Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε παιδιά με αγχώσατε τώρα για το αγαπημένο μου WD-40!! Εγώ μετά από κάθε κυνήγι με αυτό λαδώνω τα όπλα μου και τα αφήνω... Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι ύποπτο, αλλά για να το λέτε θα έχει βάση!! Επειδή αναφέρεται καθάρισμα-στέγνωμα από αυτό, πως θα το πετύχω και με τι να καλύψω μετά το όπλο μου;
Ευχαριστώ!!
Γιατρε g96 και τα μυαλα στα καγκελα...απλα τελειο

Ρε παιδιά με αγχώσατε τώρα για το αγαπημένο μου WD-40!! Εγώ μετά από κάθε κυνήγι με αυτό λαδώνω τα όπλα μου και τα αφήνω... Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι ύποπτο, αλλά για να το λέτε θα έχει βάση!! Επειδή αναφέρεται καθάρισμα-στέγνωμα από αυτό, πως θα το πετύχω και με τι να καλύψω μετά το όπλο μου;
Ευχαριστώ!!
Χρησιμοποιώ το A2 της Alpha Spray πολλά χρόνια τώρα και ικανοποιημένος 100%

Το ιδιο παθαινα κ εγω στην benelli μου,απο τοτε ομως που εκανα λειανση κ με brasso κ με glanol στο baikal s.p δεν βρωμιζει ευκολα κ οταν το καθαριζω με τον παρακατω τροπο οι κανες ειναι σαν καθρεφτης
Περναω 4-5 φορες την καθε κανη με την τριχινη βουρτσα απο ορειχαλκο για να αγριεψουν οι βρωμιες κ μετα ψεκαζω ενα δικο μου μιγμα ( ασετον με λεπτορευστο λαδι αυτοκινητου για σασμαν σε αναλογια 1:1,θελει προσοχη στα ξυλα κ στο εξωτερικο της κανης για την βαφη ) το αφηνω 15 λεπτα κ μετα ξανα περναω 4-5 φορες την ιδια βουρτσα,επειτα βαζω την ορειχαλκινη στην βεργα κ απο κανη καποιο πανακι ή χαρτι ωσττε να περναει με δυσκολια απο τις κανες κ με 3-4 πανακια-χαρτι στην καθε κανη γινεται λαμπικο,επειτα τις λαδωνω με το ιδιο λαδι κ ειναι τζι-τζι
Απο τοτε που εκανα την λειανση ειδα τρομερη αλλαγη στην ευκολια καθαρισμο,το ιδιο γινεται κ με την κρεμ flitz,αλλα δεν το βρηκα σε κοντινο καταστημα κ ετσι χρησιμοποιησα το brasso κ την κρεμα glanol,το μπρασο λειαινε πιο ευκολα, αλλα η glanol καθαριζει πολυ καλυτερα τις κανες την 1η φορα
Εκει που γραφω "επειτα βαζω την ορειχαλκινη στην βεργα κ απο κανη καποιο πανακι ή χαρτι ωσττε να περναει με δυσκολια απο τις κανες"
εννοω την ορειχαλκινη την σπειροειδη κ απο πανω τυλιγω 1 πανακι ή 1 διπλωμενο χαρτι ετσι ωστε να σφιγγει καλα παιρνωντας απο την κανη

Το σταμάτησα γτ μου μύριζε - προσωπικά - άσχημα. Νομίζω κιόλας ότι μου τελείωσε και λίγο γρήγορα
Πρόσφατα όταν πήρα το καινούριο όπλο μου έδωσε ο τύπος στο οπλοπωλείο ένα Legia της Browning αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα.

Το σταμάτησα γτ μου μύριζε - προσωπικά - άσχημα. Νομίζω κιόλας ότι μου τελείωσε και λίγο γρήγορα
G 96 απο τα καλητερα κ με το ποιο ευχάριστο άρωμα! Το w40 το αναφέρει ρητά το βιβλιαράκι της versa max να μην χρησιμοποιειτε. Δεν το περίμενα να κάνει τέτοια αναφορά μεσα στο manual

Ευχαριστώ!!
Μετα το κυνηγι εχω ενα κομματι φανελας ποτισμενο ελαφρως με λαδι(ουτε πολυ αλλα ουτε και λιγο)και περναω ολα τα μεταλλα που χρειαζονται.Λαδι για το πανι εχω μπουκαλακι της benelli.

Μετα το κυνηγι εχω ενα κομματι φανελας ποτισμενο ελαφρως με λαδι(ουτε πολυ αλλα ουτε και λιγο)και περναω ολα τα μεταλλα που χρειαζονται.Λαδι για το πανι εχω μπουκαλακι της benelli.
Λεωνίδα που βρήκες αυτο το λάδι. Και εγω αυτο του οπλου το λεπτορευστο χρησιμοποιω και είμαι ικανοποιημένος. Κατι που δεν μπορώ να πώ για το καθαριστικό κοίλου της Beretta που δεν καθαρίζει τις επίμονες μολυβδωσεις αν δεν μπει ατσαλόμαλλο.

Μόνο σε καθαρά μέταλλα χωρίς επικαλύψεις η ξύλα η πλαστικά τo wd40
Πρόσφατα όταν πήρα το καινούριο όπλο μου έδωσε ο τύπος στο οπλοπωλείο ένα Legia της Browning αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα.

Πολύ καλό

Λεωνίδα που βρήκες αυτο το λάδι. Και εγω αυτο του οπλου το λεπτορευστο χρησιμοποιω και είμαι ικανοποιημένος. Κατι που δεν μπορώ να πώ για το καθαριστικό κοίλου της Beretta που δεν καθαρίζει τις επίμονες μολυβδωσεις αν δεν μπει ατσαλόμαλλο.
Το χε μες στη βαλιτσα οταν πηρα τ οπλο.Στην αρχη χρησιμοποιουσα Α2 αλλα το benelli με πανακι με βολευει καλυτερα.Αν τελειωσει θα ρωτησω στο Κυργια για το ιδιο, λογικα σαν αντιπροσωπος πρεπει να χει.

Θα ψάξω για αυτό το G96, έχω και το Rem Oil, για αυτό τι λέτε;
Τι rem oil το χρησιμοποιω εδω και 2 χρονια εξωτερικα και εσωτερικα του κλειστρου και προσωπικα δεν το αλλαζω
Για το επανατατικο olio mf-82 της benelli

Το χρησιμοποιούσα πολλά χρόνια και το χρησιμοποιώ ακόμη.Τώρα όμως το άλλαξε.
Πρώτη φορα πήρα το G96 πριν ενα χρόνο.
.Φθηνό το Legia και ικανοποιητικό.Αν δειτε το ποζε του 1983 και οι κανες είναι καθρέφτης.Ποτέ δεν του έβαλα ακριβά και εξειδικευμένα καθαριστικά .
Παίδες μη γελιόμαστε.Απο ενα σημείο και μετά όλα ειναι και θεμα marketing.
Aν φροντίζουμε και καθαρίζουμε τα όπλα μας τακτικά . Δεν χρειαζόμαστε ενα σωρό ακριβά καθαριστικά.
Προσωπικά ,ολα τα χρόνια που κυνηγάω καθαρίζω μετά απο κάθε κυνήγι.Δεν καταλαβαίνω με τίποτα τη νοοτροπία του να εχω ενα οπλο ακριβό η φθηνό και να το καθαρίζω 2 φορές το χρόνο.
Το όπλο είναι κομάτι της ζωής μας και του εαυτού μας.

Καλημέρα σας.
Γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει κάποιο προϊόν που να μπορει να καθαρίσει σε βάθος ένα όπλο που δεν καθαρίζεται και τοσο συχνά?Κύριως με ενδιαφέρει να μπορεί να απομακρύνει τα κατάλοιπα που έχει μέσα η κανη καθώς και τα πιστόνια του όπλου.Δεν ξέρω αν ένα απλό λαδί μπορεί να διασπάσει κατάλοιπα που έχουν μείνει καιρό και έχουν σκληρύνει...Ίσως χρειάζεται κάτι ποιο ενισχυμένο.

Καλημέρα σας.
Γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει κάποιο προϊόν που να μπορει να καθαρίσει σε βάθος ένα όπλο που δεν καθαρίζεται και τοσο συχνά?Κύριως με ενδιαφέρει να μπορεί να απομακρύνει τα κατάλοιπα που έχει μέσα η κανη καθώς και τα πιστόνια του όπλου.Δεν ξέρω αν ένα απλό λαδί μπορεί να διασπάσει κατάλοιπα που έχουν μείνει καιρό και έχουν σκληρύνει...Ίσως χρειάζεται κάτι ποιο ενισχυμένο.

Δοκίμασε nitro solvent

Status
Not open for further replies.
Back