Με ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής το buffer ανεβάζει την μέγιστη πίεση από 50-300bar.Λευτέρη δεν έχω κανένα λόγο να σε αμφισβητήσω, είσαι πολύ μετρημένος σε αυτά που λες, όμως θα ήταν πιο πιστευτοί οι Ιταλοί αν αντί να έλεγαν "σταματήσαμε τις δοκιμές γιατί ήταν τόσο υψηλές οι πιέσεις που αποσυντόνισαν το μετρητή" έδειχναν απλά τη μέτρηση ή ένα βίντεο από τη μέτρηση και το αποτέλεσμα. Στις μετρήσεις και τις δοκιμές πρέπει να είμαστε ολιγόλογοι και ψυχροί.
Βέβαια γεγονός παραμένει ότι καμία μέτρηση πιέσεων σε φυσίγγι με αλεύρι δεν έχω δει και η λογική λέει ότι είναι πιθανόν να ανεβάζει τις πιέσεις.
Το πλαστικό μπαφερ, αλλάζει και τη στήλη γόμωσης.Το αλεύρι όχι .Το πλαστικό μπαφερ,αν και συμπιεσιμο κατά τι υλικό,δεν παύει,ειδικά κάποιες ποιότητες,να έχει κοκκομετρία τέτοια,ικανή ίσως να μεταβάλλει περισσότερο τις πιέσεις συγκριτικά με το αλεύρι που είναι ..σκόνη.Σκεψεις...Με ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής το buffer ανεβάζει την μέγιστη πίεση από 50-300bar.
Δεν έχω στοιχεία ούτε υπάρχει 1 μόνο σωστή τιμή (εξαρτάτα από πολλά άλλα πράγματα) αλλά μου φαίνονται λογικά τα παραπάνω νούμερα.
Μιλάω για πλαστικό buffer όχι αλεύρι.
Η πολύ ψιλή πούδρα (βλέπε αλεύρι αλλατίνη) είναι επικίνδυνη.Το απλο αλεύρι έχει και κανά κομματάκι φλούδα.Το κομμένο από κουακερ, διπλό κοσκινισμένο είναι και πιο λεπτόκοκκο νομίζω,σαν πούδρα.
Από ποια άποψη Βασίλη; Το έτοιμο αλεύρι βρώμης που χρησιμοποιώ τώρα και μερικά χρόνια και το αγοράζω από βιολογικά προϊόντα, είναι έτσι...Η πολύ ψιλή πούδρα (βλέπε αλεύρι αλλατίνη) είναι επικίνδυνη.
Ναι, ίσως...Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από "αντιτριβικα " υλικά.Εκτιμω πάντως,ότι το αλεύρι,σωστά τοποθετημένο(σε δόση και συμπίεση) δε δημιουργεί προβλήματα.Η αύξηση των ταχυτήτων,δεν προδίδουν γομωσεις που αυξάνονται κατά πολύ οι πιέσεις.Μπορει να οφείλονται και στη κοντύτερη δέσμη που ίσως υφίσταται λόγω συνοχής του υλικού όταν αυτή(η δέσμη) περνάει απ'τους αισθητήρες ..Η πολύ ψιλή πούδρα (βλέπε αλεύρι αλλατίνη) είναι επικίνδυνη.
Δεν έγραψα πουθενά πως το αλεύρι βρώμης ανεβάζει ή μειώνει την μέγιστη πίεση, και εγώ θα ήθελα να μετρήσω γομώσεις με αλεύρι και δίχως, ώστε να βεβαιωθώ για το ένα ή το άλλο. Η συζήτηση που ανέφερα έγινε πριν χρόνια στο μεγαλύτερο τότε ιταλικό φόρουμ , εγώ την ανακάλυψα πολύ αργότερα και την διάβασα όλη γιατί το κεντρικό πρόσωπο στην όλη διαμάχη ήταν Έλληνας και επίσης είχα και έχω μεγάλη περιέργεια για το θέμα αυτό . Νομίζω πολλοί εδώ μέσα γνωρίζουν το άτομο που αναφέρομαι, οι απόψεις και οι γομώσεις του οποίου είχαν διχάσει κυριολεκτικά το φόρουμ για μεγάλο διάστημα και αυτός που ανέλαβε και έκανε τις μετρήσεις ( περίεργος και ο ίδιος και δύσπιστος στα όσα ισχυριζόταν ο Έλληνας), ήταν ο Gianluca Garollini , σύμβουλος και συνεργάτης της b&p, και ίσως ο πιο γνωστός και καταξιωμένος τα τελευταία χρόνια ειδημονας της Ιταλίας.
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς Νίκο, πάντως το αλεύρι βρώμης το δοκίμασαν αρκετοί και στην Ιταλία, ίσως το γεγονός πως εκεί υπάρχουν κανονάκια προσβάσιμα σε ιδιώτες να σημαίνει κάτι, το ίδιο και στην Αμερική.
Γιάννη,για να φτάσει να σε ξεκεφαλιασει το κλείστρο,έχεις ξεφύγει ΠΟΛΥ, ΠΆΡΑ ΠΟΛΥ!Το ότι βγαίνουνε φυσίγγια από ιδιογομωτες που ξεπερνούν σταθερά σε ταχύτητες τα εργοστασίου όταν γεμίζεις με τα ίδια υλικά σημαίνει πως έχεις ανεβασμένες και πιέσεις .Απλά δεν υπάρχει τρόπος μέτρησης σε εμάς ,τώρα το ότι ο κάθε ιδιογομωτης όπως και εγώ παλιότερα να νομίζει ότι επειδή φτιάχνει ωραίο κατά αυτόν και γρήγορο φυσίγγι είναι ασφαλή κιόλας λόγο του ότι δεν σπάει το όπλο του ή αντέχει ο ώμος του πάλι κάπου χάνει και αυτό .Ασφαλή φυσίγγι έχεις όταν τηρείς τα στάνταρ της πυρίτιδας και μένεις περίπου στο ύψος των εργοστασιακών φυσιγγίων .Όταν παίζεις μπάλα όπως θες και όπου θες είτε με βάρη γόμωσης είτε με κλεισίματα απλά από ασφάλεια πιέσεων είσαι στο κουτουρου.Καο καλό θα είναι όσοι ασχολούνται και δεν ε Ουν εμπειρία να δοκιμάσουν και να ρίχνουν με μάγκνουμ όπλα.Οπως χρειάζεται και με κάποιες στρωματοποιησεις σκαγιων ή πυριτιδων διότι μπορεί να πετύχεις παπαδες αλλα μπορεί να σου κόψει και το κεφάλι κάνα κλείστρο γιατί έχει συμβεί και αυτό από στρωματοποιηση πυριτιδων αχταρμα .
Το ότι βγαίνουνε φυσίγγια από ιδιογομωτες που ξεπερνούν σταθερά σε ταχύτητες τα εργοστασίου όταν γεμίζεις με τα ίδια υλικά σημαίνει πως έχεις ανεβασμένες και πιέσεις .Απλά δεν υπάρχει τρόπος μέτρησης σε εμάς ,τώρα το ότι ο κάθε ιδιογομωτης όπως και εγώ παλιότερα να νομίζει ότι επειδή φτιάχνει ωραίο κατά αυτόν και γρήγορο φυσίγγι είναι ασφαλή κιόλας λόγο του ότι δεν σπάει το όπλο του ή αντέχει ο ώμος του πάλι κάπου χάνει και αυτό .Ασφαλή φυσίγγι έχεις όταν τηρείς τα στάνταρ της πυρίτιδας και μένεις περίπου στο ύψος των εργοστασιακών φυσιγγίων .Όταν παίζεις μπάλα όπως θες και όπου θες είτε με βάρη γόμωσης είτε με κλεισίματα απλά από ασφάλεια πιέσεων είσαι στο κουτουρου.Καο καλό θα είναι όσοι ασχολούνται και δεν ε Ουν εμπειρία να δοκιμάσουν και να ρίχνουν με μάγκνουμ όπλα.Οπως χρειάζεται και με κάποιες στρωματοποιησεις σκαγιων ή πυριτιδων διότι μπορεί να πετύχεις παπαδες αλλα μπορεί να σου κόψει και το κεφάλι κάνα κλείστρο γιατί έχει συμβεί και αυτό από στρωματοποιηση πυριτιδων αχταρμα .
Εμπορικό: 1.90χ36- μολυβι-ν1.5 405m/s-συγκεντρωση 65 %Το ότι βγαίνουνε φυσίγγια από ιδιογομωτες που ξεπερνούν σταθερά σε ταχύτητες τα εργοστασίου όταν γεμίζεις με τα ίδια υλικά σημαίνει πως έχεις ανεβασμένες και πιέσεις .Απλά δεν υπάρχει τρόπος μέτρησης σε εμάς ,τώρα το ότι ο κάθε ιδιογομωτης όπως και εγώ παλιότερα να νομίζει ότι επειδή φτιάχνει ωραίο κατά αυτόν και γρήγορο φυσίγγι είναι ασφαλή κιόλας λόγο του ότι δεν σπάει το όπλο του ή αντέχει ο ώμος του πάλι κάπου χάνει και αυτό .Ασφαλή φυσίγγι έχεις όταν τηρείς τα στάνταρ της πυρίτιδας και μένεις περίπου στο ύψος των εργοστασιακών φυσιγγίων .Όταν παίζεις μπάλα όπως θες και όπου θες είτε με βάρη γόμωσης είτε με κλεισίματα απλά από ασφάλεια πιέσεων είσαι στο κουτουρου.Καο καλό θα είναι όσοι ασχολούνται και δεν ε Ουν εμπειρία να δοκιμάσουν και να ρίχνουν με μάγκνουμ όπλα.Οπως χρειάζεται και με κάποιες στρωματοποιησεις σκαγιων ή πυριτιδων διότι μπορεί να πετύχεις παπαδες αλλα μπορεί να σου κόψει και το κεφάλι κάνα κλείστρο γιατί έχει συμβεί και αυτό από στρωματοποιηση πυριτιδων αχταρμα .
Η 302 είχε ένα θέμα στο κλείστρο, όχι ότι θα έσπαγε ντε και καλά αλλά το κοίταξαν και το έφτιαξαν αλλιώς-βελτίωσαν στην 303Είχα τη 302 από το 1982 την είχε φέρει απο ιταλια συγγενείς και δεν ξέρω ούτε εγώ πόσα φυσίγγια είχε ρίξει και ποτέ δε έσπασε τίποτε και έχω ακούσει για σπασμένα και ραγισμένα κλείστρα σε ένα κάρο ανθρώπους
Πες μας και το set up ρε Νικόλα να έχουμε μια άποψη!Σημερινες δοκιμες στα 32 γραμμαρια με Ν8,5 σκαγια...χωρις αλευρι βεβαια στα 36,5 μετρα !!!
36,5 μετρα.
View attachment 76664
View attachment 76665
View attachment 76666
View attachment 76667
View attachment 76668
2,5 % αποκλιση...ειναι μεγαλη....αλλα μπορει να συμβει...Ισως κατι δεν εκανα σωστα !!!
Αυτα για την ωρα παλικαρια μου !!
Γιατί οι επαγγελματικές μηχανές πόσα στάδια νομίζεις εχουν Νίκο 2 .Θέλεις να μου πεις ότι με ίδια υλικά ίδια κλεισίματα είναι καλύτερη η 5σταφιακη του 500αρικου από τη μηχανή που κανεί 15.000 € .Δεν κλείνεις το ίδιο κλείνεις αρκετά διαφορετικά σε χαμηλότερα ύψη και μικρότερους όγκους με την ίδια πυρίτιδα .Διότι κόβεις κάλυκες άρα αυτόματα μικραίνει εσωτερικό χώρο της όλης γόμωσης .Δεν γίνεται να κλείσεις με ακριβώς τα ίδια σε Σόφια ύψη κτλ και επειδή και μόνο έχεις 5 σταδιακή να κερδίσεις σε όλα μη λες τέτοια.Τωρα μας τα εκανες ολα σαλατα Γιαννη !!
Στην ΙΔΙΑ γομωση με το εμπορικο....ενας ιδιογομωτης κλεινοντας σε 5σταδιακο...εχει μεγαλυτερες ταχυτητες
μεγαλυτερη συγκεντρωση + σταθερο φυσιγγιο...Τωρα οσον αφορα τις πιεσεις εαν δεν εχει χαμηλοτερς εχει
τις ιδιες...που ειδες τις ανεβασμενες πιεσεις ??
Τωρα στρωματοποιησεις και τα υπολοιπα δεν τα συζηταω...
Στρωματοποιηση μπορει να κανουν πολλοι...λιγοι την κατεχουν ομως...και γι'αυτο δεν το συζηταω !!
Έτσι έχω διαβάσει και δεν είναι από έναν άνθρωπο η άποψη αυτή.Από ποια άποψη Βασίλη; Το έτοιμο αλεύρι βρώμης που χρησιμοποιώ τώρα και μερικά χρόνια και το αγοράζω από βιολογικά προϊόντα, είναι έτσι...
Μην συγκρίνεις τιμές ... η μια έχει φτιαχτεί να γεμίζει πολλά φυσίγγια την ώρα και η άλλη είναι χειροκίνητη.Γιατί οι επαγγελματικές μηχανές πόσα στάδια νομίζεις εχουν Νίκο 2 .Θέλεις να μου πεις ότι με ίδια υλικά ίδια κλεισίματα είναι καλύτερη η 5σταφιακη του 500αρικου από τη μηχανή που κανεί 15.000 € .Δεν κλείνεις το ίδιο κλείνεις αρκετά διαφορετικά σε χαμηλότερα ύψη και μικρότερους όγκους με την ίδια πυρίτιδα .Διότι κόβεις κάλυκες άρα αυτόματα μικραίνει εσωτερικό χώρο της όλης γόμωσης .Δεν γίνεται να κλείσεις με ακριβώς τα ίδια σε Σόφια ύψη κτλ και επειδή και μόνο έχεις 5 σταδιακή να κερδίσεις σε όλα μη λες τέτοια.