Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Πορτινκ ειναι τρυπες στην σολινα ποτισματος,για να βαλης τα μακαρινια μετα να ποτηζης σηνχρονος πολες φασολιες.my man..very funny.
Σε μερικά μοντέλα Benelli οι κάνες βγαίνουν πολύ θανατηφόρες αλλά επειδή αυτό αντιβαίνει στα πιστεύω της εταιρίας, δημιουργούν τεχνητά φουίτ για να χάνουν αέρια ώστε να γίνουν πιο οικολογικές.
Αυτό είναι όλο.

.sarcastic.

Μόνο ο Κώστας @montecarlo θα μας δώσει σίγουρη απάντηση.
Είχε ξανασυζητηθεί αλλά δεν μπορώ να βρω τα post.
Βασικα τα ατσαλια ειναι υποχρεωτικα σε υδροβιοτοπους νατουρα !!! Οπου επιτρεπεται το κυνηγι στα ορια και τετοια φαση !! Στα χωραφια και τα ρεματα - καναλια δεν σου λεει κανενας τιποτα

Την έχω πουλήσει Νικόλα
Όχι φίλε αυτή ήταν η δεύτερη την πρώτη μαζί με το γουιντζιστερ την πούλησα για να πάρω ένα Μέρκελ αλλά συνέβηκαν διαφορα σοβαρα υγείας και φύγανε τα λεφτά αυτή την έδωσα επειδή έφαγε τα ψωμιά της και αν τη κρατούσα θα έπρεπε να γίνει κώνος που είχα σχεδιάσει αποχρωμιωση και παραγγελία τσοκ στον αραπκουλε και είχα ένα θέμα αποχρωμιωση και λείανση στο παπατσαρουχα κώνο εγώ στο μηχανουργό μου και η κανη στη Λάρισα για τσοκ παραγγελία 130€ το ένα αφού ο εδώ της Αθήνας που έφτιαχνε τέτοια γέρασε και εγκατέλειψε το έργο επομενως θα έπρεπε να χαλάσω κάνα χιλιάρικο σχεδόν έτσι πήρα ένα που την έδωσα και υσηχασα .Έχω ελατωμα δεν ικανοποιούμε εύκολα αν και το ντουφέκι έσκιζε καθώς από το γυάλισμα είχα εξαφανίσει τον κώνο δεν τον ξεχώριζες σχεδόν .Κάποια στιγμή ίσως αποφασίσω να τα κάνω όλα αυτά αλλά σε κάποια φθηνή μπενελι η κάποια βιτωρια καθώς έχω φίλο με κανη δεύτερη μπενελι που μου τη χαρίζει .Γιατί δεν ξαναγίνω 2000 € για αυτογεμη στον αιώνα των αιώνων αν και ο στόχος μου είναι αν μπορέσω να πάρω ένα perazzi να μείνει στο γιο μου τουλάχιστον κάτι πιο αξιόλογο .

Καμμία σχέση, τα χωράφια δεν είναι υγροβιότοπος μην τρελαθούμε τώρα.
Ρε κ η λακούβα λέμε‼️
Για τα χωράφια,δεν ξέρω‼️ αλλά τα ποταμάκια...να τα φοβάσαι....
Δεν κοίταξα ρυθμιστική...να δω τι ακριβώς αναφέρει κ αν....

Νίκο,
Έχεις κάνει porting στη Beretta;
Πολλά depon βλέπω..my man.

Καλημερα Λευτερη !!! Ξεχασα να σου πω.....Η δοσολογια και στο Ν4 και στο Ν5...Νορμαλ !!!!
Το Ν5 σε καλυκα CHEDDITE -T4 -CX2000 και με Κ.Α.Χ 12,5 χιλιοστα -68,5 -56,5
Το Ν4 σε καλυκα FIOCCHI -T5 616 -με Κ.Α.Χ.11 χιλιοστα 68,5 -57...με το ιδιο βυσμα και δοσολογια και τα δυο !!!
Ντεπον δεν ειχε....αλλα ο fiocchi....εβγαλε ''κεντρί'' φιλε !!! Αυτο φανηκε και στην ταχυτητα που εδωσε και
στην συγκεντρωση !!!
Εαν τον fiocchi τον ειχα στο αγαπημενο υψος ρελιασματος του φιλου μου του Λαμπη ( 57,7 ) τις ιδιες
ταχυτητες θα ειχα....και συγκεντρωση !!!
Τωρα η MG2 δινει μεγαλες ταχυτητες.....σε νορμαλ δοσολογιες...Αυτο το ξερεις....και αυτος ειναι και ενας
απο τους λογους που μου αρεσει σαν πυριτιδα !!!

ΥΓ. Καθε παρατηρηση σου....και σχολιο σου.....Ευπροσδεκτο για μενα φιλε !!!;)

40m
Θερμοκρασία -20 βαθμοί

αρχική 440m/s
Διάτρηση 41mm (οριακή για πρασινοκέφαλο)

αρχική 360m/s
Διάτρηση 41mm

αρχική 310m/s
Διάτρηση 41mm

Σε συνθήκες ψύχους η αρχική ταχύτητα είναι αυτή που έχει σημασία και η μεγάλη επιβράδυνση των σκαγιών λόγω μεγάλης πυκνότητας του αέρα.
Πόσο μάπα να είναι το φυσίγγι που να μην βγάλει 300m/s αρχική ?

Τα λάθη γίνονται στα νούμερα των σκαγιών και στην επιλογή φυσιγγίου.

Για πείτε όσοι κυνηγάτε υδρόβιο στους μείον 20 ... τι σκάγι βάζετε και σε τι απόσταση έχετε επιτυχίες ?
Μιλάμε για μονοτουφεκιές σε μονά πουλιά ... όχι κροτάλισμα πολυβόλων σε μπουλούκια ...

Για όσους θεωρούν ότι τα βαλλιστικά προγράμματα λένε ψέματα ας διαβάσουν αυτό στο τέλος
https://apexmunition.com/the-new-generation-of-shotshell-part-2-density/
"One program comes to mind for Shotshell ballistics. It is called KPY Shotshell Ballisitcs software and it is developed and sold by Ballistic Products, Inc out of Minnesota. This program will allow the user to input data such as mentioned above, and ultimately yield the penetration of ballistics gel by the pellet at certain distances."
Όσοι δεν ξέρουν τι εστί Apex ammunitions ας ρίξουν μια ματιά.

Όλος ο κόσμος κύριοι με αυτά τα προγράμματα δουλεύει και με πραγματικές δοκιμές σε πραγματικά μέτρα, όχι με το μάτι ...
Αν γραψουν τι ριχνουν αυτοι που ξερουν απο παπια και χαμηλες θερμοκρασιες θα χασουν ταπλετ κινητα μπορει να τους απαγορευτει και η εξοδο απο την χωρα

φίλος με m1 μπενελι όταν πήρε Ρεμί 1187 ασχέτως αν του έβγαλε θέματα και την έκανε στην άκρη μέχρι που πήρε v3 κυνηγούσα με μαζί και μου έλεγε κοίτα ρε συ αυτά τα ψηλωμενα που παίρνω τα παίρνω με το μοντ και με τη μπενελι ήθελα φουλ τσοκ και πάλι δε τα έπαιρνα με τόση ευκολία με το ίδιο φυσίγγι αυτό είναι το αποτέλεσμα ότι όλες οι κανες είναι ίδιες
Γιάννη είσαι πολύ έμπειρος αλλά μερικές φορές με εκπλήσσεις.
Καταρχήν το "όλες οι κάνες είναι οι ίδιες" είναι αστείο ... η ακριβής έκφραση είναι "όλες οι κάνες βγάζουν περίπου την ίδια συγκέντρωση 75%-85% αν χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο εμπορικό φυσίγγι".
Με ποιο εμπορικό και με ποιό όπλο έχεις πάρει συγκεντρώσεις 90% εσύ ?
Όταν αλλάζεις όπλο δεν είναι μόνο η κάνη που παίζει ρόλο στα σκοτώματα.
Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 4-5 λόγους που το οποιοδήποτε όπλο να μην σκοτώνει και να έχει την ίδια κάνη με κάποιο που σκοτώνει.

Κάποιοι έχουν ανάγει τα μακρινά σκοτώματα σε καθημερινότητα και σε ρουτίνα.
Για εμένα είναι οι εξαιρέσεις στα περισσότερα θηράματα εκτός παπιών (άντε να σου βάλω και την φάσσα λόγω ηλιθίων που τις τουφεκάνε στα 100μ).
Το "βάλε ανοιχτότερο τσοκ" αν θες να τουφεκάς πιο κοντά είναι σωστό αλλά μη πραγματοποιήσιμο στο κυνήγι ... κανένας δεν γνωρίζει την απόσταση που θα του εμφανιστεί το θήραμα, ούτε μπορεί να αλλάξει τσοκ όταν του εμφανιστεί.
Ειδικά για τις Rem έχω κάνει δοκιμές με φυσίγγια που ευνοούν την Rem και δεν έχω δει διαφορά ... μην σου πω ότι η m2 βγάζει καλύτερες κατανομές (με ίδια συγκέντρωση).
Δεν το σπουδαιολογώ και αν έκανα την δοκιμή είναι διότι διάβαζα αυτά που γράφατε εσείς περί κανών θρύλων.
Ειλικρινά θα καθόμουν να ρίξω ότι φυσίγγι έχω ρίξει με την m2 και με την 1187 αλλά θα ακούσω κανένα "έπεσες στην χειρότερη Rem και στην καλύτερη m2" και θα τρελλαθώ.

Η δοκιμή των όπλων φυσιγγίων στον κυνηγότοπο και σε ζωντανά θηράματα είναι πραγματικά ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για να μετρήσουμε την κάρπωση αλλά δυστηχώς η κάρπωση δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερα βλητικά χαρακτηριστικά.
Μπορεί να σημαίνει και χειρότερα ακόμα και σε βολές των 50μ !!!

Πολλοί ισχυρίζονται ότι το χαρτί δεν λέει την αλήθεια.
Φυσικά και δεν την λέει όταν δεν δοκιμάζεις σωστά ή την κάνεις για να επιλέξεις το φυσίγγι με την μέγιστη δυνατή συγκέντρωση που δεν μπορείς να το υποστιρίξεις σκοπευτικά.

Για την διάτρηση θα πω τα εξής, αυτά πιστεύω.
1-2 νούμερα σκάγια χοντρότερα λύνουν οποιοδήποτε πρόβλημα διάτρησης ακόμα και με μάπα φυσίγγι.
Η διάτρηση οφείλεται 95% στο φυσίγγι και 5% στην κάνη (ίσως λέω και πολύ με το 5%).
Όσοι έχουν κάνει δοκιμές διάτρησης να μας πουν ... εγώ δεν έχω κάνει ποτέ.
Δοκιμές όμως με νούμερα όχι με θόρυβο στον πίνακα ...

Last edited:
Καταρχήν το "όλες οι κάνες είναι οι ίδιες" είναι αστείο ... η ακριβής έκφραση είναι "όλες οι κάνες βγάζουν περίπου την ίδια συγκέντρωση 75%-85% αν χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο εμπορικό φυσίγγι".
Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 4-5 λόγους που το οποιοδήποτε όπλο να μην σκοτώνει και να έχει την ίδια κάνη με κάποιο που σκοτώνει.

Για εμένα είναι οι εξαιρέσεις στα περισσότερα θηράματα εκτός παπιών (άντε να σου βάλω και την φάσσα λόγω ηλιθίων που τις τουφεκάνε στα 100μ).
Το "βάλε ανοιχτότερο τσοκ" αν θες να τουφεκάς πιο κοντά είναι σωστό αλλά μην πραγματοποιήσιμο στο κυνήγι ... κανένας δεν γνωρίζει την απόσταση που θα του εμφανιστεί το θήραμα, ούτε μπορεί να αλλάξει τσοκ όταν του εμφανιστεί.
Ειδικά για τις Rem έχω κάνει δοκιμές με φυσίγγια που ευνοούν την Rem και δεν έχω δει διαφορά ... μην σου πω ότι η m2 βγάζει καλύτερες κατανομές (με ίδια συγκέντρωση).
Δεν το σπουδαιολογώ και αν έκανα την δοκιμή είναι διότι διάβαζα αυτά που γράφατε εσείς περί κανών θρύλων.
Ειλικρινά θα καθόμουν να ρίξω ότι φυσίγγι έχω ρίξει με την m2 και με την 1187 αλλά θα ακούσω κανένα "έπεσες στην χειρότερη Rem και στην καλύτερη m2" και θα τρελλαθώ.

Η δοκιμή των όπλων φυσιγγίων στον κυνηγότοπο και σε ζωντανά θηράματα είναι πραγματικά ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για να μετρήσουμε την κάρπωση αλλά δυστηχώς η κάρπωση δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερα βλητικά χαρακτηριστικά.

Φυσικά και δεν την λέει όταν δεν δοκιμάζεις σωστά ή την κάνεις για να επιλέξεις το φυσίγγι με την μέγιστη δυνατή συγκέντρωση που δεν μπορείς να το υποστιρίξεις σκοπευτικά.

1-2 νούμερα σκάγια χοντρότερα λύνουν οποιοδήποτε πρόβλημα διάτρησης ακόμα και με μάπα φυσίγγι.
Η διάτρηση οφείλεται 95% στο φυσίγγι και 5% στην κάνη (ίσως λέω και πολύ με το 5%).
Γράφς κι γράφς κι γράφς κι γράφς κι γράφς κι γράφς κι γράφς... 8 (ξαπλα)

Kι'όμως αυτός ο θόρυβος o_O καί το ντουμάνι της ώχρας που ξεράθηκε στην λαμαρίνα είναι όλη η χαρά ....
Το μεγαλύτερο ντουμάνι ώχρας μου το δίδει πάντα για κάποιο ανεξήγητο λόγο η TECNA ανεξαρτήτως set
up ή νο. σκαγιού . Πολύ ντουμάνι ..:):):)

Αν γραψουν τι ριχνουν αυτοι που ξερουν απο παπια και χαμηλες θερμοκρασιες θα χασουν ταπλετ κινητα μπορει να τους απαγορευτει και η εξοδος απο την χωρα
Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης όταν βλέπεις να βγαίνει από την κάνη περισσότερο αλεύρι παρά σκάγια ... .very funny.
.sarcastic.

Kι'όμως αυτός ο θόρυβος o_O καί το ντουμάνι της ώχρας που ξεράθηκε στην λαμαρίνα είναι όλη η χαρά ....
Το μεγαλύτερο ντουμάνι ώχρας μου το δίδει πάντα για κάποιο ανεξήγητο λόγο η TECNA ανεξαρτήτως set
Το έχω δει και εγώ αλλά το ντουμάνι δεν είναι μετρήσιμο
Επίσης περισσότερα αδύναμα σκάγια θα σηκώσουν περισσότερο ντουμάνι από λιγότερα και πιο δυνατά.
:)

Last edited:
Μη λες ονόματα ,μηηηηη λες ονόματα‼️(θα την πιάσει ο Μπίλης κ θα της αλλάξει τα πρεκια)

Το "βάλε ανοιχτότερο τσοκ" αν θες να τουφεκάς πιο κοντά είναι σωστό αλλά μη πραγματοποιήσιμο στο κυνήγι ... κανένας δεν γνωρίζει την απόσταση που θα του εμφανιστεί το θήραμα, ούτε μπορεί να αλλάξει τσοκ όταν του εμφανιστεί.

Δεν λύνεται το προβλημα με1 η 2 νούμερα χοντροτερα σκαγια σε μαπα φυσιγγι.σετ υπ που γαζωναν σε χαρτια και πινακες βγηκαν αχρηστα σε δυσκολες συνθηκες.το εχω διαβάσει και σε κυνηγετικα εντυπα αυτο πολλες φορες η πιστα ομως λέει αλλα.

Αν γραψουν τι ριχνουν αυτοι που ξερουν απο παπια και χαμηλες θερμοκρασιες θα χασουν ταπλετ κινητα μπορει να τους απαγορευτει και η εξοδο απο την χωρα
H ΚΣΕ και το υπουργείο μέσα στην απέραντη hippo που τους δέρνει, δέχθηκαν την υποχρεωτική χρήση ατσάλινων χωρίς να επιτρέψουν λαλούνες και ομοιώματα.
Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από αυτούς τους άσχετους.
Μην φοβάσαι όμως Κώστα, τώρα με το ΚΕΚΑ τα πράγματα θα στρώσουν .yelling.

Status
Not open for further replies.
Back