Να μου κοψεις την βολτα θες εε
Μάλιστα.
Κώστα, Τριφυλία όπου και αν έχω πάει και σε ορεινά και σε πεδινά, δεν έχω βρει πουθενά. Και στην Κυνουρια επίσης δεν έχω δει πουθενά. Μακάρι να έχει σε εσάς προς τα εκεί. Αντίθετα σε ένα εξοχικό που έχει ο θείος μου στους Άγιους Αποστόλους στην Αττική ειναι στρέμματα ολόκληρα που είναι αυτοφυής η κάπαρη και δεν βλέπεις ούτε λίγο χώμα, τα καλύπτει όλα. Και πέφτει ο κόσμος απάνω τους σαν τα ψαρονια και τις μαζευει. Μιλαμε για ποσότητες, όχι αστεία.Μάλιστα.
Αρχικά δν μου λέει κάτι το φύλλωμά της,αλλά τώρα μου έβαλες ψίλους στ'αυτιά Γρηγόρη....από δω κ πέρα θα έχω το νου μου μη πετύχω πουθενά....
Ευχαριστώ πολύ!!!
Έτσι ακριβώς!!!!Πάντως να ξέρετε πως όπως και με τα Φουντουκια και τα αμπελοφυλλα (και πόσα άλλα) έτσι και στην κάπαρη, οι Τούρκοι έχουν σχεδόν παγκόσμιο κυριαρχια. Ο, τι βλέπουμε συσκευασμένο τουρσί σε κάπαρη είναι σχεδόν αποκλειστικα από εκεί.
Το εργοστάσιο "Κωστόπουλος" που συσκευάζει,διάφορα ίδη από τουρσί,βρίσκεται εδώ κοντά μου......θα κάνει ενέργειες, να συσκευάζει κ κάπαρι....συσκευασμένο τουρσί σε κάπαρη
Όταν λέμε πάμε μια βόλτα για χόρτα,δεν κάνουμε αποξήλωση του χωριού.Χειρότερος από πρόβατα είσαι ρε λυκορνιο.Λοιπόν βρέθηκε χρόνος σήμερα και έγινε μια ωραία βολτούλα.Άκουσα κάτι μελισσουργούς αλλά δεν τους είδα ποτέ.Τρυγόνια άφαντα.Κοτσυφάκια αρκετά έπαιζαν και έναν κούκο συντροφιά.View attachment 26279
Κάθε χρόνο μου στέλνουν από Σύρο, σε μεγάλα μπουκάλια του νερού 1,5 λίτρου σε χοντρό αλάτι, όχι άλμη, και όχι μόνο μπουμπούκια αλλά και καπαρόφυλλα και αγγουράκια κάπαρης! Τα φτιάχνει μία κυρία εκεί και είναι εξαιρετικά!η Σύρο είναι γεμάτη από δαύτες!
Όταν λέμε πάμε μια βόλτα για χόρτα,δεν κάνουμε αποξήλωση του χωριού.Χειρότερος από πρόβατα είσαι
Τα βγαζεις και τα συντηρεις αλλιως Παντελη;Κάθε χρόνο μου στέλνουν από Σύρο, σε μεγάλα μπουκάλια του νερού 1,5 λίτρου σε χοντρό αλάτι, όχι άλμη, και όχι μόνο μπουμπούκια αλλά και καπαρόφυλλα και αγγουράκια κάπαρης! Τα φτιάχνει μία κυρία εκεί και είναι εξαιρετικά!
Έτσι ακριβώς είναι. Θελουν ξαλμύρισμα πριν τις φας όμως γιατί είναι πολύ αλμυρές. Ειδικά αυτές που φυτρώνουν δίπλα στη θάλασσα έχουν από φυσικό τους αλμύραΚάθε χρόνο μου στέλνουν από Σύρο, σε μεγάλα μπουκάλια του νερού 1,5 λίτρου σε χοντρό αλάτι, όχι άλμη, και όχι μόνο μπουμπούκια αλλά και καπαρόφυλλα και αγγουράκια κάπαρης! Τα φτιάχνει μία κυρία εκεί και είναι εξαιρετικά!
Μιλάς εσύ; Που αν τα είχες στο πιάτο θα τα καθαρίζες τάκα τάκα.Όταν λέμε πάμε μια βόλτα για χόρτα,δεν κάνουμε αποξήλωση του χωριού.Χειρότερος από πρόβατα είσαι ρε λυκορνιο.
Όχι Χρύσανθε, τα αφήνω στο μπουκάλι όπως τα παίρνω και δεν παθαίνουν τίποτα, έχω κρατήσει πάνω από χρόνο χωρίς να χαλάσουν. Μάλιστα εγώ δεν τις ξεπλένω, απλά δεν βάζω αλάτι στη ντοματοσαλάτα...Τα βγαζεις και τα συντηρεις αλλιως Παντελη;
Γιατι μονο στο αλατι μεσα μου φαινεται παραξενο να διατηρουνται
Εχω ξαναγραψει πως τα διατηρω εγω
Ξυδ αλατι λιγι λεμονι και ελαιολαδο
Το ξυδι μπορει να μπει και με νερο 3:1
Ωραία πατέντα φαίνεται !Όχι Χρύσανθε, τα αφήνω στο μπουκάλι όπως τα παίρνω και δεν παθαίνουν τίποτα, έχω κρατήσει πάνω από χρόνο χωρίς να χαλάσουν. Μάλιστα εγώ δεν τις ξεπλένω, απλά δεν βάζω αλάτι στη ντοματοσαλάτα...
View attachment 26941View attachment 26942
Αρε φηλε εισε πολη γνοστης στην φυση.χερομε να βλεπο τετιους τηπους σαν εσενα και οχη του καναμπε.Τα βγαζεις και τα συντηρεις αλλιως Παντελη;
Γιατι μονο στο αλατι μεσα μου φαινεται παραξενο να διατηρουνται
Εχω ξαναγραψει πως τα διατηρω εγω
Ξυδ αλατι λιγι λεμονι και ελαιολαδο
Το ξυδι μπορει να μπει και με νερο 3:1
Εγώ αφήνω τα χόρτα για τις προβατίνες.Να μαζέψω για 2 πατάκια το καταλαβαίνω,όχι να βγάλω πάγκο στην λαϊκή.Μιλάς εσύ; Που αν τα είχες στο πιάτο θα τα καθαρίζες τάκα τάκα.![]()
Δεν το χω δοκιμασει ποτε ετσι φιλεΌχι Χρύσανθε, τα αφήνω στο μπουκάλι όπως τα παίρνω και δεν παθαίνουν τίποτα, έχω κρατήσει πάνω από χρόνο χωρίς να χαλάσουν. Μάλιστα εγώ δεν τις ξεπλένω, απλά δεν βάζω αλάτι στη ντοματοσαλάτα...
View attachment 26941View attachment 26942
Ωραία πατέντα φαίνεται !
Παντελή γνωρίζεις σε πόσο βάρος κάπαρης, πόσο χοντρό αλάτι προστίθεται;
Δυστυχώς δεν ξέρω πως τα φτιάχνει, υποθέτω ότι τις ξεπικρίζει με αρκετά νερά και μετά τις βάζει στο αλάτι. Θα προσπαθήσω να μάθω και θα ενημερώσω...Δεν το χω δοκιμασει ποτε ετσι φιλε
Σευχαριστω
Αν μπορεσεις να
Μαθεις αναλογια αλατιου θα το δοκιμασω
ποιά είναι η λαχανια;Το θυμάρι στην Αττική έκανε την εμφάνιση του!!! Αυτό και τη ρίγανη τα θεωρώ ως τα κορυφαία μυρωδικά.
Πρόσεξα ότι οι μέλισσες προτιμούν ακόμα την Λαχανιά.