Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ένας τέτοιος είναι ,αλλα για κάποιο λόγο σκονίζονται μέσα τα αντικείμενα
Ίσως φταίει η θέση που τον έβαλα
View attachment 81692
Βάλε περιμετρικά της πόρτας αυτοκόλλητη αφρώδη ταινία και μέσα ένα κουτάκι αντιυγρασιακο.

Ένας τέτοιος είναι ,αλλα για κάποιο λόγο σκονίζονται μέσα τα αντικείμενα
Ίσως φταίει η θέση που τον έβαλα
View attachment 81692
Και εγώ σε τέτοιο οπλοκιβώτιο έχω τα όπλα μου εδώ και χρόνια και δεν έχουν σκουριάσει ποτέ.

Και εννοείτε δεν έχουν ούτε ίχνος λάδι πάνω τους!

Περίεργο μου φαίνεται.

Επίσης όταν μαζευτούν πολλά χρησιμοποιημένα τα βάζω στο πλυντήριο και τα ξαναχρησιμοποιώ.
Όχι ρε φίλε ...o_Oo_Oo_O

Goosebumps GIFs | Tenor

Ποτέ στο πλυντήριο τα πανάκια... εκει μέσα βάζουμε τα ρουχα μας ...δεν πάει...
Τί εννοείς "δεν πάει";
Στους 90 βαθμούς δεν καθαρίζει καλά το πλυντήριο; Βγαίνουν βρώμικα; Μένουν υπολείμματα στο πλυντήριο μετά το τέλος;

Εννοείτε τα βάζω μόνα τους μέσα και χωρίς κάτι άλλο.

Δεν έχω άλλη επιλογή ,ότι βάζω στον οπλοβαστο γίνεται χάλια απ την σκονη
Πιθανολογώ ότι μάλλον φταίει που είναι δίπλα στο άνοιγμα της μπαλκονόπορτας
Πρέπει να του αλλάξω θέση
Ψάξε να βρεις αν υπάρχει κάτι τέτοιο στα καταστήματα ή μέσω Ίντερνετ . Όταν γεμίσει υγρασία το βάζεις στην πρίζα και σε δέκα ώρες έτοιμο να μπει ξανά στο ντουλάπι .

IMG_1930.jpeg
IMG_1931.jpeg

Τί εννοείς "δεν πάει";
Στους 90 βαθμούς δεν καθαρίζει καλά το πλυντήριο; Βγαίνουν βρώμικα; Μένουν υπολείμματα στο πλυντήριο μετά το τέλος;

Εννοείτε τα βάζω μόνα τους μέσα και χωρίς κάτι άλλο.
Λογικά τιποτα δεν μένει, εγω πάντως τα πετάω και βαζω καινούργια.

Μένουν υπολείμματα στο πλυντήριο μετά το τέλος;
Λογικά τιποτα δεν μένει, εγω πάντως τα πετάω και βαζω καινούργια.
Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά αν ανοίξεις τους λάστιχενιους σωλήνες χαμηλά στο πλυντήριο που πάντα έχουν νερό θα χάσεις τον ύπνο σου. Μιλάω για πλυντηριο 5ετιας όχι παραπάνω...
Στα πλυντήρια της τελευταίας 15ετιας με οικονομία στο νερό και οικολογικα προγράμματα 30/40 βαθμών, όπως και τα απορρυπαντικα χαμηλών θερμοκρασιων, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί πολύ. Γιαυτό υπάρχουν τόσα έξτρα καθαριστικά του κάδου και των σωληνώσεων που πάλι δεν φθάνουν για να καθαριστεί σωστά. Ένα κιλό μαυρη γλιτσα που βρωμάει από τις αποικίες των βακτηρίων υπάρχει εκεί μέσα!
Πριν να βγουμε στη σύνταξη είχαμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε στο σπίτι ένα δεύτερο παλιό καλό πλυντήριο όπου πλεναμε τα ρούχα της δουλειάς, παπούτσια αθλητικά κλπ. γιατί λόγω δουλειάς ξέραμε. Πόσοι όμως μπορούν να το κάνουν αυτό;
Μετα από όλα αυτά ελπίζω να μην συνεχίζεις να βάζεις και πανάκια με την βρώμα των όπλων στο πλυντηριο. Χαρτί κουζίνας και Q - tips, ολα μιας χρήσης, και αμέσως πέταγμα στον κάδο εκτός σπιτιού.

Όχι, δεν αξίζει οπλουργος για μια δουλειά που μπορεί να τη κάνει μόνος του. Λάδι, τρίψιμο με ατσαλομαλο, καθάρισμα, λίγο λαδακι έπειτα και είναι έτοιμο.
Γιάννη δεν θα ξεχρωματίσει εκεί που θα τριφτεί με το ατσαλόμαλλο;

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά αν ανοίξεις τους λάστιχενιους σωλήνες χαμηλά στο πλυντήριο που πάντα έχουν νερό θα χάσεις τον ύπνο σου.
Αυτά τα βρώμικα νερά υπάρχει τρόπος να ανεβούνε πάνω στον κάδο στο επόμενο πλύσιμο ή θα μεταφερθούνε στην αποχέτευση;

Γιάννη δεν θα ξεχρωματίσει εκεί που θα τριφτεί με το ατσαλόμαλλο;
Όχι. Τόσα χρόνια στο baikal του πατέρα μου, που πετάει λίγες επιφανειακές σκουριές, έτσι τις αντιμετωπίζω. Λίγο πίεση ίσα μόνο για να βγάλει τη σκουριά.

Αυτά τα βρώμικα νερά υπάρχει τρόπος να ανεβούνε πάνω στον κάδο στο επόμενο πλύσιμο ή θα μεταφερθούνε στην αποχέτευση;
Όχι με τίποτα.
Ο μόνος τρόπος είναι να διαλυθεί το πλυντήριο, να αλλαχθούν τα λαστιχένια εξαρτήματα και τα υπόλοιπα μέρη που έρχονται σε επαφή με το νερό να καθαρίσουν διεξοδικά. Πράγμα αδύνατον ή ασύμφορο.
Πρακτικά ένα νοικοκυριό 4 ατόμων με την πρώτη ζημιά στη δεκαετία, αν μπορεί να αλλάζει πλυντήριο είναι το καλύτερο.

Όχι με τίποτα.
Ο μόνος τρόπος είναι να διαλυθεί το πλυντήριο, να αλλαχθούν τα λαστιχένια εξαρτήματα και τα υπόλοιπα μέρη που έρχονται σε επαφή με το νερό να καθαρίσουν διεξοδικά. Πράγμα αδύνατον ή ασύμφορο.
Πρακτικά ένα νοικοκυριό 4 ατόμων με την πρώτη ζημιά στη δεκαετία, αν μπορεί να αλλάζει πλυντήριο είναι το καλύτερο.
Άρα αφού τα βρωμόνερα έχουν φύγει από τον κάδο και δε θα ξαναγυρίσουν σε αυτόν με τίποτα δε βλέπω λόγο ανησυχίας. Στο επόμενο πλύσιμο θα φύγουν στην αποχέτευση και θα αντικατασταθούν από τα καινούργια αν κατάλαβα καλά.

Και ναι συμφωνώ κάθε κάποια χρόνια, καλό είναι να αλλάζουν τα πλυντήρια αλλά και άλλες συσκευές. Το ψυγείο μου για παράδειγμα αρχίζει να μαζεύει πάγο στην κατάψυξη σε ένα σημείο πίσω και ο τεχνικός δεν έδωσε ουσιαστικά καμία λύση και σκέφτομαι στην πρώτη ευκαιρία να πάρω καινούργιο.

Άρα αφού τα βρωμόνερα έχουν φύγει από τον κάδο και δε θα ξαναγυρίσουν σε αυτόν με τίποτα δε βλέπω λόγο ανησυχίας. Στο επόμενο πλύσιμο θα φύγουν στην αποχέτευση και θα αντικατασταθούν από τα καινούργια αν κατάλαβα καλά.

Και ναι συμφωνώ κάθε κάποια χρόνια, καλό είναι να αλλάζουν τα πλυντήρια αλλά και άλλες συσκευές. Το ψυγείο μου για παράδειγμα αρχίζει να μαζεύει πάγο στην κατάψυξη σε ένα σημείο πίσω και ο τεχνικός δεν έδωσε ουσιαστικά καμία λύση και σκέφτομαι στην πρώτη ευκαιρία να πάρω καινούργιο.
Ο κάδος και οι βρώμικες σωληνώσεις του πλυντηρίου όπως και η αντλία είναι σε άμεση επαφή με τα νερά που μένουν μεσα.

Και εγώ σε τέτοιο οπλοκιβώτιο έχω τα όπλα μου εδώ και χρόνια και δεν έχουν σκουριάσει ποτέ.

Και εννοείτε δεν έχουν ούτε ίχνος λάδι πάνω τους!

Περίεργο μου φαίνεται.
Υπάρχουν χαραμάδες να περάσει η σκόνη σίγουρα, δεν σφραγίζει αεροστεγώς. Αφού εσένα όμως δεν βάζει, τότε μιλάμε για ακατάλληλο σημείο τοποθέτησης του, στην δική μου περίπτωση. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ μου, το έχω εκεί που κλείνει η μπαλκονόπορτα της κρεβατοκάμαρας, δηλαδή όταν αερίζει η σύζυγος(καθημερινά δλδ) είναι φάτσα στο αέρα που μπαίνει σπίτι.
Θα το ξεβιδώσω και θα τον επανατοποθετήσω αλλού άμεσα.

Το ψυγείο μου για παράδειγμα αρχίζει να μαζεύει πάγο στην κατάψυξη σε ένα σημείο πίσω και ο τεχνικός δεν έδωσε ουσιαστικά καμία λύση και σκέφτομαι στην πρώτη ευκαιρία να πάρω καινούργιο.
Κάνε του απόψυξη για 24 ώρες με ανοιχτες πόρτες κάθε 6 μήνες.Αυτό είναι καλό για κάθε ψυγείο.
Βουλώνει καμμια φορά από πάγο το σωληνάκι αποχέτευσης η ίσως έχει καεί κάποια αντίσταση αποψυξης.

Υπάρχουν χαραμάδες να περάσει η σκόνη σίγουρα, δεν σφραγίζει αεροστεγώς. Αφού εσένα όμως δεν βάζει, τότε μιλάμε για ακατάλληλο σημείο τοποθέτησης του, στην δική μου περίπτωση. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ μου, το έχω εκεί που κλείνει η μπαλκονόπορτα της κρεβατοκάμαρας, δηλαδή όταν αερίζει η σύζυγος(καθημερινά δλδ) είναι φάτσα στο αέρα που μπαίνει σπίτι.
Θα το ξεβιδώσω και θα τον επανατοποθετήσω αλλού άμεσα.
Και εγώ δίπλα στην μπαλκονόπορτα το έχω. Ο αέρας δεν το χτυπάει όμως γιατί δεν είναι μπροστά από τη μπαλκονόπορτα αλλά δίπλα της. Ελπίζω να βρεις μια λύση.

Status
Not open for further replies.
Back