Καιρός

• Thread starter Thread starter dim63
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ενημερωτικές πληροφορίες....
Ο Κηρεας από Προκόπι έως Μαντουδι στα όρια να βγει το νερό στον δρόμο...!!!
Οι κισσοι όχι έτοιμοι ακόμη...
Θέλει ένα 15νθημερο τουλάχιστον...
Στο Καντήλι εχει πασπαλισει...
Εάν γίνουν οι κισσοι φωνάξτε κόσμο...
Βέβαια θα είναι οπως πέρυσι, κάνα 3ημερο το πανηγύρι...
Αντε δίνουμε πληροφορίες γιατί διαβάζω παράπονα...
Οι τσιχλες θέλουν όπλα, δεν είναι μυστικά τα μέρη...
Εγώ με την μπεκατσα, έχω να κάνω μπαμ εβδομάδες,ευτυχως με αποζημίωσε το εξοχικό...
Και εγώ περιμένω κάνα μπέρδεμα μπας και ρίξω καμια τσιχλοντουφεκια...
Αυτά...
Άκου ριχνανε κάλυκες για να λένε ότι έχει τσιχλες και τρυγόνια.... 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ενημερωτικές πληροφορίες....
Ο Κηρεας από Προκόπι έως Μαντουδι στα όρια να βγει το νερό στον δρόμο...!!!
Οι κισσοι όχι έτοιμοι ακόμη...
Θέλει ένα 15νθημερο τουλάχιστον...
Στο Καντήλι εχει πασπαλισει...
Εάν γίνουν οι κισσοι φωνάξτε κόσμο...
Βέβαια θα είναι οπως πέρυσι, κάνα 3ημερο το πανηγύρι...
Αντε δίνουμε πληροφορίες γιατί διαβάζω παράπονα...
Οι τσιχλες θέλουν όπλα, δεν είναι μυστικά τα μέρη...
Εγώ με την μπεκατσα, έχω να κάνω μπαμ εβδομάδες,ευτυχως με αποζημίωσε το εξοχικό...
Και εγώ περιμένω κάνα μπέρδεμα μπας και ρίξω καμια τσιχλοντουφεκια...
Αυτά...
Άκου ριχνανε κάλυκες για να λένε ότι έχει τσιχλες και τρυγόνια.... 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Κισσο έχει. Τι θα τον φάει είναι το θέμα.....

Δεν ειδα εαν την ονόμασαν καπως αυτήν την κακοκαιρία αλλα πηρε σωβρακα κανονικα.
Τα προγνωστικά περασαν και δεν ακούμπησαν
Βγηκε το κέντρο καρφι ιονιο ,πολυ πιο αργη η κινηση προς τα Ν.Α με αποτέλεσμα
Τα υψοι χιονιού στα κεντρικά ορεινα να ειναι πολύ μεγάλα.
Τα υψοι βροχης επισης ,βαρεσαν 80+ storm total πολλες περιοχές
Αντίθετα ειχε λιγότερα φαινόμενα στην βόρεια Ελλάδα

Εαν αυτη η κακοκαιρία ειχε κινηση προς το Αιγαίο κρητη κτλ θα εμενε στην ιστορία για τα βορεια ...

Δεν ειδα εαν την ονόμασαν καπως αυτήν την κακοκαιρία
Σε αυτό ακριβώς αναφερόμουν, όταν μίλησα για εποπτική αρχή για τον καιρό: στη χρησιμοποίηση από δελτίο καιρού της λέξης "κακοκαιρία". Καταλαβαίνω τη χρησιμοποίησή της στην τρέχουσα γλώσσα, για να καταλαβαινόμαστε. Αλλά το να αποτελεί η "κακοκαιρία" μετεωρολογικό όρο, όπως επίσης και οι φράσεις "καλός ο καιρός αύριο" ή "κακοκαιρία επελαύνει" είναι εντελώς απαράδεκτο!

Ήμουν στην Αγγλία την περίοδο 2003-2004, η οποία μάλιστα χρονιά ήταν και από τις πιο βροχερές των τελευταίων τότε ετών και δεν άκουσα ούτε μία φορά από δελτίο καιρού να μιλάνε για "bad weather" και "good weather". Ο καιρός μπορεί να είναι συννεφιασμένος, ηλιόλουστος, με πρόγνωση για χιόνια, βροχές, χαλάζι, εκτεταμένη ομίχλη, ασταθής κλπ. ΑΛΛΑ το τι συνιστά καλό και κακό καιρό είναι απολύτως υποκειμενική προσέγγιση και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να αποτελεί κομμάτι ενός μετεωρολογικού δελτίου.

Πώς αισθάνεται άραγε ο αγρότης, που περιμένει πώς και πώς τη βροχή, να την ακούει να χαρακτηρίζεται "κακοκαιρία" και πώς αισθάνεται, αντιθέτως, όταν οι εκτεταμένες ζέστες καθόλο τον χειμώνα απορρυθμίζουν τις καλλιέργειες (όπως πέρσι), να μιλάνε οι μετεωρολόγοι για "καλό καιρό"; Και γιατί εγώ, που τρελαίνομαι από τη χαρά μου να είμαι σε χιόνια και παγωμένα τοπία, πρέπει να παραδεχτώ ότι μου αρέσει η "κακοκαιρία" ενώ οι κότες, που τσουρουφλίζονται στις παραλίες με 40άρια, απολαμβάνουν μία "καλοκαιρία", κατά τους μετεωρολόγους;

Αν περνούσε από το χέρι μου, κάθε φορά που θα άκουγα μετωρολόγο να μιλά για "κακοκαιρία" ή για "καλό καιρό", θα του επέβαλλα €3.000 πρόστιμο. Και μετά να δούμε αν ο καιρός είναι καλός ή κακός...

το χιονι μεσα στο χωριομου το εφαγε σημερα ,,, στο καρτερι τσιχλας που κανω καμια 300μετρα απο το σπιτι μου αρχησε και εκη να το τρωη,,,στα πιω ψιλαααα βαμβακι ειναι ακωμη ,πιστευω εως τελη εβδωμαδας θα το φαη και εκη ;)

Σαν το σανό που δίνουν στα γιδοπρόβατα
Ακριβώς. Αλλά επειδή από μικρό παιδί και μέχρι πριν 2 χρόνια είχα ζώα ξέρω ότι αυτά αν ο σανος δεν είναι καλός δεν θα τον ακουμπήσουν. Τα διποδα γιδια όμως καταπινουν τα πάντα αμασητα.

Back