με αυτά που είπαν σε πολλούς συναδέλφους εδώ μέσα οι πλέον αρμόδιοι (δασαρχείο και θηροφυλακή).
Καλημέρα!
Όλοι γνωρίζουμε ότι η αξιοπίστία δασαρχείου και θηροφυλακής ορισμένες φορές δεν είναι και η καλύτερη! Ξέρεις πολύ καλά τι συμβαίνει με μια χιονόπτωση! Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του!
Με την ανακοίνωση του Lockdown στην Ήπειρο το Δασαρχείο έλεγε...βγείτε για κυνήγι...ενώ το Δασαρχείο Λαυρίου έλεγε ότι το κυνήγι απαγόρευεται. Το βράδυ της Παρασκευής ερχόντουσαν SmS από κυνηγετικούς συλλόγους (Πχ ΚΣ Ελευσίνας) ότι το κυνήγι αναστέλεται μέχρι νεοτέρας....ενώ άλλοι σύλλογοι σφύριζαν αδιάφορα.
Επίσης όλοι γνωρίζουμε την ταλαιπωρία στην οποία κάποιος μπορεί να μπλεχτεί από τέτοιες ασάφειες. Προσωπικά δεν έχω καμία όρεξη να μπλεχτώ σε δικαστική διαμάχη (με την πιθανότητα να δικαιωθώ) επειδή έκανα την δική μου νομική γνωμοδότηση ή επειδή έπεσα σε ασάφεια.
Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσεις πως το θέμα έχει εξαντληθεί και πλέον αναμασάμε τα ίδια και ίδια. Ο κάθε ένας από εμάς γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σύμφωνα με τις αρχές του και την παιδεία του.
Άλλος ψάχνει και το κόμμα και ρωτά τους ειδικούς για να καταλάβει τι διαβάζει....και άλλος ψάχνει μόνος του τους αστερίσκους!
Αν μου επιτρέπεις...αυτό ακριβώς έκανε η ΚΣΕ δια στόματος του προέδρου της. Η τοποθέτηση Αραμπατζή δεν ήταν τίποτα άλλο από μια προσωπική νομική γνωμοδότηση (δλδ πως αυτός διαβάζει την κατάσταση)...αγνόησε τις δημόσιες εξαγγελίες του Κυβερνητικού εκπροσώπου, του ΓΓ Εμπορίου αλλά και του υφυπουργού Πολιτικής προστασίας....και δήλωσε ότι θα πάει για "κυνηγετική άθληση" στο Καραούλι (όπου τελικά βέβαια δεν πήγε)
Σε ότι με αφορά προσωπικά αν και έχω κυνηγοτόπους έξω από την πόρτα μου....δεν θα βγώ για κυνήγι, όσο και να με στεναχωρεί εμένα και τα σκυλάκια μου....αν δεν ακούσω δημόσια εξαγγελία ή διαβάσω ΦΕΚ/ΚΥΑ/Εγγύκλιο που να ορίζει ρητά ότι μπορώ να μετακινηθώ με κάποιο τρόπο και να ασκήσω την διαστηριότητα της θήρας η οποία θα είναι και πάλι ελεύθερη.
Όπως έγραψα παραπάνω δεν θα ασχοληθώ με το θέμα ξανά...γιατί νομίζω ότι δεν προσφέρει τίποτα. Συνεχίζω να στηρίζω τα θεσμικά όργανα των κυνηγών...υπέγραψα και το ψήφισμα διαμαρτυρίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο...και αναμένω το υπουργικό συμβούλιο της τρέχουσας εβδομάδας να δω αν υπάρχει περίπτωση κάτι να αλλάξει.
Έχω αναφέρει ότι εργάζομαι στον χώρο της υγείας και του φαρμάκου και γνωρίζω την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την ώρα το ΕΣΥ. Επίσης γνωρίζω ότι αργήσαμε να πάρουμε δραστικά μέτρα...και οι επόμενες μέρες σε ότι αφορά τους νοσηλευομένους αλλά και τις διασωληνώσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες.
Δυστηχώς όμως αναμεσά μας υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που διοργανώνουν μυστικά πάρτυ...καθώς και αρνητές της κατάστασης. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να συνεχίσουμε εμείς οι υπόλοιποι να ταλαιπωρούμαστε και πολλοί να καταστρέφονται!
Καλή συνέχεια και δύναμη σε όλους!