Χαιρετώ την παρέα. Να πω και εγώ την πρόσφατη εμπειρία που είχα με έναν επαγγελματία του χώρου. Αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούριο όπλο, καθότι έχω άλλα 3 θέλησα να το κάνω με τη μορφή της ανταλλαγής, δλδ να πουλήσω ένα από αυτά που έχω και να δώσω τη διαφορά για την αγορά του νέου. Πήγα λοιπόν και εγώ σε ένα κυνηγόμαγαζο και ρώτησα τι μου δίνει για το όπλο μου. Αφού τα βρήκαμε ετοιμάζω όλα τα χαρτιά μου και πάω σήμερα να παραλάβω το νέο όπλο και να πληρώσω τη διαφορά.
Για να μην σας τα πολυλογώ το όπλο που μου έφερε ο εν λόγω επαγγελματίας ήταν μεταχειρισμένο. Κάννη βρώμικη, η ουρά της με γρατζουνιά, τα μέταλλα εμφανώς λαδωμένα από καθαρισμό ιδιοκτήτη και όχι εργοστασίου και το ελατήριο στη βίδα της πάπιας έμενε στην πάπια και όχι στη βίδα όταν το ξεβίδωνα. Τα λέω όλα αυτά και πήρα τις εξής απαντήσεις:
Το ελατήριο έτσι πρέπει να μένει, δλδ πάνω στην αποθήκη και όχι στη βίδα
Το σημαδάκι ναι είναι λογικό να γίνεται αφού τρίβεται μέταλλο με μέταλλο
Η κάννη δεν είναι βρώμικη, είναι τα γράσσα του καινούριου
Τηλέφωνο στην αντιπροσωπία, δεν υπάρχει άλλο όπλο και περιμένουμε νέα από Ιούνιο-Ιούλιο. Τώρα αν όντως μίλησε με την αντιπροσωπία ή με κανέναν καντηλαναύτη δεν γνωρίζω. Ωραία δώστε μου τα λεφτά που συμφωνήσαμε για το όπλο μου και όταν έρθει νέο όπλο το συζητάμε. Όχι πάρε το όπλο σου πίσω γτ δεν είχαμε συμφωνήσει έτσι. Οκ του απαντώ συμφωνήσαμε να σας πουλήσω το όπλο μου και να πάρω ένα νέο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα όπλο. Για την αντιπροσωπεία αυτό είναι καινούριο όπλο, η απάντηση που πήρα.
Ευτυχώς δεν είχα καταθέσει τα χαρτιά της πώλησης, παίρνω το όπλο μου και φεύγω. Με εξαίρεση 4 ευρώ για τα παράβολα και τις βενζίνες έμαθα πάρα πολλά από πρώτο χέρι για τον Έλληνα επαγγελματία.
Φεύγω και επισκέπτομαι άλλο κυνηγόμαγαζο για να δω το όπλο, να μου φύγει η απορία ρε αδερφέ μήπως έτσι είναι πλέον τα καινούρια όπλα. Αποτέλεσμα, κάννη που ήταν πραγματικός καθρέπτης, κανένας ίχνος από γράσσα και μλκίες, και εννοείται πως το ελατήριο έμενε με τη βίδα και όχι με την πάπια.
Καθότι δεν έχω όρεξη να μπω σε δικαστικές διαμάχες , δεν θα αναφέρω το όνομα του επαγγελματία, σας εφιστώ την προσοχή όμως να μην εφησυχάζετε στον "επαγγελματισμό" των ελλήνων καταστηματαρχών, δυστυχώς οι περισσότεροι θέλουν να σου τη φέρουν και να σε κοροϊδέψουν. Αξίζει χίλιες φορές να δώσουμε το κάτι παραπάνω και να έχουμε μια σωστή αντιμετώπιση από τα να βρίζουμε για το χόμπι μας.
Το όπλο που θέλω να πάρω είναι η breda 930i και το συγκεκριμένο που είδα ήταν η μαύρη έκδοση.