Οχι . Η αντισταση του αερα ειναι αυτη που διαφοροποιει τις ταχυτητες , και σκορπαει και την τουφεκια. Η παραμορφωση οδηγει σε μεγαλυτερη αντισταση, αλλα δεν ειναι ο μονος παραγοντας. Γενικα για να βρεθει στην περιφερεια ενα σκαγι εχει συναντησει μεγαλυτερη αντισταση αερα. Αυτο για πολλους λογους , κυριως τυχαιας θεσης μεσα στη ροηΝα ρωτήσω εγώ κάτι άλλο.
Στα ατσαλινα που έχουμε ελάχιστη έως καθόλου παραμόρφωση, έχει η περιφέρεια ίδια διατρηση με το κεντρο?
Χτες ρώτησα μαγαζάτορα για φυσίγγια αν θα πάρουν και μου είπε εννοείται.Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο.
Στα ατσαλινα που έχουμε ελάχιστη έως καθόλου παραμόρφωση, έχει η περιφέρεια ίδια διατρηση με το κεντρο?
Πες μου ότι τα έριξες με A400 και τα πήγε,να πάω να φορτώσω για τού χρόνουΤα έριξα σε κρύα 5-9 βαθμούς με φουλ υγρασία και με 15-20 βαθμούς με πολύ υγρασία πάλι αλλά και σε ξερό καιρό με 7-12 βαθμούς
Άμα πάρεις πες μας τιμή!!!Πες μου ότι τα έριξες με A400 και τα πήγε,να πάω να φορτώσω για τού χρόνου
Ναι φίλε,Α400 με 4αρι τσοκ μαμά black edition, υπέροχος συνδυασμόςΠες μου ότι τα έριξες με A400 και τα πήγε,να πάω να φορτώσω για τού χρόνου
Σχεδόν καθόλου πυρίτιδα ;;;Καλημέρα στην παρέα! Το Σάββατο δυστιχως βρέθηκα στην άτυχη θέση να πυροβόλησω σε σταμπα γουρουνιού κ το μονοβολο φρακαρε στην κάννη. Ήμουν πολύ τυχερός που δεν απέρριψε τον κάλυκα το όπλο (εμπλοκή) και δεν έριξα δεύτερο φυσιγγι. Το φυσιγγι ήταν γνωστού Έλληνα κατασκευαστή κ λυπάμαι πραγματικά για την ποιότητα του αλλά και το θέμα ασφάλειας όπλων πυρομαχικών.. Πλέον δεν αγοράζω ποτέ ξανά ελληνικά φυσιγγια μονοβολα δράμια για το κυνηγι του αγριόχοιρου. Σας παραθέτω κ φωτογραφίες από το τσοκ που είναι σφηνωμένο το βλημα
View attachment 43584
Άσχετο αλλά με τι σύσφιξη τσοκ έριχνες ;;Απλα το επισημαίνω για το πως από το πουθενά γίνονται ατυχήματα.. Εαν σκέφτουμε τι θα γινόταν εαν έριχνα κ δεύτερη βολή....
Και που να δεις πως γίνονται οι κάννες με τα direct και το gorilla elix νομίζεις ότι είναι καμινάδα από τζάκι. ΧαχαχαΒέβαια και εκτός από αυτο....τα μαλλινοταπα κάνουν τις Κάννες μέσα άστα από τη βρωμιά.
Ενώ ο συγκεντρωτηρας μια χαρά.
Μάλλινες μακρυά.
4-5 φελτρο μου έχουν μείνει και μάλλον δε θα τα ρίξω ποτέ.
Super kill είναι κ αυτό?Καλημέρα στην παρέα! Το Σάββατο δυστιχως βρέθηκα στην άτυχη θέση να πυροβόλησω σε σταμπα γουρουνιού κ το μονοβολο φρακαρε στην κάννη. Ήμουν πολύ τυχερός που δεν απέρριψε τον κάλυκα το όπλο (εμπλοκή) και δεν έριξα δεύτερο φυσιγγι. Το φυσιγγι ήταν γνωστού Έλληνα κατασκευαστή κ λυπάμαι πραγματικά για την ποιότητα του αλλά και το θέμα ασφάλειας όπλων πυρομαχικών.. Πλέον δεν αγοράζω ποτέ ξανά ελληνικά φυσιγγια μονοβολα δράμια για το κυνηγι του αγριόχοιρου. Σας παραθέτω κ φωτογραφίες από το τσοκ που είναι σφηνωμένο το βλημα
View attachment 43584
Το βαρέσατε τελικά το γουρούνι ή όχι.Ριχνω πάντα με ic ****
Εεεε θα της το έφερνες στο κεφάλι ...Σκεψου να έκανε η σκροφα κατά πάνω μου!
Τι λες τώρα!!!Εεεε θα της το έφερνες στο κεφάλι ...
Για να το ελαφρύνουμε, πέρσι φίλος του ερχόταν το γουρούνι στο καρτέρι και είδε τα βόλια να "τρέχουν" από την κάνη και να πέφτουν στο χώμα, χωρίς να πατήσει σκανδάλη
Τελικά όλες οι μ@λακίες στα γουρουνοκυνήγια γίνονται ....
Προσοχή μεγάλη.Ασφαλή κυνήγια για όλους φιλε μου άνθρωποι και σκύλοι να γυρναμε αργά το απόγευμα ασφαλείς.... (πραγματικα ήταν το τελευταίο που πίστευα ότι θα συμβεί συνεβει και αυτό)
...ολα αυτά περίεργα πράγματα...εσύ μ' αυτά τα παιδιά ήσουνα μαζί? ...μήπως τους είχες δει έστω την προηγουμένη? ...μήπως ακόμα χειροτέρα τους είχες ευχηθεί?....για να ξέρουμε ε?Προσοχή μεγάλη.
Καλύτερα να φύγουν ατουφέκιστα 1000 γουρούνια παρά να κινδυνεύσει άνθρωπος ή σκύλος.
Μου έχουν τύχει άλλα κουφά αλλά τέτοιο πράγμα όχι.
Ο ξάδερφος μια φορά έριξε ένα φυσίγγι σε παπί, εμπλοκή και τα σκάγια έπεσαν 5μ μπροστά του.
Δεν είχε μείνει κάτι μέσα στην κάνη.
Λογικά είναι παρόμοια περίπτωση.
Ποτέ μην λες ποτέ, φίλε Χρήστο ... Συμβαίνουν και στις καλύτερες (ξένες) οικογένειες (εταιρείες) !!! Απλά, είναι να μην σου τύχει ... Έχω γίνει αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού με σκοπευτικό φυσίγγι πασίγνωστης ιταλικής εταιρείας, και μάλιστα από τα ακριβά της, χωρίς πυρίτιδα (ή με ελάχιστη) που ο συγκεντρωτήρας έμεινε στη μέση της κάννης ...Κοιτα εμεις κυνηγαμε βασικά για τα σκυλια μας αδιάφορη η καρπωση θηράματος σε νούμερα, πραγματικα εαν με ρωτήσεις δεν θυμάμαι με ακρίβεια να σ πω εαν κάναμε την σεζόν 60 η 80 Τώρα για το θέμα μας απλα δεν εμπιστεύομαι ξανά Ελληνικα φυσιγγια . (όσο και να θέλω να ενισχύσω την οικονομία μας) Γιατι πολύ απλά ποτέ δεν μου έτυχε στραβή με φυσιγγι εισαγωγής.
Πώς γίνεται να συμβεί κάτι τέτοιο σε μεμονωμένα φυσίγγια μιας παρτίδας φαντάζομαι είχε ρίξει κ άλλα από το ίδιο κουτιΣε ένα πιτσιρικά που τον ξεκινησα στην τσιχλα πριν μερικά χρόνια σε ένα περπατητο ακούω την τουφεκιά του κάπως περιεργα. Μου φωνάζει και λέει κάτι έπαθε το οπλο. Παίρνω την vitoria του και βλέπω το δευτερο φυσιγγι μπλοκαρισμενο αναμεσα στο κλειστρο και τον παφυλα του πρωτου. Τραβαω πισω το κλειστρο και με τον σουγια παω να βγαλω το φυσιγγι απο την θαλαμη και βγαινει μονο ο παφυλας!!!! Αδειαζω την αποθήκη του όπλου , το λύνω και κοιτάω στην κανη. Είχε αποκολληθεί όλο το πλαστικό του φυσιγγιου και είχε φρακαρει στην μέση της κανης. Του το δείχνω και του λέω , Μητσακο όπως γυρνάς στην Αρτάκη σταματά σε καμία εκκλησία και άναψε κανα κερακι. Εκοψα μια βεργα απο ελιά και το ξεφρακαρα. Μετά για πολύ ώρα ο Μητσακος δεν έριχνε δεύτερη τουφεκιά και τσέκαρε συνεχώς την κανη απο την τρομαρα που πηρε. Δεν μου έχει ξανατυχει τέτοιο πράγμα ποτέ. Το φυσιγγι ηταν 30 γραμμάρια γνωστού βιοτεχνη απο Θεσσαλονίκη και είχαμε ρίξει χιλιάδες χωρίς κανένα προβλημα.
Εννοείται ότι είχε ρίξει από το ίδιο κουτί και έριξε και τα υπόλοιπα. Ο καλυκας ηταν με μέταλλο 8αρι και ξαναλέω είχαμε ρίξει χιλιάδες φυσίγγια 6 άτομα που είχαμε πάρει μεγάλη ποσότητα από αυτά χωρίς να έχει συμβεί τίποτα πιο πριν και μέχρι που μας τελειωσαν.Πώς γίνεται να συμβεί κάτι τέτοιο σε μεμονωμένα φυσίγγια μιας παρτίδας φαντάζομαι είχε ρίξει κ άλλα από το ίδιο κουτι