Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι γιατί έχω ψιλομπερδευτεί.

Αν υποθέσουμε , ξαναλέω ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι η φετινή ρυθμιστική εκδίδεται χωρίς αλλαγές και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και για να να ακριβολογήσω υποθέτουμε λοιπόν ότι είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την περσινή , ίσως και με λίγες μέρες παραπάνω ή στο αριθμό του αγριόχοιρου , εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι ή δυσαρεστημένοι;;;;;;;;;;;;;;;;

Επαναλαμμβάνω,
Πες ότι έχουμε την ίδια σχεδόν ρυθμιστική με τις προηγούμενες χρονιές, χωρίς "πονηρά" σημεία , εμείς θα είμαστε οκ ;;;;;

Διονύση έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μάλλον θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.
Ως ένα βαθμό τουλάχιστο.
Κανονικά ευχαριστημένοι πλήρως θα είμασταν αν απολαμβάναμε αυτά που έχουν και στο εξωτερικό όπως σφυρίχτρες,ομοιώματα και λοιπά.
Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές.

Μπορεί να απαγορεύονται αυτά εδώ Γιώργο αλλά η μαγκιά δεν ειναι οι κράχτες τα ομοιώματα κλπ που φέρνουν τα πουλιά στα 20μ.
Μαγκιά ειναι όπως κυνηγάμε εμείς εδώ.
Το μόνο καλό που στα υδρόβια συνήθως δεν υπάρχουν τραυματισμοί γιατί ο κυνηγός δεν αναγκάζετε να ρίξει μακριά..(νομιζω).
Όμως αν πούμε οτι επιτρέπονται τα ομοιώματα κ οι κράχτες φαντάζομαι οτι θα επιτραπούν κ για αλλά θηράματα κ όχι μόνο για τα υδροβια..Φαντάσου ένα τσιχλοτοπι η φασσοτοπι γεμάτο κράχτες...buy buy.
Πιστεύω λοιπον οτι κυνηγάμε με το κεφάλι ψηλά..:)
Τώρα για την ρυθμιστική σίγουρα θα μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι και μάλλον θα ξεχάσουμε πρωσορινα το μέλλον του κυνηγιού....xm.​

Last edited:
Μπορεί να απαγορεύονται αυτά εδώ Γιώργο αλλά η μαγκιά δεν ειναι οι κράχτες τα ομοιώματα κλπ που φέρνουν τα πουλιά στα 20μ.
Το μόνο καλό που στα υδρόβια συνήθως δεν υπάρχουν τραυματισμοί γιατί ο κυνηγός δεν αναγκάζετε να ρίξει μακριά..(νομιζω).
Όμως αν πούμε οτι επιτρέπονται τα ομοιώματα κ οι κράχτες φαντάζομαι οτι θα επιτραπούν κ για αλλά θηράματα κ όχι μόνο για τα υδροβια..Φαντάσου ένα τσιχλοτοπι η φασσοτοπι γεμάτο κράχτες...buy buy.
Τώρα για την ρυθμιστική σίγουρα θα μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι και μάλλον θα ξεχάσουμε πρωσορινα το μέλλον του κυνηγιού....xm.​

Συμφωνώ με το σκεπτικό σου Τάσο τουλάχιστο όσον αφορά τις τσίχλες.Ούτε εγώ θα χρησιμοποιούσα τέτοια βοηθήματα στην τσίχλα.
Αλλά στο παπί και την φάσσα άμα θες να κυνηγήσεις με αξιώσεις είναι απαραίτητα.
Όπως επίσης στα κορακοειδή.

Nα με συγχωρεις Τασο, αλλα το πως κυνηγαμε εδω δεν ειναι μαγκια. Το να επιτρεπονται οι κραχτες στο εξωτερικο, σημαινει οτι οι εκει κυνηγοι ειναι σιγουροι 100% για την καταβολη του θηραματος, για το τι θηραμα ειναι, για το αν επιτρεπεται ή οχι. Σε μας εδω (ειδικα στα υδροβια) το "βαρα το μπορει να παριε κανα σκαγι να πεσει" και το "το περασα για επιτρεπομενο" δινουν και παιρνουν.

Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο Βίκτωρα..
Πολύ μπερδεύουν την δεκαοχτουρα από μακρυα κ την τουφεκαν για τρυγόνι..κλπ
Να βάλουμε κράχτες και εκεί?
Για την άμεση καταβολή συμφωνώ 100%

Διονυση η δικη μου ενσταση κ ανησυχια δεν πηγαζει απο το αν θα εκδοθει φετος η ιδια ρυθμιστικη με περυσι...
Καλως η κακως, η ρυθμιστικη για μενα που εκδιδεται καθε χρονο ειναι σε γενικες γραμμες καλη κ δικαιη με την στενη εννοια του ορου, τα θηρευσιμα και τις περιοδους κυνηγιου τους... Δεν εχει υπερβολες, σεβεται το θηραμα, τηρει τις ευρωπαικες οδηγιες κ γενικα ειναι, για μενα, σωστη, ασχετα με το αν μπορει να δεχθει αρκετες μικροτροποποιησεις...
Ρεαλιστικα μιλωντας ομως, ειναι δικαιη...
Απο εκει κ περα, το κυνηγι στην Ελλαδα εχει ισως τους αυστηροτερους κ περισσοτερους περιορισμους οσων αφορα τους τροπους διεξαγωγης του κ τον εδαφικο χωρο που διεξαγεται... Εχει τραγικα περισσοτερους περιορισμους, κ δεν ασχολειται κανενας εστω κ στοιχειωδως να διορθωσει αυτες τις υπερβολες... Αυτο ομως δεν ειναι θεμα του υπουργειου, ειναι θεμα της κυνηγετικης ηγεσιας μας, οποτε παμε σε αλλη παραγραφο...

Εγω ειμαι εντελως καθετος κ αντιθετος στα πορισματα που προεκυψαν απο τον Εθνικο Διαλογο (ο θεος να τον κανει) για το κυνηγι κ τις αλλαγες που προκυται να δημιουργηθουν... Οι αλλαγες αυτες συμφωνα με τις δηλωσεις, δεν θα ερθουν στη φετεινη χρονια αλλα απο την επομενη... Αν λοιπον τον χρονο αυτον που μεσολαβει δεν αντιδρασουμε εστω κ στοιχειωδως θα βρεθουμε προ μεγαλων εκπληξεων και το κυνηγι θα καταντησει μια δραστηριοτητα με "κουπονια" και "παραβολα" για τους εχοντες, κ με πληρη εποπτεια κ οργανωση απο πληθος αντι-κυνηγετικων οργανωσεων που ενωσαν τις δυναμεις τους για την δηθεν, προστασια της φυσης κ τον εκσυγχρονισμο του κυνηγιου... Σε αυτο πρεπει να αντιδρασουμε...

Τασο για να ειμαι ειλικρινης κ εγω θα γουσταρα να συνεχισω να κυνηγαω οπως εμαθα, χωρις ομοιωματα ωστοσο αν θες να επιβαλεις κατι πχ τα ατσαλινα, πρεπει να δημιουργησεις κ τις προυποθεσεις για να τα χρησιμοποιησεις... Αν ο τροπος κυνηγιου συνεχισει να ειναι ο σημερινος, κ εγω συνεχισω να κυνηγαω ετσι, κ σκαγιασω την πλαση ας πουμε με ακαταλληλα φυσιγγια, αυτο δεν ειναι ηθικο κ μια-δυο-τρεις δεν θα το εφραμωσω, ουτε εγω ουτε κανενας, κ το ξερουμε ολοι πολυ καλα αυτο... Αν λοιπον θες να επιβαλεις τα ατσαλινα, βοηθα ωστε να γινει το κυνηγι ηθικο, γιατι χωρις ομοιωματα γινεται ανηθικο, οχι για μας, για το θηραμα...
Απο εκει κ περα, η Ελλαδα δεν ειναι Σκωτια να παιζουν ολα τα χωραφια με φιντες για φασσες, αντε αυτο να γινει στις μεγαλες καλαμποκιες τις β.Ελλαδας, η σε συγκεκριμενες αλλες περιοχες... Η στις τσιχλες, δεν εχουν εφαρμογη τα ομοιωματα...

Πολύ μπερδεύουν την δεκαοχτουρα από μακρυα κ την τουφεκαν για τρυγόνι..κλπ
Να βάλουμε κράχτες και εκεί?
Δεν την μπερδευουν Τασο, δικαιολογια ψαχνουν γιατι εχουν γεμησει τον τοπο... Οι φιντες δεν κανουν τιποτα σε αυτα τα θηραματα, δεν εχουν εφαρμογη σε ολα τα κυνηγια...
Η λυση στις δεκαοχτουρες ειναι να μπουν στη ρυθμιστικη, οχι να τις προσελκυσεις με ομοιοματα... ;)

Δεν ειμαι 100% υπερ των κραχτων. Ομως, εαν ειναι να γλυτωσει καποιο πετουμενο μη επιτρεπομενο, απο κυνηγο που αν το γνωριζε δεν θα το πυροβολουσε, τοτε ναι να τους χρησιμοποιουμε. Σε ενα ιδεατο κοσμο δεν θα ειχαμε λαθροθηρες, και κυνηγους που δεν πυροβολουν χωρις να ειναι σιγουροι. Με τους κραχτες καπως μειωνεις τις πιθανοτητες απο τους δευτερους.

Αν με ρωτησεις, κανονικα, η δεκαοχτουρα επρεπε να επιτρεπεται.

Και για μένα έπρεπε να επιτρέπετε η δεκαοχτουρα ,το ανέφερα σαν παράδειγμα.
Πάμε τώρα κ σε κάτι άλλο..
Αν κρίνω από το εξωτερικό όσοι βάζουν κράχτες(και ξέρουν να τους δουλεύουν)περνούν αρκετά πουλιά έως κάνουν μακελειό..
Ρωτάω λοιπόν εγώ μήπως αυτό το εκμεταλλευτούν καπιοι λαθροθηρες στην χώρα μας και γεμίζουν σακιά?
Μήπως λοιπόν αν επιτραπούν έπρεπε να γίνονται κ αυστηρότεροι έλεγχοι??
Δεν ξέρω λέω.

Μακελειο κανουν σε θηραματα που επιτρεπονται ολο το χρονο οπως η φασσα, τα κορακοειδη κ τα επιβλαβη περιστερια γιατι ειναι εκατομμυρια εκει, οχι γιατι χρησιμοποιουν φιντες... Αν δεν ηταν εκατομμυρια, απλα θα προσελκυαν πιθανον λιγο πιο κοντα τους τα 5-10 πουλια που μπορει να επισκεπτονταν το χωρο...

Μακελειο κανουν σε θηραματα που επιτρεπονται ολο το χρονο οπως η φασσα, τα κορακοειδη κ τα επιβλαβη περιστερια γιατι ειναι εκατομμυρια εκει, οχι γιατι χρησιμοποιουν φιντες... Αν δεν ηταν εκατομμυρια, απλα θα προσελκυαν πιθανον λιγο πιο κοντα τους τα 5-10 πουλια που μπορει να επισκεπτονταν το χωρο...
Δηλαδή Αρι πιστεύεις ότι ένας πχ λαθροθηρας υδρόβιων εδώ στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κάνει ευκολότερα την δουλειά του κ με περισσότερα θηραματα χρησιμοποιώντας κραχτες..?

Ο λαθροθηρας Τασο θα την κανει τη δουλεια του οπως κ να εχει, γιατι μπορει ειτε να γουσταρει, ειτε να βγαζει λεφτα απο αυτο... Αλλα ποιος σου ειπε εσενα οτι οι λαθροθηρες εδω κ πολλα χρονια δεν χρησιμοποιουν ομοιωματα στην Ελλαδα? Φυσικα κ χρησιμοποιουν...
Γιατι καλως η κακως σε αυτη την πανεξυπνη κ διορατικη χωρα που ζουμε, λαθροθηρας κ με τον ιδιο τροπο αντιμετωπιζεται κ αυτος που θα πιαστει να εχει εναν κοτσυφα πανω τους στις 25 Φλεβαρη, κ αυτος που θα πιαστει νυχτα με προβολεα, κ αυτος που εχει μπει σε εναν απαγορευμενο υδροβιοτοπο κ εχει γεμισει τον τοπο ομοιωματα κ εχει κ μια βαρκα χτυπημενα... ;) Ειναι αυτο που λεμε, αν ειναι να κανεις κατι, τουλαχιστον καντο να αξιζει... .xm.;) Το τι θα γινει μεχρι να γινει το δικαστηριο ειναι αλλο θεμα, ωστοσο με τον ιδιο τροπο αντιμετωπιζονται ολοι....buy buy.
Ισα ισα που με τα ομοιωματα πολλοι λαθροθηρες θα αντιμετωπιζαν τον υγιη ανταγωνισμο... :)

Σωστός Αρι και με κάλυψες πλήρως...shake hands.
Να σας πω την αλήθεια για μενα ένα θήραμα χτυπημένο στο φτερό κ ένα στο καθιστό ειναι δυο νεκρά θηραματα..
Αλλά οι κράχτες δεν μου καθόταν ποτέ καλά..Τουλάχιστον μέχρι πριν λιγο..Δίκιο έχετε..:)

Διονυση η δικη μου ενσταση κ ανησυχια δεν πηγαζει απο το αν θα εκδοθει φετος η ιδια ρυθμιστικη με περυσι...
Καλως η κακως, η ρυθμιστικη για μενα που εκδιδεται καθε χρονο ειναι σε γενικες γραμμες καλη κ δικαιη με την στενη εννοια του ορου, τα θηρευσιμα και τις περιοδους κυνηγιου τους... Δεν εχει υπερβολες, σεβεται το θηραμα, τηρει τις ευρωπαικες οδηγιες κ γενικα ειναι, για μενα, σωστη, ασχετα με το αν μπορει να δεχθει αρκετες μικροτροποποιησεις...
Ρεαλιστικα μιλωντας ομως, ειναι δικαιη...
Απο εκει κ περα, το κυνηγι στην Ελλαδα εχει ισως τους αυστηροτερους κ περισσοτερους περιορισμους οσων αφορα τους τροπους διεξαγωγης του κ τον εδαφικο χωρο που διεξαγεται... Εχει τραγικα περισσοτερους περιορισμους, κ δεν ασχολειται κανενας εστω κ στοιχειωδως να διορθωσει αυτες τις υπερβολες... Αυτο ομως δεν ειναι θεμα του υπουργειου, ειναι θεμα της κυνηγετικης ηγεσιας μας, οποτε παμε σε αλλη παραγραφο...

Εγω ειμαι εντελως καθετος κ αντιθετος στα πορισματα που προεκυψαν απο τον Εθνικο Διαλογο (ο θεος να τον κανει) για το κυνηγι κ τις αλλαγες που προκυται να δημιουργηθουν... Οι αλλαγες αυτες συμφωνα με τις δηλωσεις, δεν θα ερθουν στη φετεινη χρονια αλλα απο την επομενη... Αν λοιπον τον χρονο αυτον που μεσολαβει δεν αντιδρασουμε εστω κ στοιχειωδως θα βρεθουμε προ μεγαλων εκπληξεων και το κυνηγι θα καταντησει μια δραστηριοτητα με "κουπονια" και "παραβολα" για τους εχοντες, κ με πληρη εποπτεια κ οργανωση απο πληθος αντι-κυνηγετικων οργανωσεων που ενωσαν τις δυναμεις τους για την δηθεν, προστασια της φυσης κ τον εκσυγχρονισμο του κυνηγιου... Σε αυτο πρεπει να αντιδρασουμε...

Τασο για να ειμαι ειλικρινης κ εγω θα γουσταρα να συνεχισω να κυνηγαω οπως εμαθα, χωρις ομοιωματα ωστοσο αν θες να επιβαλεις κατι πχ τα ατσαλινα, πρεπει να δημιουργησεις κ τις προυποθεσεις για να τα χρησιμοποιησεις... Αν ο τροπος κυνηγιου συνεχισει να ειναι ο σημερινος, κ εγω συνεχισω να κυνηγαω ετσι, κ σκαγιασω την πλαση ας πουμε με ακαταλληλα φυσιγγια, αυτο δεν ειναι ηθικο κ μια-δυο-τρεις δεν θα το εφραμωσω, ουτε εγω ουτε κανενας, κ το ξερουμε ολοι πολυ καλα αυτο... Αν λοιπον θες να επιβαλεις τα ατσαλινα, βοηθα ωστε να γινει το κυνηγι ηθικο, γιατι χωρις ομοιωματα γινεται ανηθικο, οχι για μας, για το θηραμα...
Απο εκει κ περα, η Ελλαδα δεν ειναι Σκωτια να παιζουν ολα τα χωραφια με φιντες για φασσες, αντε αυτο να γινει στις μεγαλες καλαμποκιες τις β.Ελλαδας, η σε συγκεκριμενες αλλες περιοχες... Η στις τσιχλες, δεν εχουν εφαρμογη τα ομοιωματα...
Ποιον "εθνικο διαλογο" ρε συ Αρι?Προφαση!Τα τελευταια χρονια ξεκιναμε το καλοκαιρι με τους χειροτερους οιωνους στο θεμα κυνηγι."Ψηνομαστε" καλα καλα και βαζουμε μαυρες πλερεζες για το τι μας περιμενει!Υστερα βγαινει ο εκαστοτε κ.Υφυπουργος και εκδιδει τη ρυθμιστικη που "ω του θαυματος" ειναι πιο ανωδυνη απο αυτο που περιμεναμε!Ουφ γλυτωσαμε και φετος!!!Το ανεκδοτο του Χοτζα...Το κοματι απο το κυνηγι μας,ΟΛΩΝ μας,το εχει κοψει ομως!ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του ΤΙ κυνηγαει ο καθενας μας!Τι να λεμε τωρα......Χιλιοειπομενα!

Ο λαθροθηρας Τασο θα την κανει τη δουλεια του οπως κ να εχει, γιατι μπορει ειτε να γουσταρει, ειτε να βγαζει λεφτα απο αυτο... Αλλα ποιος σου ειπε εσενα οτι οι λαθροθηρες εδω κ πολλα χρονια δεν χρησιμοποιουν ομοιωματα στην Ελλαδα? Φυσικα κ χρησιμοποιουν...
Γιατι καλως η κακως σε αυτη την πανεξυπνη κ διορατικη χωρα που ζουμε, λαθροθηρας κ με τον ιδιο τροπο αντιμετωπιζεται κ αυτος που θα πιαστει να εχει εναν κοτσυφα πανω τους στις 25 Φλεβαρη, κ αυτος που θα πιαστει νυχτα με προβολεα, κ αυτος που εχει μπει σε εναν απαγορευμενο υδροβιοτοπο κ εχει γεμισει τον τοπο ομοιωματα κ εχει κ μια βαρκα χτυπημενα... ;) Ειναι αυτο που λεμε, αν ειναι να κανεις κατι, τουλαχιστον καντο να αξιζει... .xm.;) Το τι θα γινει μεχρι να γινει το δικαστηριο ειναι αλλο θεμα, ωστοσο με τον ιδιο τροπο αντιμετωπιζονται ολοι....buy buy.
Ισα ισα που με τα ομοιωματα πολλοι λαθροθηρες θα αντιμετωπιζαν τον υγιη ανταγωνισμο... :)
Τα ειπες ολα... .well done.

Η γνωμη μου ειναι κ δεν ξερω αν κανω λαθος, οτι εινα να γινει πρεπει να ειναι πολυ καλα οργανωμενο. Ακομη και η συνταξη μιας επιστολης πρεπει να γινει
απο ατομα που ξερουν καλα το θεμα, γνωστες των νομων ( πχ. δικηγορος που ξερει να συντασει επιστολες ) και ολων των κυνηγετικων παραμετφων ( να ειναι και ο ιδιος κυνηγος φυσικα ) ......, αφου πρωτα εμεις ξενικησουμε την κινητοποιηση καποιων συλογων με δικες μας πρωτοβουλιες
Μεμονωμενα εμεις 20..30 ατομα απο το πουθενα δεν νομιζω να μας δωσει κανεις σημασια....
Και το βασικοτερο απο ολα !, ......να ξερουμε τι θελουμε εμεις οι ιδιοι

Ποιον "εθνικο διαλογο" ρε συ Αρι?Προφαση!Τα τελευταια χρονια ξεκιναμε το καλοκαιρι με τους χειροτερους οιωνους στο θεμα κυνηγι."Ψηνομαστε" καλα καλα και βαζουμε μαυρες πλερεζες για το τι μας περιμενει!Υστερα βγαινει ο εκαστοτε κ.Υφυπουργος και εκδιδει τη ρυθμιστικη που "ω του θαυματος" ειναι πιο ανωδυνη απο αυτο που περιμεναμε!Ουφ γλυτωσαμε και φετος!!!Το ανεκδοτο του Χοτζα...Το κοματι απο το κυνηγι μας,ΟΛΩΝ μας,το εχει κοψει ομως!ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του ΤΙ κυνηγαει ο καθενας μας!Τι να λεμε τωρα......Χιλιοειπομενα!
Το ξερω Γιαννη, χαιρω πολυ... Το κακο, το ανησυχητικο κ το επικυνδινο της υποθεσης ειναι οτι αυτος ο "εθνικος διαλογος" ειναι μια ευκαιρια για να πλασσαρουν νομιμα τα απωθημενα τους, δεν ειναι πολιτικο παιχνιδι για να χειροκροτησουμε μια ακομη ρυθμιστικη...
Δεν ειναι αλλαγη της συγχρονης εποχης... Σκεφτειτε!!!

Οσοι γραφετε για ομοιωματα και εξωτερικο ξεχνατε μηπως οτι εκει στηνονται και κυνηγανε σε ιδιωτικες εκτασει οου εχου παραχωρηθει ή νοικιαστει για αυτην την δραστηριοτητα.
Εδω σε ενα μερος ελευθερο αν επιτραπει κατι τετοιο θα υπαρξουν πολλες «μαχες». Εδω χωρις τιποτα παμε και γινεται φαγωμαρα για το καρτερι και την περιοχη που θα κυνηγησουμε.
Να πω και μια αλλη παραμετρο με τα ομοιωματα.
Παω εγω πχ και στηνω φιντες για φασσα σε ενα χωραφι και παει ενας μουστερης και καθεται 80-100μ πιο πανω απο εκει που μπαινουν τα πουλια μπορω να του πω κατι; δεν νομιζω. Ειναι νομιμος.
Τωρα για την ρυθμιστικη αν βγει ιδια με την προηγουμενη, εφοσον δεν χανουμε καιτι σε χρονο και αριθμο ναι ειμαι ικανοποιημενος αλλα οχι εφησυχασμενος. Η δικη μου ευθυνη ειναι να πιεσω την ηγεσια του συλλογου που ανηκω για κατι που δεν μ αρεσει ή για κατι που θελω να αλλαξει.

Status
Not open for further replies.
Back