Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οσο περναει ο καιρος τοσο θεωρω οτι και η εναρξη ληξη θα ειναι ιδιες, και τα θηρευσιμα επισης. Ολα ειναι θεμα χρηματων που θελουν να μαζεψουν, οποτε εκει ειναι το ζουμι. Και δεν μιλαμε για το ποσο των αδειων μονο, που ειναι σταγονα στον ωκεανο. Μιλαμε για τα τεραστια εσοδα που αποφερουν στο κρατος 200000 ανθρωποι που μετακινουνται με το οδικο δικτυο, αγοραζουν αγαθα και πληρωνουν ΦΠΑ, και καταναλωνουν βενζινη πληρωνοντας σχεδον 1 ευρω φορο στο λιτρο. Και οσο και αν ειναι κολλημενος ο συγκεκριμενος Υφιπουργος, αυτα τα εσοδα το κρατος ΔΕΝ μπορει να τα αναπληρωσει απο αλλου, και ηδη τα υπολογιζει.

Οσο περναει ο καιρος τοσο θεωρω οτι και η εναρξη ληξη θα ειναι ιδιες, και τα θηρευσιμα επισης. Ολα ειναι θεμα χρηματων που θελουν να μαζεψουν, οποτε εκει ειναι το ζουμι. Και δεν μιλαμε για το ποσο των αδειων μονο, που ειναι σταγονα στον ωκεανο. Μιλαμε για τα τεραστια εσοδα που αποφερουν στο κρατος 200000 ανθρωποι που μετακινουνται με το οδικο δικτυο, αγοραζουν αγαθα και πληρωνουν ΦΠΑ, και καταναλωνουν βενζινη πληρωνοντας σχεδον 1 ευρω φορο στο λιτρο. Και οσο και αν ειναι κολλημενος ο συγκεκριμενος Υφιπουργος, αυτα τα εσοδα το κρατος ΔΕΝ μπορει να τα αναπληρωσει απο αλλου, και ηδη τα υπολογιζει.
βικτορα η αριστεροοικολογια ειναι μια ακροσ φασιζουσα ιδεολογία που δεν καταλαβαίνει τιποτα για να πετύχει τον σκοπο τησ.απόδειξησ πάμπολλες

Ναι, αν μπορουσαν να μαζεψουν αυτο το ποσο απο αλλες πηγες, ισως να το σκεφτοντουσαν. Προς το παρον ομως, και επειδη δεν εχουν αλλο τροπο να το μαζεψουν, μου θυμιζουν περισσοτερο κακομαθημενο παιδακι που κραταει την αναπνοη του ωσπου να γινει το δικο του.

Βεβαια, εχω ιδεα για τους καθε λογης αυτοκλητους οικοσωτηρες. Προτεινω λοιπον, εφοσον εχουν αντιθετη αποψη περι κυνηγιου, να οργανωθουν υποχρεωτικα σε συλλογους, να εκδιδουν καθε χρονο ενος ειδους αδεια, με σκοπο να εσοδα να πηγαινουν σε επωφελεις για το περιβαλλον δραστηριοτητες. Οπως λενε και οι Αμερικανοι, put your money where your mouth is.

Προβλεπω ιδια ρυθμιστικη με την περσινη με αυξηση της τιμης. Κινδυνολογουν μεχρι την τελευταια στιγμη ωστε στο τελος να χαρουμε για τις μη αλλαγες και να μην βγαλουμε αχνα για την αυξηση...

εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι τιποτα ακομα δεν ειναι σιγουρο και ο τσιρωνης μας δουλευει ψιλο γαζι. ακομα δεν ειναι σιγουρη η εναρξη και η ληξη. θα πεσει πολυ γελιο την αλλη βδομαδα η κλαμα οπως θελετε παρτε το.
Δεν νομιζω πως πρεπει να ανησυχουμε και πολυ. Καπου πηρε το αυτι μου οτι μαλλον ο τσιρωνης δεν υπολογιζεται στον επομενο ανασχηματισμο οποτε γινει και αν γινει βεβαια. Παντως δεν νομιζω πως εχει τα κιλα(ο τσιρωνης) να καταργησει το κυνηγι μην τρελαθουμε κιολας. Ομως με τις μπουρδες του οπως και να γινει τη ζημια του την κανει

Παντως δεν νομιζω πως εχει τα κιλα(ο τσιρωνης) να καταργησει το κυνηγι μην τρελαθουμε κιολας. Ομως με τις μπουρδες του οπως και να γινει τη ζημια του την κανει

Οτι δεν μπορει να το καταργησει το καταλαβε μαλλον κ αλλαξε λιγο σταση... Το οτι μπορει να το "δισκολεψει" ομως στα πλαισια του εκσυγψρονισμου κ υπο την επιβλεψη πολλων αρνητικων ως προς το κυνηγι φορεων, δεν ειναι καθολου καλο σεναριο...

Σπυρο στις ιδεες του τι θα περιεχει δεν ανησυχω, ανθρωποι που το κυνηγι ειναι τροπος ζωης κ εχουν αποψη κ αντιληψη, υπαρχουν πολλοι εδω μεσα... ;)
Αυτο ειναι το ευκολο κομματι...
Πως θα αποκτησει δυναμικη δεν ξερω αυτο το κειμενο... Καμια ιδεα γι αυτο υπαρχει, για σκεφτειτε? Δεν αρκει μια σελιδα που την γραφουν 3-4 κυνηγοι, χεραιζεται μια σελιδα που την προσυπογραφουν χιλιαδες...
Βάζεις το κείμενο αυτο στο google forms και στελνεις-κοινοποιεις το λινκ παντου..

Κατα τη γνωμη μου αν καταργησει την θηροφυλακη οπως σκεφτεται και δημηουργησει καποιον αλλον φορεα ελεγχου αμιγως δημοσιο τοτε δεν νομιζω πως θα γινεται η δουλεια που γινεται τωρα, οπως παλια την εποχη προ της θηροφυλακης που την αρμοδιοτητα του ελεγχου την ειχε το δασαρχειο αποκλειστικα με τους δασοφυλακες αφαντους. Μαλλον οχι τελειως αφαντους, το μονο που κυνηγουσαν ηταν μη χαλασει κανενας κανα πουρναρι μονο και αυτο μετα απο ρουφανια. Σε κυνηγοτοπο εγω προσωπικα δεν τους ειχα δει ποτε να ελαγχουν

Σε κυνηγοτοπο εγω προσωπικα δεν τους ειχα δει ποτε να ελαγχουν
Ουτε εγω.Μονο αν συναντούσαν(τυχαία) κανέναν με το όπλο σε κάποιο κεντρικό η αγροτικό δρόμο σταματούσαν για έλεγχο.
Αλλα μην νομίζετε όμως οτι κ στις μερες μας σε πολλές περιοχές υπαρχει θηροφυλαξη..Μπατε σκύλοι αλλεστε ειναι..

Νομιζω χωρις να παρεξηγηθω οτι αποτερος στοχος ειναι να κυνηγανε μονο οι κατεχοντες. Λιγοτεροικυνηγοι ιδια εσοδα και ζωνες κλειστων κλαμπ. Αν οχι φετος σε βαθος 2ετιας 3ετιας το πολυ.xm.
Πολυ πιθανο αυτο αλλα ποσοι ειναι αυτοι οι καταχοντες και τι τζιρο θα κανουν τα μαγαζια; Θα κλεισουν ολα τοτε, ουτε κυνηγετικος τουρισμος θα υπαρχει, απο που θα εισπραξει το κρατος, εκτος και αν δεν θελει να εισπραξει αλλα να μας φτασει σε επιπεδο σκλαβων χωρις δικαιωματα στη ζωη

Πολυ πιθανο αυτο αλλα ποσοι ειναι αυτοι οι καταχοντες και τι τζιρο θα κανουν τα μαγαζια; Θα κλεισουν ολα τοτε, ουτε κυνηγετικος τουρισμος θα υπαρχει, απο που θα εισπραξει το κρατος, εκτος και αν δεν θελει να εισπραξει αλλα να μας φτασει σε επιπεδο σκλαβων χωρις δικαιωματα στη ζωη
Θα εισπρατει απο ρεζερβες. Θα ειναι δυο τρεις μεγαλες εταιρειες ειδων κυνηγιου οπως τα σουπερ μαρκετ τερμα τα μπακαλικα καιετσι θα εχει και τους οικολογουντες φτιαγμενουε με το προσχημα οτι κυνηγουν ελαχιστοι με διαχειρισιμα θηραματα.

Ουτε εγω.Μονο αν συναντούσαν(τυχαία) κανέναν με το όπλο σε κάποιο κεντρικό η αγροτικό δρόμο σταματούσαν για έλεγχο.
Αλλα μην νομίζετε όμως οτι κ στις μερες μας σε πολλές περιοχές υπαρχει θηροφυλαξη..Μπατε σκύλοι αλλεστε ειναι..
Τωρα για να ειμαστε ειλικρινεις καθε χρονο απο τοτε που εγινε η θηροφυλακη και μονο στις αρχες της σεζον ολο και σε καποιον ελεγχο θα πεσω, την υπολοιπη περιοδο εξαφανισμενοι και αυτοι

Τωρα για να ειμαστε ειλικρινεις καθε χρονο απο τοτε που εγινε η θηροφυλακη και μονο στις αρχες της σεζον ολο και σε καποιον ελεγχο θα πεσω, την υπολοιπη περιοδο εξαφανισμενοι και αυτοι
Ευχομαι να πεσεις εξω! Πολυ ανησυχητικη προοπτικη αυτη

Παιδιά νομιζω οτι ίσως ειναι καλο να "συνεργαστούμε"με τα "μεγάλα ονόματα"στον χώρο του κυνηγιου,Εμπορους,βιοτεχνίες φυσιγγίων κλπ,Και με τα κυνηγετικά εντυπα,Δεν ξέρω κατά πόσο ειναι εφικτό αυτο αλλα θεωρώ οτι ειναι μια καλή λυση,διότι και πολλές ιδέες θα κατατεθούν σχετικά με το τι θα περιέχει η επιστολή μας,υπογραφές κλπ.. Αλλα γιατι νομιζω οτι αυτοί θα ακουστούν καλύτερα απο μας γιατι ζουν απο αυτο ενώ εμείς κάνουμε απλα το χόμπι μας.
Δεν ξέρω τι άλλο να πω,παιδί του "γυμνασίου" είμαι,ελπίζω να έδωσα μια μικρή ιδέα,αν κ σίγουρα το εχετε σκεφτεί.

Πολυ σοφη σκεψη, ετσι καπως πρεπει να γινει! Αυτοι ο μοχλος και μεις το υπομοχλιο για να ασκηθουν πιεσεις οπου χρειζεται
Ολοι μαζι ενωμενοι Τακη..Και ο κυνηγός τον 50 φυσιγγιων τον χρόνο και ο κυνηγός του ενος κιβωτίου τον χρόνο...και ένας με απομακρυσμένο μαγαζάκι με είδη κυνηγιου,και ο μεγάλος έμπορος της Αθήνας..
Το θέμα ειναι να μαζευτούμε,κ αυτο δεν ξέρω πόσο εύκολο η δύσκολο ειναι..

Status
Not open for further replies.
Back