Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλα τα λες αλλα προσωπικα δεν θεωρω το συκοφαγο κλασσικο κυνηγι,και δεν το σκοτωνο,ιδιοτροπια,και δευτερο οι αριθμοι που βλεπω εγω δεν μου δινουν το κινητρο,ωστε να πρεπει να τον θηρευσω...ασε που γενικα πουλια σε αυτα τα γραμμαρια δεν κυνηγαω γενικα για να καταλαβεις.Υπαρχουν πραγματικα θηραματα που εχουμε χασει η κινδυνευουμε να χασουμε που με απασχολουν,οχι τσιροπουλια.Αυτη ειναι η δικια μου προσωπικη νοοτροπια δηλαδη,γιαυτο μου αρεσει μονο να το βλεπω.

Καλα τα λες αλλα προσωπικα δεν θεωρω το συκοφαγο κλασσικο κυνηγι,και δεν το σκοτωνο,ιδιοτροπια,και δευτερο οι αριθμοι που βλεπω εγω δεν μου δινουν το κινητρο,ωστε να πρεπει να τον θηρευσω...ασε που γενικα πουλια σε αυτα τα γραμμαρια δεν κυνηγαω γενικα για να καταλαβεις.Υπαρχουν πραγματικα θηραματα που εχουμε χασει η κινδυνευουμε να χασουμε που με απασχολουν,οχι τσιροπουλια.Αυτη ειναι η δικια μου προσωπικη νοοτροπια δηλαδη,γιαυτο μου αρεσει μονο να το βλεπω.
Οκ! Σαράντο σεβαστό!!!!
Προσωπικά, νομιζω το θέμα κυνήγι πρέπει να το βλέπουμε σφαιρικά και όχι τι μας αρέσει να κυνηγάμε και τι όχι...

Προσωπικά, νομιζω το θέμα κυνήγι πρέπει να το βλέπουμε σφαιρικά και όχι τι μας αρέσει να κυνηγάμε και τι όχι...
Σφαιρικα βλεπω μονο τα επιβλαβη και να ειναι σε μεγαλους αριθμους,οχι το συκοφαγο,διοτι ουτε οι αριθμοι του ουτε το βαρος του δεν μου δινουν κινητρο,οποτε προχωρω σε αυτα που ειναι πραγματικα κυνηγια.Η καρακαξα ομως ειναι ενα πλασμα με τεραστιους αριθμους,και δεν εχω επιλογη να μη τη θηρευσω... αφου ειναι και επιβλαβη με βουλα....αυτην εγω βλεπω σφαιρικα.Προσωπικη αποψη που δεν αλλαζει.

Σαραντο καποια θηραματα ομως αποτελουν παραδοση για καποια μερη της χωρας μας... Ειναι βεβαιο, οτι οταν δεν μαθουμε να κυνηγαμε κατι απο μικροι, δυσκολο το εντασσουμε στο κυνηγετικο μας ενδιαφερον στο μελλον, αλλα αυτα δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να κυνηγιεται απο τους υπολοιπους... Κ την τσιχλα στον Εβρο δεν την κυνηγουν, αλλα στις υπολοιπες περιοχες αποτελει το πιο δημοφιλες θηραμα... Κ εγω μπορει ποτε να μην συναντηθω με ζαρκαδι αλλα αυτο δεν παει να πει οτι δεν θα υποστηριξω την ενταξη του στα θηρευσιμα αν οι συνθηκες το δικαιολογουν...
Αλλο οι προσωπικες προτιμησεις που μεταβαλλονται αναλογα με τα γεωγραφικα μας χαρακτηριστικα κ αλλο η πραγματικοτητα... Δεν ξερω αν οι αριθμοι του συκοφαγου δικαιολογουν την ενταξη τουσ τα θηρευσιμα, αλλα αν ναι, θα την υποστηριξω οσο μπορω κ ας μην τον κυνηγησω ποτε μου...

Σαραντο καποια θηραματα ομως αποτελουν παραδοση για καποια μερη της χωρας μας... Ειναι βεβαιο, οτι οταν δεν μαθουμε να κυνηγαμε κατι απο μικροι, δυσκολο το εντασσουμε στο κυνηγετικο μας ενδιαφερον στο μελλον, αλλα αυτα δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να κυνηγιεται απο τους υπολοιπους... Κ την τσιχλα στον Εβρο δεν την κυνηγουν, αλλα στις υπολοιπες περιοχες αποτελει το πιο δημοφιλες θηραμα... Κ εγω μπορει ποτε να μην συναντηθω με ζαρκαδι αλλα αυτο δεν παει να πει οτι δεν θα υποστηριξω την ενταξη του στα θηρευσιμα αν οι συνθηκες το δικαιολογουν...
Αλλο οι προσωπικες προτιμησεις που μεταβαλλονται αναλογα με τα γεωγραφικα μας χαρακτηριστικα κ αλλο η πραγματικοτητα... Δεν ξερω αν οι αριθμοι του συκοφαγου δικαιολογουν την ενταξη τουσ τα θηρευσιμα, αλλα αν ναι, θα την υποστηριξω οσο μπορω κ ας μην τον κυνηγησω ποτε μου...
''Αμα δεν προσπαθήσεις να σβήσεις το σπίτι του γείτονά σου που καίγεται, γρήγορα θα καεί και το δικό σου''

*Γενικό σχόλιο που απευθύνεται σε όλη την Κυν. κοινότητα και όχι προσωπικά στο Σαράντο...

Αυτες ειναι αποψεις μου... ημουν παρων σε πιο ουσιαστηκα πραγματα, αυτης εδω τις οικογενειας...με τη ψηφο μου παντοτε...την εποχη των κομματοσκυλων Σπυρο και Αρη...η πιο σοβαρη προσπαθεια που ειχε γινει ποτε να αλλαξουν ολα μια και καλη,αυτο εχω να πω....ο συκοφαγος δεν ειναι το ζητουμενο,αλλα η ψηφος....απων οι περισσοτεροι τρεχανε πισω απο τα κομματα τους!

Πολλα like!!!!!!!ΠΡΕΠΕΙ να αντιδρουμε ΟΛΟΙ μας,σε μειωσεις θηρευσιμων ,ασχετως αν τα κυνηγαμε οι ιδιοι!Λεμε,ασφαλως,για ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ μειωσεις!!!

Για τον καθενα απο μας, το θηραμα που τον κανει να αισθανεται ξεχωριστα ειναι διαφορετικο. Αλλος αισθανεται τη καρδια του να σπασει οταν ακουει το κλαφουνητο του σκυλου, αλλος με το τσικ-τσικ της τσιχλας, αλλος βλεποντας ενα πρασινο στο βαλτο, αλλος με μια ωραια φερμα σε ορτυκι. Τα παραδοσιακα κυνηγια πολλων περιοχων ομως, δεν γινεται να μπουν σε ενα τσουβαλι γιατι απλα δεν εχουμε ολοι ιδιες εμπειριες και βιωματα. Αν αυριο καταργηθει η καρακαξα απο τη λιστα, προσωπικα δεν θα μου κανει διαφορα επειδη δεν εχει εδω. Πρακτικα ομως θα μου κανει, γιατι ειναι ενα ειδος εξοχως επιβλαβλες ως προς τα αλλα ειδη. Αρα, δε με αγγιζουν οι συλλογισμοι "δεν το κυνηγω αρα δεν με νοιαζει", μπορω ομως να πω οτι συμμεριζομαι τη λογικη τους και δεν κατηγορω κανενα οταν εχει τετοιες σκεψεις. Πρεπει ομως ολοι μαζι να δουμε περα απο το δικο μας καλο, αν επιτραπει ενα θηρευσιμο ειναι καλο για το συνολο των κυνηγων, γιατι αφαιρει κυνηγετικη πιεση απο αλλα ειδη, και ειναι καλο στο συνολο του.

Ξερετε πχ κανενα που να θηρευει σιταρηθρες; Θα σας ελειπαν εαν τις εβγαζαν απο τον καταλογο; Προσωπικα δεν ριχνω, παρα σε ελαχιστες πλεον εξαιρεσεις, ετσι για την τιμη των οπλων. Δεν μπορω ομως να ξεχασω οτι σ'αυτες εμαθα το να ριχνω στο φτερο, να ψαχνω τις σκοτωμενες, και να επιμενω οσο χρειαζεται για να τις βρω.

Αρη, πιστεψε με, εαν πεσεις σε περασμα συκοφαγων το πρωι, εαν δεις με τι ταχυτητα πεφτουν στα δεντρα και τι θορυβο κανουν, θα κολλησεις. Ειναι εξαιρετικα δυσκολη η τουφεκια τους, ειδικα στο συθαμπο και με τις ταχυτητες που πετουν

Μια ιδέα που μου ήρθε μόλις τώρα διαβάζοντας τα γραφόμενα του Σπύρου για τις υπογραφές να γίνει κάτι αντίστοιχω όπως με τα κουπονια διαγωνισμών απο περιοδικό ή το κέιμενο να σταλεί ταχυδρομικώς στον καθένα (οι διευθύνσεις μπορούν να βρεθούν) να διαβαστεί,να υπογραφεί και να αποσταλεί ξανά ταχυδρομικώς, όπως γίνεται με το πρόγραμμα Αρτεμις!

Last edited:
Πανω απο ολα Γιαννη,πολυ σωστος.well done.
Το κολπο γνωστο Σαραντο.Γινεται μειωση για τη μειωση, κατα κανονα,για τη μαχη των εντυπωσεων.Για να πιστωνονται "νικες" σε στρατοπεδα.Συνηθως την πληρωνουν οι "εραστες του βαλτου"!Το παπι και δη "το πρασινο"ειναι μια φυσιογνωμια διεθνως αναγνωρισιμη!Ο νοων νοητω!Εδω το σκεπτικο,απ'οτι φαινεται, ειναι:"Κοψε κατι να πα να γ...θει,κοψε κατι ομως!!!!!!!".Για να κλεινουν στοματα η να χαμογελανε χαιρεκακα! Μεχρι του χρονου......και παμε παλι!
Εδω η κισσα μας εχει βγαλει τα ματια!Λεφουσια!Και προστατευεται!

Αυτες ειναι αποψεις μου... ημουν παρων σε πιο ουσιαστηκα πραγματα, αυτης εδω τις οικογενειας...με τη ψηφο μου παντοτε...την εποχη των κομματοσκυλων Σπυρο και Αρη...η πιο σοβαρη προσπαθεια που ειχε γινει ποτε να αλλαξουν ολα μια και καλη,αυτο εχω να πω....ο συκοφαγος δεν ειναι το ζητουμενο,αλλα η ψηφος....απων οι περισσοτεροι τρεχανε πισω απο τα κομματα τους!
Συμφωνώ απόλυτα Σαράντο, όσο αφορά το ΚΕΚ και τα ποσοστα που (δεν) πήρε, τουλάχιστο, στις Ευρωεκλογές...
Με στεναχωρεί και μενα και ήταν ευκαιρία να βγάλουμε έναν ευρωβουλευτή...
Αλλη κουβέντα (μεγάλη) όμως αυτό και άλλο οι διεκδικήσεις για μη περαιτέρω μείωση του κυνηγιού τόσο χρονικά, χωρικά όσο και σε θηραματικά είδη αλλά και για ότι παραπάνω μπορούμε να πάρουμε...
Μην ξεχνάς οτι ένα ανατολίτικο παζαρι είναι, και για να παρεις αυτό που θέλεις πρέπει να αρχίσεις απο πιο ψηλά για να πέσεις σ' αυτό που έχεις θέσει ως στόχο, γιατί αν ξεκινήσεις από το στόχο θα πέσεις σίγουρα πιο χαμηλά...

Last edited:
Για προώθηση είμαι και εγώ εδώ, έχω κυνηγοσελίδα στο Fb με 2000 likes, και με κατάλληλο προμοτάρισμα και σε ομάδες κλπ θα τραβήξει πολύ κόσμο.
Συμφωνώ με όσα έχετε πει μέχρι τώρα (από προτάσεις)

εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι τιποτα ακομα δεν ειναι σιγουρο και ο τσιρωνης μας δουλευει ψιλο γαζι. ακομα δεν ειναι σιγουρη η εναρξη και η ληξη. θα πεσει πολυ γελιο την αλλη βδομαδα η κλαμα οπως θελετε παρτε το.

Status
Not open for further replies.
Back