μόνο γέμισε με ΔΥΟ Φυσίγγια ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ
Κάτσε γιατί νομίζω αλλο εννοείς εσύ και δεν το είχα καταλάβει τόση ώρα. Όταν λες δυο φυσίγγια μαζί εσυ εννοείς να τα πιάσεις το ένα πίσω απο το άλλο και να γεμίσεις όπως γεμίζουν στην πρακτική σκοποβολή και τα 2 φυσίγγια με μία κίνηση στην αποθήκη;
Ναι με αυτόν τον τρόπο είναι πιο γρήγορο έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Εγώ έλεγα να γεμίσεις δυο φυσίγγια ένα ένα με 2 κινήσεις όπως θα έκανε ο μέσος κυνηγός όχι με μία όπως στην πρακτική σκοποβολή. Αλλά αυτό για να γίνει προυποθέτει ίσως και την κατάλληλη φυσιγγιοθήκη όπως αυτές που έχουν στην πρακτική σκοποβολή δηλαδή σαν αυτή
ώστε να έχεις έτοιμα τα φυσίγγια το ένα πάνω στο άλλο για να μπορέσεις να τα πιάσεις σωστά άμεσα με μία κίνηση καθώς και αρκετή εξάσκηση στο σπίτι. Αλήθεια πόσοι απο εσάς πηγαίνετε με τέτοια φυσιγγιοθήκη στο κυνήγι;
Στο κυνήγι ο μέσος κυνηγός με μία νορμαλ κυνηγετική φυσιγγιοθήκη ή από ένα γιλέκο δεν νομίζω ότι θα γεμίσει με αυτόν τον τρόπο ούτε καν θα του περάσει απο το μυαλό ειδικά πάνω στην πίεση και το άγχος να προλάβει . Ουτε καν θα ειναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Το 90% (για να μην πω το 99.9%) θα τα γεμίσουν ένα ενα καθώς ίσως να μην γνωρίζουν καν αυτό τον τρόπο γεμίσματος καθώς δεν γνωρίζουν και δεν ασχολούνται ούτε τους ενδιαφέρει η πρακτική σκοποβολή ειδικά εδώ στην Ελλάδα που δεν ειναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Αντε πες το στο πατέρα μου αυτό. Δεν παίζει πιο πολλή ώρα θα φάνε να σκεφτούν εκείνη την στιγμή πως θα πιάσουν τα φυσίγγια παρά να τα γεμίσουν με τον κλασικό τρόπο.
Ετσι στην περίπτωση που τα γεμίζεις ενα ενα ή γεμίζεις μόνο ένα φυσίγγι ο χρόνος όπως έλεγα στα προηγούμενα μηνύματα μου πιστεύω θα ειναι ο ίδιος με κάθε άλλο όπλο που δεν έχει το speed loading της Browning. Ειδικά αν μιλάμε για ένα φυσίγγι το να το ρίξεις κατευθείαν στην θαλάμη-κλειστρο είτε με τον τρόπο πιέζοντας το προς τα κάτω είτε με το κουμπί απελευθέρωσης εγώ το βρίσκω πιο βολικό και πιο γρήγορο. Αυτός ειναι και ο τροπος που γεμίζουν οι περισσότεροι λόγο συνήθειας απο άλλα όπλα χωρίς speed loading.
Επίσης στην περίπτωση της Benelli μου αριθμείς και κινήσεις που και στην browning θα τις κάνεις. Δεν είναι λιγότερες οι κινήσεις στην Browning.
5η τραβάς γρήγορα τα δάχτυλα (ή τον αντίχειρα) μην τα χτυπήσει το κλείστρο (ειδικά το δοντάκι αγκίστρωσης
Δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας όπως είπα και πριν. Ακόμη και αν δεν τραβίξεις γρήγορα τον αντίχειρα όπως λες, το κλειστρο το φρενάρεις με το χέρι σου όσο δυνατό και να είναι. Το έχω κάνει στο σπίτι δοκιμή πάνω απο 10 φορές και ίσα που καταλαβαίνεις την πίεση απο το κλειστρο γιατί δεν έχει αναπτύξει ταχύτητα ώστε να σε χτυπήσει με φόρα. Φαίνεται και στο video παραπάνω. Αυτό που λες δεν ισχύει και πιθανόν να μην το έχεις δοκιμάσει εσύ αυτό ώστε να το διαπιστώσεις και ο ίδιος. Φέρτε μου όποιο όπλο θέλετε και θα βάλω εγώ τα δαχτύλια μου για να σας το αποδείξω αν εσείς φοβάστε και δεν το πιστεύετε αυτό που λέω.
ο οπαδισμός είναι πολύ κακό πράγμα μας τυφλώνει και δεν βλέπουμε τ' αυτονόητα
Χαχα έχεις φαγωθεί με το speed loading της Browning και κατηγορείς εμένα για οπαδισμό; Ποια ειναι τα αυτονότητα δηλαδή; Να ξέρει ο κάθε κυνηγός να γεμίζει σαν γκουρού της πρακτικής σκοποβολής και να κρατάει περίεργες φυσιγγιοθήκες στο κυνηγι για μια στις εκατό που θα του χρειαστεί; Ή να ρίχνει το φυσίγγι του στην θαλάμη στο ανοιχτό κλείστρο και να πατάει το κουμπάκι απελευθέρωσης;
Δεν νομίζω ότι είμαι θύμα οπαδισμού όπως το εννοείς. Απλά απόψεις και εμπειρίες μοιραζόμαστε και λογικό να έχουμε και διαφωνίες. Και τα Βrowning μου αρέσουν εξίσου καλά όπως και τα Baikal και τα Benelli ειδικά τώρα που έβγαλαν και αυτά αδρανείας τουφέκια. Το μόνο που μπορώ να με κατηγορήσω είναι ότι στα κυνηγετικά αυτογεμή είμαι λάτρης των αδρανείας για προφανείς λόγους όπως και πολλοί άλλοι. Αλλά μέχρι εκεί.
Και για να το κλεισω απο πλευράς μου το θέμα αυτό τελειώνω λέγοντας ότι
Speed loading όπως της Browning τα Ιταλικά και όχι μόνο όπλα θεωρώ δεν το έχουν γιατί δε νομίζω ότι προσφέρει κατι παραπάνω στον μέσο κυνηγό που γεμίζει ενα ενα τα φυσίγγια στο όπλο και δεν ειναι γκουρού της πρακτικής σκοποβολής. Και δεν υπάρχει και τέτοια αναγκη στο κυνήγι. Ας ξεφύγει και ένα θήραμα δεν χάλασε ο κόσμος. Εδώ ούτε καν τα πολεμικά που τίθετε θέμα ζωής και θανάτου δεν έχουν τέτοιο σύστημα. Έλεος δηλαδή. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το cut off της Browning που τα ιταλικά (Benelli, Fabarm κλπ) δεν έχουν γιατί πολύ απλά δεν το χρειάζονται. Μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με άλλον εξίσου αποτελεσματικό και πιο απλό τρόπο. Δηλαδη να αλλάξεις φυσίγγι στην θαλάμη κρατώντας το κλειστρο ανοιχτό με το ένα χέρι χωρίς να έρθει άλλο φυσίγγι από την αποθήκη. Δεν στερούνται δυνατοτήτων τα ιταλικά. Απλά την ίδια λειτουργία την επιτυγχάνουν με πιο απλό μηχανισμό που συνεπαγεται και μεγαλύτερη αξιοπιστία. Για αυτό τα αντιγράφει και όλος ο κόσμος.
Αυτά είχα εγώ να πω και το κλείνω το θέμα αυτό. Πιστεύω το εξαντλήσαμε πλήρως.