Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γρασσο δεν χριαζεται σε καποια σημεια?
την εποχή αποθήκευσης βάζω μόνο για τον απλό λόγο μένει εκεί που το βάζεις ;)
στην εποχή κυνηγίου μαζεύει από υπολλείματα πυρίτιδας μέχρι σκόνη τρίματα από ξερά φύλλα κ.λ.π. σκέψου σε σημεία τριβής σκόνη και γράσσο
λίγο καλό λάδι κάνει δουλειά :)

Τι γρασσο χρησιμοποιειτε στα κλειδια του s.pose και μεινατε ευχαριστημενοι?ετοιμαζομαι για αφιξεις!
Θα διαλέξεις ένα που να μην λιώνει και τρέχει λάδι και σου λερώνει τα ξύλα. Πάρε το γρασο της tetra gun.

Τι γρασσο χρησιμοποιειτε στα κλειδια του s.pose και μεινατε ευχαριστημενοι?ετοιμαζομαι για αφιξεις!
Κλειδια-συρταρι χρησιμοποιω γρασο με Mos2,παρομοιο με το γραφιτουχο,αλλα καλυτερο,το πηρα απο μαγαζι με λιπαντικα,καλυτερης ποιοτητας απο τα περισσοτερα διαφορα ειδικα για τα οπλα,ο οπλουργος μου συστησαι κ λαδι για να μην μαζευει σκουπιδακια κ δεν θελει συχνα αλλαγη οσο το γρασο,αλλα δεν εχω θεμα με αυτο,το κουτι του γρασου ειναι 800gr κ ετσι μετα απο καθε εξοδο βαζω καινουριο,αφου εχω καθαρισει το παλιο,αν κ μετα απο 2-3 εξοδους θα μαζευτει σκονη κ παλι λιγη,8 ευρω το πηρα με ημερομηνια ληξης σε 5 χρονια,που δεν προκειται να τα τελειωσω αυτα τα 800gr,το πολυ-πολυ να τελειωσουν τα 200-300gr χοντρικα,το γρασο αυτο ειναι κατηγοριας EP2 κ κανει για κραδασμους κ μεγαλες καταπονησες ( για φορτηγα κ αγροτικα μαχανηματα που εκει κ αν δεν υπαρχουν μεγαλες κααπονησες κ σκονες )κ με το Mos2 ( μολυβδενιουχο ή πιο σωστα με δισουλφιδειο μολυβδαινιου ) μολις φυγει απο την επιφανεια δημιουργει μια ξερη λιπανση κ δεν μενεις ποτε απο λιπανση στα σημεια που θελεις,που δεν φευγει ετσι κ αλλιως με 2-4 εξοδους συνεχομενες που το κανεις αλλαγη,ειναι γρασο για σημεια με δυσκολη προσβαση που δεν γρασαρονται συχνα,θερμοκρασιες εφαρμογης απο -30C εως 130°C, οποτε εισαι κομπλε απο ολες τις μεριες,οτι κ να επιλεξες στο τελος οπως λεει κ ο φιλος Μακης καλυτερο ειναι το γρασο κατα την νεκρη περιοδο

Last edited:
Η AUTO 5 δεν πρεπει να εχει ξανακαθαριστη ποτε στα σωθηκα τις με παιδεψε λιγο για να βγαλω το κληστρω λογο οτι δεν ειχα ζουμπα αλλα ολα κομπλε μου εκανε εντυπωση που το ελατηριο για την επαναφορα του κληστρου ειναι σε πολυ καλη κατασταση αυριο εχει σειρα η κανη :)

Ενδιαφέρον...well done.
Βαλε μια κοντινη φωτο οπότε μπορεσεις..σε συσκευασια πωλειται η χυμα?τιμη?

Σε συσκευασία πολύ ζόρικη. Όπως πουλιούνται τα τσοκ. Πήρα και ένα σετ έξτρα ανταλλακτικά που έχει μέσα και μπρούτζινη τρίχα αλλά και συρματινη

free image uploading

Έχω μια απορία οι βούρτσες bisley & parker είναι οι ίδιες με διαφορετικό όνομα ; γιατί κοιτάζοντας τις δεν μπόρεσα να βρω διαφορές . Επίσης ξέρω δυο ειδών βέργες με ιταλικό και με αμερικανικό σπείρωμα αυτές οι δυο μου φαίνεται οτι έχουν κάποιο άλλο δικο τους σωστά ;
Έχω ακούσει πολύ καλά λογια και λέω να την δοκιμασω .

Σε συσκευασία πολύ ζόρικη. Όπως πουλιούνται τα τσοκ. Πήρα και ένα σετ έξτρα ανταλλακτικά που έχει μέσα και μπρούτζινη τρίχα αλλά και συρματινη

free image uploading
καλές φαίνονται και καλή τιμή,η συρμάτινη φαίνεται να έχει <δύναμη>να κάνει αυτό που ζητάμε στη θαλάμη :)

Έχω μια απορία οι βούρτσες bisley & parker είναι οι ίδιες με διαφορετικό όνομα ; γιατί κοιτάζοντας τις δεν μπόρεσα να βρω διαφορές . Επίσης ξέρω δυο ειδών βέργες με ιταλικό και με αμερικανικό σπείρωμα αυτές οι δυο μου φαίνεται οτι έχουν κάποιο άλλο δικο τους σωστά ;
Έχω ακούσει πολύ καλά λογια και λέω να την δοκιμασω .
Γιώργο ίδιες είναι όπως το λές κι έχουν σπείρωμα 7mm....αγγλικό(αν δεν κάνω λάθος):)

καλές φαίνονται και καλή τιμή,η συρμάτινη φαίνεται να έχει <δύναμη>να κάνει αυτό που ζητάμε στη θαλάμη :)

Έτσι ακριβώς είναι φίλε μακη. Την συρματινη την δοκίμασα και είναι πολύ καλή. Καθάρισα ακόμα και το σπειρωμα που βιδωνουν τα τσοκ. Η μπρούτζινη είναι ποιο μαλακή για ποιο ευαίσθητες περιοχές .sarcastic.

Ηθελα εδω και καιρο να φτιαξω μια βεργα καθαρισμου αρκετα πιο ενυσχημενη σε σχεση με του εμποριου, για χρηση με δραπανο μπαταριας.
Πηρα μια βεργα 10mm περιπου 1.5 μετρο, τα βουρτσακια της bisley που τα εχω εδω και ακετο καιρο, και γρηγορα μια βολτα για καφε στον φιλο μου Γιωργο (ο οποιος ειναι κατοχος ερασιτεχνικου τορνου)

εκανα την μια βεργα μονοκοματι οσο και η κανη του οπλου, και μια δευτερη αποσπομενη . . . .

στο τελειωμα της καθε βεργας υπαρχει σπειρωμα Μ7 γαι να τεριαζει το ορυχαλκινο βουρτακι της bisley
airgunshop.gr/12.-peripoiisi-suntirisi-lipansi-oplon/katharistika-lipantika-diafora/parker-vourtsa-katharismou-kannis-20ga-oreihalkini-triha/
το σπειρωμα απο το bisley ειναι 7mm+σε ιντσες οποτε το κατεβασαμε λιγο(το καναμε μετρικο 7mm)
φτιαξαμε και ενα ανταπτορακι απο 7mm αρσενικο σε 5mm θηλυκό για να μπορω να χρησιμοποιώ και ολα τα βουρτακια-γουνακια του εμποριου

αντε να δουμε επιτελους τους κωνους προσαρμογης οχι απλα καθαρους, αλλα να αστράφτουν οπως και η κανες . . . . .sarcastic.

Last edited:
Δεν θα τους δεις....:confused:
Εγω Γιωργο ειμαι πιο αισιοδοξος....
Μην ξεχνας οτι απο πισω υπαρχει πλεον βεργα 10mm ... εεεε και αν δεν γινει με το συγκεκριμένο τροπο(βουρτσακι)
δεν θα σκασουμε , θα βρουμε κατι καλυτερο ! ! ! !
Με ορεξη και μερακι ολα γίνονται, και αυτο το ξερεις καλυτερα με τα κοντακια που ασχολείσαι.......

Εγω Γιωργο ειμαι πιο αισιοδοξος....
Μην ξεχνας οτι απο πισω υπαρχει πλεον βεργα 10mm ... εεεε και αν δεν γινει με το συγκεκριμένο τροπο(βουρτσακι)
δεν θα σκασουμε , θα βρουμε κατι καλυτερο ! ! ! !
Με ορεξη και μερακι ολα γίνονται, και αυτο το ξερεις καλυτερα με τα κοντακια που ασχολείσαι.......
Τώρα μιλάς σωστά, άντε βρες το να το πεις και σε μένα....;)
δυστυχώς ο Γιώργος έχει δίκιο..
μπορούμε να βελτιώσουμε την επιφάνεια του κώνου με απλά μέσα όπως γυαλίστηκα , αλλα όχι τον κάνουμε λάμπα .. ακόμα ποιο δύσκολα σε όπλα με μικρό κώνο .
σε όπλα με μεγάλο μαμά κώνο ειναι κάπως ποιο βατό ααλ να υπολογίζουμε οτι συνήθως δεν ειναι χρώμιομένοσ και συνήθως απελπιστικά αγρίως κατι που δεν φαίνεται όταν κοιτάμε την κάννη..
απο όσα εχει τύχει να δω εξαιρείτε η σύγχρονη κάννη στα beretta που έχει ενα μικρό απότομο δαχτυλίδι και μετά ο κώνος είναι με χρώμιο , για αυτό και δύσκολα τον διακρίνεις (*δεν έχει τύχει να φωτογραφήσω τέτοιο κώνο και κρατάω μια επιφύλαξη )

την αλήθεια για το επίπεδο λείανσης του κώνου μπορεί κανείς να την δει εύκολα με φωτογραφεία και φλας... (όποιος το κάνει μην τρομάξει !!!)
βάζω δύο φώτο με των κώνο του 525 μου (6+cm περίπου) , η πρώτη αυτο που βλέπουμε στο φως με γυμνό μάτι (δείτε πόσο ξεγελάει! ) και η δεύτερη με φλας ...
* όσοι με γνωρίζεται φαντάζεστε πόσο εχω επιμείνει για το γυάλισμα τους με απλά μέσα, αν και έχει υπάρξει βελτίωση σε σχέση με όταν το είχα πάρει.

τα συμπεράσματα δικά σας ..

Last edited:
Ηθελα εδω και καιρο να φτιαξω μια βεργα καθαρισμου αρκετα πιο ενυσχημενη σε σχεση με του εμποριου, για χρηση με δραπανο μπαταριας.
Πηρα μια βεργα 10mm περιπου 1.5 μετρο, τα βουρτσακια της bisley που τα εχω εδω και ακετο καιρο, και γρηγορα μια βολτα για καφε στον φιλο μου Γιωργο (ο οποιος ειναι κατοχος ερασιτεχνικου τορνου)
20180602_213052.jpg

εκανα την μια βεργα μονοκοματι οσο και η κανη του οπλου, και μια δευτερη αποσπομενη . . . .
20180602_212901.jpg

στο τελειωμα της καθε βεργας υπαρχει σπειρωμα Μ7 γαι να τεριαζει το ορυχαλκινο βουρτακι της bisley
airgunshop.gr/12.-peripoiisi-suntirisi-lipansi-oplon/katharistika-lipantika-diafora/parker-vourtsa-katharismou-kannis-20ga-oreihalkini-triha/
το σπειρωμα απο το bisley ειναι 7mm+σε ιντσες οποτε το κατεβασαμε λιγο(το καναμε μετρικο 7mm)
φτιαξαμε και ενα ανταπτορακι απο 7mm αρσενικο σε 5mm θηλυκό για να μπορω να χρησιμοποιώ και ολα τα βουρτακια-γουνακια του εμποριου

αντε να δουμε επιτελους τους κωνους προσαρμογης οχι απλα καθαρους, αλλα να αστράφτουν οπως και η κανες . . . . .sarcastic.
Χριστόδουλε ωραία κατασκευή κάνατε .. μπράβο σας

Status
Not open for further replies.
Back