Γνώμες Φυσιγγίων Αρχείο

• Thread starter Thread starter Evri15metri
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλημέρα στην παρέα! Το Σάββατο δυστιχως βρέθηκα στην άτυχη θέση να πυροβόλησω σε σταμπα γουρουνιού κ το μονοβολο φρακαρε στην κάννη. Ήμουν πολύ τυχερός που δεν απέρριψε τον κάλυκα το όπλο (εμπλοκή) και δεν έριξα δεύτερο φυσιγγι. Το φυσιγγι ήταν γνωστού Έλληνα κατασκευαστή κ λυπάμαι πραγματικά για την ποιότητα του αλλά και το θέμα ασφάλειας όπλων πυρομαχικών.. Πλέον δεν αγοράζω ποτέ ξανά ελληνικά φυσιγγια μονοβολα δράμια για το κυνηγι του αγριόχοιρου. Σας παραθέτω κ φωτογραφίες από το τσοκ που είναι σφηνωμένο το βλημα
View attachment 43584
Πολυ τυχερός μέσα στην ατυχια σου Χρήστο....
Έπρεπε να τον παρεις τηλ κ να του πεις το περιστατικο(ότι κ να σου πει, εδώ δεν υπαρχει καμία δικαιολογία)μαζί με τον αριθμό παρτιδας lot....
το ίδιο κ στο κατάστημα από όπου τα πηρες, μην την πατησει και κάνας άλλος..

Καλημέρα στην παρέα! Το Σάββατο δυστιχως βρέθηκα στην άτυχη θέση να πυροβόλησω σε σταμπα γουρουνιού κ το μονοβολο φρακαρε στην κάννη. Ήμουν πολύ τυχερός που δεν απέρριψε τον κάλυκα το όπλο (εμπλοκή) και δεν έριξα δεύτερο φυσιγγι. Το φυσιγγι ήταν γνωστού Έλληνα κατασκευαστή κ λυπάμαι πραγματικά για την ποιότητα του αλλά και το θέμα ασφάλειας όπλων πυρομαχικών.. Πλέον δεν αγοράζω ποτέ ξανά ελληνικά φυσιγγια μονοβολα δράμια για το κυνηγι του αγριόχοιρου. Σας παραθέτω κ φωτογραφίες από το τσοκ που είναι σφηνωμένο το βλημα
View attachment 43584
Παλι καλα που το καταλαβες.....εχει συμβει και με επωνυμα φυσιγγια....μπορει να φταιει το καψυλλιο, πυριτιδα κλπ.....επισης αυτο που ανεφερε ο DimDre εχει συμβει σε συγκυνηγο με μονοβολο πολυ γνωστης "εξειδικευμενης" εταιρειας ...απερριψε τον παφυλα μονο και το πλαστικο εμεινε στην κανη.....τα γουρουνια εννοειται εφυγαν...επισης με δραμια πολυ γνωστα Αμερικανικα εκατσε σε φιλο
μου 2 φορες να μεινει η ταπα μεσα....και τα δραμια επεσαν μπροστα...την 2η ειχε φυσιγγι απο αλλο κουτι και παλι τα ιδια!

Εννοείται ότι είχε ρίξει από το ίδιο κουτί και έριξε και τα υπόλοιπα. Ο καλυκας ηταν με μέταλλο 8αρι και ξαναλέω είχαμε ρίξει χιλιάδες φυσίγγια 6 άτομα που είχαμε πάρει μεγάλη ποσότητα από αυτά χωρίς να έχει συμβεί τίποτα πιο πριν και μέχρι που μας τελειωσαν.
Επομένως καταλήγουμε στα καψυλια❓❓❓❓

Τι να πω? Ήταν σαν να έχεις ξυραφιασει το πλαστικό γύρω από το μεταλλο.Τόσο τέλεια αποκόλληση! Είχα φωτογραφίες αλλά τις έχω χάσει δυστυχώς.
Έτυχε κ σε φίλο αυτό ,έχασε χήνα στα 10 μέτρα έτσι‼️το πλαστικό ευτυχώς έμεινε θαλάμη κ πέταξε μόνο παφυλα,αλλιώς θα είχε τραβαλα....αυτός το απέδωσε σε φτηνό φυσιγγι,αλλά βλέπω ότι, τυχαίνει στα καλύτερα τα σπίτια....

Σίγουρα συμβαίνει κ στις καλυτερες οικογένειες..
Φανταστείτε ποσα φυσίγγια γεμιζονται την ώρα στις επαγγελματικές μηχανές κ με τι ρυθμό η ποσα καψουλια κ κάλυκες φτιάχνονται κ από τι στάδια παραγωγης περνανε..
Ατέλειες παντα θα υπάρχουν κ είναι αποδεκτές κ κατανοητές έως ένα σημείο.......
Το θέμα είναι να μην κινδυνεύουμε εμείς κ κατά δεύτερο το όπλο μας....

Φανταστείτε ποσα φυσίγγια γεμιζονται την ώρα στις επαγγελματικές μηχανές κ με τι ρυθμό η ποσα καψουλια κ κάλυκες φτιάχνονται κ από τι στάδια παραγωγης περνανε..
Τελικά μόνο το μόνοκανο είναι ασφαλές‼️

Αστοχία υλικού μπορεί να υπάρξει παντού και σε οτιδήποτε. Στην δική μας συνομοταξία όμως είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί ουσιαστικά γίνεται μια έκρηξη λίγα εκατοστά από το κεφάλι μας.

Θα αλλάξει κάτι εαν τον έπαιρνα τηλέφωνο; εαν δεν πάθαινε εμπλοκή το όπλο εγω θα έριχνα την δεύτερη ... Και πάει λέγοντας.. Ο μόνος λόγος που έκανα αυτό το ποστ είναι για να ενημερώσω τους φίλους συναδέλφους να είναι προσεκτικοί τίποτα άλλο ούτε έχω κάποια εμμονή με τον συγκεκριμένο κατασκευαστή ούτε τίποτα!
Καλά έκανες αλλά κατά το ήμισυ.... δικαιούται να ξέρει κ αυτος

Τελικά μόνο το μόνοκανο είναι ασφαλές‼️
Τα σπαστά όπλα είναι πιο ασφαλη, αλλά εξαρτάται κ την περιπτωση...
Να μην τυχει που λέμε...
Αυτή τη φτωχομπινεδια ,γυφτιά με τον 8αρι παφιλα δεν μπορώ να την καταλάβω.Εχει γίνει και με τα sipe παλιά ,κόβονταν η φρακαραν.
Ίσως κάποτε να αποτελέσει αναμνηση..
Και βλέπουμε να τον αποφευγουν αρκετοι κατασκευαστες κ στα κυνηγετικά κ στα σκοπευτικα φυσίγγια, στα δευτερα είναι κ ένας λόγος παραπανω, αυτόματοι εξολκεις κλπ...
Ωστόσο δεν έχω πειστει ότι κάθε φορά που κόβεται ένας κάλυκας με 8αρι μέταλλο φταιει ο κάλυκας κ οχι γομωση.....

Τα σπαστά όπλα είναι πιο ασφαλη, αλλά εξαρτάται κ την περιπτωση...
Να μην τυχει που λέμε...

Ίσως κάποτε να αποτελέσει αναμνηση..
Και βλέπουμε να τον αποφευγουν αρκετοι κατασκευαστες κ στα κυνηγετικά κ στα σκοπευτικα φυσίγγια, στα δευτερα είναι κ ένας λόγος παραπανω, αυτόματοι εξολκεις κλπ...
Ωστόσο δεν έχω πειστει ότι κάθε φορά που κόβεται ένας κάλυκας με 8αρι μέταλλο φταιει ο κάλυκας κ οχι γομωση.....
Σε 12αρι και πάνω δεν έχω ακούσει να γίνει .Εμένα μου φρακαρε sipe στο baikal με αυτόματους εξολκεις και το έβγαλα με κατσαβίδι.Βλακεια θα μπορούσα να στραβωσω τον εξωλκεα ,εκεί θέλει βεργα καθαρισμού από το στόμιο.

Αυτή τη φτωχομπινεδια ,γυφτιά με τον 8αρι παφιλα δεν μπορώ να την καταλάβω.Εχει γίνει και με τα sipe παλιά ,κόβονταν η φρακαραν.
Με τα sipe ειχε γίνει μεγάλο σούσουρο τοτε. Θυμάμαι πολλοί τα επέστρεφαν στα μαγαζια.

Φιλε Γιάννη πραγματικα είμαι τυχερός.. Το χωνί η μια σπασμένη κάννη είναι το λιγότερο. Σκεψου το χειρότερο. Τώρα για αυτό που λες απλα θα έριχνα με την δεύτερη κάνη κ δεν θα έχανα το θήραμα.
Όλα τα πράγματα φίλε έχουν δύο όψεις εξαρτάτε από ποια μεριά το βλέπεις πλεονέκτημα ήταν στο θέμα ασφάλειας για σένα μειονέκτημα στο ότι δεν έριξες να πάρεις το θήραμα και όπως λες αν έκανε κατά πάνω μου γι'αυτό σου λέω τρικανο το καλύτερο όπλο

Attachments

• Screenshot_2021-12-22-19-05-49-062.jpg
    Screenshot_2021-12-22-19-05-49-062.jpg
    104 KB · Προβολές: 22
Εννοείται ότι είχε ρίξει από το ίδιο κουτί και έριξε και τα υπόλοιπα. Ο καλυκας ηταν με μέταλλο 8αρι και ξαναλέω είχαμε ρίξει χιλιάδες φυσίγγια 6 άτομα που είχαμε πάρει μεγάλη ποσότητα από αυτά χωρίς να έχει συμβεί τίποτα πιο πριν και μέχρι που μας τελειωσαν.
Ένας φιοκι θαλασσι ο καλυκας?

Φιλε δεν έχω εικόνα από τρικανα πραγματικα! Υπάρχουν κυκλοφορούν στην Ελλάδα; φοβερό όμως θα ήταν ένα τέτοιο οπλακι μαγκνουμ σε 60 πόντους κάννες!!
Που να βρεθούν φιλαράκι άσε που είναι πανάκριβα θεοβαρα και δεν ξέρω καθόλου προδιαγραφές γιατί απλά είναι κάτι εξειδικευμένο και φτιάχνουν ελάχιστες εταιρίες στο κόσμο

Σε ένα πιτσιρικά που τον ξεκινησα στην τσιχλα πριν μερικά χρόνια σε ένα περπατητο ακούω την τουφεκιά του κάπως περιεργα. Μου φωνάζει και λέει κάτι έπαθε το οπλο. Παίρνω την vitoria του και βλέπω το δευτερο φυσιγγι μπλοκαρισμενο αναμεσα στο κλειστρο και τον παφυλα του πρωτου. Τραβαω πισω το κλειστρο και με τον σουγια παω να βγαλω το φυσιγγι απο την θαλαμη και βγαινει μονο ο παφυλας!!!! Αδειαζω την αποθήκη του όπλου , το λύνω και κοιτάω στην κανη. Είχε αποκολληθεί όλο το πλαστικό του φυσιγγιου και είχε φρακαρει στην μέση της κανης. Του το δείχνω και του λέω , Μητσακο όπως γυρνάς στην Αρτάκη σταματά σε καμία εκκλησία και άναψε κανα κερακι. Εκοψα μια βεργα απο ελιά και το ξεφρακαρα. Μετά για πολύ ώρα ο Μητσακος δεν έριχνε δεύτερη τουφεκιά και τσέκαρε συνεχώς την κανη απο την τρομαρα που πηρε. Δεν μου έχει ξανατυχει τέτοιο πράγμα ποτέ. Το φυσιγγι ηταν 30 γραμμάρια γνωστού βιοτεχνη απο Θεσσαλονίκη και είχαμε ρίξει χιλιάδες χωρίς κανένα προβλημα.
Ακριβώς το ίδιο πράγμα μου έχει τύχει και εμένα! Σε κυνήγι τσίχλας άκουσα την τουφεκιά κάπως περίεργα, κοιτάζω το κλείστρο φαινόταν εντάξει, λέω δεν το τραβάω να δώ και μέσα? βγάζω την σφαίρα και τι να δώ, όλο το πλαστικό του κάλυκα είχε φρακάρει στην μέση της κάννης, δεν έβγαινε με τίποτα, στον οπλουργό βγήκε μετά από κανά μισάωρο αφού κοκκίνησε πρώτα η κάννη από το καμινέτο!. Και άλλη μια φορά σε παπιά με μείον βαθμούς σε λίμνη και να χιονίζει, ρίχνω σε κάτι Γερμάνια και τα σκάγια πέφταν μπροστά μου λες και έσπερνα!. Και τις δύο φορές τα φυσίγγια ήταν τοπικού κατασκευαστή!.

Status
Not open for further replies.
Back