Και εγώ κάπως έτσι το γύρισα στην διόφθαλμη. Με έμαθαν απο μικρό μονόφθαλμα οι συγγενείς και φίλοι γιατί δεν υπήρχαν γνώσεις τότε. Κάποια στιγμή μετά απο διάβασμα στο κυνηγεσία & κυνοφιλία έμαθα την διόφθαλμη και είπα να το δοκιμάσω στις τσίχλες. Τότε καταλάβα ότι η διόφθαλμη σκόπευση ειναι καλύτερη γιατί ήταν πιο εύκολο να υπολογίσω την προσκόπευση την απόσταση και την ταχύτητα του θηράματος και ενώ πριν κάποιες φορές δυσκολευόμουν να πάρω κάποια θηράματα με την διόφθαλμη έγιναν όλα πιο εύκολα. Απο τότε το γύρισα στην διόφθαλμη αλλά στον λαγό λόγο ανασφάλειας σημαδευα μονόφθαλμα. Τώρα πλέον μετά απο αποχή 10 χρόνων περίπου απο το κυνήγι είναι σαν να ξεκίνησα απο την αρχή και σημαδεύω πλέον μόνο διόφθαλμα αφου φυσικά όλα τα όπλα μου πλέον είναι στα μέτρα μου και μου έρχονται καλά.Καποτε κι εγω εκλεινα το ματι, μετα το εψαξα και αρχισα να τουφεκαω διοφθαλμα στα φτερωτα, στο λογω παλι εκλεινα ματι να μη γινει καμια στραβη γιατι ποιος ακουγε τον μπαρμπα μου μετα.
Σιγα σιγα προσπαθουσα να ριχνω στα παντα με ανοιχτα τα ματια, συν κατι επωμισεις στο σπιτι και στο κυνηγι οταν ημουν καρτερι και εδω και μερικα χρονια μονο διοφθαλμα παντα και παντου