Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το κυνήγι δεν είναι χόμπι, είναι η δραστηριότητα που ασκούσε το ανθρώπινο είδος ενστικτωδώς και το αποτέλεσμα ήταν να διατρέφεται. Είναι αντίστοιχο ένστικτο με αυτό της έλξης των δύο φύλων, που το αποτέλεσμα του είναι η αναπαραγωγή !
Είναι το ένστικτο που μας έχει εξελίξει μέσα σε εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ως σώμα, λογική και ψυχή! Είναι η δραστηριότητα που η φύση όρισε να ασκούν πολλές μορφές ζωής για να επιβιώνουν κυνηγώντας και συλλαμβάνοντας την τροφή τους.
Σίγουρα πάντως η φύση δεν επέλεξε τα "ψώνια" από το super market ...
Γιατί αλήθεια υπερκαταναλώνει ο σύγχρονος άνθρωπος, ; υπερκατανάλωση χώρου, νερού, ενέργειας, τροφής ... καταστρέφοντας τα οικοσυστήματα μειώνοντας έτσι την άγρια ζωή.
Όσοι δεν κυνηγούν, έχουν κοιμίσει αυτό το ένστικτο και δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει κυνήγι.
Δεν μπορούν να αντιληφθούν επίσης ότι ο κυνηγός είναι αυτός που ενδιαφέρεται για να υπάρχει φυσικό περιβάλλον λειτουργικό, που να συντηρεί την άγρια ζωή και να παράγει θηράματα.
Δεν αντιλαμβάνονται επίσης ότι η φθορά των οικοσυστημάτων, προκαλεί τη μείωση των άγριων ζώων κάποια εκ των οποίων είναι τα "θηράματα" του κυνηγού.
Η φθορά αυτή προέρχεται κυρίως από όσους δεν έχουν σχέση με το κυνήγι (είναι περισσότεροι), μέσω της υπερκατανάλωσης που ρέπουν... (υποκατάστατο του κυνηγίου που τους λείπει)
Τα οικοσυστήματα είναι τα δένδρα και τα θηράματα τα φρούτα. Ο κυνηγός αφαιρεί τα φρούτα δεν καταστρέφει τα "δένδρα". Η μεγάλη αιτία της καταστροφής των οικοσυστημάτων είναι η υπερκατανάλωση που ο "ευαίσθητος περιβαλλοντικά" πολίτης δεν την θίγει ποτέ, γιατί άραγε;
Είναι ανοησία να πιστεύει κανείς ότι αν σταματήσει το κυνήγι θα σωθεί το περιβάλλον! Μάλλον αυτό που θα συμβεί είναι να καταστραφεί πολύ συντομότερα!...
Ειδικά στη χώρα μας που η καταπάτηση του δασικού χώρου είναι χόμπι, το χτίσιμο όλης της ακτογραμμής είναι σπορ, η υπερκατανάλωση ένδυσης, τροφής και ενέργειας είναι συνήθεια ...Δεν θα υπάρχει καμία ομάδα ανθρώπων πλέον που να θέλει να υπάρχει φυσικό περιβάλλον.
Ο κυνηγός είναι "εχθρός" σε όσους παρανομούν στο ύπαιθρο γιατί τους βλέπει! βλέπει να κάνουν χωματερή τα ρέματα , να χτίζουν όπου να είναι, να κάνουν γεωτρήσεις όπου θέλουν, να κόβουν παράνομα δένδρα για ξύλα, να φυτεύουν κάνναβη ...
Δεν είναι λίγοι αυτοί που φαντάζονται ότι τα καταφύγια άγριας ζωής, μπορούν να συντηρήσουν την βιοποικιλότητα. Όλα τα υπόλοιπα ας χτιστούν!!!
Δεν αντιλαμβάνονται ότι αν αυτά τα καταφύγια είναι "νησίδες" που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, θα γίνουν σαν πάρκο που έχει εγκαταλειφθεί ... Η υγεία κάθε οικοσυστήματος εξαρτάται από την υγεία των γειτονικών του οικοσυστημάτων.

Μου δίνεις την εντύπωση ότι αυτά που έχεις γράψει τα πιστεύεις και έχεις καλές προθέσεις για το φυσικό περιβάλλον, αλλά αν ερχόσουν μαζί μου για κυνήγι ή για ψάρεμα 5-6 φορές, είμαι σίγουρος ότι θα άλλαζες γνώμη! ... το κυνήγι είναι κυρίως παιδεία .

Παρατήρησα ότι στην παρουσίαση,της πρωτοβουλίας για τα"Απάτητα"βουνά,συμμετείχε και η κυρία Γανωτή,της "ΑΝΙΜΑ".
Φυσικά,δεν τη συγκρίνω,με τους φανατικούς αντικυνηγούς,μιας και συνεργάζεται με τη Θηροφυλακή και τις κυνηγετικές οργανώσεις, ωστόσο δεν παύει,να εντείνει την ανησυχία μου,η παρουσία της εκεί.
Έχει ταχθεί σαφώς,κατά του κυνηγίου.
Έρχονται δύσκολες μέρες...

Εμείς σταματάμε το κυνήγι του γουρουνιού ...
Μόνο με φύλλο πορείας θα ξεκουνήσουμε, αλλά θα είμαστε άστοχοι :)

Ας βρουν άλλο τρόπο να λύσουν το πρόβλημα.
Να μας φάν τα γρνια και οι λυτ'ς :)

ps
Αν το πει η Μπομπολάκη, θα κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και θα πάμε.

Last edited:
Το κυνήγι δεν είναι χόμπι, είναι η δραστηριότητα που ασκούσε το ανθρώπινο είδος ενστικτωδώς και το αποτέλεσμα ήταν να διατρέφεται. Είναι αντίστοιχο ένστικτο με αυτό της έλξης των δύο φύλων, που το αποτέλεσμα του είναι η αναπαραγωγή !
Είναι το ένστικτο που μας έχει εξελίξει μέσα σε εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ως σώμα, λογική και ψυχή! Είναι η δραστηριότητα που η φύση όρισε να ασκούν πολλές μορφές ζωής για να επιβιώνουν κυνηγώντας και συλλαμβάνοντας την τροφή τους.
Σίγουρα πάντως η φύση δεν επέλεξε τα "ψώνια" από το super market ...
Γιατί αλήθεια υπερκαταναλώνει ο σύγχρονος άνθρωπος, ; υπερκατανάλωση χώρου, νερού, ενέργειας, τροφής ... καταστρέφοντας τα οικοσυστήματα μειώνοντας έτσι την άγρια ζωή.
Όσοι δεν κυνηγούν, έχουν κοιμίσει αυτό το ένστικτο και δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει κυνήγι.
Δεν μπορούν να αντιληφθούν επίσης ότι ο κυνηγός είναι αυτός που ενδιαφέρεται για να υπάρχει φυσικό περιβάλλον λειτουργικό, που να συντηρεί την άγρια ζωή και να παράγει θηράματα.
Δεν αντιλαμβάνονται επίσης ότι η φθορά των οικοσυστημάτων, προκαλεί τη μείωση των άγριων ζώων κάποια εκ των οποίων είναι τα "θηράματα" του κυνηγού.
Η φθορά αυτή προέρχεται κυρίως από όσους δεν έχουν σχέση με το κυνήγι (είναι περισσότεροι), μέσω της υπερκατανάλωσης που ρέπουν... (υποκατάστατο του κυνηγίου που τους λείπει)
Τα οικοσυστήματα είναι τα δένδρα και τα θηράματα τα φρούτα. Ο κυνηγός αφαιρεί τα φρούτα δεν καταστρέφει τα "δένδρα". Η μεγάλη αιτία της καταστροφής των οικοσυστημάτων είναι η υπερκατανάλωση που ο "ευαίσθητος περιβαλλοντικά" πολίτης δεν την θίγει ποτέ, γιατί άραγε;
Είναι ανοησία να πιστεύει κανείς ότι αν σταματήσει το κυνήγι θα σωθεί το περιβάλλον! Μάλλον αυτό που θα συμβεί είναι να καταστραφεί πολύ συντομότερα!...
Ειδικά στη χώρα μας που η καταπάτηση του δασικού χώρου είναι χόμπι, το χτίσιμο όλης της ακτογραμμής είναι σπορ, η υπερκατανάλωση ένδυσης, τροφής και ενέργειας είναι συνήθεια ...Δεν θα υπάρχει καμία ομάδα ανθρώπων πλέον που να θέλει να υπάρχει φυσικό περιβάλλον.
Ο κυνηγός είναι "εχθρός" σε όσους παρανομούν στο ύπαιθρο γιατί τους βλέπει! βλέπει να κάνουν χωματερή τα ρέματα , να χτίζουν όπου να είναι, να κάνουν γεωτρήσεις όπου θέλουν, να κόβουν παράνομα δένδρα για ξύλα, να φυτεύουν κάνναβη ...
Δεν είναι λίγοι αυτοί που φαντάζονται ότι τα καταφύγια άγριας ζωής, μπορούν να συντηρήσουν την βιοποικιλότητα. Όλα τα υπόλοιπα ας χτιστούν!!!
Δεν αντιλαμβάνονται ότι αν αυτά τα καταφύγια είναι "νησίδες" που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, θα γίνουν σαν πάρκο που έχει εγκαταλειφθεί ... Η υγεία κάθε οικοσυστήματος εξαρτάται από την υγεία των γειτονικών του οικοσυστημάτων.

Μου δίνεις την εντύπωση ότι αυτά που έχεις γράψει τα πιστεύεις και έχεις καλές προθέσεις για το φυσικό περιβάλλον, αλλά αν ερχόσουν μαζί μου για κυνήγι ή για ψάρεμα 5-6 φορές, είμαι σίγουρος ότι θα άλλαζες γνώμη! ... το κυνήγι είναι κυρίως παιδεία .
Καλημέρα, επιτέλους ένας που ορίζει το κυνήγι σαν ένστικτο και όχι οι ηλιθιότητες περί αθλήματος, χόμπι κλπ. Σε σχετικές συζητήσεις υποστηρίζω πως οι κυνηγοι είμαστε οι μόνοι που διατηρούμε ακόμη το ένστικτο αυτό που όλοι οι άλλοι ( εκφυλισμός) έχουν απολέσει. Είμαστε το αυθεντικότερο και λιγότερο εκφυλισμενο τμήμα της κοινωνίας, και πρέπει να το προβάλουμε όχι να το αποσιωπουμε. Αλήθεια ποιο το ποσοστό στις τάξεις των κυνηγών, σε ομοφυλοφιλία, ψυχοπαθειες, ηρωινομανια,κλπ σε σύγκριση με την υπόλοιπη κοινωνία ;

Με έτρωγε.Δεν μπορούσα να μην απαντήσω.
Δεν έχω Facebook όμως βρήκα το προφίλ του, στο messenger.
Ακολουθεί, το μήνυμα, που του έστειλα.

Καλησπέρα.Αφορμή για το μήνυμα που ακολουθεί,είναι η ανάρτηση σου,κατά του κυνηγίου.
Ξέρεις,το να προσπαθείς να επιβάλλεις την ιδεοληψία σου,και μάλιστα,με λογικοφανή-κάλπικα επιχειρήματα,δεν είναι κι ότι πιό έντιμο.
Πές λοιπόν στους διαδικτυακούς σου φίλους,που χαρακτηρίζουν συλλήβδην τους κυνηγούς, αμόρφωτους οπλοφόρους,αν τους λέει κάτι το όνομα Aldo Leopold...Δεν ξέρω αν λέει και σ'εσένα ή σκοπίμως αποσιωπάται, επειδή ήταν πρωτίστως:Κυνηγός!
Ο Aldo Leopold ήταν ο "Πατριάρχης"της διαχείρισης,της άγριας ζωής.Οικολόγος, με όλη την έννοια της λέξης.
Μελετήστε τον λοιπόν κι εσύ και οι φίλοι σου.Ελπίζω κάτι να πάρετε...
Σου παραθέτω το link:https://kynigetikes.selides.org/index.php?option=com_content&view=article&id=370&Itemid=41/
Και πού'σαι...Όταν έμαθα για τον παγετό που έρχεται,πήρα δέκα τσουβάλια καλαμπόκι,για να τα ρίξω στις πέρδικες στην Πεντέλη.Όπως θα γνωρίζεις το κυνήγι εκεί απαγορεύεται,δεν μπορείτε να μου προσάψετε,δόλο...
Είμαι σίγουρος, ότι θα συναντήσω πολλούς από τους δικούς σου,να κάνουν το ίδιο...
Αν και μάλλον, θα προτιμήσουν να καθίσουν στο σπίτι τους,βρίζοντας τους φονιάδες Κυνηγούς,στο Facebook,σκεπασμένοι με ένα οικολογικότατο πάπλωμα,από πούπουλα χήνας...

Υ.Γ1 Καμιά αναφορά στο κείμενό σου, για τις ανεμογεννήτριες,τα φωτοβολταϊκά και γενικότερα την "Πράσινη Ανάπτυξη".

Υ.Γ2 Το κυνήγι, δέν είναι χόμπυ.

Με έτρωγε.Δεν μπορούσα να μην απαντήσω.
Δεν έχω Facebook όμως βρήκα το προφίλ του, στο messenger.
Ακολουθεί, το μήνυμα, που του έστειλα.

Καλησπέρα.Αφορμή για το μήνυμα που ακολουθεί,είναι η ανάρτηση σου,κατά του κυνηγίου.
Ξέρεις,το να προσπαθείς να επιβάλλεις την ιδεοληψία σου,και μάλιστα,με λογικοφανή-κάλπικα επιχειρήματα,δεν είναι κι ότι πιό έντιμο.
Πές λοιπόν στους διαδικτυακούς σου φίλους,που χαρακτηρίζουν συλλήβδην τους κυνηγούς, αμόρφωτους οπλοφόρους,αν τους λέει κάτι το όνομα Aldo Leopold...Δεν ξέρω αν λέει και σ'εσένα ή σκοπίμως αποσιωπάται, επειδή ήταν πρωτίστως:Κυνηγός!
Ο Aldo Leopold ήταν ο "Πατριάρχης"της διαχείρισης,της άγριας ζωής.Οικολόγος, με όλη την έννοια της λέξης.
Μελετήστε τον λοιπόν κι εσύ και οι φίλοι σου.Ελπίζω κάτι να πάρετε...
Σου παραθέτω το link:https://kynigetikes.selides.org/index.php?option=com_content&view=article&id=370&Itemid=41/
Και πού'σαι...Όταν έμαθα για τον παγετό που έρχεται,πήρα δέκα τσουβάλια καλαμπόκι,για να τα ρίξω στις πέρδικες στην Πεντέλη.Όπως θα γνωρίζεις το κυνήγι εκεί απαγορεύεται,δεν μπορείτε να μου προσάψετε,δόλο...
Είμαι σίγουρος, ότι θα συναντήσω πολλούς από τους δικούς σου,να κάνουν το ίδιο...
Αν και μάλλον, θα προτιμήσουν να καθίσουν στο σπίτι τους,βρίζοντας τους φονιάδες Κυνηγούς,στο Facebook,σκεπασμένοι με ένα οικολογικότατο πάπλωμα,από πούπουλα χήνας...

Υ.Γ1 Καμιά αναφορά στο κείμενό σου, για τις ανεμογεννήτριες,τα φωτοβολταϊκά και γενικότερα την "Πράσινη Ανάπτυξη".

Υ.Γ2 Το κυνήγι, δέν είναι χόμπυ.
Ετσι, μην τους αφήνετε (αφήνουμε) σε χλωρό κλαρί.sex hard.

Κυνήγι κ ψάρεμα όταν διεξάγονται κατά φύσιν κ όχι πάρα φυσιν ,είναι ευλογημένα.-
Ο θάνατος της φύσης ...κ του ανθρώπου είναι η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων ,θραύση ο καρκίνος στη Θεσσαλία....υποκριτές οικολόγοι υποκριτές ζωοφιλοι ,όλα για το πακέτο....
Αλλά...όταν εμείς αμολαμε ααααααιτο....αυτοί.... γιγαντώνονται ‼️

Πεστα ρε Τζωνη, και όχι μόνο φυτοφάρμακα, πλαστικά μπαταρίες, κάθε λογής σκουπίδια μη φυσικά, και μην ξεχνάμε πως την ίδια ζημιά κάνουν στο οικοσύστημα τα λιπάσματα, οι ακτινοβολίες ακόμα και η φωτορυπανση ή ηχορύπανση. Γίνομαι δυσάρεστος σε αρκετούς συναδέλφους όταν επιμένω πως πρώτοι εμείς πρέπει να βάλουμε όρια και φραγμούς στην απληστία μας, και να μην προκαλουμε με την δημόσια εικόνα μας. Για όποιον μιλάει για βαρβαρότητα από την δραστηριότητα μας του λέω να επισκεφτεί ένα σφαγείο και αν αντέξει την εικόνα τα ξαναλέμε. Το Γιελλοουστοουν, νομίζω το πρώτο εθνικό πάρκο στον κόσμο, το σκέφτηκε και το ίδρυσε ο Theodore Roosevelt με σκοπό την σωτηρία από εξαφάνιση του αμερικανικού βισωνα, το ίδιο έκαναν οι βασιλείς της Ιταλίας και Ισπανίας και διεσωσαν τον ιβηκα των Άλπεων και το ισπανικό αγριοκάτσικο αντίστοιχα. Το κοινό χαρακτηριστικό τους, ήταν και οι τρεις φανατικοί κυνηγοί με διορατικοτητα. Και ο Πουτιν μετά την κατάρρευση της σοβιετικής ένωσης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την σωτηρία της σιβηρικης τίγρης ,του μεγαλύτερου και ίσως εντυπωσιακοτερου αιλουροειδους του πλανήτη, καθώς και της λεοπάρδαλης του Αμουρ και του Καυκάσου. Άσχετα με την πολιτική τους ,χάρις στο πάθος για το κυνήγι του Μπρεζνιεφ και του Τσαουσέσκου, προστατευτηκαν πολλά άγρια είδη που κινδυνευαν . Το ίδιο έγινε στην Ινδία και στην Αφρική όπου με την καθολική απαγόρευση του κυνηγιού εξαφανιστηκαν πάρα πολλά είδη κυρίως τα μεγάλα, που όσα διασώθηκαν το οφείλουν σε game farms, σε ιδιωτικά κυνηγετικά αγροκτήματα κτηματα στη Νότια Αφρική και στο Τέξας.

Για όποιον μιλάει για βαρβαρότητα από την δραστηριότητα μας του λέω να επισκεφτεί ένα σφαγείο και αν αντέξει την εικόνα τα ξαναλέμε.
Υπάρχουν πολλά στο YT.
Δεν άντεξα να τα δω.
Και δεν φημίζομαι για την ευαισθησία μου.

Σωστότατος και το έχω ξαναγράψει το παραπάνω.

Δεν δίνω σημασία σε κείμενα ασχέτων με την φύση.
Χαϊβάνια που πουλάνε μούρη είναι.
Νομοθεσία και ενέργειες της ΚΣΕ και ΚΕΚΑ με ενδιαφέρουν μόνο.

Ο Μορτης αν δεν κανω λαθος
κανει εκπομπη στην ΕΡΤ3 μαζι με ενα αλλον
Συνηθως το ριχνουν στο περπατητο αναζητωντας σκουλικαντερες και αραχνες στην Πινδο και περιξ της Μακεδονιας κτλ
μεχρι να τους στρωσει στο κυνηγι καμια αρκουδα η κανενα νηστικο τσοπανοσκυλο
Και εγω αν τα τσεπωνα απο την κρατικη ΕΡΤ κανοντας εκπομπη ψυχαγωγικου περιεχομενου
θα εκανα ντοκιμαντερ για την ανευρεση της καλυτερης ψησταριας στην Ροδοπη
Εκει να δεις ευαισθησια και εμμονη για το ψητο κοψιδι

Κυνηγός με Κ κεφαλαίο….VIDEO​

Screenshot-2022-01-25-at-1.26.50-PM-e1643110015629.jpg

Το παρακάτω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε αμέτρητα άλλα παρόμοια ( διασώσεις ελαφιών, ζαρκαδιών και διάφορων αρπακτικών πτηνών) και αποδεικνύει περίτρανα και για πολλοστή φορά ότι οι Κυνηγοί (με Κ κεφαλαίο) είναι αναμφισβήτητα οι πανταχού παρών, άμισθοι φύλακες άγγελοι της άγριας ζωής και ενίοτε είναι εκείνοι που θα διδάξουν ήθος και κυνηγετική παιδεία !!!

Την Πέμπτη 20/01/22 ο συνάδελφος Λευτέρης Παπαδάκης από την Γαλίφα Πεδιάδος Ηρακλείου εντόπισε μια τραυματισμένη μπεκάτσα στο δρόμο, προφανώς το πουλί κάπου είχε “τρακάρει” κατά τις νυχτερινές του πτήσεις και ήταν ανήμπορο να πετάξει. Ο Λευτέρης που είναι μπεκατσοκυνηγός και έχοντας εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις μιας και αυτή δεν ήταν η πρώτη μπεκάτσα που έχει βοηθήσει να δυναμώσει και να επιστρέψει στην φύση, την πήρε σπίτι, την εξέτασε προσεκτικά και αφού δεν εντόπισε κάποιο σπάσιμο, την κράτησε σε ασφαλές μέρος για 5 ημέρες ταίζοντας την σκουλήκια. Την έκτη ημέρα και αφού διαπίστωσε πως η Βασίλισσα είχε πάρει τα επάνω της και είχε ζωηρέψει την πήγε σε κατάλληλο, κοντινό βιότοπο όπου και την απελευθέρωσε !!!
241861402_1034431664005777_2627517913737967955_n.jpeg

Αισιόδοξες και άκρως ενθαρρυντικές πράξεις και ενέργειες για το μέλλον του κυνηγιού στην χώρα μας, πράξεις που χρήζουν προβολής προς το ευρύ κοινό και μηνύματα με ιδιαίτερη σημασία αφού προέρχονται από την νέα γενιά συναδέρφων, την νεολαία μας που θα συνεχίσει και θα μεταλαμπαδεύσει στις μελλοντικές γενιές την αγάπη όλων μας για την φύση και την άγρια ζωή. Μπράβο σου Λευτέρη είσαι παράδειγμα προς μίμηση !!!

Συγχαρητήρια στο παλικάρι, και δυστυχώς αν στο εγγύς μέλλον δούμε τα αγαπημένα μας θηράματα να βρίσκονται σε κίνδυνο εξαφάνισης, μόνο αυτοί οι λιγοστοί θα πονέσουν πραγματικά.
Μακάρι να έβλεπα και για της πέρδικες τέτοιον πόνο.

Ο Μορτης αν δεν κανω λαθος
κανει εκπομπη στην ΕΡΤ3 μαζι με ενα αλλον
Συνηθως το ριχνουν στο περπατητο αναζητωντας σκουλικαντερες και αραχνες στην Πινδο και περιξ της Μακεδονιας κτλ
μεχρι να τους στρωσει στο κυνηγι καμια αρκουδα η κανενα νηστικο τσοπανοσκυλο
Και εγω αν τα τσεπωνα απο την κρατικη ΕΡΤ κανοντας εκπομπη ψυχαγωγικου περιεχομενου
θα εκανα ντοκιμαντερ για την ανευρεση της καλυτερης ψησταριας στην Ροδοπη
Εκει να δεις ευαισθησια και εμμονη για το ψητο κοψιδι
Ναι ναι έχεις δίκιο αν και δεν έχω fb για να ξέρω τι είπε έτσι είναι κρατικοδιαιτος και μάγκας με τα λεφτά του κοσμακι νομίζω είναι δασολόγος- ερπετολογος- εξερευνητής κ.α τέτοια προσονημια κάνει το Άγρια Ελλάδα.

Status
Not open for further replies.
Back