Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν υπάρχει λογική στο να έχουν όπλο μόνον όσοι έχουν άδεια κυνηγίου και ειδικά όταν βάσει νόμου το αγόρασαν νομιμότατα ,λογική όμως υπάρχει στο να έχουν όπλο στο σπίτι τους μόνον όσοι είναι υγιείς ψυχικά και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί το Κρατος και εμείς ως κυνηγοί .Κανένα όπλο δεν σκοτώνει από μόνο του κάποιος το κρατάει ,ε αυτός που το κρατά πρέπει να είναι υγιείς ψυχικά και να γνωρίζει τι είναι όπλο .Το πρόβλημα ουσιαστικά δεν είναι στην οπλοκατοχή αλλά στην εν δυνάμη οπλοχρησία .

Αν κάποιος τα θέλει τόσο πολύ....ας πληρώνει μια άδεια στο δασαρχείο....τοπική....και να έχει να τα κοιτάει!
Κάτι σαν Τέλος διατήρησης....ούτε ασφάλεια...ούτε χρήματα για την ΚΣΕ.
Καλησπέρα δλδ γυρνάμε σε αυτό που λέει ο πρόεδρος για να έχουμε όπλο πρέπει να πληρώσουμε άδεια με το στανιό με λίγα λόγια χαράτσι έτσι το λαμβάνω εγώ το τέλος διατήρησης.

ναι ναι!! βάλτε τους ιδέες!! να πληρώνουμε σαν τα τα αυτοκίνητα αλλά αυτη τη φορά δεν θα ειναι στο τελος του χρόνου να το βάλουμε το καλοκαιράκι για να γεμίσουμε τα κενά!! και ο καθενας να πληρώνει ανάλογα την αξία τους και τον αριθμό των σφαιρών που μπορούν να φορτώσουν. :) :)

έχει τσόντα το Netflix? πως ανοίγει αυτή η επιλογή?
Ναι ρε φίλε έχω και εγώ απορία?

Ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.Το όπλο είναι ένα εργαλείο για συγκεκριμένη δουλειά.
όπως επίσης και το τραπεζομάχαιρο ,
το τσεκούρι για τα ξύλα
το βενζινοπρίονο
το μακρύ κατσαβίδι
το ρόπαλο του base ball
το ποντικοφάρμακο
το ...........

δεν τελειώνει αυτή η λίστα , αν θες να σκοτώσεις υπάρχουν χίλια άλλα πιο εύκολα να τα αποκτήσεις , "εργαλεία" να το κάνεις.
μην πέφτουμε στην παγίδα να σκεφτόμαστε όπως σκέφτονται αυτοί που φοβούνται τα όπλα.
Δεν σκοτώνουν τα όπλα , τα χέρια σκοτώνουν ακόμα και χωρίς όπλα.
Αντίθετα ένας εκπαιδευμένος στα όπλα πολίτης είναι μεγάλο "ατού" για την σωστή κοινωνία.
Από την πέτρα του Κάιν ο άνθρωπος ( δυστυχώς λέω εγώ ) ζει με τα όπλα. Το να τα αρνήσαι είναι σαν την στρουθοκάμηλο που βάζει το κεφάλι της στο χώμα και επειδή δεν βλέπει τον κίνδυνο νομίζει ότι δεν υπάρχει.

λέω εγώ τώρα..............

Φίλε Κώστα,

Αν μου επιτρέπεις...θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής¨...

- Ποίος ο λόγος να έχεις ένα όπλο στο σπίτι....αν δεν είσαι κυνηγός ή σκοπευτής?
- Ποιός ο λόγος να έχεις ένα όπλο στο σπίτι...εφ όσον δεν έχεις άδεια κυνηγίου ή σκοπευτικό δέλτιο.....και δεν μπορείς να το κυκλοφορείς ούτε να το χρησιμοποίεις;
- Από ποία νομοθεσία πηγάζει το δικαίωμα να έχει κάποιος όπλο για αυτοπροστασία;

Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις πως αν αγοράσεις πιστόλι....και χάσεις την σκοπευτική ιδιότητα ή δεν συμπληρώσεις τους απαραίτητους αγώνες που χρειάζονται σε ένα έτος...τότε είσαι υποχρεωμένος να το παραδώσεις στην αστυνομία.

Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν...γιατί πρέπει ντε και καλά....να υπάρχουν κυνηγετικά όπλα στα χέρια μη κυνηγών και μή σκοπευτών.

Φιλικά σε ρωτάω..

Όλοι οι έλληνες λοιπόν...ίσιοι απέναντι στον νόμο! Μάλιστα!

Τότε αυτός που αγοράζει πιστόλι....γιατί πρέπει να το παραδώσει μόλις χάσει την ιδιότητα του σκοπευτή? Αυτός είναι λιγότερο Έλληνας από κάποιον άλλο?

Όποιος Έλληνας χάνει την όποια άδεια εξασκήσεως μιας δραστηριότητας ή επαγγέλματος γιατί πρέπει να παραδώσει όλα όσα συνάδουν με το επάγγελμα αλλά και την δραστηριότητα αυτή?

Με ποία λογική πηγάζει η ισονομία στον συλλογισμό σου?

Πάμε στα κληρονομικά τώρα...

Ασφαλώς και μπορεί κάποιος να κληρονομίσει ένα όπλο...αφού αποδείξει ότι είναι ψυχικά υγιείς....και ότι ασχολείται με το αντικείμενο που κληρονόμισε! Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορεί να το κρατήσει αφού το απενεργοποιήσει ή έστω σφραγίσει.

Κανείς δεν είναι υπέρ του αφοπλισμού....αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι δεν είναι κυνηγοί! Δεν έχουν όλοι το συναισθηματικό δέσιμο που έχουμε εμείς με τα όπλά μας! Πόσο μάλλον...δεν γνωρίζουν τι εστί κυνήγι!

Απλά σκεφτείτε ότι υπάρχουν και άλλα 9.800.000 Έλληνες που δεν ασχολούνται με το κυνήγι και την σκοποβολή.....και έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με εμάς....ή αν το θέλετε ακολουθούν πιο έυκολη διαδικασιά από εμάς...για να αποκτήσουν ένα όπλο. Εμείς βγάζουμε και άδεια κυνηγίου ή σκοπευτικό δελτίο που απαιτεί μαι έξτρα προσπάθεια και κόστος.

Αν θες κάτι να το προστατέψεις...πρέπει να το περιφρουρήσεις! Αν το αφήσεις....ανοιχτό προς όλους....τότε μπαίνει σε κίνδυνο! Αν το καταλάβουμε αυτό θα δούμε ότι είναι προς το συμφέρον μας!
Μήπως θες να συγκρίνεις τα ίδια νούμερα με την Αμερική που η οπλοκατοχή είναι σχεδόν ελεύθερη?μήπως ζούμε σ ένα οπλοφοβικο κράτος?τι σημασία έχει αν είσαι κυνηγός ή σκοπευτής?μπορεί να είσαι απλά οπλοφιλος και να σ' αρέσει να μαζεύεις όπλα όπως άλλοι μαζεύουν γραμματόσημα ή νομίσματα.ποιος θα μου στερήσει αυτό το δικαίωμα και γιατί?

Μεγαλος μύθος!

Είμαστε η πιο οπλοφιλική χώρα στην Ευρώπη αποδεδειγμένα!!

Έχουμε περισσότερα από 2.000.000 δηλωμένα κυνηγετικά όπλα...ενώ αλλά σχεδόν 2.000.000 είναι τα αδήλωτα!

Και δεν υπάρχει άλλη χώρα...που μόνο με το χαρτί παθολόγου...μπορείς να αγοράσεις όπλο!
Οπλοφιλικη η Ελλάδα?σίγουρα ζεις εδώ?
Φιλικά ρωταω

Δεν υπάρχει λογική στο να έχουν όπλο μόνον όσοι έχουν άδεια κυνηγίου και ειδικά όταν βάσει νόμου το αγόρασαν νομιμότατα ,λογική όμως υπάρχει στο να έχουν όπλο στο σπίτι τους μόνον όσοι είναι υγιείς ψυχικά και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί το Κρατος και εμείς ως κυνηγοί .Κανένα όπλο δεν σκοτώνει από μόνο του κάποιος το κρατάει ,ε αυτός που το κρατά πρέπει να είναι υγιείς ψυχικά και να γνωρίζει τι είναι όπλο .Το πρόβλημα ουσιαστικά δεν είναι στην οπλοκατοχή αλλά στην εν δυνάμη οπλοχρησία .
Eύγε Λευτέρη! Αυτό που έγραψες σε τρεις αράδες είναι το "ρεζουμέ" από όλη μας αυτή τη συζήτηση! Συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω!

Και ρωτάω λοιπόν γιατί ν ανανεώνεται η άδεια του οπλου κάθε 10ετια?είναι προϊόν που λήγει?γιατί η άδεια να μην εκδίδεται ηλεκτρονικά αφού στείλεις τα χαρτιά με mail?είναι δύσκολο?γιατί σου ζαλίζουν τα παπάρια στο κάθε τμήμα και κάνουν από 20 μέρες μέχρι ενα μήνα να στη δώσουν ενώ είναι 5 λεπτά δουλειά ?λοιπόν το ότι η Ελλάδα είναι οπλοφιλικη μόνο στη σφαίρα της φαντασίας ανήκει

Καλησπέρα δλδ γυρνάμε σε αυτό που λέει ο πρόεδρος για να έχουμε όπλο πρέπει να πληρώσουμε άδεια με το στανιό με λίγα λόγια χαράτσι έτσι το λαμβάνω εγώ το τέλος διατήρησης.
Το ίδιο και μεγαλύτερο χαράτσι πληρώνουν και οι κάτοχοι ραβωτού σκοπευτικού όπλου. Εκτός από την ετήσια άδεια...πληρώνουν και τους αγώνες που συμμετέχουν για να διατηρούν το δικαίωμα να έχουν το όπλο τους.

Εμένα δεν με απασχολεί τι λέει ο Πρόεδρος...γιατί τα όποια χρήματα των αδειών που προκύψουν δεν θα πάνε απαραίτητα στην ΚΣΕ....αφού ο καθένας μπορεί να βγάλει άδεια στο δασαρχείο.

Ναι...όποιος θέλει να έχει όπλα και να τα κοιτά....είμαι υπέρ στο να πληρώνει μια τοπική άδεια. Στην τελική τα χρήματα αυτά αν δεν καταλήξουν στην ΚΣΕ...θα καταλήξουν στο πράσινο Ταμείο..με την προσδοκία ότι θα επενδυθούν στο περιβάλλον.
Οπλοφιλικη η Ελλάδα?σίγουρα ζεις εδώ?
Φιλικά ρωταω

Απέδειξε μου το αντίθετο...με στοιχεία!

Εγώ σου έγραψα....2.000.000 νόμιμα όπλα....και 2.000.000 αδήλωτα κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει 2 όπλα/ενήλικο πολιτή σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Μπορείς να αγοράσεις όπλο...με απλή γνωμάτευση ιδιώτη ιατρού. Ούτε καν δημόσιου νοσοκομείου!

Πές μου εσύ λοιπόν...που "ζεις εδώ"...σε ποια άλλη Ευρωπαική χώρα υπάρχει τέτοια αναλογία όπλων....αλλά και τόση άνεση στο να αγοράσεις ένα όπλο!
Μήπως θες να συγκρίνεις τα ίδια νούμερα με την Αμερική που η οπλοκατοχή είναι σχεδόν ελεύθερη?
Και έδω μαλλον δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα...και σε μπερδεύουν τα κανάλια! Το γνωρίζεις ότι υπάρχουν αρκετές πολιτείες στην Αμερική που ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΑΙ καθολικά η οπλοκατοχή? (βλ State of Washington)

Σύμφωνα με τα στατιστικά στην Αμερική https://www.statista.com/statistics/215655/number-of-registered-weapons-in-the-us-by-state/
"Just under 30% of American adults currently own a gun" όταν στην Ελλάδα η αναλογία είναι 2 όπλα/ενήλικο!.

Αμερική φίλε μου....δεν είναι το μόνο το Τέξας...το οποίο έχει 30.000.000 κατοίκους και 850.000 δηλωμένα όπλα!

Με στοιχεία λοιπόν...περιμένω να δώ...πόσο τελικά "ελεύθερη" είναι η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ!

Φιλικά απαντώ!

γιατί σου ζαλίζουν τα παπάρια στο κάθε τμήμα και κάνουν από 20 μέρες μέχρι ενα μήνα να στη δώσουν ενώ είναι 5 λεπτά δουλειά ?λοιπόν το ότι η Ελλάδα είναι οπλοφιλικη μόνο στη σφαίρα της φαντασίας ανήκει
Αυτο λέγεται γραφειοκρατία...και δυστηχώς το συναντάμε.....παντού στο δημόσιο!

Λορδε παίζεις με τις λέξεις.
Το κράτος μας είναι καθαρά οπλοφοβικο, ο λαός είναι οπλοφιλος.
Μη συγχέεις τεχνηέντως λαό και κράτος.
Είναι οπλοφοβικο γιατί σου επιτρέπει ουσιαστικά να κατέχεις μόνο λειοκαννο πυροβόλο.
Και μη μπερδεύεις την προχειρότητα που το χαρακτηρίζει (πχ μέχρι τώρα χρειαζόταν μόνο ένα χαρτί γιατρού) με το αν είναι οπλοφιλο.
Το πραγματικά οπλοφιλο κράτος επιτρέπει να κατέχεις και ραβδωτα, επιτρέπει το κυνήγι με ραβδωτα και πάνω και πριν απ' όλα πιστεύει στον πολίτη=οπλίτη, τον προετοιμάζει, τον ενημερώνει, τον εκπαιδεύει για να γίνει νόμιμος+ασφαλής κάτοχος και χρήστης πυροβόλου όπλου ακόμα και για αυτοπροστασία αν χρειαστεί.
Υπόδειγμα τέτοιου κράτους είναι η ... Ελβετία.

Ετοιμαστείτε μάγγες .Τώρα θα μας αναγκάσουν να έχουμε μέχρι ένα όπλο στην κατοχή μας γιατί ο καραγκιόζης πρόεδρος το έθιξε ένα πρωί
Και τα υπόλοιπα που έχουμε τι θα γινουν; Θα μας τα πάρουν με το έτσι θελω? Μην ξεχνάς ότι είναι αγορασμένα νόμιμα με βάση τους ισχύοντες νόμους και χρυσοπληρωμενα. Δεν μας τα χάρισε το κράτος για να μας τα πάρει πισω. Εγώ ξέρω άνθρωπο που έχει στην κατοχή του όπλα που έχει σκάσει 9-10 χιλιάρικα για να τα παρει. Τι θα του πουν; Διαλέγεις ένα και τα άλλα σου τα παίρνω;

Αφου ενας πολιτης ελεγχθει απο ψυχιατρο και παθολογο και αφου παρακολουθησει καποια εκπαιδευση (με εξετασεις στο τελος) για ασφαλη χρηση και αποθηκευση του οπλου δεν βρισκω λογο να μην μπορει ελευθερα να αγορασει οτι οπλο θελει. Αν δεν ειναι καταλληλος ενας ψυχοσωματικα υγιης να αγορασει οτι οπλο θελει, τοτε δεν ειναι καταλληλος ουτε για διπλομα οδηγησης, ουτε για να φυλαει σκοπια ουτε για να χειριζεται μαχαιροπιρουνα...

Και τα υπόλοιπα που έχουμε τι θα γινουν; Θα μας τα πάρουν με το έτσι θελω? Μην ξεχνάς ότι είναι αγορασμένα νόμιμα με βάση τους ισχύοντες νόμους και χρυσοπληρωμενα. Δεν μας τα χάρισε το κράτος για να μας τα πάρει πισω. Εγώ ξέρω άνθρωπο που έχει στην κατοχή του όπλα που έχει σκάσει 9-10 χιλιάρικα για να τα παρει. Τι θα του πουν; Διαλέγεις ένα και τα άλλα σου τα
Συμφωνώ σε όλα όσα λες , αλλά στην Ελλάδα έχουμε χούντα και δεν ισχύουν οι νόμοι του Κράτους. Ο καθένας κάνει ότι του καυλώσει με την βοήθεια των καναλιών . Είναι πολύ απλό , πάρε παράδειγμα τον Χαρδαλιά ο οποίος έδωσε ένα πρωί προφορική διαταγή και απαγορεύει το κυνήγι το οποίο βάσει νόμου θεωρείται άθλημα και το οποίο αν ζούσαμε σ ένα υγιές κράτος θα το επιτρέπανε. Ζούμε στη χώρα που έγινε δημοψήφισμα και βγήκε το ''όχι'' αλλά η κυβέρνηση εφάρμοσε το ''ναι''. Γιατί μπορεί

Κυριοι ηρεμια.
Σαν κρατος πασχουμε απο παρα πολλα σε ολα μας.
Τα τελευταια χρονια προσπαθουν οι εκαστοτε πολιτικοι ηγετες μας, να μας εκσυγχρονισουν, να μας εξευρωπαϊσουν, να ενταξουν στην ιδιοσυγκρασια μας ενα στυλ "ευρωπαϊκο" χωρις να λαμβανουν καθολου υποψη την ιδιοσυγκρασια του Ελληνα και το οτι ειμαστε ενας λαος αυθορμητος, παρορμητικος με πολλα καταλοιπα πισω του.
Οι εκαστοτε νομοι φτιαχνονται στο ποδι, ειναι προτασεις σπουδαγμενων παιδιων επιφανων πανεπιστημιων, "μορφωμενων δεν το αρνουμαι" αλλα δυστυχως "αγραμματων οσον αφορα την ιδιοσυγκρασια" του Ελληνικου λαου, με αποτελεσμα να τους αλλαζουν καθε τρεις και λιγο προσπαθωντας να τους βελτιωσουν. Ειναι η φουρνια συμβουλων με τις νεες ιδεες. Δυστυχως..
Στα θεματα των οπλων και της κυνηγετικης δραστηριοτητας, νομιζω θα επρεπε να αλλαξουν ολα εξ αρχης.
Να δημιουργηθουν επισημες σχολες, με εξετασεις, ιατρους, εξιδεικευμενους καθηγητες, τοσο για τις αδειες κυνηγιου οσο και για τις αδειες για τα οπλα, (κατοχης, κυνηγετικα, σκοπευτικα, λειοκανα και ραβδωτα).
Οχι οπως ισχυουν ολα μεχρι τωρα. Ολα εξ αρχης.
Ποσα θα μπορουσαμε να πουμε τοτε.....

Status
Not open for further replies.
Back