Κυνήγι & Πολιτική

Μπραβο Χρήστο , ευχαριστούμε για την δημοσίευση..well done.

Εμείς οι υπόλοιποι καιρός είναι να ξεμπερδευτούμε.
Αλλο πράγμα το ενδιαφέρον μας για το μέλλον του κυνηγίου και αλλο πράγμα η αντιπάθεια μας προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν ακομα ξεκαθαρίσει η κατάσταση , πριν ακόμα μάθουμε σε ποιανού υπουργού τα χέρια θα ειναι το κυνήγι , πριν ακόμα δούμε τι πολιτική σκοπεύει να ακολουθήσει η νέα ηγεσία .....λέμε ότι μας κατέβει.
Ας μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα , ας περιμένουμε να δούμε που "θα κάτσει η μπίλια" και μετά μιλάμε.

Προσωπικά δεν ψήφισα όπως στο είπα και στο τηλ Νιόνιο, ΣΥΡΙΖΑ για απλά δεν με έπεισε...
Τώρα ό λόγος σου για ψυχραιμία είναι πολύ σωστός... χρειάζεται προκειμένου να δούμε τις εξελίξεις. Ασφαλως όχι να παρακολουθούμε ως θεατές... αλλά να τις διαμορφώσουμε μέσω των θεσμικών οργανων εί δυνατόν..
Δεν συμφωνώ με την έκφραση σου λεέμε ό,τι μας κατέβει...
Οχι φίλε δε λέμε ό,τι μας κατέβει... προβληματισμό εκφράζουμε και μάλιστα έντονο για το μέλλον της δράσης που μας / μου / σου δίνει ζωή...

Τι εννοώ Πάνο με το ¨λέμε ότι μας κατέβει"
Δεν θα υπογραφεί ρυθμιστική για το 2015-2016
Θα κόψουν τον Σεπτέμβρη και τον Φλεβάρη.
Θα μας πάρουν τα όπλα.
Θα γεμίσουν ρεζέρβες όλη την Ελλάδα.
............κλπ κλπ κλπ.
Απο την στιγμή που δεν έχουμε καμία απολύτως ΕΠΙΣΗΜΗ στρατηγική-ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης (χθες ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση) για το μέλλον του κυνηγίου , ότι και να λέμε εμείς είναι πραγματικά "ότι μας κατέβει".Επίσης και εγω αν υποστηρίξω ότι δεν τρέχει τίποτα και όλα είναι μια χαρά τότε και εγω λέω "ότι μου κατέβει".
Εχουμε μόνο προεκλογικές προγραμματικές δηλώσεις για τις οποίες εκφράζουμε τις ανησυχίες μας και καλά κάνουμε.
Εγω αδερφέ θα συνεχίσω να κρατώ ψύχραιμη στάση και θα δίνω σημασία μόνο σε δηλώσεις που προέρχονται απο επίσημα στόματα σαν και αυτήν.....http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=666587

ΣΤΟ ihunt.gr υπαρχουν οι πρωτες δηλωσεις του υπουργου περιβαλλοντος σε σχεση με το κυνηγι.banana.

http://www.ihunt.gr/content/g-tsironis-kynigi-einai-kati-poy-pleon-einai-ek-toy-perittoy

Εγώ από τις δηλώσεις του προς στιγμήν μένω σ΄ αυτό «Άλλο πράγμα η προσωπική γνώμη του Τσιρώνη για το κυνήγι και άλλο το κυβερνητικό έργο που θα το αντιμετωπίσει σαν πραγματικότητα».
Βέβαια εύχομαι και ελπίζω το κυνήγι να μεταφερθεί στο Γεωργίας...

Last edited:
Κ
ΣΤΟ ihunt.gr υπαρχουν οι πρωτες δηλωσεις του υπουργου περιβαλλοντος σε σχεση με το κυνηγι.banana.

http://www.ihunt.gr/content/g-tsironis-kynigi-einai-kati-poy-pleon-einai-ek-toy-perittoy
Και μετα σου λενε ότι λες ότι σου κατεβει από το κεφαλι σου .smashfrak..smashfrak.
Γ. Τσιρώνης : "Το κυνηγι ειναι κατι που πλεον ειναι εκ του περιττου...." .flamenco..flamenco..flamenco.
Υποβλήθηκε από admin στις Πέμ, 29/01/2015 - 18:51.
Εκτυπώσιμη μορφήΑποστολή με email
tsironis_0.jpg

Κάπως έτσι βλέπει την κυνηγετική δραστηριότητα ο νέος υπουργός του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Να διασκεδάσει τις ανησυχίες των κυνηγών επιχείρησε, μέσω του Αlpha 989, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

«Άλλο πράγμα η προσωπική γνώμη του Τσιρώνη για το κυνήγι και άλλο το κυβερνητικό έργο που θα το αντιμετωπίσει σαν πραγματικότητα», είπε. Τόνισε ότι «προέχει η αντιμετώπιση της λαθροθηρίας και της καταστροφής των βιότοπων. Το κυνήγι αυτή τη στιγμή απειλεί τα θηράματα άρα οι ίδιοι οι κυνηγοί θα έπρεπε να το σκέφτονται».

«Με παιδεία κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι το κυνήγι μπορεί να ταίριαζε στους προγόνους μας αλλά είναι κάτι που πλέον είναι εκ του περιττού», πρόσθεσε.

Τάχθηκε υπέρ της αυτο-παραγωγής αιολικής ενέργειας από τις τοπικές κοινωνίες τονίζοντας ότι «μια επιχείρηση συνεταιριστική δημοτική που θα παράγει το ρεύμα για τις ανάγκες ενός νησιού είναι κάτι πολύ σωστό και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Θα τα κάνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και θα τα ελέγχουν οι ίδιοι. Θα κινηθούμε στην κατεύθυνση της αυτό-παραγωγής».

«Οι οικολόγοι πράσινοι θέλαμε να βοηθήσουμε, δεν υπήρχε κάποια συζήτηση για υπουργοποίηση κάποιου στελέχους μας. Η πολιτική οικολογία έχει αποδείξει χρόνια ότι έχει κυβερνητικά εργαλεία για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την οικονομία της χώρας. Η κυβέρνηση είναι μια ομάδα, κινούνται όλοι μαζί. Οι οικολόγοι δεν πολεμάμε με νόμους αλλά με την πειθώ», κατέληξε λέγοντας ο κ. Τσιρώνης.

Ακούστε τι είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ στο ραδιοφωνο του ALPHA... . http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=70869

Η ευχή μου είναι να μεταφερθεί στο Γεωργίας η απόφαση για το κυνήγι σαν δραστηριότητα...
Σαφως και να κοπέι δε γίνεται... μια και έξω.. αλλά όταν ένας υπουργός δηλώνει ότι πλεονάζει σαν δραστηριότητα κλπ κλπ αντιλαμβάνεστε ότι σαφώς και δεν είναι θετική εξέλιξη...

"Μακάρι να γινόταν... αλλα δε γίνονται αυτά τα πράγματα" (Η κατάργηση του κυνηγίου)

Ειναι καλύτερο κύριε να γίνουν τα παιδιά πρεζάκια να μην έχουν επαφή με φύση κλπ κλπ
Ποιοί και ποσοι από τους αυτοαποκολούμενους οικολόγους έχουν ξυπνήσει 6 μιση να βγούν στο βουνό να δούν το ξημέρωμα;;;
Μεγαλύτεροι οικολόγοι από εμάς δεν υπάρχουν...

Η ευχή μου είναι να μεταφερθεί στο Γεωργίας η απόφαση για το κυνήγι σαν δραστηριότητα...
Σαφως και να κοπέι δε γίνεται... μια και έξω.. αλλά όταν ένας υπουργός δηλώνει ότι πλεονάζει σαν δραστηριότητα κλπ κλπ αντιλαμβάνεστε ότι σαφώς και δεν είναι θετική εξέλιξη...

"Μακάρι να γινόταν... αλλα δε γίνονται αυτά τα πράγματα" (Η κατάργηση του κυνηγίου)

Ειναι καλύτερο κύριε να γίνουν τα παιδιά πρεζάκια να μην έχουν επαφή με φύση κλπ κλπ
Ποιοί και ποσοι από τους αυτοαποκολούμενους οικολόγους έχουν ξυπνήσει 6 μιση να βγούν στο βουνό να δούν το ξημέρωμα;;;
Μεγαλύτεροι οικολόγοι από εμάς δεν υπάρχουν...
ποιοι μαζευουν μυρωδιες της φυσης?εχουμε γεμισει αμετρητα μπουκαλακια (ξεχασες να προσθεσεις )....συμφωνω πανο απολυτα...

Αλλο οικολόγος και άλλο αντικυνηγός.

Εχω κάτσει και έχω μιλήσει με πραγματικούς οικολόγους .Το κυνήγι δεν είναι στις προτεραιότητες τους.
Ενδιαφέρονται για τα πάντα που καταστρέφουν την φύση (χημικά, λιπάσματα , μόλυνση της ατμόσφαιρας κλπ) .
Οι περισσότεροι πραγματικοί οικολόγοι γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι στην ίδια πλευρά με τους κυνηγούς αλλά δεν τους αφήνει ο λανθασμένος ορισμός που έχουν αποδώσει στην οικολογία οι αντικυνηγοί οικολόγοι.

Οι Τσιρώνης , Τρεμόπουλος κλπ φοράνε τον "μανδύα" του οικολόγου και απλά μισούν οτιδήποτε έχει σχέση με το κυνήγι .

Αλλο οικολόγος και άλλο αντικυνηγός.

Εχω κάτσει και έχω μιλήσει με πραγματικούς οικολόγους .Το κυνήγι δεν είναι στις προτεραιότητες τους.
Ενδιαφέρονται για τα πάντα που καταστρέφουν την φύση (χημικά, λιπάσματα , μόλυνση της ατμόσφαιρας κλπ) .
Οι περισσότεροι πραγματικοί οικολόγοι γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι στην ίδια πλευρά με τους κυνηγούς αλλά δεν τους αφήνει ο λανθασμένος ορισμός που έχουν αποδώσει στην οικολογία οι αντικυνηγοί οικολόγοι.

Οι Τσιρώνης , Τρεμόπουλος κλπ φοράνε τον "μανδύα" του οικολόγου και απλά μισούν οτιδήποτε έχει σχέση με το κυνήγι .

Διονύση πάντα το έλεγα ότι ως κυνηγοί θα έπρεπε να διεκδικήσουμε την ιδιότητα των οικολόγων...

.bravo. και από μένα ιδίως μετά από αυτό που μου συνέβει το πρωί (το έγραψα στην "κυνηγετική Γωνιά" http://www.hunterslife.gr/forums/threads/%CE%9A%CF%85%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%93%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%AC.55/page-100). Από τότε δεν μπορώ να σας κρύψω ότι έχω έναν κόμπο στο στομάχι μου... Και πάλι .bravo.

Υ.Γ. Άποψή μου είναι ότι αυτές η μεμονωμένες ενέργειες εκφράζουν τα συναισθήματά μας αλλά καλύτερα θα ήταν να γινόταν κάτι πιο συλλογικό και οργανωμένο...

Απο οτι διαβασα αρμοδιοσ υπουργος για το κυνηγι τελικα ο κ.τσιρωνης.banana.Ρυθμιστικη του χρονου πρεπη να φερη την υπογραφη του.goodboy.

Απο οτι διαβασα αρμοδιοσ υπουργος για το κυνηγι τελικα ο κ.τσιρωνης.banana.Ρυθμιστικη του χρονου πρεπη να φερη την υπογραφη του.goodboy.
Γρηγορη δεν υπηρχε περιπτωση να κανει πισω ο Τσιπρας ουτε να μεταφερθουν οι αρμοδιότητες σε ότι εχει σχεση με το κυνηγι στο Υπουργειο Γεωργιας
Μην ξεχναμε ότι συγκυβερνάει με τους Οικολογους Πρασινους και θα επρεπε και αυτοι να εχουν καποιο ρολο σε αυτην την κυβερνηση ώστε να δεχθουν αυτην την συνεργασια
Απλα θεωρω ότι θα είναι πολύ δυσκολο να αλλαξει γνωμη και σταση ενας Ιδρυτικο μελος αυτου του μορφωματος και να κατανοηση την προσφορα μας στην φυση και στο περιβαλλον

Χτες τυχαια επεσα σε φιλο και πιασαμε τη συζητηση για τα πολιτικα. Τι ψηφισες εσυ, τι εσυ, πως τα βλεπεις τα πραματα κλπ κλπ. Ο συγκεκριμενος ειναι οικολογος, εχει πολιτευτει με τους Οικολογους αλλα τα βροντηξε οταν ανακοινωσαν οτι θα συνεργαστουν με το ΣΥΡΙΖΑ. Οταν του εξηγησα γιατι δεν ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ, μου ειπε οτι και ο ιδιος δεν ειναι αντιθετος προς το κυνηγι, μαλιστα ειχε ερθει πολλες φορες σε αντιπαραθεση με τους διαφορους κολλημενους. Δυστυχως δεν ειχα χρονο να μιλησουμε παραπανω, τον συγκεκριμενο τον θεωρω ομως επιστημονα που κατεχει το αντικειμενο του, και κυριως χωρις παρωπιδες και κολληματα.

Χτες τυχαια επεσα σε φιλο και πιασαμε τη συζητηση για τα πολιτικα. Τι ψηφισες εσυ, τι εσυ, πως τα βλεπεις τα πραματα κλπ κλπ. Ο συγκεκριμενος ειναι οικολογος, εχει πολιτευτει με τους Οικολογους αλλα τα βροντηξε οταν ανακοινωσαν οτι θα συνεργαστουν με το ΣΥΡΙΖΑ. Οταν του εξηγησα γιατι δεν ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ, μου ειπε οτι και ο ιδιος δεν ειναι αντιθετος προς το κυνηγι, μαλιστα ειχε ερθει πολλες φορες σε αντιπαραθεση με τους διαφορους κολλημενους. Δυστυχως δεν ειχα χρονο να μιλησουμε παραπανω, τον συγκεκριμενο τον θεωρω ομως επιστημονα που κατεχει το αντικειμενο του, και κυριως χωρις παρωπιδες και κολληματα.

Μάλλον ο άνθρωπος δεν ήταν λιγούρης για τα κονδύλια αλλά πραγματικός οικολόγος όπως άλλωστε πραγματικοί οικολόγοι είναι και οι σωστοί κυνηγοί...

Back