Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

μέτρησα τα crio plus έβγαλα ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις στην φούστα 18,63 με το Optima Plus Gemini Ported.

Μάλιστα... έχει ενδιαφέρον νομίζω, ειδικά αν οι δυο τύποι τσοκ έχουν ίδιο πάχος μετάλλου...
Ευχαριστούμε Ανδρέα για τον κόπο και τον χρόνο

Last edited:
Καλησπέρα παίδες. Έχει μεγαλο ενδιαφέρον αυτό και υποψιαζομαι οτι πέρα απο τα εργοστασιακά ίσως έχουν αυτή τη φιλοσοφια και κάποια after marker....... Αυτό συνεπάγεται και διαφορετική βλητικη συμπεριφορα αναλογη με τον αυλό του όπλου.........

δεν κάνει τίποτα γιαυτό ήμαστε αλώστε εδώ να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, μάλλον έχουν την ίδια διάμετρο φούστας μην τυχών το κουμπώσει κανένας σε optima και μαζί με την ντουφεκιά πάρει και το τσοκ μαζί.
Λογικό ακούγεται αλλά πιστεύω ότι τα optima plus έπρεπε να είναι στο 18,7 με 18,8 στη φούστα γιατί έχω διαβάσει ότι έχουν υπάρξει κάνες όπτιμα με αυλό στο 18,7 όπως και μετρημένη με αυλόμετρο στο 18,68 και ήταν σφραγισμένη 18,6!!! Σ'αυτές σίγουρα υπήρχε σκαλοπάτι στην φούστα του τσοκ!!!

Λογικό ακούγεται αλλά πιστεύω ότι τα optima plus έπρεπε να είναι στο 18,7 με 18,8 στη φούστα γιατί έχω διαβάσει ότι έχουν υπάρξει κάνες όπτιμα με αυλό στο 18,7 όπως και μετρημένη με αυλόμετρο στο 18,68 και ήταν σφραγισμένη 18,6!!! Σ'αυτές σίγουρα υπήρχε σκαλοπάτι στην φούστα του τσοκ!!!
Δηλαδη με το crio pus σε καννη 18,3 - 18,4 υπαρχει σκαλοπάτι; think

........
Μήπως είχατε μετρήσει το Crio plus πριν το επιστρέψει, και το optima plus τώρα που ήρθε ;;; (διάμετρο στην αρχή της φούστας και στο στόμιο, ή έστω μόνο τη διάμετρο στομίου). Είμαι περίεργος αν έχουν διαφορά και πόση ... πολλά ζητάω, έεε ;;;:D

Ο Κώστας μέτρησε το νέο τσοκ (Optima Plus) αλλά δυστυχώς το άλλο (Crio Plus) ήδη το είχε στείλει πίσω. Οπότε αν κάποιος έχει το Crio Plus, αν θέλει το μετράει ώστε να γίνει η σύγκριση... :)

..............
Ευχαριστούμε Κώστα και καλοτούφεκο!!! .well done.

μέτρησα τα crio plus έβγαλα ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις στην φούστα 18,63 με το Optima Plus Gemini Ported.
Όταν έγραψα το παραπάνω, περισσότερο με ενδιέφερε να δω αν υπάρχει διαφορά στη διάμετρο στομίου μεταξύ των δυο τσοκ, εξάλλου αυτή η διάμετρος είναι που έχει σημασία σε σχέση με τον αυλό. Για τη φούστα το θεωρούσα αναμενόμενο να είναι ίδια, αλλά είναι και άνευ ιδιαίτερης σημασίας.
Απ' ότι είδα πάντως από τη μέτρηση του Κώστα στο Optima Plus, η "υποψία" μου μάλλον επιβεβαιώνεται ... ;)
Δεν μπόρεσα να το αναφέρω τότε αν και μου έκανε εντύπωση, και εντωμεταξύ το ξέχασα ... αλλά η πραγματική του σύσφιξη κάθε άλλο παρά Μ (3*) είναι !!! ... Με βάση τον αυλό Optima της Beretta έχουμε: 18,6 - 17,95 = 0,65 mm !!! o_O οπότε του ταιριάζει περισσότερο ο χαρακτηρισμός ΙΜ.
Πραγματικό Μ (3*) θα ήταν σε αυλό 18,45 (18,45 - 17,95 = 0,50) ... Γι' αυτό "υποψιάζομαι" ότι πρόκειται για ίδια ακριβώς τσοκ, με μόνη διαφορά ... το τι γράφουν στο πλάι (Optima Plus - Crio Plus) - εμπορικό κόλπο δηλαδή ...
Βέβαια μόνο με μέτρηση του στομίου και στο αντίστοιχο Crio Plus (Μ) θα είμαστε σίγουροι ............:)

Χαιρετώ την παρέα..έχω μια baikal 155 και σκέφτομαι να πάρω το Gemini 2* αλλά με προβληματίζει το ότι είναι ήδη 71 πόντους η καννη και δεν ξέρω πώς θα είναι σε 76.
Κυνηγάω λαγό και φασσα..αρχικά θα ήθελα γνώμες για το τσοκ και τη γνώμη σας πάνω στη σκέψη μου για τους 76 πόντους

Χαιρετώ την παρέα..έχω μια baikal 155 και σκέφτομαι να πάρω το Gemini 2* αλλά με προβληματίζει το ότι είναι ήδη 71 πόντους η καννη και δεν ξέρω πώς θα είναι σε 76.
Κυνηγάω λαγό και φασσα..αρχικά θα ήθελα γνώμες για το τσοκ και τη γνώμη σας πάνω στη σκέψη μου για τους 76 πόντους
Καλησπέρα.δεν θα χεις κανένα πρόβλημα με τη κανη και το τσοκ.το gemini θα σου αλλάξει τη τουφεκιά θεαματικά στη μπαικαλα αλλά να ξέρεις ότι θα σφίξει παρα πολύ στο light full.εγω θα πρότεινα το imp.mod το ported

Οτι λεει και ο ευριπιδης ,και ειναι και ελαφρη το τσοκ και η σκοπευτικη γραμμη θα ειναι ιδια μην σε προβληματιζει.

Καλησπέρα.δεν θα χεις κανένα πρόβλημα με τη κανη και το τσοκ.το gemini θα σου αλλάξει τη τουφεκιά θεαματικά στη μπαικαλα αλλά να ξέρεις ότι θα σφίξει παρα πολύ στο light full.εγω θα πρότεινα το imp.mod το ported
Θα ήθελα καλύτερη συγκέντρωση γιατί με το δικό του δεν μου αρέσε τόσο σε δοκιμή που έκανα .. έχεις και εσύ την baikal?

Θα ήθελα καλύτερη συγκέντρωση γιατί με το δικό του δεν μου αρέσε τόσο σε δοκιμή που έκανα .. έχεις και εσύ την baikal?
Είχα και δίκανο και την 155.θα δεις τεράστια διαφορά και ναι έχεις δίκιο τα δικά του είναι μάπα τελειως

Θα δω διαφορά μ αυτό το τσοκ?
Γιώργο αν πας στο μπαικαλ team έχω βάλει δοκιμές με gemini και carlsons 4 + 3 άστρα και στη συνέχεια λίγο παρακάτω με kicks lm και lf να πάρεις μια ιδέα τι γινεται.οι δοκιμές οι πρώτες είναι στη σελίδα 79 ή 80 αν θυμάμαι καλά και μετά ακολουθούν οι δοκιμές με τα kicks

Back