Ηθικοί κανόνες και κυνήγι

Και αν θέλεις στείλε μου το όνομα σε προσωπικό μήνυμα.... θέλω να το γνωρίσω αυτόν τον άνθρωπο
Υπάρχουν κάποιοι όντως αλλά πάλι παίζει μπάλα το θέμα της ηθικής διότι οι περισσότεροι λόγο χώρου που βρίσκονται τους παίρνουν τηλέφωνο που έχει τα πουλιά και τρέχουν υπάρχουν και οι ελάχιστοι που γνωρίζω 2/3 που έχουν χαλάσει 1/2 αυτοκίνητα και δεκάδες ωρών σε βουνά και λαγκάδια για να φτιάξουν ένα πλάνο από αρχεία παρατηρήσεις κτλ και να κυνηγούν μόνοι με μεγάλη αξιοπρεπεία και σεβασμό στο συγκεκριμένο θήραμα που εάν υπάρχει μπεκάτσα ξέρουν που θα την βρουν χωρίς τηλέφωνο από το λαγα,γουρούνα,φασά κτλ Και δεν θα τις ξακληρισιυν στο μοναδικό ξεχιωνιστο που υπάρχει αλλά θα φερθούν σεβάσμια .Όχι επειδή δεν βρήκα σε 2/3 εξόδους τώρα θα βαρέσω 20 .Είπαμε φάουλ στην κυνηγετική μας πορεία πιθανόν όλοι να έχουμε κάνει το θέμα είναι να μην θεωρούνται και κατορθώματα.Το θέμα μπεκάτσα επειδή σκοτώνετε εύκολα στο καρτέρι δεν είναι το μέγιστο αμάρτημα μέγιστο αμάρτημα είναι να μην υπάρχει κράτος και σωστή διαχείριση και ελενχος σωστοί τρόποι κυνηγιού και πολλές φορές να αναγκάζεται ο κάθε ένας να προσμετράται με τη συνείδηση του ,σε κυνήγι όπως λέγεται γουρούνι που θα έπρεπε να επιτρέπεται το παραπάνω φυσίγγι ,όπως λέγετε φασα που θα έπρεπε να έχουμε πλανουρια ,όπως λέγεται παπί που θα έπρεπε να έχουμε και εκεί ομοιώματα ,στα υπόλοιπα θα έπρεπε εφόσον δεν υπάρχει συνείδηση να ύπαρουν αυστηρότερες ποινές ακόμη και στο απλό αλλά πολύ κακό την κατάληψη καρτεριων για 15 μέρες (σκηνές ,φωτιές , αυτοκινούμενα κτλ)που ο κάθε ένας θεωρεί τον τόπο και το βουνό χωράφι του και το καρτέρι ιδιοκτησία του .Τέλος πάντων ο κάθε ένας είναι και αφήνει σε αυτή τη ζωή ένα ενεργειακό αποτύπωμα κάποιοι φροντίζουν να είναι θετικό κάποιοι αφήνουν αρνητικό δυστυχώς.Το κυνήγι και το ψάρεμα θέλουν κατά την μάθηση τους αρχές ,τρόπους σεβασμό εάν δεν στους μάθουν από μικρός μεγάλος δε μαθαίνεις αν και θα έπρεπε γιατί απλά όσο μεγαλώνεις μεγαλώνει και ο εγωισμός σου άρα καλός κυνηγός και ψαράς είναι αυτός που φέρνει τα περισσότερα γυρνώντας από τα τερέν ασχέτως πως τα κατάφερε έτσι γίνετε πλέον και σε όλα τα αθλήματα συναγωνίζονται οι φαρμακοποιοί ποιος έχει την καλύτερη μη ανιχνεύσιμη ντοπα που θα στείλει τον αθλητή στο βάθρο .Θέλει πάντως πολύ ψυχική δύναμη για να είσαι απόλυτα σωστός στο κυνήγι και νομοταγής διότι είναι πάθος και τα πάθη δυστυχώς λίγοι έχουν τη δύναμη να τα διαχειριστούν.

Υπάρχουν κάποιοι όντως αλλά πάλι παίζει μπάλα το θέμα της ηθικής διότι οι περισσότεροι λόγο χώρου που βρίσκονται τους παίρνουν τηλέφωνο που έχει τα πουλιά και τρέχουν υπάρχουν και οι ελάχιστοι που γνωρίζω 2/3 που έχουν χαλάσει 1/2 αυτοκίνητα και δεκάδες ωρών σε βουνά και λαγκάδια για να φτιάξουν ένα πλάνο από αρχεία παρατηρήσεις κτλ και να κυνηγούν μόνοι με μεγάλη αξιοπρεπεία και σεβασμό στο συγκεκριμένο θήραμα που εάν υπάρχει μπεκάτσα ξέρουν που θα την βρουν χωρίς τηλέφωνο από το λαγα,γουρούνα,φασά κτλ Και δεν θα τις ξακληρισιυν στο μοναδικό ξεχιωνιστο που υπάρχει αλλά θα φερθούν σεβάσμια .Όχι επειδή δεν βρήκα σε 2/3 εξόδους τώρα θα βαρέσω 20 .Είπαμε φάουλ στην κυνηγετική μας πορεία πιθανόν όλοι να έχουμε κάνει το θέμα είναι να μην θεωρούνται και κατορθώματα.Το θέμα μπεκάτσα επειδή σκοτώνετε εύκολα στο καρτέρι δεν είναι το μέγιστο αμάρτημα μέγιστο αμάρτημα είναι να μην υπάρχει κράτος και σωστή διαχείριση και ελενχος σωστοί τρόποι κυνηγιού και πολλές φορές να αναγκάζεται ο κάθε ένας να προσμετράται με τη συνείδηση του ,σε κυνήγι όπως λέγεται γουρούνι που θα έπρεπε να επιτρέπεται το παραπάνω φυσίγγι ,όπως λέγετε φασα που θα έπρεπε να έχουμε πλανουρια ,όπως λέγεται παπί που θα έπρεπε να έχουμε και εκεί ομοιώματα ,στα υπόλοιπα θα έπρεπε εφόσον δεν υπάρχει συνείδηση να ύπαρουν αυστηρότερες ποινές ακόμη και στο απλό αλλά πολύ κακό την κατάληψη καρτεριων για 15 μέρες (σκηνές ,φωτιές , αυτοκινούμενα κτλ)που ο κάθε ένας θεωρεί τον τόπο και το βουνό χωράφι του και το καρτέρι ιδιοκτησία του .Τέλος πάντων ο κάθε ένας είναι και αφήνει σε αυτή τη ζωή ένα ενεργειακό αποτύπωμα κάποιοι φροντίζουν να είναι θετικό κάποιοι αφήνουν αρνητικό δυστυχώς.Το κυνήγι και το ψάρεμα θέλουν κατά την μάθηση τους αρχές ,τρόπους σεβασμό εάν δεν στους μάθουν από μικρός μεγάλος δε μαθαίνεις αν και θα έπρεπε γιατί απλά όσο μεγαλώνεις μεγαλώνει και ο εγωισμός σου άρα καλός κυνηγός και ψαράς είναι αυτός που φέρνει τα περισσότερα γυρνώντας από τα τερέν ασχέτως πως τα κατάφερε έτσι γίνετε πλέον και σε όλα τα αθλήματα συναγωνίζονται οι φαρμακοποιοί ποιος έχει την καλύτερη μη ανιχνεύσιμη ντοπα που θα στείλει τον αθλητή στο βάθρο .Θέλει πάντως πολύ ψυχική δύναμη για να είσαι απόλυτα σωστός στο κυνήγι και νομοταγής διότι είναι πάθος και τα πάθη δυστυχώς λίγοι έχουν τη δύναμη να τα διαχειριστούν.
Γιάννη εκείνο που είπα εγώ είναι ότι δεν έχω γνωρίσει ακόμη άνθρωπο που να κυνηγάει μπεκάτσα αποκλειστικά και να κτυπαει σε όλες τις εξόδους του το νόμιμο όριο.....αν δηλαδή κάποιος κάνει από Οκτώβριο μέχρι το Φεβρουάριο 150 εξόδους και χτυπάει το νόμιμο όριο των 10 πουλιών θα πρέπει στο τέλος να έχει 1500 πουλιά...... έχω γνωρίσει άτομα που με 5-6 εξόδους την εβδομάδα και ένα κοπάδι σκυλιά με γνώση του θηράματος, καλά τουφέκια (σκοπευτές) και κάποιες φορές και καρτέρι..... δεν χτυπάνε πάνω από 250-300 πουλιά...... τώρα πόσο ηθικό είναι αυτό..... για τον καθένα είναι υποκειμενικό.... για εμένα προσωπικά δεν είναι...... πρώτα απ'όλα επειδή για να κάνεις κάτι που σ ευχαριστεί..... σίγουρα κάτι άλλο θα παραμελήσεις...... οικογένεια, δουλειά, φίλους κτλ......

Αρα εσύ θεωρεις ηθικό να μαζευτούμε 5 φιλοι απο εδω μεσα, να παμε μια βδομάδα στο βουνο και να βαρεσουμε 350 μπεκάτσες...
Ή 35 λαγούς και 70 πέρδικες...
Ή Απρίλιο Μάιο να σκοτώνουμε τις γκαστρωμένες ή θηλάζουσες γουρούνες...
Επειδή ολα αυτά νόμιμα είναι...
Ότι ορίζει ο νόμος βεβαίως.

Κι ε νόμος❓εδώ οι δικαστικοί για να μην χρηματίζονται,έχουν παχυλούς μισθούς κ εντούτοις είχαμε παραδικαστικα κυκλώματα‼️γνωρίζει ο νομοθέτης αν το τρίγωνι λχ.που εγώ θα χτυπήσω είναι το τελευταίο ❓η φύση ως φύση διακατέχεται από τους δικούς της νόμους,εμείς μιλάμε για τη στάση του ΑΝΘΡΏΠΟΥ απέναντι στη φύση κ τον άνθρωπο‼️
Το λιοντάρι....ούτε κτηνοτρόφος είναι ούτε γεωργός‼️
Ούτε μπορεί να χαρακτηρίσει-περιγραψει τον άνθρωπο ,δεν μπορεί να διανοηθεί ότι αυτό το ΟΝ που βλέπει έχει άι Φον στην τσέπη κ ότι έχει τη δύναμη να κάνει λαμπογυαλο ολάκερο τον πλανήτη,,,,ας αφήσουμε τα ζώα κ την ανύπαρκτη ηθική τους‼️
Ότι ορίζει ο νόμος .

Γιάννη εκείνο που είπα εγώ είναι ότι δεν έχω γνωρίσει ακόμη άνθρωπο που να κυνηγάει μπεκάτσα αποκλειστικά και να κτυπαει σε όλες τις εξόδους του το νόμιμο όριο.....αν δηλαδή κάποιος κάνει από Οκτώβριο μέχρι το Φεβρουάριο 150 εξόδους και χτυπάει το νόμιμο όριο των 10 πουλιών θα πρέπει στο τέλος να έχει 1500 πουλιά...... έχω γνωρίσει άτομα που με 5-6 εξόδους την εβδομάδα και ένα κοπάδι σκυλιά με γνώση του θηράματος, καλά τουφέκια (σκοπευτές) και κάποιες φορές και καρτέρι..... δεν χτυπάνε πάνω από 250-300 πουλιά...... τώρα πόσο ηθικό είναι αυτό..... για τον καθένα είναι υποκειμενικό.... για εμένα προσωπικά δεν είναι...... πρώτα απ'όλα επειδή για να κάνεις κάτι που σ ευχαριστεί..... σίγουρα κάτι άλλο θα παραμελήσεις...... οικογένεια, δουλειά, φίλους κτλ......
Συμφωνώ απολύτως ότι καταντά έτσι και σου αποσπά όλο σου το είναι ακόμη και οικογένεια να είναι είσαι φάουλ όλα θέλουν μέτρο

Η ηθικη ειναι απορρια της αυτοκριτικης
Και η αυτοκριτικη ειναι απαραιτητη στον ανθρωπο
Υπαρχει ο νομος που πρεπει να τηρειται
Υπαρχει και η αυτοκριτικη που μας καθοριζει σαν ανθρωπους και συνεισφερει στην ηθικη
Κατι μπορει να μην παραβαινει τον νομο αλλα να ειναι ανηθικο και εχουμε καθηκον ως ανθρωποι πρωτα ως προς εμας και δευτερον ως προς τα παιδια μας και την κοινωνια να μπορουμε να εχουμε ορια
Ονομαζεται συνηδειση
Λαθη καναμε και θα κανουμε ολοι μας
Κανενας δεν είναι αλανθαστος!
Αλλα να μπορουμε να βαζουμε τα ορια μας με μια σωστη αυτοκριτικη οπου χρειαζεται εστω και αν ο νομος μας το επιτρεπει

Παει ενα κοπελι κυνηγι που δεν εχει βαρεσει ποτε λαγο στην ζωη του
Και του πετιεται ενας λαγος μικρος φετινος και τον βαρα
Σε μερα που δικαιουτε
Οκ!!!!
Δεν ξαναβαρεσε ειναι ο πρωτος του αστον να τον χαρει
Μομιμος ειναι και σιγουρα δεν ειναι ανηθικος
Παω εγω τωρα και μου βγαζει το σκυλι ενα λαγουδακι 800 γραμαρια
Οχι δεν πρεπει να τον βαρεσω
Εχω παρει τοσους!
Να ειναι κουταβι και να ειναη ο πρωτος του να μου βρω ελαφρυντικο
Να τον παρει στο γιατακι καη να μην προλαβω να πω οκ εγινε
Αλλα να ειμαι με μεγαλο σκυλι και να δω χρονο να τον αφησω να φυγει……. Ας τον αφησω να φυγει!
Εχω παρει τοσους!
Παρολο που ειναι νομιμο πρεπει να φερθω με συνειδηση!
Ενα απλο παραδειγμα ειπα με τοσες πολλες εκδοχες

προσυπογράφω, ειδικώς για τη τελευταία σου φράση!

Ηθικό και νόμιμο...
Δύο διαφορετικές έννοιες που όμως αν συνδυαστούν και αλληλοσυμπληρώσουν η μία την άλλη θα έχουμε την ιδανική εκδοχή της κοινωνίας...

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ηθική είναι προσωπική και απόρροια του περιβάλλοντος και των ερεθίσματων που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα του καθενός, το εθιμικό της κάθε περιοχής που ζει και τόσα άλλα...
Σε πολλές περιπτώσεις το ηθικό το δικό μου είναι ανήθικο για κάποιον άλλον και το αντίθετο...(σαν το σεξ ένα πράγμα...αστείο... για να ελαφρύνουμε το κλίμα)

Σε μια λαοφιλή δραστηριότητα, όπως το κυνήγι είναι ζητούμενο η ηθική...και οι άγραφοι νόμοι αντικατοπτριζουν αυτην την κυνηγετική ηθική που πρέπει να έχουμε όλοι...

Επειδή όμως η ηθική ερμηνεύεται διαφορετικά από το καθενα μας, έρχεται ο νόμος που (θα πρέπει να) καθορίζει επακριβώς τους κανόνες άσκησης της κυνηγετικής δραστηριότητας, εξασφαλιζοντας τόσο την αειφορία των ειδών μέσω των θηραματόπονικών μελετών, όσο και την ορθολογική λειτουργία άσκησης της θήρας, προκειμένου να εξασφαλίσει τις ομαλές σχέσεις μεταξύ των κυνηγών αλλά κυρίως την ασφάλεια τούς...

Last edited:
Υπαρχει ο νομος που πρεπει να τηρειται
Ο νομος ειναι ανθρωπινο κατασκευασμα και ως τετοιο πρεπει να αντιμετωπιζεται...Σημερα ειναι ετσι ο νομος, χθες μπορει να ηταν διαφορετικος και αυριο ακομη πιο διαφορετικος...Οταν μιλαμε για νομο καλο ειναι να εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας ποιος τον εφτιαξε,γιατι τον εφτιαξε,αν ισχυει για ολους,αν εχει τιποτα παραθυρακια για αυτους που ξερουν και παει λεγοντας...Ο νομος ειναι αναγκαιος για να λειτουργησει μια οργανωμενη κοινωνια απο εκει και περα ομως σηκωνει μεγαλη κουβεντα το θεμα...Το μονο σιγουρο ειναι οτι νομος αν θελει να λεγεται νομος ή θα ισχυει για ολους ή για κανεναν...αλλιως δεν ειναι νομος είναι μπουρδελ@...

Ο νομος ειναι ανθρωπινο κατασκευασμα και ως τετοιο πρεπει να αντιμετωπιζεται...Σημερα ειναι ετσι ο νομος, χθες μπορει να ηταν διαφορετικος και αυριο ακομη πιο διαφορετικος...Οταν μιλαμε για νομο καλο ειναι να εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας ποιος τον εφτιαξε,γιατι τον εφτιαξε,αν ισχυει για ολους,αν εχει τιποτα παραθυρακια για αυτους που ξερουν και παει λεγοντας...Ο νομος ειναι αναγκαιος για να λειτουργησει μια οργανωμενη κοινωνια απο εκει και περα ομως σηκωνει μεγαλη κουβεντα το θεμα...Το μονο σιγουρο ειναι οτι νομος αν θελει να λεγεται νομος ή θα ισχυει για ολους ή για κανεναν...αλλιως δεν ειναι νομος είναι μπουρδελ@...
Ναι αδερφε συμφωνω
Και οτι οι νομοι δεν ειναι για ολους
Και οτι η δικαιοσυνη δεν ειναι για ολους
Και ολη την διαφθορα που υπαρχει

Αλλα για μας τους κοινους θνητους
Υπαρχει ο νομος και μαλιστα πολλες φορες εξαντλειτε

Πχ σε εμας στο νεο νομοσχεδιο που εχει παει για εγκριση
Για να πολεμηθουν ολοι αυτοι που αναρτουν φωτο στο φατσοβιβλιο με παρανομες καρπωσεις η ανταγωνιστικες

Απαγορευει την οποιαδηποτε αναρτηση φωτο με καρπωση
Με απλα λογια εγω δεν θα ξαναανεβασω καμια κυνηγετικη φωτογραφια
Αν το κανω θα φαω προστιμο
Μπορω να τα βαλω εγω με τον νομο;
Εγω δεν μπορω!
Με αδικει αλλα δεν εχω επιλογη

Αρα;
Αφου θα υπαρχει πρεπει να τον τηρησω
Αμα μπορω να πληρωνω δικηγορους και δικαστηρια και εφοσον δεν βλαπτω καποιον αλλον με την αναρτηση μιας κυνηγετικης φωτο τοτε δεν θα τον τηρησω

Νομιζω εξαντλήθηκε το θέμα.
Κάποιοι κάνουν "ότι λέει ο νόμος". Σκοτώνουν το τελευταίο ζευγάρι πέρδικες τού βουνού, μωρά λαγουδάκια και εγκυες ή θηλάζουσες γουρούνες την ανοιξη απλά επειδή επιτρέπεται....
Κάποιοι άλλοι γράφουν στα αρχιδια τους τετοιους ανήθικους νόμους και πανε για τσίχλες.
Επαναστάτης κι εγω...

Last edited:
Back