Διονυση η δικη μου ενσταση κ ανησυχια δεν πηγαζει απο το αν θα εκδοθει φετος η ιδια ρυθμιστικη με περυσι...
Καλως η κακως, η ρυθμιστικη για μενα που εκδιδεται καθε χρονο ειναι σε γενικες γραμμες καλη κ δικαιη με την στενη εννοια του ορου, τα θηρευσιμα και τις περιοδους κυνηγιου τους... Δεν εχει υπερβολες, σεβεται το θηραμα, τηρει τις ευρωπαικες οδηγιες κ γενικα ειναι, για μενα, σωστη, ασχετα με το αν μπορει να δεχθει αρκετες μικροτροποποιησεις...
Ρεαλιστικα μιλωντας ομως, ειναι δικαιη...
Απο εκει κ περα, το κυνηγι στην Ελλαδα εχει ισως τους αυστηροτερους κ περισσοτερους περιορισμους οσων αφορα τους τροπους διεξαγωγης του κ τον εδαφικο χωρο που διεξαγεται... Εχει τραγικα περισσοτερους περιορισμους, κ δεν ασχολειται κανενας εστω κ στοιχειωδως να διορθωσει αυτες τις υπερβολες... Αυτο ομως δεν ειναι θεμα του υπουργειου, ειναι θεμα της κυνηγετικης ηγεσιας μας, οποτε παμε σε αλλη παραγραφο...
Εγω ειμαι εντελως καθετος κ αντιθετος στα πορισματα που προεκυψαν απο τον Εθνικο Διαλογο (ο θεος να τον κανει) για το κυνηγι κ τις αλλαγες που προκυται να δημιουργηθουν... Οι αλλαγες αυτες συμφωνα με τις δηλωσεις, δεν θα ερθουν στη φετεινη χρονια αλλα απο την επομενη... Αν λοιπον τον χρονο αυτον που μεσολαβει δεν αντιδρασουμε εστω κ στοιχειωδως θα βρεθουμε προ μεγαλων εκπληξεων και το κυνηγι θα καταντησει μια δραστηριοτητα με "κουπονια" και "παραβολα" για τους εχοντες, κ με πληρη εποπτεια κ οργανωση απο πληθος αντι-κυνηγετικων οργανωσεων που ενωσαν τις δυναμεις τους για την δηθεν, προστασια της φυσης κ τον εκσυγχρονισμο του κυνηγιου... Σε αυτο πρεπει να αντιδρασουμε...
Τασο για να ειμαι ειλικρινης κ εγω θα γουσταρα να συνεχισω να κυνηγαω οπως εμαθα, χωρις ομοιωματα ωστοσο αν θες να επιβαλεις κατι πχ τα ατσαλινα, πρεπει να δημιουργησεις κ τις προυποθεσεις για να τα χρησιμοποιησεις... Αν ο τροπος κυνηγιου συνεχισει να ειναι ο σημερινος, κ εγω συνεχισω να κυνηγαω ετσι, κ σκαγιασω την πλαση ας πουμε με ακαταλληλα φυσιγγια, αυτο δεν ειναι ηθικο κ μια-δυο-τρεις δεν θα το εφραμωσω, ουτε εγω ουτε κανενας, κ το ξερουμε ολοι πολυ καλα αυτο... Αν λοιπον θες να επιβαλεις τα ατσαλινα, βοηθα ωστε να γινει το κυνηγι ηθικο, γιατι χωρις ομοιωματα γινεται ανηθικο, οχι για μας, για το θηραμα...
Απο εκει κ περα, η Ελλαδα δεν ειναι Σκωτια να παιζουν ολα τα χωραφια με φιντες για φασσες, αντε αυτο να γινει στις μεγαλες καλαμποκιες τις β.Ελλαδας, η σε συγκεκριμενες αλλες περιοχες... Η στις τσιχλες, δεν εχουν εφαρμογη τα ομοιωματα...