Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μόλις διάβασα να μπει στην ρυθμιστική ο κορμοράνος ξεραθηκα στα γελια γιατί τον φαντάστηκα έτσι όπως ειναι η μορφή του να πέφτει βολίδα απο μεσουρανα...sarcastic.
Αλλά γιατί να επιτραπεί?τι είδους "ζημιές"μπορεί να κάνουν αυτά τα πουλιά στον βάλτο?
Τασο για ρώτα αυτούς που έχουν ιχθυοκαλλιέργειες και θα δεις τι θα σου πούν...
Σε πολλές περιπτώσεις ζημια έως και 50% επι του εκτρεφόμενου πληθυσμού...

.very shoked.Καλα κ εγω εχω ακουσει για ανθρωπου που προσπαθουσαν να κανουν τα αυγα του βραστα κ δεν εβραζαν ουτε μετα απο 2 ωρες αλλα για να τα φανε πρεπει να πεσει πολ πεινα... Σαν να καις σαμπρελα πρεπει να μυριζει το κρεας του....buy buy.[/QUOTE].....Θελει προσπαθεια,ισως περνωντας τα στηθεια μονο και μετα απο επεξεργασια,το συγκεκριμενο δεν εχει μπομπο για στομαχι,εχει πατσα κανονικα.big smile....Προκειται ομως για μεγαλο ψαρα,μπορει να σου βγαλει ψαρι 2 κιλων επανω,στη κινα τους βαζουν ενα δαχτυλι στο λαιμο να μη τα καταπινουνε και τα εκπαιδευουν στο ψαρεμα...καλυτερα απο να το τρωως.big smile.

Αλλο ενα πουλι με εξαρσει στο πλυθισμο του,εχει εμφανιστει σε περιοχες που δεν υπηρχαν ποτε.
Κ με πληθώρα ζημιών σε οπωροφόρα δέντρα σε μποστανια κλπ,και φυσικά και σε φωλιές.
Ειναι λάθος μεγάλο να νομίζουν μερικοί οτι αυτό το πουλάκι τρεφετε μονο με φρούτα.
Μου είπε λαγοκυνηγος οτι τις εχει δει μια φορά να επιτιθεντε σε λαγουδακι βγάζοντας του τα μάτια.

Ακόμα θα μπορούσαμε να αναφερθούμε:
-Μελέτη του πληθυσμού του λύκου και άνοιγμα του κυνηγιού σε συγκεκριμενες περιοχές και για συγκεκριμένα ατομα (μπορεί να γίνει με την χρήση βραχιολιού, οπως στα οπληφόρα στην Ευρώπη), αλλά αν πειράξεις ένα απο τα δύο ''χρυσοφόρα''' ''ιερα τοτεμ'' των γνωστων ΜΚΟ (το άλλο είναι η αρκούδα) ετοιμάσου για πολεμο μέχρι εσχάτων...
-Μελέτη για την επιστροφή του συκοφάγου στα θηρεύσιμα ίσως και κάποιων καλοκαιρινών μικροπουλων π.χ κεφαλαδες...

Μελέτη για την επιστροφή του συκοφάγου στα θηρεύσιμα
.well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done.
Ειλικρινα δεν ξέρω αν ειναι η όχι υπό εξαφανιση(εγω βλέπω μπόλικους κάθε Σεπτέμβρη)
Να ξέρετε ομως ενα πράγμα,όσο και να προστατεύουμε τα αποδημητικά κυνήγια στην Ελλάδα,τα σακατευουν χωρίς έλεος στα αλλά μέρη..Είτε αυτό λέγετε μπεκατσα,είτε τρυγόνι,είτε μελισσουργος,είτε συκοφαγος
Δείτε εδώ τι γίνετε..
http://kynoclub.gr/2015/09/16/το-τέλος-του-συκοφάγου/
Δεν λέω να μην προστατεύουμε το αποδημιτικο σε καμία περίπτωση,θεωρώ ομως οτι πρέπει επιτέλους να δώσουμε περισσότερη βάση στο ΕΝΔΗΜΙΚΟ θήραμα.

Κ με πληθώρα ζημιών σε οπωροφόρα δέντρα σε μποστανια κλπ,και φυσικά και σε φωλιές.
Ειναι λάθος μεγάλο να νομίζουν μερικοί οτι αυτό το πουλάκι τρεφετε μονο με φρούτα.
Μου είπε λαγοκυνηγος οτι τις εχει δει μια φορά να επιτιθεντε σε λαγουδακι βγάζοντας του τα μάτια.
Ο ανθρωπος δεν ειναι κυριαρχος αυτου του πλανιτη ολα τα πλασματα εχουν εξισου δικαιωμα και να τρωνε και να πινουν,εμεις εχουμε καταστρεψει το περιβαλλον,αφου καταστρεφουμε το ζωτικο χωρο αλλα και τον μειωνουμε συνεχως για τα υπολοιπα πλασματα.Γιαυτο δυστυχως πρεπει και να επεμβουμε,οχι για της συνηθειες του καθε ζωντανου,αλλα για να προστατεψουμε πιο ευαισθητους οργανισμους της φυσεις.

Σπυρο στις ιδεες του τι θα περιεχει δεν ανησυχω, ανθρωποι που το κυνηγι ειναι τροπος ζωης κ εχουν αποψη κ αντιληψη, υπαρχουν πολλοι εδω μεσα... ;)
Αυτο ειναι το ευκολο κομματι...
Πως θα αποκτησει δυναμικη δεν ξερω αυτο το κειμενο... Καμια ιδεα γι αυτο υπαρχει, για σκεφτειτε? Δεν αρκει μια σελιδα που την γραφουν 3-4 κυνηγοι, χεραιζεται μια σελιδα που την προσυπογραφουν χιλιαδες...

Ακόμα θα μπορούσαμε να αναφερθούμε:
-Μελέτη του πληθυσμού του λύκου και άνοιγμα του κυνηγιού σε συγκεκριμενες περιοχές και για συγκεκριμένα ατομα (μπορεί να γίνει με την χρήση βραχιολιού, οπως στα οπληφόρα στην Ευρώπη), αλλά αν πειράξεις ένα απο τα δύο ''χρυσοφόρα''' ''ιερα τοτεμ'' των γνωστων ΜΚΟ (το άλλο είναι η αρκούδα) ετοιμάσου για πολεμο μέχρι εσχάτων...
-Μελέτη για την επιστροφή του συκοφάγου στα θηρεύσιμα ίσως και κάποιων καλοκαιρινών μικροπουλων π.χ κεφαλαδες...
Αυτα ειναι μεταναστευτηκα,πρεπει η συμφωνια να ειναι διεθνεις,εδω υπαρχη η μεγαλυτερη μαλακια,αλλη προστατευουν για να σκοτωνουν η αλλοι.Ο κεφαλας ειναι ωφελειμος,ο συκοφαγος δεν εχει μεγαλους πληθισμους σε σχεση με παλια,ο μελλισοφαγος ειναι σε καλυτερη μοιρα,αλλα πανεμορφος μου αρεσει ζωντανος!

Σπυρο στις ιδεες του τι θα περιεχει δεν ανησυχω, ανθρωποι που το κυνηγι ειναι τροπος ζωης κ εχουν αποψη κ αντιληψη, υπαρχουν πολλοι εδω μεσα... ;)
Αυτο ειναι το ευκολο κομματι...
Πως θα αποκτησει δυναμικη δεν ξερω αυτο το κειμενο... Καμια ιδεα γι αυτο υπαρχει, για σκεφτειτε? Δεν αρκει μια σελιδα που την γραφουν 3-4 κυνηγοι, χεραιζεται μια σελιδα που την προσυπογραφουν χιλιαδες...
Αυτό με τις ηλεκτρονικές υπογραφές είναι δύσκολο?
Αν όχι, ίσως με την ολοκλήρωση του κειμένου, δημοσιοποίηση και επεξήγηση της προσπάθειας και του σκοπού της στα Μέσα (κυν. περιοδικά, κυν. ιστοσελίδες) και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που θα μπορούν οι κυνηγοί να μπουν να το διαβάσουν και αν συμφωνούν να προσυπογραφουν...
Ισως να δίνονταν και κάποιος χρόνος για προτάσεις, ενστάσεις, ιδεες που θα μπορουσαν να συμπεριληφθούν ώστε να τους καθιστούσαμε κοινωνούς της προσπάθειας....

Ο ανθρωπος δεν ειναι κυριαρχος αυτου του πλανιτη ολα τα πλασματα εχουν εξισου δικαιωμα και να τρωνε και να πινουν,εμεις εχουμε καταστρεψει το περιβαλλον,αφου καταστρεφουμε το ζωτικο χωρο αλλα και τον μειωνουμε συνεχως για τα υπολοιπα πλασματα.Γιαυτο δυστυχως πρεπει και να επεμβουμε,οχι για της συνηθειες του καθε ζωντανου,αλλα για να προστατεψουμε πιο ευαισθητους οργανισμους της φυσεις.
Ετσι ακριβως.Εξαλλου "κυνηγοι"ειμαστε κ εμείς,κ εμείς απο την φύση διεκδικούμε.

Ειναι πολλοι εδω μεσα αλλα λιγοι γενικα και οι αλλοι πολλοι,η μονη μελετη που καταλαβαινουν ειναι η ψηφος!Αλλα ολοι οι οικογενεια αλλα δεν υπαρχοι ενδιαφερων...περιπου 40,000 ειναι αυτοι που εωδιαφερονται...και αυτος ο κοσμος γερναει.

Αυτα ειναι μεταναστευτηκα,πρεπει η συμφωνια να ειναι διεθνεις,εδω υπαρχη η μεγαλυτερη μαλακια,αλλη προστατευουν για να σκοτωνουν η αλλοι.Ο κεφαλας ειναι ωφελειμος,ο συκοφαγος δεν εχει μεγαλους πληθισμους σε σχεση με παλια,ο μελλισοφαγος ειναι σε καλυτερη μοιρα,αλλα πανεμορφος μου αρεσει ζωντανος!
Πάντως Σαράντο, όσο θυμάμαι εγώ (στην Κέρκυρα τουλάχιστο) εδώ και 30 χρόνια δεν έχω δει αλλαγή στους πληθυσμούς των συκοφάγων που βλέπω κάθε καλοκαίρι...

Πάντως Σαράντο, όσο θυμάμαι εγώ (στην Κέρκυρα τουλάχιστο) εδώ και 30 χρόνια δεν έχω δει αλλαγή στους πληθυσμούς των συκοφάγων που βλέπω κάθε καλοκαίρι...
Για τη Κερκυρα δεν ξερω,εχεται δυνατα μερη εσεις,εδω Αττικη παλια περναγαν τωρα πολυ λιγοτερα βλεπω,εγω προσωπικα δεν ασχολουμε με αυτα,θεωρω μονο το τρυγονι κυνηγι απο την εναρξη,εγω εχω και ενα θεμα με την ομορφια.

Για τη Κερκυρα δεν ξερω,εχεται δυνατα μερη εσεις,εδω Αττικη παλια περναγαν τωρα πολυ λιγοτερα βλεπω,εγω προσωπικα δεν ασχολουμε με αυτα,θεωρω μονο το τρυγονι κυνηγι απο την εναρξη,εγω εχω και ενα θεμα με την ομορφια.
Σίγουρα Σαράντο καθε τόπος εχει και τις ιδιαιτερότητες του...
τώρα στο θέμα ομορφιάς δεν νομίζω να έχει σχέση με το αν κυνηγάμε ένα είδος ή όχι και εδώ που τα λέμε τα είδη που μου αρεσει να κυνηγάω τα βλέπω και ομορφότερα απο κάποια άλλα...
π.χ Ο πρασινος δεν είναι όμορφος, ασε η ψαλίδα...
το τρυγόνι με τα πλουμιστα χρωματα και το γιορντανι είναι πιο άσχημο απο τον συκοφάγο?

Last edited:
νομίζω ότι να γίνει με ηλεκτρονική υπογραφή θα θέλει μια διαδικασία (για να την εκδώσεις) που ίσως να βάλει πολλούς στο "πού να τρέχω?"...φφφ αυτό είναι το θέμα να έχει δύναμη το οποιοδήποτε χαρτί!!

Status
Not open for further replies.
Back