Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εάν θέλουμε να έχουμε ένα μόνιμο κυνήγι που αυτό πιστεύω θέλουν οι περισσότεροι πρέπει να μπούμε μέσα στην βουλή .. κανονικά και όπως πρέπει με τους νόμους του κράτους .. έχουμε την δύναμη έχουμε άξιους ανθρώπους για να πραγματοποιήθει το όνειρο μας .. Μακριά από κομματικές διάφορες..
Όχι . Αν μπλέξουμε στο κομματικό παιχνίδι δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε την "κρίσιμη" μάζα που χρειάζεται.
Γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι θα ψηφίζουν κομματικά και όχι κυνηγετικά.
Αυτό που κατά τη γνώμη μου χρειάζεται είναι μία ισχυρή και σωστή ΚΣΕ με ανθρώπους που να μπορούν να "κουνάνε" καταστάσεις και πρόσωπα.
Για παράδειγμα ας έχουμε την NRA στην Αμερική .
Όλοι "φωνάζουν" για την οπλοκατοχή και μόλις μιλήσει η NRA όλοι σούζα.
Το αν είναι σωστή η οπλοκατοχή ή όχι , είναι άλλο θέμα , εδώ αναφέρω την δύναμη μιάς οργάνωσης που είναι λίγο "έξω" από τις καθως πρέπει οπτικές του μέσου πολίτη , κάτι λίγο σας εμάς τους κυνηγούς.
Και για να γίνει ισχυρή και ουσιαστική η ΚΣΕ πρέπει όλοι να συμμετέχουμε.

Αλλιώς ας αποδεχθούμε χωρίς φωνές την (προδιαγεγραμμένη ) μοίρα μας .

Όχι . Αν μπλέξουμε στο κομματικό παιχνίδι δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε την "κρίσιμη" μάζα που χρειάζεται.
Αυτό που κατά τη γνώμη μου χρειάζεται είναι μία ισχυρή και σωστή ΚΣΕ με ανθρώπους που να μπορούν να "κουνάνε" καταστάσεις και πρόσωπα.
Το αν είναι σωστή η οπλοκατοχή ή όχι , είναι άλλο θέμα , εδώ αναφέρω την δύναμη μιάς οργάνωσης που είναι λίγο "έξω" από τις καθως πρέπει οπτικές του μέσου πολίτη , κάτι λίγο σας εμάς τους κυνηγούς.

Δεν θα το βλέπουμε κομματικά τι πιστεύει ο καθένας για τον εαυτό του.. αυτά θα τα βάλουμε στην άκρη ..για αυτό που αγαπάμε όλοι μας θα κοιτάμε..

Σε καποια εκπομπη στις πρωινες ιχνηλασιες, αν δεν κανω λαθος ειπε καποιος οτι η Κ.Σ.Ε ειναι σε αριθμο μελων η δευτερη μεγαλυτερη οργανωση μετα τη ΓΕΣΕΕ ξερει να μας πει καποιος αν ισχυει?
Για την ΓΣΕΕ δεν ξέρω, αλλά κάνε κλικ εδώ. Βρήκα και αυτό, ίσως ειναι ενδιαφέρον για μερικούς από εμάς.

BTW, oι λωτοφάγοι διαδίδουν πως οι παράνομοι κυνηγοί ξεπερνούν τις 230.000, άρα είναι περισσότεροι από ότι οι νόμιμοι (160.000 μέχρι 220.000). Αν προσθέσουμε νόμιμους και μη (αυτούς των λωτοφάγων), τότε όντως στη Ελλάδα υπάρχουν διπλάσιοι κυνηγοί από ότι στην Γερμανία με 80εκ. πληθυσμό.

ΥΓ: Αναρωτιέμαι, αν αυτοί που δεν έχουν βγάλει άδεια έχουν όντως κρεμάσει και το δίκαννο στον τοίχο. Τι λένε για αυτούς οι κυνηγοσυνδικαλιστές;

Εγω νομιζω οτι μια πιο σοβαρη ΚΣΕ με στοιχεια και πιο ορθολογικη προσεγγιση
πανω στο Ελληνικο κυνηγι που θα απευθυνεται πρωτα σε Ευρωπαικο επιπεδο
και μετα στο μικροκομματικο-σαθρο συστημα εδω,θα ηταν η λυση.Αφου εδω
ο καθε καρεκλοκενταυρος με υπερεξουσιες μας διπλωνει σε μια κολλα χαρτι η
σε μια λεκτικη αποφαση,μπορουμε να τον αποδομισουμε εξω!Ο προεδρος μας
πιο πολυ θυμιζει υπαλληλο πολεοδομιας του 80 παρα κυνηγο δυστυχως!

Συμφωνω απολυτα μαζι σου Γιωργο. Ο πολιτης που ψηφιζει δεν ψηφιζει μονο με γνωμονα το κυνηγι. Ψηφιζει για την κατευθυνση που θελει να παρει η χωρα σε πολυ ποιο σοβαρα και σημαντικα ζητηματα.Αρα αν κατεβασουμε κομμα θα φαμε τα μουτρα μας. Απολυτα συμφωνος στο οτι πρεπει να στηρηξουμε ΚΣΕ και να ενωσουμε δυναμεις με ολους τους οπλοκατοχουν, κανεις δεν περισσευει. Πρεπει η ΚΣΕ να γνωστοποιει ποιοι απο τους υποψηφιους που ζητανε την ψηφο μας ειναι ΚΥΝΗΓΟΙ. Ετσι στα κριτηρια της επιλογης μας θα μπαινει και αυτο. Θελουμε φιλικα προσκειμενους προς το κυνηγι βουλευτες σε ΟΛΟ το φασμα της πολιτικης και σε καθε κομματικη αποχρωση.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου Γιωργο. Ο πολιτης που ψηφιζει δεν ψηφιζει μονο με γνωμονα το κυνηγι. Ψηφιζει για την κατευθυνση που θελει να παρει η χωρα σε πολυ ποιο σοβαρα και σημαντικα ζητηματα.Αρα αν κατεβασουμε κομμα θα φαμε τα μουτρα μας. Απολυτα συμφωνος στο οτι πρεπει να στηρηξουμε ΚΣΕ και να ενωσουμε δυναμεις με ολους τους οπλοκατοχουν, κανεις δεν περισσευει. Πρεπει η ΚΣΕ να γνωστοποιει ποιοι απο τους υποψηφιους που ζητανε την ψηφο μας ειναι ΚΥΝΗΓΟΙ. Ετσι στα κριτηρια της επιλογης μας θα μπαινει και αυτο. Θελουμε φιλικα προσκειμενους προς το κυνηγι βουλευτες σε ΟΛΟ το φασμα της πολιτικης και σε καθε κομματικη αποχρωση.
Όλοι λένε ότι είναι φιληκει προς το κυνήγι και μετά σε αφήνουν να κολυμπήσεις μόνος

Δεν θελω να κρινω τον προεδρο της ΚΣΕ οχι γιατι βλεπω οτι ολα γινονται σωστα, αλλα γιατι στο παρελθον το εχω κανει με τον αυθορμητισμο της ηλικιας σε αλλες περιπτωσεις και αλλα προσωπα και τελικα ειχα λαθος γιατι ως γνωστον εξω απο τον χωρο ξερω και εγω πολλα τραγουδια. Αν τον ειχα ομως μπροστα μου θα ηθελα να του πω οτι πρεπει να συσπειρωσει τον κυνηγετικο κοσμο, θα ηθελα να προσεγγισει ολους τους οπλοκατοχους, σκοπευτες κλπ και θα ηθελα να πιεσει πολιτικα με το γαντι απλα και μονο αναρτωντας τα ονοματα των υποψηφιων βουλευτων που ειναι Κυνηγοι στις επομενες εκλογες οποτε αυτες γινουν στα μεσα και στα κυμηγετικα εντυπα και τελος, να ξεκινησει μια εκστρατεια ενημερωσης για το τι ειναι και τι πρεσβευει το κυνηγι.

Όλοι λένε ότι είναι φιληκει προς το κυνήγι και μετά σε αφήνουν να κολυμπήσεις μόνος
Εγώ δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν την γνώμη μου λέω γιατί τόσα χρόνια έχω βαρεθεί από διάφορους γραβαντακιδες να ακούω διαφορά..θα και θα χωρίς ουσία για εμάς

Απαιτούν ατομική ευθύνη και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν το άτομο σαν άβουλο ον. Σε τούτη την αντίφαση στηρίζεται και η αμηχανία του κυνηγού και καθιστά το βήμα του μετέωρο και το πνεύμα του θολό.

Αν αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας είναι η προστασία του πολίτη, οφείλει να εγγυάται και να προάγει την ασφαλή άσκηση των φυσικών του δικαιωμάτων, και όχι να καθιερώνει αυταρχικές μεθόδους και να καταχράται την εξουσίας της.

Αν χάσουμε και τούτη τη φορά την ευκαιρία ν’ αντιληφθούμε τη νυχτερίδα που τρέφεται από τη νιότη μας, είμαστε άξιοι για μόνιμο εγκλεισμό, σ’ ένα υπόγειο βαθύτερο από τούτο.

Απαιτούν ατομική ευθύνη και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν το άτομο σαν άβουλο ον. Σε τούτη την αντίφαση στηρίζεται και η αμηχανία του κυνηγού και καθιστά το βήμα του μετέωρο και το πνεύμα του θολό.

Αν αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας είναι η προστασία του πολίτη, οφείλει να εγγυάται και να προάγει την ασφαλή άσκηση των φυσικών του δικαιωμάτων, και όχι να καθιερώνει αυταρχικές μεθόδους και να καταχράται την εξουσίας της.

Αν χάσουμε και τούτη τη φορά την ευκαιρία ν’ αντιληφθούμε τη νυχτερίδα που τρέφεται από τη νιότη μας, είμαστε άξιοι για μόνιμο εγκλεισμό, σ’ ένα υπόγειο βαθύτερο από τούτο.
Αυτή είναι ακριβως η κατασταση, ουσιαστικα δεν υπαρχει περιορισμος των ατομικων δικαιωμάτων αλλα πληρης αφυδατωση την οποια σιωπηλως αποδεχόμαστε!

Λες να οφείλεται στο υψηλό μορφωτικό μας επίπεδο η προβληματική επικοινωνία με τα όργανά τους;

View attachment 18579
Bλέποντας την γελοιογραφία θυμήθηκα παρόμοια περίπτωση με φίλο που τον σταμάτησαν για έλεγχο εδώ .
Στο τέλος τους είπε '' Το ξέρω ότι είσθε καλά παιδιά μα πάνω απ'όλα ευήθεις ...''
''Σ'ευχαριστούμε πολύ κύριε '' του απάντησαν :D:D:D

Χαχαχχα είναι Ντέμι η κατάσταση όλοι μπερδεμένοι είναι....

Κοίταξε για να πετύχω αστυνομία ούτε μια στο εκατομμύριο από 8-10 χρόνων πάω σε αυτά τα μέρη μέχρι τώρα έχω δει 2 φορές μόνο δασαρχείο στα τόσα χρόνια οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται χαχαχα
Μπωρει να την καλεσει κανας περπατητης η κανενας που του κωβεις τα πουλια η πηγες πρωτος στο καρτερι του η βαρας πιο καλα απ αυτον

Δεν θελω να κρινω τον προεδρο της ΚΣΕ οχι γιατι βλεπω οτι ολα γινονται σωστα, αλλα γιατι στο παρελθον το εχω κανει με τον αυθορμητισμο της ηλικιας σε αλλες περιπτωσεις και αλλα προσωπα και τελικα ειχα λαθος γιατι ως γνωστον εξω απο τον χωρο ξερω και εγω πολλα τραγουδια. Αν τον ειχα ομως μπροστα μου θα ηθελα να του πω οτι πρεπει να συσπειρωσει τον κυνηγετικο κοσμο, θα ηθελα να προσεγγισει ολους τους οπλοκατοχους, σκοπευτες κλπ και θα ηθελα να πιεσει πολιτικα με το γαντι απλα και μονο αναρτωντας τα ονοματα των υποψηφιων βουλευτων που ειναι Κυνηγοι στις επομενες εκλογες οποτε αυτες γινουν στα μεσα και στα κυμηγετικα εντυπα και τελος, να ξεκινησει μια εκστρατεια ενημερωσης για το τι ειναι και τι πρεσβευει το κυνηγι.

Καλημερα σε ολους ολο το ζουμι απο ολα αυτα που ακουμε απο συναδελφους απο την πολιτεια και ζουμε τωρα και θα ζησουμε παρακατω οχι απο το covid αυτο ειναι η αφορμη ειναι μια λεξη που ορισμενοι την λεμε χρονια στους συλογους και στα οργανα που μας αντιπροσωπευουν ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Τωρα αυτη την στιγμη ποιος ειναι προεδρος εαν ηταν αλλος δεν εχει σημασια να φαμε τις σαρκες μας.Οι αδειες μειονονται νεοι δεν ερχονται στο κυνηγι ,ποιο νεο παιδι θα ξυπνηση 4.00 -5.00 η ωρα και θα παει για κυνηγι; ισως ο κορονοιος ειναι το τελαιυταιο καμπανακι για το ελευθερο κυνηγι. Καπου στον ιανουαριο θα εκδικασθει το τρυγονι ,πριν απο μερες περασε υπουργικη αποφαση ο χρυσοχοιδης για τα μαγαζια ειδων κυνηγιου με νεες υποχρεωσεις που για να γινουν το κοστος ειναι μεγαλο αρα το μικροκυνηγομαγαζο που μαζευομαστε ολοι και γινετε ανταλαγη αποψεων σε ολα τα επιπεδα σε λιγο μπορει να μην υπαρχει ,αφου στους συλογους παμε μονο για την εκδοση αδειας .Επιπλεον θα γινει αλλαγη για της αδεια κατοχης οπλων στον γιατρο θελει και ψυχιατρο και παθολογο δεν ξερω εαν εχει οροστικοποιηθει.Προτεινω γιατι λογο covid ειναι δυσκολο να γινουν συνελευσεις ενημερωσεις των κυνηγων ειτε απο συλογους ειτε απο την ομοσπονδια να γινει μια πλατφορμα σε υπολογιστη να γραφονται σοβαρες προτασεις απο ολους , οτι και να πει ο καθενας ειναι χρησιμο να γινει προγραματισμος δρασεων .

Καλημερα σε ολους ολο το ζουμι απο ολα αυτα που ακουμε απο συναδελφους απο την πολιτεια και ζουμε τωρα και θα ζησουμε παρακατω οχι απο το covid αυτο ειναι η αφορμη ειναι μια λεξη που ορισμενοι την λεμε χρονια στους συλογους και στα οργανα που μας αντιπροσωπευουν ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Τωρα αυτη την στιγμη ποιος ειναι προεδρος εαν ηταν αλλος δεν εχει σημασια να φαμε τις σαρκες μας.Οι αδειες μειονονται νεοι δεν ερχονται στο κυνηγι ,ποιο νεο παιδι θα ξυπνηση 4.00 -5.00 η ωρα και θα παει για κυνηγι; ισως ο κορονοιος ειναι το τελαιυταιο καμπανακι για το ελευθερο κυνηγι. Καπου στον ιανουαριο θα εκδικασθει το τρυγονι ,πριν απο μερες περασε υπουργικη αποφαση ο χρυσοχοιδης για τα μαγαζια ειδων κυνηγιου με νεες υποχρεωσεις που για να γινουν το κοστος ειναι μεγαλο αρα το μικροκυνηγομαγαζο που μαζευομαστε ολοι και γινετε ανταλαγη αποψεων σε ολα τα επιπεδα σε λιγο μπορει να μην υπαρχει ,αφου στους συλογους παμε μονο για την εκδοση αδειας .Επιπλεον θα γινει αλλαγη για της αδεια κατοχης οπλων στον γιατρο θελει και ψυχιατρο και παθολογο δεν ξερω εαν εχει οροστικοποιηθει.Προτεινω γιατι λογο covid ειναι δυσκολο να γινουν συνελευσεις ενημερωσεις των κυνηγων ειτε απο συλογους ειτε απο την ομοσπονδια να γινει μια πλατφορμα σε υπολογιστη να γραφονται σοβαρες προτασεις απο ολους , οτι και να πει ο καθενας ειναι χρησιμο να γινει προγραματισμος δρασεων .
Και πρεπει κατα την ταπεινη μου αποψη "ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ" στο τι κανει το κυνηγι-κυνηγος εκτος απο το να σκοτωνει τα θυραματα που ολοι μονο νομιζουν.
Καθε μερα και πολλες φορες ακουω στο ραδιο συνεχεια διαφημισεις για τα γλυκουλια αρκουδακια για τα αδεσποτα που χρειαζονται αγκαλιτσες και φιλακια κ.τ.λ απο οικολογικες-ζοωφιλικες οργανωσεις.Λεγε λεγε κατι μενει στην συνειδηση του κοσμου, και οτι κατι διαφορετικο απο αυτο ειναι παραλογο,δολοφονικο,αντικοινωνικο(κυνηγι),και ο κυνηγος ειναι ανθρωπος ασπλαχνος δολοφονος και περιθωριακος(εγω ετσι τουλαχιστον νιωθω) που αφαιρει την ζωη απο τα γλυκουλια χνουδωτα πλασματακια.

Last edited:
στο τι κανει το κυνηγι-κυνηγος εκτος απο το να σκοτωνει τα θυραματα
Καλημέρα σε όλους!

Μην ξεχνάμε ότι ΚΥΝΗΓΟΣ έσωσε την Κοκκινοσκουφίτσα στο γνωστό παραμύθι!

Πέρα από την πλάκα όμως...είμαι σίγουρος ότι όταν μιλάμε για "διαχείρηση" ελάχιστοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν τι ακριβώς εννοούμε! Ακόμα και κυνηγοί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει "διαχείρηση".

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτήν την συζήτηση γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θα βγάλουμε άκρη! Σε κάθε περίπτωση τα θεσμικά όργανα της ΚΣΕ είναι αυτά που πρέπει να ορίσουν την γραμμή....και όλοι να συνταχτούμε πίσω από αυτήν!

Στα υπόλοιπα νέα της ημέρας...

ΟΛΑ τα μίνκ στις φάρμες της Κοζάνης βγήκαν θετικά στον Covid19 με την μετάλλαξη "S" όμοια με αυτήν στα μινκ της Δανίας, η οποία μπορεί να βάλει σε περιπέτειες το εμβόλιο!

Άραγε τώρα που θα θανατωθούν όλα τα ζώα.....οι οικολόγοι θα ανέβουν στην Κοζάνη για διαμαρτυρία??

Καλή συνέχεια σε όλους!

Status
Not open for further replies.
Back