Για εμένα τα φτιάχνω βασικά και αφού τα φτιάχνω τα βλέπετε και εσείς.
Είπαμε ο καθένας ρίχνει ότι γουστάρει, όπως γουστάρει και
όπως νιώθει ασφάλεια.
Τα μεγάλα θηράματα δεν χρειάζονται εξωφρενικές συγκεντρώσεις.
Σε αυτό επιμένω και ας φωνάζει ο Νίκος
θα τον κάνω να κυνηγά λαγό με διασποράς αχαχα
Αν τις έχεις τις υψηλές συγκεντρώσεις, βαράς μακρύτερα σίγουρα αλλά πρέπει να διαθέτεις και κωλόχερο.
Όλοι οι κύκλοι και ο λαγός είναι σχεδόν σε πραγματικό μέγεθος.
Καλή σκοπευτική ικανότητα = μισή μοίρα απόκλιση, κακή σκοπευτική ικανότητα = μία μοίρα απόκλιση.
Τα σκάγια τα έφτιαξα εγώ βάζοντας τυχαία 51 μέσα στον κύκλο και 51 εκτός.
Τα περιφερειακά σκάγια έχουν πάντα μικρότερη διάτρηση από τα κεντρικά ... ΠΑΝΤΑ.
ΠΟΤΕ σχεδόν δεν βαράμε θηράματα κέντρο ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις (αέρας, εκτιμήσεις κτλ)
Όταν μικραίνεις σκάγι για να έχεις πολλαπλά πλήγματα χάνεις σε διάτρηση περιφερειακή και κεντρική, σε εκτροπή λόγω αέρα κτλ, βάλτε και μια κρύα ημέρα με πυρίτιδα ψιλομάπα και έχουμε την τέλεια αποτυχία.
Όπως λέει ο Μάριος, επιλέγουμε πάντα το πιο χοντρό σκάγι με την απαιτούμενη συγκέντρωση και τα σκάγια "όμορφα" τοποθετημένα στον κύκλο.
Το χοντρό σκάγι, δεν φρενάρει εύκολα, δεν εκτρέπεται από τον αέρα εύκολα, δεν παραμορφώνεται εύκολα, διατηρεί ενέργεια, καταστρέφει μεγαλύτερο όγκο ιστών, σπάζει ευκολότερα κόκκαλα, δημιουργεί σοκ κτλ
Είναι πάντα προτιμότερο χωρίς βέβαια υπερβολές, μερικές φορές όμως χρειάζονται και αυτές
Αν δεν σκίσουμε φυσίγγι δεν γνωρίζουμε πραγματικό μέγεθος σκαγιού.
Δεν είναι τόσο τραγικό να καταστρέψουμε 1 φυσίγγι.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν με αυτά που γράφω, τα γράφω κυρίως για τους νέους, για να μην τραβήξουν αυτά που τράβηξα εγώ.
Ουσιαστικά βλέπω ότι τα συμπεράσματα στα οποία έχω καταλήξει είναι τις περισσότερες φορές σωστά.
Και εγώ εκπλήσσομαι μερικές φορές με αυτά που βλέπω, οπότε δεν περιμένω να μην εκπλαγεί κάποιος άλλος.
Η απόσταση (αν την ξέρεις) και ο χρόνος που έχεις στην διάθεσή σου να σκοπεύσεις παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο.
Δεν είναι όμως σίγουρο ότι αν ξέρεις την απόσταση και έχεις χρόνο δεν θα κάνεις μ@λακία.
Θα κάνεις λιγότερες αν έχεις εμπειρία.
Αυτά ... πάω για φαγητό ...