Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
λοιπον επναερχομαι οι γραμμες στην κανη δεν ειναι μολυβδος ειναι απο τον συγκετρωτηρα πλαστικο το οποιο με τις πολλες τουφεκιες λογο οτι ηταν ζεστη η κανη κολησε πανω λιγο ζεστο νερο και εφυγαν χωρις πολλα πολλα

Ο κυπριδημος για τα επίμονα πλαστικά κατάλοιπα προτείνει πέρασμα με καθαρό ασετον.
Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί ποτέ δεν είχα ανάλογο θέμα,Τα καθαριζα με απλά καθαριστικά έστω κ με λίγο περισσότερο κόπο.

πότισμα στη "χνουδωτή" βούρτσα και ....δράπανο ????

πότισμα στη "χνουδωτή" βούρτσα και ....δράπανο ????
Η ποτιζουμε ένα πανακι κ περνάμε την κάννη,Αφήνουμε να μαλακώνουν τα πλαστικά για κάποια λεπτά κ μετά περνάμε με την ορειχαλκινη βούρτσα,είτε με το χέρι είτε με δραπανο.

Το brasso που περνάω όταν κάνω καλό καθάρισμα, ελπίζω να μην δημιουργεί πρόβλημα. Ακόμα και όταν σταματήσει να βγάζει μαυρίλα στο πανί με το απλό λάδι, μόλις βάλω brasso ξαναβγαζει μαυρίλα μέχρι που γίνεται καθρέφτης.

Το brasso που περνάω όταν κάνω καλό καθάρισμα, ελπίζω να μην δημιουργεί πρόβλημα. Ακόμα και όταν σταματήσει να βγάζει μαυρίλα στο πανί με το απλό λάδι, μόλις βάλω brasso ξαναβγαζει μαυρίλα μέχρι που γίνεται καθρέφτης.
Σωστός ..
κατά την γνώμη μου δεν εχει λόγο να σου δημιουργεί πρόβλημα στο χρώμιο (θα σου πούνε και οι ποιο έμπειροι εδώ )..ΑΛΛΑ εγώ γενικά όλα αυτά , καλού κακού φροντίζω να τα "ξεπλένω " πριν λαδώσω .. ή wd40 που λέει ο sam13 ή με white spirit;)

Εχεις αχρωμιιτη καννη;

Όχι, χρωμιομενη.
Κομπλε το μαυρισμα βγαινει γιατι το απλο λαδι δεν βγαζει την βρωμια που δεν φαινεται με γυμνο ματι.Η αλοιφη clanol των 5 ευρω για εμενα ειναι πιο καλη απ το μπρασο και να το πω ετσι, ποιο ψιλη.

Πω-πω, 26 σελίδες για το καθάρισμα; Πάει θα κλείσουν τα οπλουργεία και τα οπλοπωλεία. Προσοχή στα υλικά που χρησιμοποιείτε, μερικά π.χ. μπράσο καταστρέφουν το μελάνωμα της κάννης. Με το μπράσο γυαλίζουν χαλκό και μπρούτζο, είναι προτιμότερες οι αλοιφές για ανοξείδωτο. Η Flytz είναι εξαιρετική. Μετά από αλοιφές το καλύτερο ξέβγαλμα είναι με ζεστό νερό και σαπούνι. Προσωπικά το αργόστροφο δράπανο το χρησιμοποιώ ΑΝ χρειάζεται στο τέλος της σεζόν

Ο κυπριδημος για τα επίμονα πλαστικά κατάλοιπα προτείνει πέρασμα με καθαρό ασετον.
Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί ποτέ δεν είχα ανάλογο θέμα,Τα καθαριζα με απλά καθαριστικά έστω κ με λίγο περισσότερο κόπο.
Αυτο κανω και εγω ...!!

λοιπον επναερχομαι οι γραμμες στην κανη δεν ειναι μολυβδος ειναι απο τον συγκετρωτηρα πλαστικο το οποιο με τις πολλες τουφεκιες λογο οτι ηταν ζεστη η κανη κολησε πανω λιγο ζεστο νερο και εφυγαν χωρις πολλα πολλα

Το ζεστό-καυτό νερό απομακρύνει και οτιδήποτε λιπαρό, θελει οπωσδήποτε καλό λάδωμα μετά.

......Μετά από αλοιφές το καλύτερο ξέβγαλμα είναι με ζεστό νερό και σαπούνι.................
.well done. ζεστό νερό μετά από τα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε κάνει δουλειά και δίνει αυτό που θέλετε....το κάνω χρόνια :)
.......Με το μπράσο γυαλίζουν χαλκό και μπρούτζο, είναι προτιμότερες οι αλοιφές για ανοξείδωτο........
.well done. συμφωνώ υπάρχουν τόσα προιόντα για καθαρισμό όπλων τώρα πια :)

Αυτο κανω και εγω ...!!
ένα σκεύασμα με 3 συστατικά έφιαχνε κι ο κος Γιάννης Νικητόπουλος το 1 απ όλα το θυμάμαι ήταν το ασετόν και έκανε καλή δουλειά στο καθαρισμό της κάννης από τα κατάλοιπα

Εγώ έχω βολευτεί με μια κρεμα (Bore paste) της Kleenbore
th

Ενα καλό τρίψιμο με αυτή την κρέμα κάθε τέλος σεζόν -άντε και μια στη μέση- και οι κάννες ''αστράφτουν'' ...
Μετά βέβαια πέρασμα με WD40 ή καθαριστικό νίτρου. να φύγει ότι κρεμα έχει μείνει στην κάννη και μετά ένα πέρασμα με καλό λιπαντικό και είναι ...Ok...

Status
Not open for further replies.
Back