Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν δουμε λοιπον και τι εισπρατει το κρατος (ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ κλπ) ειναι ευνοητο τα οικονομικα να ειναι σε δυσχερεστατη κατασταση.
Οσο για το χερι στο μελι ή δεν ξερω τι αλλο ακουγεται, υπαρχει ο συνεχης κρατικος διαχειρηστικος ελεγχος.
Μη βγαζουμε ευκολα συμπερασματα. Οπως καμμια αποφαση δεν περνεται αβιαστα απο κανεναν και κατα μόνας.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα tzak,

Αν μου επιτρέπεις δεν έχει καμία λογική η αναστολή των θηροφυλάκων με τον συλογίσμό σου!

Οι θηροφυλακή πληρώνεται από τους κυνηγούς και δεν έχει κανέναν απολύτος αντίκτυπο η αναστολή της θήρας για 25 ημέρες. Οι κυνηγοί έχουν πληρώσει κανονικά τις άδειες τους για φέτος.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω ποίος είναι ο αντίκτυπος αυτής της αναστολής κυνηγίου που έχουμε αυτό το διάστημα στα οικονομικά της ΚΣΕ και των ομοσπονδιών, εφόσον οι άδειες έχουν πληρωθεί από τον Αύγουστο. Ακόμα και όσοι κυνηγούν λαγό, πέρδικα και αγριόχοιρο έχουν πληρώσει κανονικά εφόσον η σεζόν γι αυτούς ανοίγει αργότερα.

Αγγίζει τα όρια του παραλόγου να θεωρούμε ότι η ΚΣΕ οι Ομοσπονδίες της έχουν πληγεί από αυτήν την μηνιαία αναστολή της δραστηριότητας.

Επαναλαμβάνω ότι όσοι κυνηγοί και να είμαστε...έχουμε πληρώσει για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο και οι θηροφύλακες πρέπει να είναι στο βουνό.

Δηλαδή αν το κυνηγί δεν ήταν σε ανατολή....τι ακριβώς θα άλλαζε? Πάλι η ΚΣΕ θα έβγαζε τους θηροφύλακες σε αναστολή?? Δεν έχει καμία λογική εξήγηση η απόφαση αυτή.

Με κάτι τέτοιες αποφάσεις....το μόνο που αποκτά λογική...είναι ο κόσμος να ζητά τα χρήματα του πίσω!

Καλή συνέχεια.

Αν μου επιτρέπεις δεν έχει καμία λογική η αναστολή των θηροφυλάκων με τον συλογίσμό σου!

Οι θηροφυλακή πληρώνεται από τους κυνηγούς και δεν έχει κανέναν απολύτος αντίκτυπο η αναστολή της θήρας για 25 ημέρες. Οι κυνηγοί έχουν πληρώσει κανονικά τις άδειες τους για φέτος.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω ποίος είναι ο αντίκτυπος αυτής της αναστολής κυνηγίου που έχουμε αυτό το διάστημα στα οικονομικά της ΚΣΕ και των ομοσπονδιών, εφόσον οι άδειες έχουν πληρωθεί από τον Αύγουστο. Ακόμα και όσοι κυνηγούν λαγό, πέρδικα και αγριόχοιρο έχουν πληρώσει κανονικά εφόσον η σεζόν γι αυτούς ανοίγει αργότερα.

Αγγίζει τα όρια του παραλόγου να θεωρούμε ότι η ΚΣΕ οι Ομοσπονδίες της έχουν πληγεί από αυτήν την μηνιαία αναστολή της δραστηριότητας.

Επαναλαμβάνω ότι όσοι κυνηγοί και να είμαστε...έχουμε πληρώσει για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο και οι θηροφύλακες πρέπει να είναι στο βουνό.

Δηλαδή αν το κυνηγί δεν ήταν σε ανατολή....τι ακριβώς θα άλλαζε? Πάλι η ΚΣΕ θα έβγαζε τους θηροφύλακες σε αναστολή?? Δεν έχει καμία λογική εξήγηση η απόφαση αυτή.

Με κάτι τέτοιες αποφάσεις....το μόνο που αποκτά λογική...είναι ο κόσμος να ζητά τα χρήματα του πίσω!

Καλή συνέχεια.
εκτός των παραπάνω που είναι ολόσωστα να πούμε ακόμα ότι:
1) έχω την εντύπωση ότι οι θηροφύλακες επειδή δεν είναι από τα επαγγέλματα που πλήττονται από την καραντίνα, δε θα μπορούν να πάρουν τα 800 ευρώ. Για 100% σιγουριά πρέπει να δούμε τον ΚΑΔ βέβαια πράγμα που θα το κάνει φίλος λογιστής και θα μου πει.
2) η θηροφύλαξη είναι συμβατική υποχρέωση της ΚΣΕ με βάση τα συμφωνηθέντα με το κράτος 20 τόσα χρόνια πριν. Άρα μπορεί το κράτος να κινηθεί νομικά εναντίον της ΚΣΕ για αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων.

Εδώ βρίσκεται όλος ο παραλογισμός της κυβέρνησης. Αντί να επιτρέπει το κυνήγι και να αξιοποιήσει ένα επιπλέον μέσο ελέγχου που έχει, δλδ τη θηροφυλακή, απαγορεύει το κυνήγι και θέτει και σε αναστολή και τους θηροφύλακες! Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. Και μάλιστα, αυτή η απόφαση ήρθε 2-3 μέρες μετά από σχετικές κυβερνητικές δηλώσεις ότι "δεν είναι δυνατό να ελεγθούν 170.000 κυνηγοί"!!

Νομίζω το πιο απογοητευτικό είναι να έχεις άτομα σαν τον Βορίδη να λένε ότι κίνδυνος είναι η μετακίνηση, η οποία και θα πρέπει να αποθαρρυνθεί... Όταν κάποιος βλέπει κίνδυνο μετάδοσης στη μετακίνηση και μόνο, τι να ελπίζεις πια...

εκτός των παραπάνω που είναι ολόσωστα να πούμε ακόμα ότι:
1) έχω την εντύπωση ότι οι θηροφύλακες επειδή δεν είναι από τα επαγγέλματα που πλήττονται από την καραντίνα, δε θα μπορούν να πάρουν τα 800 ευρώ. Για 100% σιγουριά πρέπει να δούμε τον ΚΑΔ βέβαια πράγμα που θα το κάνει φίλος λογιστής και θα μου πει.
2) η θηροφύλαξη είναι συμβατική υποχρέωση της ΚΣΕ με βάση τα συμφωνηθέντα με το κράτος 20 τόσα χρόνια πριν. Άρα μπορεί το κράτος να κινηθεί νομικά εναντίον της ΚΣΕ για αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων.
Τους εβαλε ο υπουργος στους πλητομενους ολλους τους εργαζομενους στης κ.σ.... αλλα δεν θα παρουν ολλο τον μηνα δηλαδη τα 800€ θα πληροθουν για 15 μερες. Απο της 15 μεχρει της 30 Νοεμβρίου.....

Εδώ βρίσκεται όλος ο παραλογισμός της κυβέρνησης. Αντί να επιτρέπει το κυνήγι και να αξιοποιήσει ένα επιπλέον μέσο ελέγχου που έχει, δλδ τη θηροφυλακή, απαγορεύει το κυνήγι και θέτει και σε αναστολή και τους θηροφύλακες! Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. Και μάλιστα, αυτή η απόφαση ήρθε 2-3 μέρες μετά από σχετικές κυβερνητικές δηλώσεις ότι "δεν είναι δυνατό να ελεγθούν 170.000 κυνηγοί"!!

Νομίζω το πιο απογοητευτικό είναι να έχεις άτομα σαν τον Βορίδη να λένε ότι κίνδυνος είναι η μετακίνηση, η οποία και θα πρέπει να αποθαρρυνθεί... Όταν κάποιος βλέπει κίνδυνο μετάδοσης στη μετακίνηση και μόνο, τι να ελπίζεις πια...
Ναι ενως τους αλλους στην αθηνα που γεμησαν της παραλίες ...κανοντας και μπανιο ..τους έλενχε..δεν πανε στο @@@## λεο εγω μας κοροϊδεύουν ψιλο γαζη

Καλή συνέχεια.
Αγαπητε Αλεξη καλημερα,
θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι η αναστολη του κυνηγιου για 25 μερες, νομιζω οτι επηρεαζει το συνολο των αδειων κατ ετος και κατα συνεπεια τον προγραμματισμο των ετησιων οικονομικων των Ομοσπονδιων βασει των οποιων εκταμιευονται οι υποχρεωσεις.
Αν δεν υπηρχε η αναστολη κυνηγιου, θα συνεχιζοταν η εκδοση αδειων εως τελος του ετους με ευχη να πλησιαζοταν το μινιμουν του συνολου που απαιτειται για τις ταμειακες υποχρεωσεις. Εγω αυτο νομιζω..προσωπικη αποψη..

Αν δεν υπηρχε η αναστολη κυνηγιου, θα συνεχιζοταν η εκδοση αδειων εως τελος του ετους με ευχη να πλησιαζοταν το μινιμουν του συνολου που απαιτειται για τις ταμειακες υποχρεωσεις. Εγω αυτο νομιζω..προσωπικη αποψη..
Φίλε Τζάκ,

Εν μέσω κυνηγετικής περιόδου....δεν νομίζω ούτε το 0,1% των κυνηγών να βγάζει άδεια για να κυνηγίσει μόνο 3 μήνες έχοντας πληρώσει για 6! Μακάρι να υπήρχε ταρίφα....ανάλογα με το πότε εκδίδεις άδεια....αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Αλλά ακόμα και αυτό 0,1%....δεν επηρεάζεται στην απόφαση του για 25 αναστολής, πόσο μάλλον η οικονομική επίδραση θα είναι αμμελητέα!

Φιλικά,

λοιπόν , θα σας πω ένα ΜΕΓΑΛΟ μυστικό.
οι συλλογισμοί σας και οι ερωτήσεις και οι απορίες που έχετε , έχουν μία λάθος βάση.

φίλοι μου σκέφτεστε με την ΛΟΓΙΚΗ σε έναν ΠΑΡΑΛΟΓΟ κόσμο...............
και σε ενα (ανέκαθεν) παραλογο κρατος θα ελεγα ;)

Τους εβαλε ο υπουργος στους πλητομενους ολλους τους εργαζομενους στης κ.σ.... αλλα δεν θα παρουν ολλο τον μηνα δηλαδη τα 800€ θα πληροθουν για 15 μερες. Απο της 15 μεχρει της 30 Νοεμβρίου.....
υπάρχει τέτοια απόφαση?
μπορείς να μας τη δείξεις?
όσο για τα 800 μοιράζονται αναλογικά για τις μέρες που μπαίνεις σε αναστολή αν είσαι στα επαγγέλματα που πλήττονται
εγώ λέω ότι οι θηροφύλακες δεν είναι στα επαγγέλματα που πλήττονται και δε θα πάρουν φράγκο
περιμένω από φίλο λογιστή να δει τον ΚΑΔ του επαγγέλματος τους και να μου πει με σιγουριά

καλά , άμα δεις και εκεί τι γίνεται με το Λιμενικό .................

για αυτό σας λέω δεν υπάρχει σωσμός ..........

πλέξιμο λέμε....................
εδώ στο λιμάνι της Καλαμάτας κάθε πρωί είναι ένας τύπος και ψαρεύει κανονικά!
μιλάμε 100 μέτρα απο το Λιμεναρχείο και μπροστά σε κεντρικό δρόμο.
ή έχει τρελόχαρτο ή το "καθένα" του ζυγίζει από ένα κιλό και πάνω!!

Δεν βλέπω να κυνηγάμε φέτος. Παει στην αρχή νόμιζα ότι θα διαμαρτηρυθει ο κόσμος. Είπα θα κανει και τίποτα η ΚΣΕ αλλά τίποτα. Λέει ο χαρδαλιας να μην αφησει 170.000 κυνηγους (ελευθερους) λες και για σωματική άθληση δεν αφήνει πανω απο 1εκατ ελευθέρους. Σε κάποιες περιοχες ειδικά μαζευονται πολλα άτομα σε παραλίες κλπ

Καλησπερα. Ρε παιδιά απο την στιγμή που εχει απαγορευτη το κυνηγι δεν το βρισκω παραλογω ενα μερος τις θυροφυλακης να βγει σε αναστολη. Απο την στιγμη που η κυκλοφορια ειναι ελεγχόμενη την ημερα και το βραδυ ειναι ολικη δεν βλεπω το λογο να σπαταλαμε δυναμης .Η λαθροθηρία υπήρχε και θα υπάρχει. Ενας που θέλει να ειναι σωστος θα ειναι ητε με θηροφυλακα ητε χωρις θηροφυλακα αλλιώς να εχουμε 170.000 κυνηγους 170.000 θηροφυλακες. Εξαλου αυτο το εχει αναλαβη η αστυνομια εμας μας ανέθεσαν την πανώλη.............(συγνώμη μπορεί να κανω και λαθος)

Καλησπερα. Ρε παιδιά απο την στιγμή που εχει απαγορευτη το κυνηγι δεν το βρισκω παραλογω ενα μερος τις θυροφυλακης να βγει σε αναστολη. Απο την στιγμη που η κυκλοφορια ειναι ελεγχόμενη την ημερα και το βραδυ ειναι ολικη δεν βλεπω το λογο να σπαταλαμε δυναμης .Η λαθροθηρία υπήρχε και θα υπάρχει. Ενας που θέλει να ειναι σωστος θα ειναι ητε με θηροφυλακα ητε χωρις θηροφυλακα αλλιώς να εχουμε 170.000 κυνηγους 170.000 θηροφυλακες. Εξαλου αυτο το εχει αναλαβη η αστυνομια εμας μας ανέθεσαν την πανώλη.............(συγνώμη μπορεί να κανω και λαθος)
Φιλε η θηροφυλακη είχε εξαίρεση από το απαγορευτικο μετακινησης. Σωστά λες ότι ο λαθροθηρας με ή χωρίς φύλαξη είναι λαθροθηρας. Τώρα όμως θα βγει ο κάθε πικραμενος. Και δεν σού λέω να βγει κάποιος σε ένα χωριό να βαρέσει 3 τσιχλες. Το βράδυ είναι το μεγάλο θέμα αν με καταλαβαινεις. Και η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού και παντα και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μια χαρά κυκλοφορούν μερα νυχτα. Αυτοί που θέλουν να κάνουν ζημία μπορουν πλέον να την κάνουν ελεύθερα. Εκεί είναι το λαθος. Δεν μπορεί η ΚΣΕ να σκίζει τα ρούχα της ότι όλες οι δράσεις της είναι προς το συμφέρον του περιβάλλοντος και ξαφνικά να αφήνει τα πράγματα στο έλεος του λαθροθηρα. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαιρεται και ο φόβος φυλάει τα έρημα!

Ρε παιδιά απο την στιγμή που εχει απαγορευτη το κυνηγι δεν το βρισκω παραλογω ενα μερος τις θυροφυλακης να βγει σε αναστολη.
Φίλε leo72

Η Θηροφυλακή είναι 365 ημέρες και νύχτες το χρόνο! Και στους 6 μήνες τον χρόνο που δεν κυνηγάμε....η Θηροφυλακή είναι εκεί που πρέπει να είναι!

Το ότι έχουμε περιορισμό κίνησης....δεν σημαίνει ότι στην "Ανω Παναγιά" όποιος θέλει να βγεί για βραδυνό κυνήγι αγριόχοιρου θα τον σταματήσει το SMS.

Ούτε πιστεύω ότι όποιος θέλει να βάλει θηλιές για λαγούς....στην "Λεστινίτσα" θα τον περιορίσει το SMS. Πόσο μάλλον κάποιος ο οποίος μένει στον "Αγριλο" μπορεί άνετα να βγεί να ρίξει 3 ντουφεκιές στο καρτέρι μπεκάτσας....και μετά να γίνει λούης.

Τέλος....μια βόλτα στο FB.....και θα δεις αρκετούς που μοστράρουν την παραμάτεια τους....αυτές τις μέρες της απαγόρευσης!

Επίσης μην ξεχνάμε ότι η θηροφυλακή...είναι στο βουνό για την τήρηση του Δασικού Κώδικα (παράνομη υλοτομία, συλλογή βοτάνων, σύλληψη ζώων, παράνομες χωματερές κτλ κτλ)....και όχι μόνο για την πάταξη της Λαθροθηρίας.

Αυτή η απόφαση....δυστηχώς θα γυρίσει εναντίον μας.

Καλή συνέχεια!

ΥΓ: H ονομασίες των χωριών είναι από Ελληνικές ταινίες!
- Τζένη - Τζένη
- Η Κυρά μας η Μαμή
- Υπάρχει και Φιλότιμο

Last edited:
υπάρχει τέτοια απόφαση?
μπορείς να μας τη δείξεις?
όσο για τα 800 μοιράζονται αναλογικά για τις μέρες που μπαίνεις σε αναστολή αν είσαι στα επαγγέλματα που πλήττονται
εγώ λέω ότι οι θηροφύλακες δεν είναι στα επαγγέλματα που πλήττονται και δε θα πάρουν φράγκο
περιμένω από φίλο λογιστή να δει τον ΚΑΔ του επαγγέλματος τους και να μου πει με σιγουριά
Μπες στο ihunt.gr να δεις............... Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, οι κυνηγετικές ομοσπονδίες και οι κυνηγετικοί σύλλογοι ανήκουν στις δραστηριότητες με τη δυνατότητα να θέσουν σε αναστολή το προσωπικό τους.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back