http://www.kalkantzakos.com/Product...tharismou-apo-italiko-se-amerikaniko-speiroma
ξερει κανεις αν σε αυτο το ανταπτορακι βιδωνουν και οι βουρτες της παρκερ?
Εισαι λεβεντης.οχι sam δεν κάνει ειχα ρωτήσει και εγώ .
εγώ έκανα ενα ανταπτοράκι για αυτή την δουλειά και κρατάει μια χαρα ακόμα. μπορείς να μπεις εδώ #336 και να δεις πως.
*αυτό είναι για μονοκόμματη βέργα.
αν θέλεις να το προσαρμόσεις σε βέργα που έχεις με σπείρωμα κανονικό, τοτε απο την μια πλευρά κανείς αυτο #285 και περνάς απο μεσα μια βίδα 6αρα .
απο την άλλη πλευρά κανείς το το παραπάνω και έτοιμο το ανταπτοράκι .
Αν πάλι δεν το έχεισ με τα μαστορέματα και είσαι Αθήνα, μπορώ να σου δώσω εγώ που εχω αρκετά "ανταπτοράκια¨ . δες το και μου λες .
Αυτή τη βούρτσα χρησιμοποιώ κι εγώ ... Πράγματι κάνει πολύ καλή δουλειά. Και το G96 πολύ καλό, το είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα, το Ballistol όχι και δεν ξέρω. Απλά τώρα και μια 10ετία έχω κολλήσει με τα M-Pro 7 (καθαριστικό υγρό και λάδι).... THN ΒΟΥΡΤΣΑ αυτη http://www.kalkantzakos.com/Product/119/cal.12-vourtsaki-oreihalkino-triha- ...
Γραφιτουχο εννοεις?το σκουρο μολυβι χρωμα?που χρησιμοποιουν σε διαφορα μηχανηματα(τρακτερ κτλ)?.badboys.Γραφιτη. Υπαρχει και φθηνο σε συνεργεια αυτοκινητων. Παμφτηνα θα ελεγα
Α κ ρ ι β ω ς.Γραφιτουχο εννοεις?το σκουρο μολυβι χρωμα?που χρησιμοποιουν σε διαφορα μηχανηματα(τρακτερ κτλ)?.badboys.
Εισαι παικτης .shake.Α κ ρ ι β ω ς.
Μετά από αρκετή χρήση, θες σου πρότεινα να μην ξαναβάλεις γρασο ούτε σε κλειδιά ούτε σε σπειρωμα(τσοκ), κατά την γνώμη μου το καλύτερο είναι ένα παχυρευστο λαδάκι τύπου tetra gun διότι το γρασο ακόμα και αν το καθαρίζεις μετά από κάθε κυνήγι αν παρατηρήσεις καλά πάνω του θα δεις κολλημένα υπολείμματα η σκόνη τα οποία λειτουργούν σαν ψιλό σμυριδι που στη συνέχεια το φθείρουν.θα πω και εγώ την μικρή μου εμπειρία στο θέμα .
Με δεδομένα για μένα τον καθαρισμό του s.p. μου μετά απο κάθε χρήση , αναζητούσα γράσο καθώς τα "εξειδικευμένα" τα πουλάνε χρυσάφι και καταναλώνω αρκετό .
Γρασο χρειάζομαι για τα κλειδιά και για τα τσόκ (τα οποία τα αφαιρώ και καθαρίζω παντα)
Στα κλειδιά νομίζω οτι οποιοδήποτε επώνυμο λιθιου ειναι μια χαρά και λεω λιθιου γιατι ειναι διάφανο δεν λερώνει ενω το γραφιτουχο ειναι μαύρο και εύκολα λερώνει .
Στα τσοκ παρατήρησα οτι τα πράγματα αλλάζουν... όταν μου τελείωσε ενα σωληνάριο εξειδικευμένο εβαζα στα τσόκ λιθίου , ενα απο αυτα ήταν της SKF , γυρίζοντας απο το σκοπευτήριο παρατήρησα οτι το γρασο στο σπείρωμα του τσόκ ειχε "πετρώσει" βγήκε εύκολα αλλά ήταν σαν να ειχε άμμο!!! το τσέκαρα και με άλλο γράσο.
Το μυαλό μου πήγε στις θερμοκρασίες .. ολα σχεδόν ειναι για μέχρι 120 βαθμούς ή 150 το πολύ, ενω τα "εξειδικευμένα" απο 400 μεχρι και 1200 βαθμούς.
Συμπέρασμα (μου) το γρασο για τα τσόκ θα πρέπει να έχει στις προδιαγραφές του πανω απο 400 βαθμούς .
*Δεν ξέρω αν στα τσόκ αναπτύσσονται τέτοιες θερμοκρασίες αλλα μπορεί να ειναι συνδυασμός πιέσεων και θερμοκρασιών που να αλλοιώνει τις ιδιότυπες ενός κοινού γράσου.
Στην αγορά τα γράσα που βρήκα να αντέχουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ειναι τα γράσα που έχουν σαν βάση τον χαλκό πάνω απο 1000 βαθμούς. υπάρχουν και περιπτώσεις γράσων στην αγορά που δεν ειναι χαλκού αλλα αντέχουν σε θερμοκρασίες 400+ βαθμούς αλλα σε μικρά και ακριβά σωληνάρια που πλησιάζει τα λεφτά του εξειδικευμένου.
Με τα παραπάνω αποφάσισα να κάνω το εξής: για την ώρα και με δεδομένο οτι καθαρίζω πάντα το όπλο, στα τσοκ βάζω λάδι όπλων (G96) που έχω και γρασο λιθίου στα κλειδιά.
κάποια στιγμή ή θα βρω ένα γράσο υψηλών θερμοκρασιών της αγοράς και θα το έχω μόνο για τα τσόκ ή θα πάρω ενα εξειδικευμένο (πιθανότερο μαζι με κάποια παραγγελιά απο το εξωτερικό) και θα το χρησιμοποιώ μόνο στα τσοκ
εύχομαι να μην σας κούρασα