στα 40 με το 5/10
Καταλαβαίνεις τη κανη έχει αφού σκάει ο συγκεντρωτηρας στα 40 στον πίνακα και θέλει ο άνθρωπος να τον φρενάρει .Αυτό για αυτούς που λένε ότι όλες οι κανες είναι ίδιες είναι το καλύτερο παράδειγμα .Και δεν βγαίνει από το μυαλό η ιδιογομωση και γράφω για όλους ξεχαστε την ιδιογομωση δε υπάρχει έστω από του χρόνου πως θα βρίσκεται εργοστασιακό φυσίγγι να σας δίνει 10% παραπάνω αν αποδεχτώ το 10% γιατί αν ρίχνεις 40γρ εμπορικό και δεν είναι κάτω από 6αρακι μπορεί ναι είναι και 20% η διαφορά στη συγκέντρωση με στενό αυλό χωριά κέρδους κατανομής χωριά μειωμένη ανάκρουση.Και όσο για τα όπλα που έχουν φτιαχτεί κώνοι είναι πολλα και ακριβουτσικα όποιος ξέρει ανθρώπους που κάνουν τέτοιες δουλειές ξέρει και τι όπλα έχουν πειράξει .Διάβασα ότι ο παπατσαρουχας έστειλε πίσω το bereta και είπε δε χρειάζεται κώνους τον λόγο τον ανέφερε θα ήθελα να ακούσω το λόγο .Η επειδη δεν κάνει κώνους έτσι μου είπε πριν 1.5 χρόνο χωρίς αποχρωμιωση λείανση επαναβαφη που αυξάνεται και ό αυλός κατά 1.5 έως 2/10 είπε που να πειράξω τώρα το bereta καλό είναι δε χρειάζεται.Γιατι όταν τον είχα πάρει τηλ για την ςς έτσι μου είχε πει και είχε βγει ένα κόστος κοντά πάνω από 300€.Τελος Αντών το κουρασαμε τη μόνη δικαιολογημένη φοβία για κώνο που ασπάζομαι είναι ο λόγος ασφαλείας τα υπόλοιπα μόνο θετικά είναι .

Μπορεί ο κώνος όπως λέτε να βελτιώνει την τουφεκιά. Εγώ δεν μπορώ να το κρίνω αυτό αλλά σας πιστεύω. Η ένσταση μου και αυτό που επιμένω να λέω είναι ότι αν θέλεις όπλο με μεγαλύτερο κώνο πάρε από μαμα ένα που να έχει σχεδιαστεί μελετηθεί και δοκιμαστεί από το εργοστάσιο ώστε να έχει περάσει και από τράπεζα δοκιμής και να έχει πιστοποιηθεί η ασφάλεια του όπλου. Αυτό λόγο συνολικής σχεδίασης της κάννης σίγουρα θα συνεργάζεται καλύτερα και με τα τσοκ και τον αυλό και θα υπάρχει μια μελέτη για όλα αυτά που θα δίνουν μια καλή και ασφαλή καννη.

Μην πειράζετε εσεις τα όπλα. Από τέτοια επέμβαση χάνεται η μεταπωλητικη αξία, χάνεται η εγγύηση από τον κατασκευαστή, παίρνετε ρίσκο για το αν βελτιωθεί η όχι η τουφεκιά , χαλάτε την χρωμιοση της κάννης και το σημαντικότερο από όλα με την αφαίρεση του μετάλλου σε αυτό το σημείο της κάννης την αδυνατίζετε περισσότερο με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια σας. Μπορεί και να μην συμβεί ποτέ τίποτα αλλά ποιος μπορεί να σας το εγγυηθεί; Αξίζει να πάρετε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο με συνέπεια την ίδια την σωματική σας ακεραιότητα για να πετύχετε μια πολύ μικρή βελτίωση που το πιθανότερο να μην σας προσφέρει τίποτα κυνηγιετικα; Ποιος σας το εγγυάται ότι θα είναι 100% ασφαλή το όπλο σας μετά από μια τέτοια επέμβαση από την στιγμή που δεν ξαναπερναει από τεστ δοκιμών;
ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!!!!

Ανδρεα μου....Δεν ξερω ουτε απο οπλα...ουτε απο καννες.....το εχω δηλωσει αλλωστε.
Αυτο που ξερω....και οι δυο κανες των δοκιμων ειναι απειραχτες....,με την δευτερη ...εννοω την ντελουξ
να ειναι καινουργια....Δλδ δεν εχει ριξει ουτε 50 φυσιγγια!!!

Τωρα αυτα που διαβαζω οσον αφορα βελτιωσης ποσοστων με τους κωνους....εμενα αυτα τα ποσοστα
μου φαινονται γελοια....και να εξηγησω και το γιατι....
Οταν μια μικρη τροποποιηση του οποιου εμπορικου φυσιγγιου στο σεταπ του εχω ενα 15 -20%+ στην
συγκεντρωση....γιατι να κατσω να ασχοληθω με κωνους!!!
Ισως για καποιους αυτα τα ποσοστα που διαβασα ποιο πανω να ειναι σημαντικα....οκ ...δεν διαφωνω..
Περι ορεξεως .....που λεω....
Τωρα οσον αφορα το βυσμα που στα 40 μετρα σκαει επανω στον πινακα....θα πω το εξης.
Στις δικες μου δοκιμες κανενα βυσμα δεν ηταν τοσο ευθυβολο και με τοση δυναμη ωστε να σκασει
στον πινακα στα 40 μετρα...!!!!!

Επισεις και κατι ακομα και να το τελειωσω....Βρηκα μια Benelli φιλου και δοκιμασα....για να δω κατα ποσο νεροσωληνες αυτα τα οπλα...
Ειχε και δευτερη καννη....οτι καλυτερο για μενα...Δοκιμασα τα ιδια σεταπ και με αυτην !!!
Δεν δοκιμασα για να δω τι κανουν οι κωνοι....Τα δικα μου συμπερασματα για τις ''νεροσωληνες'' τα
εβγαλα...και εχω αποψη !!
Τωρα οσον αφορα τους κωνους....καρφακι δεν μου καιγεται...ουτε προκειται να ερθω σε αντιπαραθεση με
καποιον.
Ο καθε ενας ας πιστευει οτι γουσταρει...μου παντελως αδιαφορο εαν οι κωνοι δινουν βελτιωση η
οχι...
Αυτο που ηθελα εγω να δω...το ειδα....στις δικες μου δοκιμες.....
Τωρα για τους κωνους....Βαλτε παλικαρια δοκιμε σας για να πεισεται τους αλλους... για εμενα ''αλλου βρεχει''
και εννοω οτι μου ειναι παντελως αδιαφορο !!!
Νίκο μιλάς από άλλη θέση αυτή του καλού ιδιογομωτη που μας έχει αποδείξει όντως την αξία του κυριολεκτικά από τις δοκιμές και όλα τα άλλα φίλε .Πρόσεξε όμως έφτασες σε σημείο εσύ που έχεις και καλό βλητικα όπλο γιατί η 390 είναι πραγματικά καλό όπλο να κάνεις μόνο ιδιογομωση μετά από το πάθημα με το λαγό κτλ αν θυμάμαι καλά.Αν δεν υπήρχε η δυνατότητα ιδιογομωσης φίλε από τη στιγμή που όταν αστοχεις θέλεις να είσαι σίγουρος ότι φταις μόνο εσύ όπως έχεις αναφέρει σε πληροφορω ότι θα είχες κάνει τα πάντα για να βελτιώσεις την βλητική του όπλου για να φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα και πιθανόν θα είχες αγοράσει πολλά εξωεργοστασιακα τσοκ και κώνο θα Χες κάνει και δε ξέρω γω τι άλλο.Γιατι φίλε δεν έχουν όλοι τις δυνατότητες για ιδιογομωση και δοκιμές κτλ. Έτσι με τις ντουφεκιες που βγάζεις εσύ είναι λογικό όλα να σου είναι άχρηστα.

Αυτός που καταλήγει στην ιδιογομωση ,ως επί το πλείστον είναι αυτός που έχει απορρίψει όλα τα υπόλοιπα ως βελτιώσεις‼️αυτός ‼️που πολύ σωστά κατάλαβε ότι το φυσίγγιο είναι ο πρωταγωνιστής στον ίδιο βαθμό με τον ιδιο‼️το όπλο αποτελεί απλά το μέσο‼️το εργαλείο ας πούμε...κ που ως εργαλείο οφείλει... να είναι αξιόπιστο κ λειτουργικό‼️
Ποιος θέλει κώνο με τα φυσίγγια του Νίκου❓ποιος θέλει κώνο με τα μιτρομανιουμ❓(φράγκα μόνο)
Φυσιγγιο-σκοπευτικη δεινοτητα-αξιοπιστια όπλου‼️αυτό είναι το τρίπτυχο ‼️

Νίκο μιλάς από άλλη θέση αυτή του καλού ιδιογομωτη που μας έχει αποδείξει όντως την αξία του κυριολεκτικά από τις δοκιμές και όλα τα άλλα φίλε .Πρόσεξε όμως έφτασες σε σημείο εσύ που έχεις και καλό βλητικα όπλο γιατί η 390 είναι πραγματικά καλό όπλο να κάνεις μόνο ιδιογομωση μετά από το πάθημα με το λαγό κτλ αν θυμάμαι καλά.Αν δεν υπήρχε η δυνατότητα ιδιογομωσης φίλε από τη στιγμή που όταν αστοχεις θέλεις να είσαι σίγουρος ότι φταις μόνο εσύ όπως έχεις αναφέρει σε πληροφορω ότι θα είχες κάνει τα πάντα για να βελτιώσεις την βλητική του όπλου για να φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα και πιθανόν θα είχες αγοράσει πολλά εξωεργοστασιακα τσοκ και κώνο θα Χες κάνει και δε ξέρω γω τι άλλο.Γιατι φίλε δεν έχουν όλοι τις δυνατότητες για ιδιογομωση και δοκιμές κτλ. Έτσι με τις ντουφεκιες που βγάζεις εσύ είναι λογικό όλα να σου είναι άχρηστα.

Γιαννη μου......εχεις καποιο δικιο.....Και αυτο ειναι στο τι ζηταει ο καθε ενας μας....οκ..

Ξερω ομως οτι πειραξεις και βαλεις χερι για βελτιωσεις το οτιδηποτε εργοστασιακο μειωνεις τις ωρες ''λειτουργιας'' του!!
Δεν ξερω κατα ποσον την ασφαλεια...οταν μιλαμε για οπλα...εχω ανγοια φιλε !!!
Και την 390 απο τυχη την πηρα δεν ειχα ιδεα....εγω ηθελα ενα οπλο να κανει ΜΠΑΜ....Και μου εκατσε αυτο...
Το σιγουρο ειναι οτι ειχα την Παναγιά δίπλα μου φιλε!!!

Έχεις δίκιο που λες να πάρεις άλλο όπλο που να έχει εργοστασιακό κώνο....... Εγώ αυτό έκανα πούλησα τη μπενελι και αγόρασα μια Μπερέτα και το αποτέλεσμα με δικαίωσε..... Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν θέλουν να αλλάξουν όπλο,η εταιρεία ο καθένας για τους δικούς του λόγους και καταφεύγουν σε αυτή την εργασία στον κώνο του όπλου τους γιατί είναι μια προσιτή και οικονομική λύση και πολύ δοκιμασμένη....... Όσο για την ασφάλεια του όπλου μετά την επέμβαση νομίζω ότι δεν πρέπει καν να το συζητάμε τη στιγμή που τα εν λειτουργία όπλα με διαμορφωμένο σε οπλουργο κώνο είναι πάρα πολλά ,χωρίς να έχουμε ακούσει προβλήματα.......
Εγώ σας πιστεύω ότι δέν κινδυνεύει το όπλο κι'ότι ο διαμορφωμένος κώνος βγάζει ντουφεκιές φωτιά .
Γιατί οι εταιρείες με καλοπληρωμένους οπλουργους -βλητικούς κλπ αφήνουν αυτή την ασήμαντη χωρίς κόστος
γι'αυτούς λεπτομέρεια να επισκιάζει την τελειότητα του προιόντος τους ;
Αυτό το ερώτημα προβάλλει αμειλικτο καί θέλει απάντηση .

Εγώ σας πιστεύω ότι δέν κινδυνεύει το όπλο κι'ότι ο διαμορφωμένος κώνος βγάζει ντουφεκιές φωτιά .
Γιατί οι εταιρείες με καλοπληρωμένους οπλουργους -βλητικούς κλπ αφήνουν αυτή την ασήμαντη χωρίς κόστος
γι'αυτούς λεπτομέρεια να επισκιάζει την τελειότητα του προιόντος τους ;
Αυτό το ερώτημα προβάλλει αμειλικτο καί θέλει απάντηση .
Οι περισσότερες εταιρίες beretta, Browning, Wintsester, Remington και άλλες ακολουθούν αυτήν την ας πούμε μόδα της εποχής του διευρυμένου αυλού και επιμηκυμενου κώνου,άλλες εταιρείες όπως η Benelli ίσως λόγω της μη ομαλής λειτουργίας των αυτογεμων της δεν προχωρούν προς αυτή την οδό ......... Ίσως να είναι μια εξήγηση αυτή.......

Οι περισσότερες εταιρίες beretta, Browning, Wintsester, Remington και άλλες ακολουθούν αυτήν την ας πούμε μόδα της εποχής του διευρυμένου αυλού και επιμηκυμενου κώνου,άλλες εταιρείες όπως η Benelli ίσως λόγω της μη ομαλής λειτουργίας των αυτογεμων της δεν προχωρούν προς αυτή την οδό ......... Ίσως να είναι μια εξήγηση αυτή.......
Δεν νομίζω να είναι αυτό Βαγγέλη.

Η μπραου την γκολντ την είχε κυκλοφορήσει με συμβατικό αυλό18.4 κ θαλάμη 70,τσοκ ινβεκτορ παράλληλα με την μπακμπορ 3" κ ινβεκτορ Πλας..κώνος μισή ιντσα‼️
Εγώ θεωρώ ότι δίνουν στον κόσμο, ότι καυλώσει τον κόσμο‼️
Όλες αυτές οι τεχνολογίες είναι παλιές‼️κύκλους κάνει...σαν την μόδα‼️η Μπένελι απ' την άλλη τους πετάει ένα ξερό...δε γαμιεστε μλκς που θα με ξεποδαριασετε εμένα ....κάτι έτσι‼️

Τα έχουν βγάλει οι τουρκοι και αδράνειας και κώνο και αυλό και φυσικά οι τουφεκιές είναι μια χαρά.Επiλογη της benelli , όποιος δεν του κάνει δεν αγοράζει.

Status
Not open for further replies.
Back