Ακρηβος μεγαλο μηστικο αυτοΜια και αναφέρεστε στη ρίγανη ,πιστεύω να ξέρετε οτι αν μασησεις το λουλούδι και σε κάψει στο στόμα , τότε μάζεψε ,διαφορετικά αστη γιατι είναι μονο για τα γίδια.
Εγώ συνήθως βάζω ολόκληρο το φυτό σε γυάλινο βάζο με ελαιόλαδο και το αφήνω στον ήλιο για 60 μέρες. Παίρνω το πρώτο απόσταγμα και ξαναβάζω ελαιόλαδο. Έτσι παίρνω 2 αποστάγματα σπαθόλαδου. Δεν έχω παρασκευάσει με βρασμό σε φωτιά . Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.Φτιάχνοντας το επόμενο σπαθόλαδο.
View attachment 51204
Κόβοντας μόνο τα μπουμπούκια και συμπλήρωμα με ελαιόλαδο.
View attachment 51205
Ζέσταμα για 5 λεπτά στο γαζάκι.
View attachment 51206
Έπειτα για 24 περίπου ώρες το κρατάω ζεστό με κεράκια ρεσώ.Στράγγισμα και έτοιμο.View attachment 51207
Ταγγίζει το λάδι στον ήλιο, και δεν είναι πόσιμο αν χρειαστεί.Έτσι γλιτώνεις χρόνο και έχεις σίγουρη επιτυχία.Εγώ συνήθως βάζω ολόκληρο το φυτό σε γυάλινο βάζο με ελαιόλαδο και το αφήνω στον ήλιο για 90 μέρες. Παίρνω το πρώτο απόσταγμα και ξαναβάζω ελαιόλαδο. Έτσι παίρνω 2 αποστάγματα σπαθόλαδου. Δεν έχω παρασκευάσει με βρασμό σε φωτιά . Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.
Δίκιο έχεις. Αυτό που φτιάχνω δεν το έχω πιεί ποτέ. Μόνο για επάλειψη το χρησιμοποιώ.Ταγγίζει το λάδι στον ήλιο, και δεν είναι πόσιμο αν χρειαστεί.
Για να μην γίνει παρερμηνείαΔεν έχω παρασκευάσει με βρασμό σε φωτιά . Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.
Τί χρώμα σου βγαίνει το σπαθέλαιο;Φτιάχνοντας το επόμενο σπαθόλαδο.
View attachment 51204
Κόβοντας μόνο τα μπουμπούκια και συμπλήρωμα με ελαιόλαδο.
View attachment 51205
Ζέσταμα για 5 λεπτά στο γαζάκι.
View attachment 51206
Έπειτα για 24 περίπου ώρες το κρατάω ζεστό με κεράκια ρεσώ.Στράγγισμα και έτοιμο.View attachment 51207
Μια φορά που μου βγήκε κι εμένα κίτρινο, το είχα κόψει νωρίς.Τί χρώμα σου βγαίνει το σπαθέλαιο;
Ρωτάω γιατί εγώ 2-3 φορές που το έκανα μου βγήκε κίτρινο και όχι κόκκινο όπως θα έπρεπε και δε μπορώ να καταλάβω τί φταίει.
Μια φορά που μου βγήκε κι εμένα κίτρινο, το είχα κόψει νωρίς.
Είναι γύρω στις 6 ώρες και θα το ζεσταίνω άλλες 12 με 14 ώρες.Ήδη πήρε χρώμα.
Μήπως τα λουλούδια δεν ήταν ώριμα?