Δοκιμές διάτρησης

• Thread starter Thread starter leo
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου εξιστορεί κυνήγι τρυγονιου την δεκαετία του 40 μεταπολεμικά και να μου λέει ότι όταν έκανε τζορναδα στο νησί ( μεγαλο πέρασμα τρυγονιου )Αυτός πιτσιρίκος μαζί με τον παππού ρίχνανε δύο ντουφεκιες με ένα δικανο εμπροσθογεμες μέσα στο κοπάδι και μετά τους έβγαινε ο πάτος να μαζέψουν ζωντανά και σκοτωμένα. Κυνήγι μέχρι να πέσει ο ήλιος και βαρουσανε μονο κοπαδια. Οταν τελείωνε η μαλαστουπα(τάπα),ταπωνε με φασκόμηλο και οταν λασπωνε το σημείο που έβαζε το καψουλι ρίχνανε νερό στην κανη για να ξεφραξει.Τα δε τρυγόνια τα πουλούσαν στα μαναβικα στην αγορά να βγει το μεροκάματο.Οσοι είχαν πέντε φράγκα και κυνηγούσαν με οπισθογεμες..... άστο καλύτερα βάλε την φαντασία σου να δουλέψει.

Εχω ακούσει ιστορίες και επιβεβαίωσαν και άλλοι...
Εχω διαβάσει κυνηγετικά νέα εως και 90 χρόνια πίσω...
Θυμάμαι στα κυνηγομαγαζα κρεμουσαν θηράματα και κάποιους κυνηγούς που είχαν παράγκα με κεράσια πατάτες στην παλιά εθνική κρεμαγαν και κανα θυραμα..
Αυτό γίνεται ακόμα στα ορεινά χωριά σίγουρα έχουν αγριογουρουνο δίπλα από τα αρνιά έχω δει και λαγό.

Ο πίνακας δίνει μια επίπεδη αποτύπωση.Θα βρεις και το τελευταίο σκάγι της ουράς πάνω του και θα βγάλεις ποσοστά συγκεντρωσης.Αυτο που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν στην δοκιμή του θείου που ένα σκάγι διατήρησε την κινητική ενέργεια να διαπεράσει τον πάκο με τα χαρτιά ενώ είχε την ίδια διάμετρο-βαρος με τα υπόλοιπα στις στιβάδες που δεν τα κατάφεραν.Οσο αφορά την σπαζοκεφαλια που .ακερων κανών...Κάθε κάννη εχει την δική της γεωμετρία και δεν ταιριάζει με όλα με τα φυσίγγια.Ο σωστός συνδιασμός θα φέρει αποτέλεσμα και πάντα αυτός που είναι πίσω από το κοντάκι.Μαγικες κάννες που χωνεύουν τα πάντα δεν υπάρχουν.Στο σκοπευτήριο μου λέει ο Άρης για ένα όπλο που ήταν μπροστά... Κοίτα 15000€...Του λέω και εγώ πως με αυτά τα χρήματα έπρεπε να ρίχνει μόνο του και όχι να πηγαίνει το κλαμπανι γόνατο.

Αβυσσος Αλεξ μου το θεμα διατρησης...Και αν προσεξες ειναι (ας πουμε )
απο τα περιφεριακα σκαγια και οχι απο το κεντρο του στοχου.
Αυτο που ειδα..παιζει σημαντικο ρολο τι βρισκεται πισω απο τον στοχο.
Ο πινακας τρανταχτηκε..αλλη αντισταση ο σιδερενιος πινακας και αλλη
τα μαδερια.
Στα μαδερια εχω μικροτερη διατρηση λογω αντιστασης.Αυτο πιστευω.
Αυτο για τα οπλα...οκ το καλο οπλο βοηθαει αυτους που κανουν
πρωταθλητισμο ...και οχι μονο.
Αυτο που εχει σημασια εχουν χερια και η σκοπευση σε αυτον που
κραταει το οπλο..Εαν δεν σημαδευεις δεν σε σωνει ουτε οπλο
ουτε φυσιγγιο φιλε .!!!! :)

Έχετε δεί να μήν ανοίγει το όπλο λόγω διαστολής κάννης απο υπερθέρμανση έπειτα απο
30-40 συνεχόμενες ντουφεκιές ;
Σε παλιά πλαγιόκαννα ισπανικά ήταν συχνό φαινόμενο .
Καθαρό αχρωμίωτο μέταλλο ,ντουφεκιά φαρμάκι παρότι έγραφε canones cromados .
Το εχω ξαναπει..
Σοβιετικό Baikal 43 δεκαετίας '80
ενός φίλου..
Μια φορά το χρόνο κάθε Ανάσταση 4-5 κουτιά φυσίγγια...
Δεν τον ρώτησα στα ποσα φυσίγγια το κάνει αλλά εδώ μιλαμε για.. βιασύνη.. να γεμίσεις κ να ρίξεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ντουμπλεδες..
Όποτε γίνεται παυση να κρυώσει κ ξανά τα ίδια....

Αντιλαμβάνεσαι ότι τέτοιες συνθήκες στο κυνήγι κ με αυτό τον ρυθμό δεν συμβαίνουν..
Ακόμα κ αν πετυχουμε ένα καλό περασμα τσίχλας..
Και αυτό γιατί είναι υποχρέωση μας να κάνουμε παυση σε κάθε χτυπημένο πουλι κ μετα να συνεχίζουμε....
Εκτός και έχουμε....μαζευτάδες....

Αλλά εχω ακουσει κ για το ακριβώς αντίθετο σε "σπαστά" όπλα, δηλαδή να μην ανοιγει έπειτα από... μια τουφεκιά...
Εδώ δεν γνωρίζω τον λόγο αλλά πιστευω οτι ευθυνονται οι υψηλές πιεσεις....

Last edited:
Την επόμενη φορά που θα την δεις έτσι πρωί Παρτην μαζί για απορτ.Και παράτησε την εκεί μετά.Απλα πραγματα
Εμ.....δεν θα μπει μέσα για χαζή την έχεις.......με μισό μάτι με κοιτάει και την τρίχα στην ραχια σηκωμενη σαν τις γάτες που είναι έτοιμες για καυγά.

Αν έχετε όπλο που σκοτώνει καλύτερα στο κυνήγι μάλλον με κάποιον μαγικό τρόπο σας "έρχεται" καλύτερα από τα άλλα.
Bill,σε ότι αφορά τα δικά μου,δεν υπάρχει αυτό.
Είναι "ραμμένα"πάνω μου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο.
Σκοπευτικά είμαι μέτριος προς καλουλης.
Ωστόσο,όταν αστοχω,γνωρίζω που πάει η τουφεκιά μου!
Όταν λέω ότι κάποιο οπλο ΜΟΥ,σκοτώνει καλύτερα από κάποιο άλλο(ΔΙΚΟ ΜΟΥ), συμβαίνει!
Με πολλά και διαφορα-διαφορετικα φυσίγγια.

Η τραχιές κάνες σκοτώνουν , αλλά τις λειάναμε για να μην σκοτώνουν
Όχι ρε συ!
Η λείανση έγινε μαζί με μια μικρή επιμήκυνση του κώνου!😁
Εξακολουθεί να σκοτώνει!
Θα μου πεις γιατί να πειράξεις μια κάνη που είναι αποδοτική...
Εεε,ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!😎

Είχα χραπα χρουπα πολύ παλιά και την κυνηγούσα για πολλά χρόνια, που είχε κάνη από μοσμπερκ και έβλεπες αυτά τα κυκλάκια μέσα στην κάνη
Νομίζω πως κατάλαβα τι εννοείται...

Κοίταξα από το στόμιο γιατί από την θαλαμη εμποδίζει η ουρά, κρατώντας την κάννη λοξά στο φως κ διέκρινα συνεχόμενα κυκλάκια τα οποία φαίνεται να έχουν γίνει με κάποιο εργαλείο..

Επίσης θυμήθηκα ότι ναι, τα εχω ξαναδεί..
Αλλά επειδή δεν είμαι ψειρας με τα όπλα(μόνο με τα φυσίγγια χε χε χε) μια που τα είδα κ μια που τα ξέχασα.....

Όχι ρε συ!
Η λείανση έγινε μαζί με μια μικρή επιμήκυνση του κώνου!😁
Εξακολουθεί να σκοτώνει!
Θα μου πεις γιατί να πειράξεις μια κάνη που είναι αποδοτική...
Εεε,ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!😎

Και ποση ηταν η διαφορα η πριν με την μετα επι τοις % Γιαννη ?

Νομίζω πως κατάλαβα τι εννοείται...

Κοίταξα από το στόμιο γιατί από την θαλαμη εμποδίζει η ουρά, κρατώντας την κάννη λοξά στο φως κ διέκρινα συνεχόμενα κυκλάκια τα οποία φαίνεται να έχουν γίνει με κάποιο εργαλείο..

Επίσης θυμήθηκα ότι ναι, τα εχω ξαναδεί..
Αλλά επειδή δεν είμαι ψειρας με τα όπλα(μόνο με τα φυσίγγια χε χε χε) μια που τα είδα κ μια που τα ξέχασα.....
Έτσι είναι όλες η μοσμπερκ εσωτερικά, δεν νομίζω να προσφέρει κάτι βλητικα τα συγκεκριμένα κικλάκια, τώρα τη γίνεται και αποδίδει καλα δεν θα το μάθουμε ποτέ, και δεν με καίει να το μάθω, 1 πλάγιο ισπανικό, και την μπενελλι που εχω τα θέλω αχρωμιωτα αυτή την λοξά έχω, όπως επίσης και άλλο να επερνα πάλι θα το πείραζα και θα το έκανα αχρωμιωτο,ας έχει κυνήγια και πάω και με μόνο αλλά να είναι αχρωμιωτο, λοξά είναι δεν γιατρεύεται, είμαι αρπαγμενος τη νόμιζες κυνηγάω υδρόβιο και είμαι νορμάλ ;; τα πάπια μας λείπουν τασοοοοο. .sarcastic. .sarcastic.

Δεν μίλησα για πίνακα η δοκιμή διάτρησης!
Λέω για κυνηγετικες συνθήκες.

ΟΚ. Αλλα εκανες τοση ''δουλεια'' και δεν δοκιμασες σε πινακα?
Δεν ειχες την περιεργεια να δεις τι αλλαγη ειχαν οι τουφεκιες σου ?
Και αν σου πω οτι ειναι καθαρα θεμα ψυχολογιας τι θα μου πεις ?

Οπα...αποριες εκφραζω φιλε..μην με θεωρησεις ''επιθετικο'' !!!

Δεν βλέπεις όλο σε κάτι κάνες που βαρανε ίδια πέφτει, μας έχει φλομωσει στο διάγραμμα... :p
Σχετικά με τα kicks που λέγαμε εγώ πιστεύω ότι όπως κ οι κάνες, πρέπει να ταιριάξουν στο σύνολο κ αυτό είναι μάλλον θέμα τύχης κ δοκιμών... Στο 725 το smoke full έδινε χαμηλότερες συγκεντρώσεις από το anaconda mid κ ας είχαν 4/10 διάφορα στη σύσφιξη σχεδόν... Στη μ2 συμβαίνει κάτι το μαγικό στο ταίριασμα... Τα έχω βιδωσει (έχω ένα mod κ ένα light full ) κ σε άλλες δέκα benelli, τέτοιο αποτέλεσμα δεν έχω δεί... Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό, δεν ξέρω κ ίσως να μην με ενδιαφέρει κιόλας...
Χρόνια πολλά εύχομαι σε όλους. Σήμερα πήγα στο Σχιστό για καρτέρι. Έριξα κάργα. Πήρα λοιπόν δανεικό από έναν φίλο εκεί, ένα kicks 15 . Δεν είχα ρίξει ποτέ αυτό το τσοκ. Δεν ξέρω τι σύσφιξη είναι τό 15, αλλά εγώ δεν κατάλαβα ούτε θόρυβο, ούτε αυστηρότητα στην σκόπευση. Μου έκανε όμως εντύπωση, ξέροντας εμένα, ότι πήγα την πούλα μονοντουφεκη. Τα σπασίματα εντυπωσιακά πραγματικά.... Έτυχε; Ήταν η μέρα μου; Ήταν το τσοκ; Δεν ξέρω. Μου μπήκαν ιδέες παντως

Έτσι είναι όλες η μοσμπερκ εσωτερικά, δεν νομίζω να προσφέρει κάτι βλητικα τα συγκεκριμένα κικλάκια, τώρα τη γίνεται και αποδίδει καλα δεν θα το μάθουμε ποτέ, και δεν με καίει να το μάθω, 1 πλάγιο ισπανικό, και την μπενελλι που εχω τα θέλω αχρωμιωτα αυτή την λοξά έχω, όπως επίσης και άλλο να επερνα πάλι θα το πείραζα και θα το έκανα αχρωμιωτο,ας έχει κυνήγια και πάω και με μόνο αλλά να είναι αχρωμιωτο, λοξά είναι δεν γιατρεύεται, είμαι αρπαγμενος τη νόμιζες κυνηγάω υδρόβιο και είμαι νορμάλ ;; τα πάπια μας λείπουν τασοοοοο. .sarcastic. .sarcastic.
Είσαι αρχηγός και εγώ το ίδιο κουσουρι έχω τα θέλω όλα αχρωμιοτα

Κ μετά δοκιμή με biturbo
Δεν τα είδες βρε Στελάρα ;
Χαλκομανία έγιναν στον τενεκέ και αυτά τα ρημάδια.

Μόνο ο @leo πρότεινε φυσιγγάρα ...
17€ αλλά μια και στον Άγιο Πέτρο.

Δεν έχω τενεκέδες ρε γαμώτο ... θα γίνονταν καλός τζερτζελές με τον @Πάρης.
Πάρη βρες τενεκέδες και πάμε κανένα απόγευμα να ξεχαρμανιάσουμε ...τσίχλες δεν έχει έτσι και αλλιώς, οπότε θα την πληρώσουν τα μέταλλα :)

Κάπου είχα διαβάσει ότι οι παλιοί παπιοκυνηγοι ουρουσαν μέσα στις (αχρωμιωτες) κάννες τους και τις άφηναν όλη νύχτα έξω από την καλύβα για να "αρπάξουν".
Μπλιάξ .... ☠️
Να μια χρησιμότητα των αχρωμίωτων 🤣

Έχω διαβάσει ότι αγρίευαν την περιοχή του τσοκ με σμυρίδι ;;;
Κάπου το πήρε το μάτι μου σε ένα αμερικάνικο φόρουμ.
Εγώ δεν το κάνω πάντως ...

Εγώ ρε φίλε όταν δω το πρωί την πεθερά μου (ξυπνάει νωρίς η καριολα) με μισή καρδιά βγαίνω στα καρτερια......πάντα ρε φίλε μα πάντα βαράω τα αρχειδια μου.
Γελάνε κάποιοι, αλλά είναι εξακριβωμένο.
Παπάς ή μαύρη γάτα το πρωί, ... μεταβολή και πήγαινε πέσ'την για ύπνο.
Εγγύηση αποτυχίας.

Εχω ακούσει ιστορίες και επιβεβαίωσαν και άλλοι...
Εχω διαβάσει κυνηγετικά νέα εως και 90 χρόνια πίσω...
Θυμάμαι στα κυνηγομαγαζα κρεμουσαν θηράματα και κάποιους κυνηγούς που είχαν παράγκα με κεράσια πατάτες στην παλιά εθνική κρεμαγαν και κανα θυραμα..
Αυτό γίνεται ακόμα στα ορεινά χωριά σίγουρα έχουν αγριογουρουνο δίπλα από τα αρνιά έχω δει και λαγό.
Ο πατέρας μου έλεγε, μικρός δεν είχε φάει μπεκάτσα ποτέ.
Με τα κάρα τις πήγαιναν οι παππούδες στα κυνηγομάγαζα και τις πουλούσαν για τον επιούσιο ή έπαιρναν υλικά για γέμισμα.

Μεσολόγγι παλιότερα αν δεν χτύπαγες τίποτα στον δρόμο της επιστροφής ήταν πλανόδιοι και γέμιζες το πόρτ μπαγκάζ άνετα
🤣

Αλισβερίσι τέτοιο υπάρχει και στην θάλασσα.
Γυρνάς άψαρος, βρίσκεις καίκι με ψάρια, το γεμίζεις το σκάφος, χαλαρά.

Συμπέρασμα ... Αν έχεις λεφτά, κυνήγια υπάρχουν 🤪

Back