Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στοχος νομιζω και εγω ειναι η ρεζερβοποιηση. Επισης δεν θα χαλαγε και τους κατεχοντες χρημα αλλα και ποστα στην κυνηγητικη ηγεσια και οχι μονο να κυνηγανε σαν λορδοι απ το να εχουν διπλα τους πολλα ατομα απλους κυνηγους σαν εμας. Για φανταστειτε ενα καμπο η ενα βουνο δικο τους;

Γιατί δεν συμφωνείς; Οι αντικυνηγετικές απόψεις και θέσεις του συριζα ήταν γνωστές απο πριν,άρα δεν έπεσε κανεις απο τα σύννεφα.Στο μόνο θέμα που παρέμειναν σταθεροί ήταν ο περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας. :(
.well done. Καλά τα λες Γιάννη!!! Κι εγώ το 'λεγα από πολύ πριν γίνουν κυβέρνηση, αλλά δεν με άκουγε κανείς, δεν ήθελαν να το πιστέψουν ...

Στο 1.29' του βίντεο: ... "να εξεταστεί το υποχρεωτικό σφράγισμα ή η φύλαξη σε ειδικούς χώρους, των όπλων που δεν χρησιμοποιούνται"...
.what..what..what. ?????????????????????????????
.xm..xm..xm..xm..xm..xm..xm..xm.
Αυτό το πρόσεξε κανείς ;;; Δεν σας λέει τίποτα;;;
Εγώ λέω πως έχουμε μπλέξει άσχημα ... :(:(:mad::mad:

Τελικά κανά φράγκο για ταβέρνα θα μένει ή όποιος τρώει προβατινα στο κάρβουνο με φιλαράκια θα αποκλείεται από τη κυνηγετική οικογένεια ;;;;;
Καμιά Κόνιτσα θα πάμε φέτος;; βάλε κάνα ψιλό στην άκρη κ πάρε φυσίγγια

Λυπάμαι πολύ όταν ενώ όλοι χρησιμοποιούμε τον όρο παρέα για τα μέλη του φόρουμ, να αναφέρονται απόψεις που μας κάνουν κομμάτια μέσα στο φόρουμ. Μάγκες πρέπει να καταλάβετε ότι μπορεί να διαφωνούμε σε διάφορα άλλα, αλλά όλοι εδώ μέσα είμαστε κυνηγοί. Άλλοι γουστάρουν να κυνηγήσουν και να πάνε σπίτια τους και άλλοι γουστάρουν να κυνηγήσουν και να πάνε να διασκεδάσουν με την παρέα τους. Είτε έτσι, είτε αλλιώς πρώτα κυνηγούν και μετά κάνουν ό,τι επιθυμούν. Αν θέλετε να είμαστε μια παρέα με ένα πράγμα που μας ενώνει, το κυνήγι, μην προσπαθείτε να διεκδικήσετε αποκλειστικά τον όρο του κυνηγού. Είναι πραγματικά άδικο για ανθρώπους που έχουν τις ίδιες αγωνίες για το κυνήγι αλλά βλέπουν διαφορετικά από κάποιους άλλους την έννοια της παρέας στο κυνήγι. Δεν είναι σωστό να μπει μέσα στο φόρουμ ούτε κυνηγόμετρο, ούτε εξοδόμετρο, ούτε likeόμετρο ούτε διασκεδασιόμετρο.
Δεν έχω καμμιά διάθεση αντιπαράθεσης πλέον. Στεναχωρήθηκα, λυπήθηκα και πόνεσα διαβάζοντας πράγματα που μας διχάζουν και κατηγοριοποιούν ακόμη και μέσα στο φόρουμ. Ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις μέσα από την ψυχή μου. Καλοπροαίρετα...

Last edited:
Δε ξέρω αν ο αυτοσκοπός σου είναι η ταβέρνα, αλλά αν κρίνω απ' αυτα που βλέπω εδώ μέσα, μου φαίνεται, περισσότερο για την παρέα και τον χαβαλέ της καλύβας ανεβαίνεις στον Εβρο παρά για το παπιοκυνήγι στην περιοχή....sarcastic..sarcastic.
Σπύρο μου, για όλα ανεβαίνω, αν όμως ποτέ για τον οποιονδήποτε λόγο χάλαγε η παρέα που ανεβαίνω (χτύπα ξύλο ) δεν θα μου έκανε αίσθηση να ξαναπάω ακόμα και αν μου λέγαν ότι θα βαρεσω 500 παπιά μόνος μου.
Τώρα όσο και αν δεν άρεσε σε κάποιους το παράδειγμα μου για "κυνηγούς της ταβέρνας", αυτή είναι η αλήθεια. Όσο και να κάνουν ότι δεν καταλαβαινουν, απλά δεν πείθουν. Δυστυχώς η ταβέρνα, είναι αγαπημένος τόπος και λέω δυστυχώς γιατί αυτό φαίνεται και στον σωματοτυπο μου :).
Είναι λυπηρό που κάποιοι έχουν διαλέξει τον υπεροπτικο και αλαζονικο δρόμο της ειρωνιας αλλά δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς, αργά ή γρήγορα αυτά τα πράγματα βγαίνουν στην επιφάνεια. Πόσο μάλιστα όταν δεν απευθύνεσαι σε αυτούς :).

Εγώ αυτό με τον διαχωρισμό κάποιων συναδέλφων σε "κυνηγούς της ταβέρνας" προσπάθησα να το περάσω στην πλάκα και στον χαβαλέ διότι πραγματικά αδυνατώ να το συζητήσω στα σοβαρά.Η διάθεση μου ήταν χιουμοριστική και αν κάπου φάνηκε ο τρόπος ειρωνικός και υπεροπτικός ξεκαθαρίζω ότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.
Αλλά ρε παιδιά πραγματικά θέλετε να κουβεντιάσουμε στα σοβαρά την κάτωθι άποψη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.fff..fff.
Η άποψη λοιπόν για τους "κυνηγούς της ταβέρνας" ουσιαστικά μας λέει τα εξής:
Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι ξυπνάνε το πρωί , παίρνουν το όπλο τους , πολλές φορές θα οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα με πρωταρχικό σκοπό να πάνε σε ταβέρνα.fff..Το κυνήγι για αυτούς έρχεται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.
Αυτοί λοιπόν οι συνάδελφοι οι οποίοι θα βγουν πέντε δέκα φορές τον χρόνο ζηλεύουν όλους εμάς που βγαίνουμε πιο συχνά και μπορούμε και κάνουμε και δυο τρία κυνηγετικά ταξίδια και γουστάρουν να μας την χαλάσουν με κάθε τρόπο.
Ένας τρόπος να κάνουν κακό στο κυνήγι και κατ επέκταση να μας εκδικηθούν είναι να ψηφίσουν Συριζα .

Εγώ μάγκες μου συνεχίζω να μην θέλω να το σχολιάσω:(

Μπορώ όμως να μιλήσω για τον εαυτό μου.
Για μένα η ταβέρνα είναι απαραίτητο συστατικό μιας επιτυχημένης κυνηγετικής εξόδου.Πολλές φορές δεν έχουμε πάει σε ταβέρνα και πραγματικά γυρνάω πίσω σαν να μην έχει ολοκληρωθεί η έξοδος μου.sarcastic.
Οι περιγραφές της μέρας με τις αστοχίες ή τις δύσκολες τουφεκιές , τα πειράγματα και ο χαβαλές είναι όλα τα λεφτά. Δεν κρύβω λοιπόν ότι περιμένω πως και πως να ξεκινήσει το κυνήγι για να μπουκάρω με τα φιλαράκια μου σε κάποια ταβέρνα , να απολαύσω την παρέα τους ξεκοκαλίζοντας προβατίνες .sarcastic.
Θα δανειστώ μία πρόταση του Τζουμερκιώτη που εμένα με εκφράζει απόλυτα.:)
Όπως ξαναείπαμε μπορεί να είμαστε μια κυνηγητική παρέα και ανταλλάσσουμε απόψεις περί όπλων ,κυνηγίου κλπ ,αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που έχουν μεγαλύτερη αξία

υγΣυμφωνώ με τον Χρήστο και εγώ, ας μην ξεκινήσουμε να βαθμολογούμε τους κυνηγούς με τις εξόδους τους , τις επιτυχίες τους κλπ διότι θα σας βάλω να μου εξηγήσετε τι σημαίνει κυνηγός αναλύοντας το συνθετικό της λέξης.yel.

Το να πηγαίνεις σε ταβέρνα μετά το κυνήγι, συνεισφέρεις θετικά και στα στατιστικά που λένε οτι το κυνήγι κάνει πολύ μεγάλο τζίρο στις τοπικές κοινωνίες μαζί με ξενοδοχεία, τοπικά κυνήγετικά μαγαζιά, φούρνους, κρεοπωλεία, βενζινάδικα, διόδια....
Αυτό το στατιστικό είναι και βασικό επιχείρημα για διατήρηση τους κυνηγετικής δραστηριότητας τουλάχιστον ως έχει (αφού όλα πλέον ανάγονται σε "χρήμα")
Άρα,αν είναι εφικτό, ΠΡΕΠΕΙ να πίνεις κανά κρασί με φίλους στην επαρχία, μετά το κυνήγι.....sarcastic...είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη κοινωνικοποίηση των μόνιμα δυσκοίλιων αλλά επίσης βοηθάς πολύ, να χτίσεις γερά, το άνω επιχείρημα......my man.
όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν παραδεχθεί πώς ο τζίρος που γίνεται από τους κυνηγούς αποτρέπει την άκρατη ικανοποίηση αιτημάτων των αντικυνηγών......:)

Εγώ μάγκες φέτος δεν ξαναπάω σε ταβέρνα..Εκτός του ότι με παχύνατε τον περασμένο χειμώνα, τρώτε συνέχεια αρνί και μου πέφτει βαρύ το βράδυ! Από εδώ και πέρα θα πηγαίνω κυνήγι και θα τρώω μια μαρουλοσαλάτα για να έχω κουράγιο να κάνω το περπατητό μου .yelling.

Ένας τρόπος να κάνουν κακό στο κυνήγι και κατ επέκταση να μας εκδικηθούν είναι να ψηφίσουν Συριζα .
Ε πες μας από την αρχή ότι το πρόβλημα σου ήταν αυτό, έπρεπε να κάνετε το topic ταναπου με τις ταβέρνες και να αποπροσανατολιζετε τον κόσμο; :)
Μόλις δείτε ότι πέφτει γιαούρτι, μπαίνετε για μπαχαλακι.....ha ha ha.
Εγώ μάγκες μου συνεχίζω να μην θέλω να το σχολιάσω:(
.vert funny.... το βλέπω.

Για να το πάω και πιο κάτω, πολλοί από αυτούς που περιγράφω το σκεπτικό τους στο παραπάνω μου μνμ, θα ευχαριστηθούν αν πλέον δεν μπορείς να κάνεις τα κυνήγια που έκανες, επειδή είτε δεν μπορούσαν, είτε δεν ήθελαν να τα κάνουν και αυτοί. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μην σου πω, ότι θα οπλίσει το χέρι τους περισσότερο στις επόμενες εκλογές να ξαναψηφίσουν αυτήν, την πλέον πιο αντικυνηγητική κυβέρνηση της ιστορίας. Χρησιμοποιώντας δε στα μεταξύ τους πηγαδάκια, επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι πλέον εχθροί του κυνηγίου.
Μάστορα δικά σου λόγια είναι.
Δεν είπα εγω κατι παραπάνω

Αν αναλλαβουν οι οικολογοι την προστασια και την ευθυνη της θηροφυλαξης τοτε δεν θα μεινει τιποτα.

Οι οικολογοι δεν θελουν να αλαβουν την φυλαξη της φυσης με την στενη εννοια του ορου, μην γελιεστε.. Ανιδεοι ειναι, οχι ηλιθιοι...
Οι τροποι που προσπαθουν να περιορισουν το κυνηγι μπορει να βασιστει πολυ ευκολα σε χιλια δυο αλλα πραγματα που κανουν τη ζωη μας δυσκολη κ σε τελευταια βαση στο σαφη περιορισμο αυτου... Αναρωτηθηκατε ποσο πιο "δυσκολο" κ γραφειοκρατικο ειναι πλεον να εχεις σκυλο? Παραδειγμα... Αν αρχισουν λοιπον τετοιες γραφειοκρατικες μαλακιες, η ζωη των κυνηγων θα γινει πολυ πιο δυσκολη κ καποια θα αγανακτησουν... Δεν ενδιαφερονται για την προστασια της φυσης, ουτε για την παταξη της λαθροθηριας, για την συρικνωση κ τον ελεγχο του ελευθερου κυνηγιου ενδιαφερονται... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ...ΧΘΕΣ!!!

Στο μεταξύ εκτος απο εμας καμιά 1000ριά άτομα που ανακατευομαστε λιγο με τα φορουμ,λίγο με τους ΚΣ,κανα περιοδικό κλπ, η συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών παραμένουν εξωφρενικά αδιάφοροι...
Ετσι ειναι Γιαννη κ εγω αυτους κατατασσω στην κατηγορια "κυνηγοι της ταβερνας"... Ο αλλος μου ειπε εχθες " κ τι εγινε αν επιτρεπεται το κυνηγι Τεταρτη και ΣΚ, εγω ετσι κ αλλιως καμια Κυριακη βγαινω με τα φιλαρακια πιο πολυ για παρεα, εσεις θα εχετε το προβλημα που θελετε να βγαινετε καθε μερα!!!".hair. Ακους ρε φιλε!!!!! "εσεις θα εχετε το προβλημα".hair. Ποιοι εσεις ρε ηλιθιε???? .threat..fiurius. Κ δεν ειναι ενας αυτος, ειναι πολλοι ετσι... Μην πιανεστε με τους ορους κ ψαχνετε ιντριγκες κ διαφοροποιησεις στην παρεα... Μονο αν ανηκετε στην παραπανω κατηγορια εχετε ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ να παρεξηγειστε!!! ;)

Αν θέλετε να είμαστε μια παρέα με ένα πράγμα που μας ενώνει, το κυνήγι, μην προσπαθείτε να διεκδικήσετε αποκλειστικά τον όρο του κυνηγού. Είναι πραγματικά άδικο για ανθρώπους που έχουν τις ίδιες αγωνίες για το κυνήγι αλλά βλέπουν διαφορετικά από κάποιους άλλους την έννοια της παρέας στο κυνήγι.

Χρηστο η εννοια του κυνηγιου ειναι λιγο διαφορετικη στο μυαλο ολων μας, αλλος θελει λιγο παραπανω απο "κατι" αλλος θελει λιγο παραπανω απο "κατι αλλο" αναλογα τι του λειπει, τι εχει αναγκη, πως εχει μαθει κτλ... Για μενα για παραδειγμα ειναι πιο ευχαριστο να κυνηγησω μια ακομα ωρα αν μπορω, απο το να περασω μια ωρα σε μια ταβερνα...Η ας πουμε, μου ειναι, κατα καποιο τροπο ταλαιπωρια, να παρω μαζι ψησταριες κτλ κ να ψησω στην υπαιθρο, δεν μου ειναι ομως ταλαιπωρια να κατσω μια ολοκληρη μερα ορθιος με το νερο μεχρι τη μεση μου κ να βρεχει... Φερνω ενα παραδειγμα...Αυτα ειναι προσωπικες προτιμησεις κ βιωματα ομως... Αν με ρωτας ποιος κατατασσω σε μια κ ποιους σε αλλη κατηγορια, θα σου πω ολους στην ιδια...ΦΥΣΙΚΑ Κ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ... Ενας πολυ κολλητος μου φιλος, ειναι πιο πολυ της παρεας στο κυνηγι, θελει να κατσουμε παρεα στο καρτερι, να πουμε δυο μαλακιες, κ αν τυχει κ περασει κ κανα πουλι να ριξουμε κ καμια τουφεκια... Εγω το κανω αυτο, γιατι ξερω οτι του αρεσει, αλλα οχι παντου, κ σιγουρα στο κυνηγι θα προτιμησω να κυνηγησω με ολη μου την προσοχη κ τις αισθησεις μου, κ να παμε το απογευμα ας πουμε για καφε να πουμε οτι μαλακια θελουμε...
Κ οι δυο κυνηγοι ειμαστε, απλα αντιλαμβανομαστε διαφορετικα καποια πραγματα... Αυτο δεν ειναι κακο... Ουτε κανει εμενα πιο κυνηγο απο εκεινον,,,
Το ξαναειπα κ παραπανω, δεν θεωρω "κυνηγο της ταβερνας" κ "ζηλοφθων" αυτον τον τυπο του κυνηγου, ουτε βλεπω αυτον τον χαρακτηρισμο με την στενη εννοια του ορου... Τον "κυνηγο" που συναντησα εχθες ομως σε κυνηγομαγαζο που μου ειπε "εσεις θα εχετε το προβλημα αν κανουν το κυνηγι Τεταρτη κ ΣΚ που θελετε να βγαινετε καθε μερα, εμενα δεν θα με πειραξει" ε ναι ρε φιλε, δεν μπορω να τον καταταξω στην κυνηγετικη οικογενεια οπως την εχω εγω στο μυαλο μου... αυτος ο ανθρωπος δεν ενδιαφερεται για το κυνηγι, κ να το κοψουν τελειως κατι αλλο θα βρει να κανει, δεν θα παλεψει για το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΥΝΗΓΙ κ ειναι οντως "κυνηγος της ταβερνας" γιατι στην δυσκολη θα κοιταξει την παρτη του κ την καλοπεραση του...
Μην πιανεστε με τις λεξεις, σκεφτειτε λιγο, δεν εχετε δει τετοιους κυνηγους? Υπαρχουν πολλοι δυστυχως... :(

Αυτη η "οικολογικη" ηγεσια στο υπουργειο περιβαλλοντος ειναι η πιο επικυνδινη ολων... Αφηστε τις "χαζες" αντιπαραθεσεις κ σκεφτειτε κ να ειστε ετοιμοι να παλεψετε για αυτο που λεγεται ελευθερο κυνηγι... Εχουν μυαλο κ ειναι υπουλοι!!!! Δεν θα κοψουν κατι που δεν στηριζετε "νομικα", θα δυσκολεψουν οτι αλλο μπορουν σε σχεση με αυτη τη διαδικασια για νατο αποδυναμωσουν... Φιλικα ξυπνηστε...

Χρηστο η εννοια του κυνηγιου ειναι λιγο διαφορετικη στο μυαλο ολων μας, αλλος θελει λιγο παραπανω απο "κατι" αλλος θελει λιγο παραπανω απο "κατι αλλο" αναλογα τι του λειπει, τι εχει αναγκη, πως εχει μαθει κτλ... Για μενα για παραδειγμα ειναι πιο ευχαριστο να κυνηγησω μια ακομα ωρα αν μπορω, απο το να περασω μια ωρα σε μια ταβερνα...Η ας πουμε, μου ειναι, κατα καποιο τροπο ταλαιπωρια, να παρω μαζι ψησταριες κτλ κ να ψησω στην υπαιθρο, δεν μου ειναι ομως ταλαιπωρια να κατσω μια ολοκληρη μερα ορθιος με το νερο μεχρι τη μεση μου κ να βρεχει... Φερνω ενα παραδειγμα...Αυτα ειναι προσωπικες προτιμησεις κ βιωματα ομως... Αν με ρωτας ποιος κατατασσω σε μια κ ποιους σε αλλη κατηγορια, θα σου πω ολους στην ιδια...ΦΥΣΙΚΑ Κ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ... Ενας πολυ κολλητος μου φιλος, ειναι πιο πολυ της παρεας στο κυνηγι, θελει να κατσουμε παρεα στο καρτερι, να πουμε δυο μαλακιες, κ αν τυχει κ περασει κ κανα πουλι να ριξουμε κ καμια τουφεκια... Εγω το κανω αυτο, γιατι ξερω οτι του αρεσει, αλλα οχι παντου, κ σιγουρα στο κυνηγι θα προτιμησω να κυνηγησω με ολη μου την προσοχη κ τις αισθησεις μου, κ να παμε το απογευμα ας πουμε για καφε να πουμε οτι μαλακια θελουμε...
Κ οι δυο κυνηγοι ειμαστε, απλα αντιλαμβανομαστε διαφορετικα καποια πραγματα... Αυτο δεν ειναι κακο... Ουτε κανει εμενα πιο κυνηγο απο εκεινον,,,
Το ξαναειπα κ παραπανω, δεν θεωρω "κυνηγο της ταβερνας" κ "ζηλοφθων" αυτον τον τυπο του κυνηγου, ουτε βλεπω αυτον τον χαρακτηρισμο με την στενη εννοια του ορου...

Άρη χαίρομαι ιδιαιτέρως που λέμε το ίδιο πράγμα. Καμμία διαφορά στο σκεπτικό μας! .shake.
Δεν κατάλαβα αν στο μήνυμά σου μου απαντάς και θέλεις να μου πεις κάτι διαφορετικό από αυτό που έγραψα ή αν θέλεις να συμφωνήσεις με εμένα... :)

ον "κυνηγο" που συναντησα εχθες ομως σε κυνηγομαγαζο που μου ειπε "εσεις θα εχετε το προβλημα αν κανουν το κυνηγι Τεταρτη κ ΣΚ που θελετε να βγαινετε καθε μερα, εμενα δεν θα με πειραξει" ε ναι ρε φιλε, δεν μπορω να τον καταταξω στην κυνηγετικη οικογενεια οπως την εχω εγω στο μυαλο μου... αυτος ο ανθρωπος δεν ενδιαφερεται για το κυνηγι, κ να το κοψουν τελειως κατι αλλο θα βρει να κανει, δεν θα παλεψει για το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΥΝΗΓΙ κ ειναι οντως "κυνηγος της ταβερνας" γιατι στην δυσκολη θα κοιταξει την παρτη του κ την καλοπεραση του...
Μην πιανεστε με τις λεξεις, σκεφτειτε λιγο, δεν εχετε δει τετοιους κυνηγους? Υπαρχουν πολλοι δυστυχως...

Αν και αυτή την εκδοχή δεν τη σχολίασα, συμφωνούμε απόλυτα και σ΄αυτό. Καμμία σχέση όμως με τα προηγούμενα. Ούτε διάβασα εδώ μέσα κάποιον να γράφει κάτι παρόμοιο. Αρχίζουμε να διχαζόμαστε χωρίς λόγο... Όπως πολύ σωστά έχει πει εδώ είμαστε μια παρέα με μια κοινή ιδιότητα κοινό ενδιαφέρον. Προς τι ο διχασμός ως προς την ιδιότητά μας αυτή χωρίς λόγο και αιτία; .xm. ;)

Χρηστο φυσικα κ συμφωνουμε σε αυτο που εγραψες .shake hands., στο οτι διχαζομαστε δεν συμφωνω... Εγω αναφερα με ποια εννοια αντιλαμβανομαι τον ορο "κυνηγος της ταβερνας", παρανοηση του ορου θεωρω οτι εγινε κ μπλεξαμε τα μπουτια μας χωρις ουσιαστικο λογο... ;)

Ρε παιδιά δεν νομίζω να υπάρχει εδώ μέσα κανένας κυνηγός της ταβέρνας με την υποτιμητική έννοια. Μην αρπαζόμαστε τσάμπα. Κυνηγός της ταβέρνας είναι αυτός που την Κυριακή ενώ είχε βγάλει την οικογένεια για κοψίδια στη Σέτα, μετά τη χώνεψη κατά τις 3-4, παίρνει τη μερσέντα, βγαίνει με το σκαρπίνι και την καραμπίνα και την παρκάρει λίγο παραέξω στο δρόμο πάνω (θα λερώσει το παπούτσι αλλιώς και το ρουχικό) και κάθεται καρτέρι για καμιά τσίχλα. Και το έχει δει αυτό με τα μάτια μου γι' αυτό το λέω. Εδώ μέσα δεν έχουμε τέτοιους ανθρώπους, που δεν είναι για μένα κυνηγοί πραγματικοί στο κάτω κάτω.

Στο λίνκ που παρέθεσα , δεν γνωρίζω αν όντος ισχύει αυτή η είδηση.
Όσον αφορά το θέμα που αναδείξατε στα τελευταία μηνύματα για το κυνήγι , θα ήθελα να επισημάνω το εξής.
Μην ξεχνάμε ότι ο κάθε κυνηγός προσαρμόζει το πρόγραμμα του σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες , την υγεία του , τις σκοτούρες του , την όρεξή του κλπ.
Είναι κατακριτέο να λέμε πώς θα κυνηγάει ο καθένας μας και που θα φάει.
Λέμε τώρα π.χ .
Σε κυνήγι φάσας , σαφώς οι πιο πολλοί θα πάνε στο καρτέρι το πρωί και μετά τις 11 θα κολατσίσουν και να ξεκουραστούν στην ύπαιθρο για το απογευματινό κυνήγι της φάσας ή της τσίχλας .
Άλλοι προτιμούν να πάνε στην ταβέρνα , γιατί το αντέχει η τσέπη τους.
Άλλοι θα παρασυρθούν με την ταβέρνα λόγο παρέας και να μην πάνε στο απογευματινό.
οι περιπτώσεις είναι πολλές για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας.
Σίγουρα δεν γίνετε κάθε μέρα αυτό.
Μια περίπτωση που έκανα εγώ σε κυνήγι και αναγκάστηκα να πάω σε ταβέρνα ήσαν σε μέρα που το δάγκωσα από το κρύο και για να συνέλθω, έφαγα γίδα βραστή.
θέλω να πω ότι υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιες που δεν μπορείς να το αποφύγεις.
Σίγουρα όμως υπάρχουν περιπτώσεις που με το κυνήγι , κανονίζουμε μια στο τόσο και πάμε στην ταβέρνα με την παρέα μας για τον χαβαλέ και γιατί στο σπίτι δεν το τιμούν ιδιαίτερα τον μεζέ , π.χ την προβατίνα.
Θεωρώ ότι όλα είναι στο πρόγραμμα για να ανακουφιζόμαστε.
Με λίγα λόγια , όταν είμαστε όλοι νόμιμοι με το κυνήγι , δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Τους λαθροθήρες να προσέχουμε και φυσικά και τους "οικολόγους".
Αλήθεια , έχετε δει οικολόγους πώς περνάνε σε ταβέρνα;

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back