Αν αναλλαβουν οι οικολογοι την προστασια και την ευθυνη της θηροφυλαξης τοτε δεν θα μεινει τιποτα.
Οι οικολογοι δεν θελουν να αλαβουν την φυλαξη της φυσης με την στενη εννοια του ορου, μην γελιεστε.. Ανιδεοι ειναι, οχι ηλιθιοι...
Οι τροποι που προσπαθουν να περιορισουν το κυνηγι μπορει να βασιστει πολυ ευκολα σε χιλια δυο αλλα πραγματα που κανουν τη ζωη μας δυσκολη κ σε τελευταια βαση στο σαφη περιορισμο αυτου... Αναρωτηθηκατε ποσο πιο "δυσκολο" κ γραφειοκρατικο ειναι πλεον να εχεις σκυλο? Παραδειγμα... Αν αρχισουν λοιπον τετοιες γραφειοκρατικες μαλακιες, η ζωη των κυνηγων θα γινει πολυ πιο δυσκολη κ καποια θα αγανακτησουν... Δεν ενδιαφερονται για την προστασια της φυσης, ουτε για την παταξη της λαθροθηριας, για την συρικνωση κ τον ελεγχο του ελευθερου κυνηγιου ενδιαφερονται... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ...ΧΘΕΣ!!!
Στο μεταξύ εκτος απο εμας καμιά 1000ριά άτομα που ανακατευομαστε λιγο με τα φορουμ,λίγο με τους ΚΣ,κανα περιοδικό κλπ, η συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών παραμένουν εξωφρενικά αδιάφοροι...
Ετσι ειναι Γιαννη κ εγω αυτους κατατασσω στην κατηγορια "κυνηγοι της ταβερνας"... Ο αλλος μου ειπε εχθες " κ τι εγινε αν επιτρεπεται το κυνηγι Τεταρτη και ΣΚ, εγω ετσι κ αλλιως καμια Κυριακη βγαινω με τα φιλαρακια πιο πολυ για παρεα, εσεις θα εχετε το προβλημα που θελετε να βγαινετε καθε μερα!!!"
Ακους ρε φιλε!!!!! "εσεις θα εχετε το προβλημα"
Ποιοι εσεις ρε ηλιθιε????
Κ δεν ειναι ενας αυτος, ειναι πολλοι ετσι... Μην πιανεστε με τους ορους κ ψαχνετε ιντριγκες κ διαφοροποιησεις στην παρεα... Μονο αν ανηκετε στην παραπανω κατηγορια εχετε ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ να παρεξηγειστε!!!
Αν θέλετε να είμαστε μια παρέα με ένα πράγμα που μας ενώνει, το κυνήγι, μην προσπαθείτε να διεκδικήσετε αποκλειστικά τον όρο του κυνηγού. Είναι πραγματικά άδικο για ανθρώπους που έχουν τις ίδιες αγωνίες για το κυνήγι αλλά βλέπουν διαφορετικά από κάποιους άλλους την έννοια της παρέας στο κυνήγι.
Χρηστο η εννοια του κυνηγιου ειναι λιγο διαφορετικη στο μυαλο ολων μας, αλλος θελει λιγο παραπανω απο "κατι" αλλος θελει λιγο παραπανω απο "κατι αλλο" αναλογα τι του λειπει, τι εχει αναγκη, πως εχει μαθει κτλ... Για μενα για παραδειγμα ειναι πιο ευχαριστο να κυνηγησω μια ακομα ωρα αν μπορω, απο το να περασω μια ωρα σε μια ταβερνα...Η ας πουμε, μου ειναι, κατα καποιο τροπο ταλαιπωρια, να παρω μαζι ψησταριες κτλ κ να ψησω στην υπαιθρο, δεν μου ειναι ομως ταλαιπωρια να κατσω μια ολοκληρη μερα ορθιος με το νερο μεχρι τη μεση μου κ να βρεχει... Φερνω ενα παραδειγμα...Αυτα ειναι προσωπικες προτιμησεις κ βιωματα ομως... Αν με ρωτας ποιος κατατασσω σε μια κ ποιους σε αλλη κατηγορια, θα σου πω ολους στην ιδια...ΦΥΣΙΚΑ Κ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ... Ενας πολυ κολλητος μου φιλος, ειναι πιο πολυ της παρεας στο κυνηγι, θελει να κατσουμε παρεα στο καρτερι, να πουμε δυο μαλακιες, κ αν τυχει κ περασει κ κανα πουλι να ριξουμε κ καμια τουφεκια... Εγω το κανω αυτο, γιατι ξερω οτι του αρεσει, αλλα οχι παντου, κ σιγουρα στο κυνηγι θα προτιμησω να κυνηγησω με ολη μου την προσοχη κ τις αισθησεις μου, κ να παμε το απογευμα ας πουμε για καφε να πουμε οτι μαλακια θελουμε...
Κ οι δυο κυνηγοι ειμαστε, απλα αντιλαμβανομαστε διαφορετικα καποια πραγματα... Αυτο δεν ειναι κακο... Ουτε κανει εμενα πιο κυνηγο απο εκεινον,,,
Το ξαναειπα κ παραπανω, δεν θεωρω "κυνηγο της ταβερνας" κ "ζηλοφθων" αυτον τον τυπο του κυνηγου, ουτε βλεπω αυτον τον χαρακτηρισμο με την στενη εννοια του ορου... Τον "κυνηγο" που συναντησα εχθες ομως σε κυνηγομαγαζο που μου ειπε "εσεις θα εχετε το προβλημα αν κανουν το κυνηγι Τεταρτη κ ΣΚ που θελετε να βγαινετε καθε μερα, εμενα δεν θα με πειραξει" ε ναι ρε φιλε, δεν μπορω να τον καταταξω στην κυνηγετικη οικογενεια οπως την εχω εγω στο μυαλο μου... αυτος ο ανθρωπος δεν ενδιαφερεται για το κυνηγι, κ να το κοψουν τελειως κατι αλλο θα βρει να κανει, δεν θα παλεψει για το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΥΝΗΓΙ κ ειναι οντως "κυνηγος της ταβερνας" γιατι στην δυσκολη θα κοιταξει την παρτη του κ την καλοπεραση του...
Μην πιανεστε με τις λεξεις, σκεφτειτε λιγο, δεν εχετε δει τετοιους κυνηγους? Υπαρχουν πολλοι δυστυχως...
Αυτη η "οικολογικη" ηγεσια στο υπουργειο περιβαλλοντος ειναι η πιο επικυνδινη ολων... Αφηστε τις "χαζες" αντιπαραθεσεις κ σκεφτειτε κ να ειστε ετοιμοι να παλεψετε για αυτο που λεγεται ελευθερο κυνηγι... Εχουν μυαλο κ ειναι υπουλοι!!!! Δεν θα κοψουν κατι που δεν στηριζετε "νομικα", θα δυσκολεψουν οτι αλλο μπορουν σε σχεση με αυτη τη διαδικασια για νατο αποδυναμωσουν... Φιλικα ξυπνηστε...