Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπορεί να φαίνεται βολικό και για την τσέπη του μπουφάν αλλά μπορεί να μην την χρησιμοποιήσεις ποτέ , γι'αυτό είναι για το σακίδιο ,η την μεγάλη τσέπη πλάτης του γιλέκου ,το θεωρώ ακριβό όταν η αλουμινίου 3 κομμάτια έχει 10 € .

Μια απορία. Έχω αγοράσει πανάκια για να καθαρίζω το όπλο για να μην χαλάω φανέλες κλπ. Είναι όμως μικρά, τα βάζω σε μια ορειχαλκινη βουρτσα που τα τρυπάει όμως και ένα jag που έχω βγήκε μλκια τελικά γιατι δεν περνάει απ το τσοκ. Εχετε καμια ιδέα να σφηνώνει κάπως το πανάκι στην κάννη γιανα καθαρίζει;

Μια απορία. Έχω αγοράσει πανάκια για να καθαρίζω το όπλο για να μην χαλάω φανέλες κλπ. Είναι όμως μικρά, τα βάζω σε μια ορειχαλκινη βουρτσα που τα τρυπάει όμως και ένα jag που έχω βγήκε μλκια τελικά γιατι δεν περνάει απ το τσοκ. Εχετε καμια ιδέα να σφηνώνει κάπως το πανάκι στην κάννη γιανα καθαρίζει;
Άστα τα πανάκια. Παίρνεις ένα κομμάτι κωλόχαρτο ή χαρτί κουζίνας, το στουμπώνεις στην κάννη από τη θαλάμη και το σπρώχνεις με τη βέργα χωρίς βούρτσα, μέχρι να βγει από το στόμιο.

Τα πανάκια τα δούλευαν σε κάννες αχρωμειωτες υψηλης λείανσης για να μην γρατζουνιονται ούτε ελάχιστα.
Αφού σε όλα τα σπίτια υπάρχει ρολο με χαρτί κουζίνας τι μπλεκεστε με πανάκια και jag που σφηνωνουν;
Περνουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας το διπλώνουμε στη μέση και το τυλίγουμε γύρω από το παλιότερο μάλλινο βουρτσάκι που έχουμε. Στρίβουμε την άκρη του χαρτιού μπροστά από το βουρτσάκι για να μην φεύγει. Αν δεν έχουμε παλιό μάλλινο βουρτσάκι παίρνουμε ένα καινούργιο και το κουρεύουμε ελαφρά με ένα ψαλίδι να περνάει ευκολωτερα μέσα από την κάννη.

Εγώ εδώ και χρόνια ότι πουκάμισο ή σεντόνι φθείρεται και είναι για πέταμα το κόβω σε κομμάτια και το έχω για καθαρισμό όπλων. Τώρα έχω πάρα πολύ βαμβακερό ύφασμα σε τετράγωνα διαφόρων μεγεθών. Το βαμβακερό ύφασμα καθαρίζει καλύτερα από το χαρτί. Επίσης όταν μαζευτούν πολλά χρησιμοποιημένα τα βάζω στο πλυντήριο και τα ξαναχρησιμοποιώ.
Χρησιμοποίησε χαρτί όπως σου λένε τα παιδιά τώρα, αλλά το πρώτο σεντόνι ή πουκάμισο που θα σου σκιστεί/χαλάσει θυμίσου να το κόψεις σε κομμάτια για το όπλο αντί να το πετάξεις. Σε 2-3 χρόνια θα έχεις μαζέψει σίγουρα.

Αν έχετε κάποιο φιλο που διαθέτει ξενοδοχείο ρωτήστε τον κ μπορεί να σας προμηθευσει με λευκά σεντόνια....
Οσα είναι παλια κ έχουν τρυπήσει η έχουν πλυθει κ δεν καθαρίζουν (συνήθως από αντηλιακά) τα κρατάνε για χρήσεις που έχουν να κάνουν με καθαρισμό, άλλοι τα φυλάνε, κ άλλοι τα πετανε ....

Επισης μπορειτε να βρείτε κ απο κάποιον που διαθέτει επαγγελματικά πλυντηρια....
Όλο κ κάτι θα έχουν μαζέψει....
Σε καμία περιπτωση δεν εννοώ να είναι λερωμένα αλλά δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να τα μαγκωσει κ τα σκίσει κάποιο μηχάνημα μετά την πλυση(κυλινδρος κλπ)

Όπως κ να έχει δεν αξίζει το κόπο να κρατάμε τα λερωμένα κ να τα πλενουμε....
Πόσα θα χρειαστούμε σε μια κυνηγετική περιοδο?

Και τα παλια μας t shirt(το χρώμα δεν μας πειραζει)μια χαρά κανουν.....

Last edited:
Έτσι είναι όπως τα λες, εγώ είχα πάρει αυτό το αλουμινένιο jag (πριν πολλά χρόνια, όταν μπορούσαμε να παραγγέλνουμε από Αμερική). Όμως έχει πρόβλημα πράγματι με τα στενά τσοκ. Μέχρι IC είναι εντάξει, στο Mod (3*) περνάει μόνο με δυνατά χτυπήματα στην βέργα !!!
IMG_20231030_181616.jpg
Παράλληλα είχα πάρει και αυτό που είναι πλαστικό και χωρισμένο σε 4 ελαστικά πτερύγια, και έτσι δεν έχει θέμα με τα τσοκ.
IMG_20231030_180717.jpgΑπό αυτή την άποψη είναι καλύτερο, δυστυχώς όμως είχε ένα άλλο ελάττωμα, το σπείρωμα του ενώ υποτίθεται ότι είναι για την αμερικανική βέργα, όπως και το αλουμινένιο, στην πραγματικότητα είναι λίγο μικρότερο, έχει ένα μικρό τζόγο και "παίζει". Όταν το χρησιμοποιώ (σπάνια) του βάζω στο σπείρωμα ένα μικρό κομματάκι νάυλον και μετά το βιδώνω, έτσι συγκρατείται κάπως καλύτερα.
Αλλά κι εγώ συνήθως δεν χρησιμοποιώ ούτε τα jag ούτε τα έτοιμα πανάκια, αλλά καθαρίζω με χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες, όπως είπε ο Κόλλιας και ο Γιάννης jnp.
Μόνο στην αχρωμίωτη κάννη (Mossberg) μετά τον καθαρισμό περνάω με το πλαστικό jag ένα λαδωμένο πανάκι, και μετά 1-2 στεγνά.

Βάζεις το πρώτο πανάκι πάνω στην βούρτσα και περνάς την κάννη. Μετά δεν το πετάς αλλά προσθέτεις και δεύτερο από πάνω. Στο τρίτο πανάκι θα περνάει με δυσκολία απ την κάννη. Πλέον καθαρίζω μόνο με τέτοια πανάκια και πετσέτες μικροϊνών.

Εγώ κάνω αυτό που κάνει αυτός ο Άγγλος
Είδα το βίντεο και στο 7' μου σηκώθηκαν οι τρίχες όταν είδα να στηρίζει τις κάννες στο πάτωμα και να σπρώχνει και με τα δύο χέρια την βέργα. Ο άνθρωπος κινδύνευε να σπάσει η βέργα του και να φθάσουν οι κάννες στην άκρη του κήπου! Άσε που δεν πέταγε το χρησιμοποιημενο χαρτί και το ξαναπερναγε πάλι μέσα! Δεν συνέχισα παρακάτω.
Ασχετος και απορριπτεος για εμένα...

Last edited:
Είδα το βίντεο και στο 7' μου σηκώθηκαν οι τρίχες όταν είδα να στηρίζει τις κάννες στο πάτωμα και να σπρώχνει και με τα δύο χέρια την βέργα. Ο άνθρωπος κινδύνευε να σπάσει η βέργα του και να φθάσουν οι κάννες στην άκρη του κήπου! Άσε που δεν πέταγε το χρησιμοποιημενο χαρτί και το ξαναπερναγε πάλι μέσα! Δεν συνέχισα παρακάτω.
Ασχετος και απορριπτεος για εμένα...
Το σύστημα με το κωλόχαρτο υιοθετώ Γιάννη. Τα άλλα ok όπως πορεύεται κανείς..........

Status
Not open for further replies.
Back