Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Είναι κάμποσα χρόνια τώρα που παραβρώμισε μπαρούτι το θέμα της ρυθμιστικής και γενικότετα ότι αφορά το κυνήγι.
Κάθε χρόνο τα ίδια και αφού έρθει η 20η Αυγούστου ,εστω και με κάποιους περιορισμούς και απαγορεύσεις ,τα ξεχνάμε όλα και όλα καλά.Οι εξελίξεις όμως δείχνουν να εχουν δρομολογηθεί με αργό ρυθμό και με το δοκιμασμένο μαρτύριο της σταγόνας, όπως σε τόσα άλλα ζητήματα.
Τα υπουργεία εφαρμόζουν το ,κατα Βέγγο σύστημα αναμπουμπούλα και απο την θολούρα δεν βλέπουμε την πραγματικότητα.Η ΚΣΕ απλά υπάρχει και η κυνηγητική κοινότητα αναλώνεται σε συζητήσεις που τελειώνουν με την έναρξη.
Σε μια χώρα που τις επιβάλλουν τόσα σκληρά μέτρα και δεν αντιδρά κανένας τι περιμένετε οτι μπορούμε να κάνουμε εμείς ; είμαστε κατι ξεχωριστό;οχι βέβαια ,κομμάτι της ίδιας κοινωνίας που εχει στηθεί στα τέσσερα τόσα χρόνια είμαστε.Ειτε μας αρέσει είτε οχι το μόνο που μπορει να σώσει κάποια πράγματα η να καθυστερήσει τις εξελίξεις, είναι το εκάστοτε πολιτικό κόστος και τίποτα άλλο.

Last edited:
Παιδια βγαινουμε εκτος θεματος κ συνεχιζουμε να συγχεουμε τους "κυνηγους της ταβερνας" με τους κυνηγους που πανε στην ταβερνα...
Μεταφορικος ειναι ο πρωτος χαρακτηρισμος... ;)

Αρη καταλαβαινω την καλη σου προθεση αλλα δυστυχως δεν το σωζεις. Σε παρακαλω να διαβασεις προσεκτικα το τι ειπωθηκε πριν. Ηταν εκφρασεις κυριολεκτικοτατες και οχι με μεταφορικη εννοια. Αναφερθηκε ξεκαθαρα οτι υπαρχουν μελη της παρεας μας της αντιστοιχης κατηγοριοποιησης και οι υπολοιποι να μην ξεγελιουνται απο τα like και τα μπραβο αυτων των μελων. Ποτε ομως εγω δεν διαβασα εδω μεσα καποια φραση του τυπου ¨δεν με νοιαζει εμενα αν κοψουν κατι απο το κυνηγι¨...
Θα ηθελα το κλεισω αναφεροντας μια παρακληση. Οταν γραφουμε κατι, να μην ειναι διφορουμενο ως προς το νοημα ωστε να χρησιμοιποιουμε καθε φορα εκεινο το νοημα που βολευει στην καθε περισταση. Ειναι κουραστικο πλεον...
Ειναι πιο εντιμο να λεμε οτι εχουμε γραψει και καμια αστοχια. Δεν ειναι κακο. Αντιθετως δεν θα ηταν φυσιλογικο να μην καναμε λαθη....

Εγω όπως το βλεπω είμαστε όλοι κυνηγοί...
χιλιοειπομένες κουβέντες ...στο δια ταύτα ομως νομίζω πως καθε κυνηγός που σκεπτεται λογικά αρρωσταίνει στην ιδέα να κοπεί ή να περιορισθεί κατι που τον εκανε ή τον κανει ευτυχή.

Εγω για να ειμαι ειλικρινης, μπορει να ειμαι ρομαντικος, μπορει κ ηλιθιος, μπορει κ τρελος, κ ο καθενας ας με χαρακτηρισει οπως θελει, ξεκινησα να κυνηγαω σε ηλικια 10 χρονων και σημερα ειμαι 31... Οπως εμαθα να κυνηγαω τοτε, ετσι συνεχιζω να κυνηγαω κ τωρα, μπορει να μην ειμαι μεγαλος σε ηλικια, αλλα δοξα το θεο στο παθος μου το κυνηγι, εχω δει κ εχω μαθει πολλα... Το κυνηγι ειναι τροπος ζωης, μπορει να ειδα στην πορεια κ τον ευκολο κ τον δυσκολο τροπο να θηρευτεις κατι, αλλα στο τελος κρατησα τον πιο ηθικο κ αυτο εμαθα κ τουλαχιστον προσπαθησα να δειξω κ σε ολους οσους ηρθαν κοντα μου, ειτε στην ζωη, ειτε στο κυνηγι... Οπως λοιπον κυνηγουσα πριν 20 χρονια διπλα στον πατερα μου, ετσι κυνηγαω κ σημερα, σε παρομοια μερη, σε παρομοια κυνηγια...
ΑΥτο το κυνηγι εχω μαθει, το κανω με πολυ παθος (ισως με πιο πολυ απο οτιδηποτε αλλο στη ζωη μου) και αυτο το κυνηγι θελω να διαφυλλαξω... Κ πιστεψε με Βασιλη, υπαρχει ακομα αυτο το κυνηγι...
Οπως σου ειπα δεν συμφωνω καθολου με την αποψη σου, αλλα σου δινω ενα "δικιο" γιατι στις μεγαλοπολεις καλως η κακως τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα, απλα δεν ειναι ολοι οι κυνηγοι σαν καποιους φραγκατους που επειδη νομιζουν οτι αγορασαν την τελευταια λεξη της τεχνολογιας, εγιναν κ ειδικοι η εκφραζουν τον μεσο κυνηγο... Υπαρχουν χιλιαδες αλλοι που η καρδια τους χτυπαει σε πιο μικρες πολεις της Ελλαδος, που περιμενουν να τελειωσουν τη δουλεια για να παρουν οτι μεταφορικο μεσο βρουν κ να πεταχτουν σε καποιο κοντινο κυνηγοτοπο, αδιαφορωντας για το αν κ ποσα θηραματα θα βρουν, απλα κ μονο γιατι θα κυνηγουν...
Κ δεν ειναι λιγοι αυτοι, ειναι πολλοι... Κ αν η εποχες εχουν αλλαξει κ ντρεπεται καποιος να πει οτι ειναι κυνηγος η να δειξει μια φωτογραφια με θηραματα ειναι γιατι εμεις κ εσεις το επιτρεψαμε ενω αντιθετα δεν μας ενοχλει που ενα σωρο κοριστακια μοστραρουν τον κωλο τους στο FB ολη μερα...
Επειδη λοιπον σαν κ εμενα ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν χιλιαδες αλλοι κυνηγοι, εγω θα προσπαθησω να διασφαλυσω το κυνηγι οπως το εμαθα κ οπως ειναι κ οπως το ζω κ δεν θα αρκεστω στο να πω οτι "αλλαξε η ζωη, αλλαξε κ το κυνηγι"... Αν καποιοι θελουν να επαναπαυτουν στο οτι τα πραγματα αλλαζουν κ εκμοντερνιζονται εχει καλος, εγω οσο μπορω δεν θα το κανω, ειμαι κυνηγος κ θελω να κυνηγαω οτι δικαιουμαι, ουτε να κοβω "εισητηριο" για το καθε θηραμα, ουτε να εχω τον καθε τυχαρπαστο κ ανιδεο να αποφασιζει για τα θεματα της φυσης... Αν οι εποχες αλλαξουν τοσο που οτι κ να κανω, η λεξη κυνηγος δεν θα αντιπροσωπευει αυτο που εμαθα, τοτε θα σταματησω να λεγομαι κυνηγος, το κυνηγι δεν ξερω αν θα σταματησω ποτε...

Αρι......
στις μεγάλες πόλεις ζει το 80% του πληθυσμού....αυτοί αποφασίζουν ΚΑΙ για το κοινό μας χόμπι ! προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής ...και να μη πετάω στα σύννεφα
οι περισσότεροι σαφώς και έχουμε τη διάθεση να προστατεύσουμε αυτό που περιγράφεις......
έχουμε όμως το πνεύμα του Νόμου που πρέπει να ακολουθούμε, αν το αλλάξουν πρέπει να αντιδράσουμε αλλά και να συμμορφωθούμε την ίδια στιγμή......και πάντα θα κυνηγάμε ότι δικαιούμαστε μέχρι να μας αλλάξουν πάλι τα δεδομένα.......
μέχρι σήμερα μας έχουν αλλάξει πολλά αν και ανεξάρτητες σχετικές μελέτες δεν συνηγορούν υπερ αυτών των αλλαγών...... πώς προστάτευσαν το κυνήγι αυτοί οι πολλοί, πέριξ των πόλεων, που περιμένουν να τελειώσουν τη δουλειά τους και να πάνε σε έναν κυνηγότοπο ???? δεν έχω την ενημέρωση να έγινε κάτι που να έπιασε τόπο και να δούλεψε υπέρ μας.
με ευχολόγια και διαπιστώσεις δεν άλλαξε κάτι σε αυτόν τον τόπο και θα μας φορέσουν τις αλλαγές και θα τις πληρώσουμε και από πάνω....
αμάσητο θα κατέβει το κουφέτο...όπως ακριβώς και με τα διόδια που λέγαμε ότι δεν θα ξαναπεράσουμε (η αντίσταση κράτησε 2 κυνηγ ΣΚ)
εκτός κι άν........
PS επίσης, δεν έχει νόημα η ταμπέλα αλλά το πώς νιώθεις ανεξάρτητα αν θα μπορείς να κάνεις αυτό που σου αρέσει και με τον τρόπο που σου αρέσει.....

Είμαστε μια "παρέα" που γουστάρουμε το κυνήγι ,άλλος πάει για τσίχλες , άλλος για γουρούνι , άλλος για λαγό κλπ.
Ολοι μας ανησυχούμε για το μέλλον του κυνηγίου και δεν θέλουμε να μας κόψουν ούτε μία μέρα , ούτε ένα λεπτό.
Παρακολουθώ το φόρουμ από την γέννηση του και δεν θυμάμαι κανέναν να λέει "εγω κυνηγάω γουρούνι χέστηκα αν κόψουν τον Φλεβάρη" ή κάτι αντίστοιχο.
Εκεί λοιπόν που αυτή η "παρέα" συζητάει όμορφα και ωραία και καταθέτει τις ανησυχίες της , πετάγεται ξαφνικά από το πουθενά και χωρίς λόγο το κάτωθι ποστ και δυναμιτίζει την συζήτηση το οποίο μας κάνει να αναρωτιόμαστε σε ποιον απευθύνεται αν όχι σε όλους εμάς που συμμετέχουμε στην κουβέντα.
Πώς κάνετε έτσι μωρέ; :cool:
Εμείς πέντε φορές τον χρόνο για καμιά τσιχλιτσα βγαίνουμε και εδώ που τα λέμε πιο πολύ η ταβέρνα μας απασχολεί...;)
Οπότε όλα καλά, δεν θα πάθουμε και τίποτα.
Μετά ακολουθούν φυσικά τα ποστ για τους ταβερνόβιους κυνηγούς εχθρούς του κυνηγίου κλπ κλπ.
Αυτό το αναφέρω απλά για να ξέρουμε ότι όλα από κάπου ξεκινάνε με φυσικό επακόλουθο τον νόμο της φυσικής που μιλάει για δράση και αντίδραση.:)

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα αλλάζουν παντού , είναι ο νόμος της εξέλιξης.
Φυσικό είναι να αλλάξουν και κάποια πράγματα στο κυνήγι.Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι αλλαγές να είναι προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο.
Εννοείται ότι το κυνήγι πρέπει να παραμείνει ελεύθερο όπως το βρήκαμε από τους γονείς μας , από εκεί και πέρα όποιες αλλαγές που θα βελτιώσουν κάποια πράγματα είναι ευπρόσδεκτες.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά άνθρωποι άσχετοι με τεράστιο κυνηγετικό μένος κλήθηκαν να αποφασίσουν για το κυνήγι.
Στην παρούσα φάση το μόνο που μένει είναι να ελπίζουμε και να περιμένουμε.
Αν υπάρχει κάποια ρεαλιστική πρόταση δράσης εγω προσωπικά είμαι έτοιμος ανα πάσα στιγμή

Βασιλη καλως η κακως οι ανθρωποι της επαρχιας, κ απολυτα λογικο ειναι, ειναι πιο εξαρτημενοι με τη λεξη κυνηγι, κ μαζι με αυτους κ οι οικογενειες τους με δεσμους για μενα ισχυροτερους απο αυτους των μεγαλων πολεων... Η πιεση που ακσουν οι κυνηγοι αυτοι στην οποια κυνηγετικη ηγεσια διαθετουμε, αρχικα μεσα απο τους συλλογους κ τις συνομποσπονδιες κ απο εκει με εκπροσωπους στην κυνηγετικη ηγεσια ειναι πολυ μεγαλυτερες απο αυτες της Αττικης ας πουμε... Δεν λεω πιο ουσιαστικες, γιατι καλως η κακως το παιχνιδι κ εδω ειναι πολιτικοκοινωνικο με οτι αυτο συνεπαγεται, αλλα πιο εντονες σιγουρα... Δεν εχει καμια σχεση ομως αυτο σε σχεση με αυτο που συζηταμε, οταν ειπα για τον κυνηγο της πολης αναφερθηκα σε μια συγκεκριμενη κατηγορια που θεωρει οτι επειδη οικονομικα μπορει, αν υιοθετησει τον πιο εξελιγμενο εξοπλισμο που θα βρει, θα ειναι κ καλυτερος κυνηγος... Αυτο το φαινομενο ειναι πιο εντονο στις μεγαλουπολεις, λογω εργασιακων καλοπληρομενων θεσεων καθαρα κ λογω μικρετρεης ουσιαστικης τριβης των ανθρωπων με τη φυση...
Τελοσπαντων, τσαμπα κουβεντα κανουμε κ πηγαμε πολυ μακρια....

Διαφωνω μαζι σου στο οτι επειδη η τεχνολογια κ η ζωη αλλαζει πρεπει ντε κ καλα το κυνηγι να περασει σε ενα αλλο επιπεδο κ οτι αυτο δεν αλλαζει... Αν το κυνηγι περασει σε αλλο επιπεδο, δεν θα ειναι ελευθερο κ παραδοσιακο κ αυτο πρεπει να το διασφαλισουμε με καθε τροπο... Αυτο πιστευω εγω, κ φοβαμαι για τους κυνηγους που δεν εχουν την ιδια προσεγγιση... Δεν αναφερομαι σε νομους που αφορουν την πανιδα κ τους περιορισμους της οπου χρειαζονται, αναφερομαι στην αλλαγη του τροπου διεξαγωγης του κυνηγιου εμεσα, εχει διαφορα...

Αν υπάρχει κάποια ρεαλιστική πρόταση δράσης εγω προσωπικά είμαι έτοιμος ανα πάσα στιγμή
Διονυση μακαρι φιλε να μην χρειαστει κ να απομακρυνθουν αυτοι συντομα αλλα αν αυτο δεν γινει ετσι πρεπει να ειμαστε ολοι... Στοχος τους δεν ειναι να περιορισουν το κυνηγι με ανυποστατες απαγορευσεις, στοχος τους ειναι να αλλαξουν εμεσα τη μορφη του κ αυτο ειναι πολυ πιο επικυνδινο γιατι εχουν κ μυαλο κ αποθωμημενα...

προσωπικα το κυνηγι το γνωρισα απο τον παππου μου και τον πατερα μου οι οποιοι παρολο που ηταν κατοικοι αθηνας δεν εχαναν ευκαιρι α να παρουν το αυτκινητο και να εξαφανιστουν στον πιο κοντινο κυνηγ. που εβρισκαν. ο πατερας μου δε που ηταν στην αεροπορια εφαγε στερηση βαθμου γιατι την κοπανησε για κυνηγι στις σερρες χωρις αδεια καο τον ψαχνανε. αυτο το παθος προσπαθω να μεταφερω στον γιο μουκαι ποσως μ ενδιαφερει που ενοχλουνται οι ξενερωτοι με την πουλιαστρα και δεν τους ενοχλουν αλλα πιο σοβαρα θεματα. το ελευθερο κυνηγι εμαθα και αυτο θα υπερασπιστω οπως και τους γραπτους και αγραφους νομους που το διεπουν. αρη συμφωνω μαζι σου σε ολα

Θα δεχομουν αλλαγες στο κυνηγι μονο οταν θα εβλεπα τον Υπουργο να αναλαμβανε δρασεις για την βελτιωση της χλωριδας και τις πανιδας
Για παραδειγμα :
Γκρεμισμα παρανομων παραθαλασσιων εξοχικων κατοικιων
Γκρεμισμα παρανομων ξενοδοχειακων μοναδων και σε επαυλεις που εχουν ξεφυτρωσει μεσα στα δαση αφαιρωντας δεκαδες δεντρα στο περασμα τους
Αμεση συλληψη παρανομων κτηματομεσιτων-οικοπεδοφαγων -υλοτομων και καταπατητων της χλωριδας
Αμεση δεντροφυτευση καμμενων δασικων εκτασεων και φυλαξη ολων των εκτασεων ολο τον χρονο με πυροφυλακεια και δασικους αλλα και θηροφυλακες
Καθαρισμος των βιοτοπων και των δασων απο σκουπιδια -αποβλητα εργοστασιων μπαζα κτλ με βαριες ποινες σε οσους δεν συμμορφωνονται
Εμπλουτισμος της χλωριδας με απελευθερωσεις δεκαδων θηραματων
Δρασεις για τον περιορισμο των επιβλαβων
Ελενγχος και αυστηροποιηση της κατοχης κυνηγετικου οπλου με παραλληλα υποχρεωτικα σεμιναρια για την σωστη διαχειριση της πανιδας
κτλ κτλ κτλ
Ειδαμε εδω και 1 χρονο τιποτα απο τα παραπανω ?
Νεκρα και θα θα θα
Εδω μιλαμε για καθαρα εμμονικα συνδρομα του Υπουργου προς την κυνηγετικη οικογενεια που αποσκοπουν στην εξοντωση της
Δεν μπορει ενας ανθρωπος που μεχρι περυσι
μας αποκαλουσε δολοφονους -φασιστες αμορφωτους
ξαφνικα να αναθεωρησε τις αποψεις του και να εβγαλε απο πανω του αυτον τον κομπλεξισμο
Μην γελιομαστε
Δεν θα περιμενω καμια προταση του αλλα ουτε θα αποδεχθω της αποψεις του
Ειναι καθαρα Αντικυνηγος μισει την Κυνηγετικη οικογενεια τελεια και παυλα
Τι κανω λοιπον για να τον εξοντωσω ?
Τον μαυριζω στις επομενες εκλογες οπως και ολη την κυβερνηση που τον επελεξε για λιγα ψηφαλακια
Αυτο πιστευω οτι ηταν και το νοημα των Κυνηγων της ταβερνας
Το λαθος εγινε μια φορα
Δευτερη δεν επιτρεπεται απο Κυνηγους
Η με τον Τσιρωνη και την παρουσα κυβερνηση απο την στιγμη που θα συνεχιζει να συμμετεχει
η με το Κυνηγι ;)

Λοιπον. Αυτα με τα οπλα που θελουν να τα ταυτιζουν μονο με τις κυν αδειες μου μυριζει οτι τιυς τα παπαγαλισαν δικοι μας. Η αο κυν ομοσπονδια η πεβεκε η.... που τα ξερουν αυτα τα τερτιπια οι ασχετοι;;;;; το θες οπλο βγαλε κυν αδεια μονο λεφτα συμαινει. Δεν εχω λεφτα ρε φιλε για δυο χρονια δεν μπορω να βγαλω αδεια θα μιυ φιλας εσυ το οπλο μου; θελω να το καμαρωνω. Ξεφτιλες

Λοιπον. Αυτα με τα οπλα που θελουν να τα ταυτιζουν μονο με τις κυν αδειες μου μυριζει οτι τιυς τα παπαγαλισαν δικοι μας. Η αο κυν ομοσπονδια η πεβεκε η.... που τα ξερουν αυτα τα τερτιπια οι ασχετοι;;;;; το θες οπλο βγαλε κυν αδεια μονο λεφτα συμαινει. Δεν εχω λεφτα ρε φιλε για δυο χρονια δεν μπορω να βγαλω αδεια θα μιυ φιλας εσυ το οπλο μου; θελω να το καμαρωνω. Ξεφτιλες
Πολυ συνωμοσιολογικό μου κάνει αυτό φίλε μου με το συμπάθειο κιόλας ,δεν θελω να το πιστέψω ειναι πολυ υποθετικο σενάριο και δεν μπορει να αποδειχτεί ευκολα.

Πολυ συνωμοσιολογικό μου κάνει αυτό φίλε μου με το συμπάθειο κιόλας ,δεν θελω να το πιστέψω ειναι πολυ υποθετικο σενάριο και δεν μπορει να αποδειχτεί ευκολα.
Εχεις δικιο. Το κρατος προνοιας δεν σου λεει παρε τζιπ δεν πληρωνεις; στα παιρνει το κρατος προνιας δεν σου λεει παρε αντιρυπαντικης τεχνολογιας δεν πληρωνεις; στα παιρνει. Γιατι ναμην σκεφτω και συνομοσιολογικα; οι εχοντες θεσεις και αξιοματα θα κυνηγουν κανονικα εγω θα την πληρωνω. Βεβαια ειναι σιγουρο οτι υπαρχουν στην κυνηγητικη ηγεσια και λαμπρα ατομα. Αυτο ναι μπορει να αποδειχθει τα αλλα μονο με συνομοσιολογια ......;)

Ζούμε σε εποχή που οι κυβερνώντες δεν δείχνουν σοβαρότητα και συνοχή λόγου και γι αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί "υπόγεια συνωμοσία" για τον οποιοδήποτε "κουφό" λόγο....

Συγχωρεστε με για τα αναγραφομενα μου δεν ειναι σωστο να κατηγορω. Ειτε με αποδειξεις ειτε οχι. Υπομονη πρωτα σε μενα και σε ολους μας φιλοι μου.

"....Διαφωνω μαζι σου στο οτι επειδη η τεχνολογια κ η ζωη αλλαζει πρεπει ντε κ καλα το κυνηγι να περασει σε ενα αλλο επιπεδο κ οτι αυτο δεν αλλαζει... Αν το κυνηγι περασει σε αλλο επιπεδο, δεν θα ειναι ελευθερο κ παραδοσιακο κ αυτο πρεπει να το διασφαλισουμε με καθε τρόπο...."
Αρι δεν λέω πουθενά ότι ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει το κυνήγι....λέω ότι πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις (οπως σωστα τις γράφεις) πολιτικοκοινωνικές αλλαγές και να πειθαρχούμε στους Νόμους που μας σερβίρουν/επιβάλουν....
Μάλλον εγώ ή εσύ δεν θα συμφωνούμε με τις επόμενες αλλαγές και δεν θα είναι ελεύθερο κ παραδοσιακό όπως το εννοείς/εννοούμε...
Το πώς θα διασφαλίσουμε τα κεκτημένα δεν ξέρω (ακόμη)

Βασιλη διαφερουμε ριζικα στον τροπο σκεψης μας... Αληθεια σου λεω, οσες φορες κ αν διαβασω το μυνημα που σου απαντησα αρχικα οτι διαφωνω καθετα, κ στην ιδεα κ μονο οτι κ αλλοι κυνηγοι σκεφτονται κατ αυτο τον τροπο, με πιανει μια στεναχωρια κ μια απαισιοδοξια για το μελλον του κυνηγιου στη χωρα μας... Σορρυ που το λεω ετσι, αλλα αυτο σκεφτομαι...
Μου θυμιζουν τον τροπο που γινονται ολα στη χωρα μας, απο φρου-φρου, αρωματα και δικαιολογιας εκμοντερνισμου απειρες κ απο ουσιαστικο εργο η απολυτη κατρακυλα του μη εχοντος εξουσια... :(
Κ για να το κλεισω εδω, εγω σε ολες αυτες τις αναγγελιες περι αλλαγων στο κυνηγι, δεν ειδα τιποτα ουσιαστικο, ειδα μονο μια προσπαθεια περιορισμου κ αποδυναμωσης των κυνηγων... Αστυνομια φυσης, ειδικες επιτροπες, ειδικες αδειες, ηλεκτρονικα συστηματα, κτλ κτλ... Τι διαολο, ενας πουστης σε ολο δεν βρεθηκε να προβληματιστει λιγο με τον ξεπεσμο των βιοτοπων, ολοι στο πως θα περιορισουμε την ανθρωπινη δραστηριοτητα στη φυση εκαναν διατριβη??? :(

Απο μια φραση πιαστήκαμε ''κυνηγοί της ταβέρνας'', που κάποιοι την ερμηνευσαν μεταφορικά και κάποιοι κυριολεκτικά και περάσαμε από χίλια κύματα...
Δεν θα μπω στη κουβέντα της αξιολόγησης του πόσο κυνηγός είναι κάποιος από τον τρόπο που ασκεί την κυνηγετική δραστηριότητα, ούτε από το πόσο, που και τι κυνηγάει...δεν νομίζω να έχει βαση...
Ο καθενα μπορεί να κυνηγάει όπως και ότι του αρέσει, αρκεί να το κάνει στα πλαίσια των γραπτών και των αγραφων νόμων του κυνηγιού να σέβεται την φύση, τον συνάδερφο του και να ενδιαφέρεται πρώτα για την αειφορια του θηράματος και μετά για την ''τσάντα''...
Εξάλλου τις περισσότερες φορές άλλα θέλουμε και άλλα μπορούμε...

Στην κοινωνία των κυνηγών βέβαια υπάρχουν και οι μπαχαλάκηδες και οι ωχαδελφιστές και οι μεμψίμοιροι, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά αφού είμαστε μικρογραφία της κοινωνίας μας...
και για να παραφράσω μια φράση ενός παλιού Γάλλου πολιτικού..."Οι κυνηγοί είναι μια κουταλιά από τη σούπα (Ελληνική κοινωνία), ότι έχει η σούπα θα βγάλει και η κουτάλα"...

Διάβασα πολλά ενδιαφέροντα πράματα από τους συνάδερφους... με άλλα συμφωνώ και με άλλα όχι...αλλά αυτό δεν έχει σημασία, (εξάλλου δίνω πολλή προσοχή στην αντίθετη γνώμη και στα επιχειρήματα που την στηρίζουν, γιατί μόνο τότε μπορώ να βελτιώσω τη δική μου)...

Προσωπικά θα ήθελα να κρατήσω και πιστεύω όλο το ζουμί περιέχεται στις παρακάτω φρασεις...
Αυτη η "οικολογικη" ηγεσια στο υπουργειο περιβαλλοντος ειναι η πιο επικυνδινη ολων... Αφηστε τις "χαζες" αντιπαραθεσεις κ σκεφτειτε κ να ειστε ετοιμοι να παλεψετε για αυτο που λεγεται ελευθερο κυνηγι... Εχουν μυαλο κ ειναι υπουλοι!!!! Δεν θα κοψουν κατι που δεν στηριζετε "νομικα", θα δυσκολεψουν οτι αλλο μπορουν σε σχεση με αυτη τη διαδικασια για νατο αποδυναμωσουν... Φιλικα ξυπνηστε...
Αν το κυνηγι περασει σε αλλο επιπεδο, δεν θα ειναι ελευθερο κ παραδοσιακο κ αυτο πρεπει να το διασφαλισουμε με καθε τροπο... Δεν αναφερομαι σε νομους που αφορουν την πανιδα κ τους περιορισμους της οπου χρειαζονται, αναφερομαι στην αλλαγη του τροπου διεξαγωγης του κυνηγιου εμεσα, εχει διαφορα...

Οι καιροι είναι δύσκολοι και απαιτούν επαγρύπνηση και συμπνοια...μην παίζεται το παιχνίδι τους... ''του διαίρει και βασίλευε''...;)

Last edited:
Από τι βλέπω , η συζήτηση συνεχίζεται.
Να θυμίσω ότι είπα μια ιδέα για το H.L και τις υπογραφές και από τι βλέπω κανένας σας δεν έκανε καμία νύξη. έστω από ενδιαφέρον να πει κάτι δεν μπήκε στον κόπο κανένας.
όχι ότι θα μας σώσει αυτή η ιδέα , αλλά να σας καταδείξω ότι για πολύ καιρό εδώ μέσα λέτε τι να κάνουμε παρακάμπτωντας τους κυνγ. συλλόγους και τις ομοσπονδίες για να σώσουμε το κυνήγι και ακόμα στον καναπέ είμαστε.
Να με συγχωρέσετε για το ύφος που γράφω έτσι.
Εδώ θα πω κάτι που με πικραίνει και με λυπεί πάρα πολύ.
Εδώ κανένας δεν ενδιαφέρεται τι κάνει ο διπλανός μας . Τους λες καλημέρα τους άγνωστους και σε κοιτάνε σαν να είσαι εξωγήινος. Αυτή είναι η κοινωνία μας , πώς έχει καταντήσει έτσι.
Εδώ φοβάσαι να πεις ότι έχεις μικρά παιδιά για να μην σε πουν ανώμαλο.
Πόσο μάλλον να πεις ότι είσαι και κυνηγός.
Εδώ στις μεγαλούπολεις έχουμε καταντήσει αγρίμια που είμαστε έτοιμοι να χυμήξουμε και να κατασπαράξουμε τον συνάνθρωπό μας .
το ότι είμαστε υποκριτές , δεν το συζητώ.
Ξέρετε όλοι σας φαντάζομαι το πάρκο του Τρίτη που είναι το μεγαλύτερο της Αθήνας;
Είναι το αγαπημένο στέκι των παιδιών μου.
Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του πάρκου.
https://www.google.gr/url?sa=t&rct=...YlUFsgF4wRUOaCh5968f5g&bvm=bv.127521224,d.bGg

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=...UwabHcIZpapEV5nJWGVz_g&bvm=bv.127521224,d.bGg

ούτε Τσιρώνιδες , ούτε οι οικολόγοι , οι φιλόζωοι , οι κυνηγοί και όλοι μας...
είμαστε όλοι μας για να μας κλαίνε οι ρέγγες...
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας...
Ούτε την κληρονομιά μας δεν είμαστε ικανοί να υπερασπιστούμε...
Πόσο μάλλον και το κυνήγι...
Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας , δεν τους ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς.
Τους ενδιαφέρουν μόνο νούμερα και τίποτε άλλο...
Κοιτάνε πώς θα μαζέψουν λεφτά...

Status
Not open for further replies.
Back