Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συνάδελφε κάνε ότι είναι νά κάνει και γραψτους ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ δεν βλέπεις τί γίνεται δεν ενδιαφέρεται κανείς για τπτ ποια ΚΟΕ εδώ δεν υπάρχει κράτος.
Το θέμα είναι,μήπως δεν μου επιτρέψουν, να εγγράψω τα κουτάβια, στον Κ.Ο.Ε μετά.

Το θέμα είναι,μήπως δεν μου επιτρέψουν, να εγγράψω τα κουτάβια, στον Κ.Ο.Ε μετά.
Από την στιγμή που δεν υπάρχει τπτ επίσημα που να στείλεις το δείγμα ποιόν θα πληρώσεις ποιος θα σου δώσει αποδείξη και χαρτί ότι είσαι οκ εγώ θα έκανα κανονικά την γέννα και θα εστελνα τα χαρτιά και μετά ας μου απανταγαν αρνητικά.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει τπτ επίσημα που να στείλεις το δείγμα ποιόν θα πληρώσεις ποιος θα σου δώσει αποδείξη και χαρτί ότι είσαι οκ εγώ θα έκανα κανονικά την γέννα και θα εστελνα τα χαρτιά και μετά ας μου απανταγαν αρνητικά.
Τη γέννα, θα τη βάλω σίγουρα.
Τρελοκομείο!

παπαριές ολκής λέω εγώ.

εαν το πρόβλημα ειναι ο υπερπλυθυσμός των γουρουνιων τότε όποιος θέλει να τον μειωσει πραγματικά πρέπει να σκοτώσει γουρουνομανες.
Όσοι υποστηρίζουν ότι μορούν να μειώσουν τον πληθυσμό με άλλο τρόπο είτε δεν ξερουν μαθηματικά (πολύ πιθανόν) είτε δεν θέλουν και το αφήνουν το δασαρχείο να τα πιανει στο Πανοραμα Θεσσαλονικης και να τα πηγαίνει στην Χαλκιδική (πιο γελοία ενέργεια δεν έχω ξαναδεί)

Last edited:
παπαριές ολκής λέω εγώ.

εαν το πρόβλημα ειναι ο υπερπλυθυσμός των γουρουνιων τότε όποιος θέλει να τον μειωσει πραγματικά πρέπει να σκοτώσει γουρουνομανες.
Όσοι υποστηρίζουν ότι μορούν να μειώσουν τον πληθυσμό με άλλο τρόπο είτε δεν ξερουν μαθηματικά (πολύ πιθανόν) είτε δεν θέλουν και το αφήνουν το δασαρχείο να τα πιανει στο Πανοραμα Θεσσαλονικης και να τα πηγαίνει στην Χαλκιδική (πιο γελοία ενέργεια δεν έχω ξαναδεί)
Καθένας,ότι αντιλαμβάνεται.

Ο κυνηγετικός σύλλογος του οποίου είμαι μέλος εδώ στο Βερολίνο, έκανε πρότινος τριήμερο σεμινάριο κατασκευής και χρήσης μεγάλων παγίδων για την καταπολέμηση του υπερπληθυσμού αγριοχοίρων και της αντίστοιχης πανούκλας που έχει δυστυχώς εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή. Ασφαλώς οι παγίδες απαγορεύονται δια νόμου, μόνη εξαίρεση η διαχείρηση υπερπληθυσμών αγρίων ζώων. Τα ζώα που παγιδεύονται δεν μεταφέρονται σε άλλα μέρη, αλλά σκοτώνονται επι τόπου. Όλοι οι κυνηγοί θεωρούν τις παγίδες ανήθικα όπλα, αλλά οι επαγγελματίες κυνηγοί είναι υποχρεωμένοι μερικές φορές να τις χρησιμοποιούν. Αυτό έγινε π.χ. πριν 7-8 χρόνια για την μείωση του πληθυσμού των ρακούν, τα οποία είναι - και αντιμετωπίζονται ως τέτοια - εισβολείς στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα.

kinigi-olympos_large.jpg

Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Νίκη Για Το Κυνήγι Στον Όλυμπο​

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος για το κυνήγι στον Όλυμπο​

Μία σημαντική επιτυχία – «παρακαταθήκη» και για τις επόμενες μάχες που θα αναγκαστούν να δώσουν, κατάφεραν ο κόσμος και οι Οργανώσεις των κυνηγών στον Όλυμπο.
Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας, το κυνήγι συνεχίζει να επιτρέπεται κανονικά στις εκτάσεις που επιτρεπόταν και μέχρι τώρα, παρά την ύπαρξη του πρόσφατου Προεδρικού Διατάγματος που εισήγαγε ένα νέο αυστηρότερο πλαίσιο διαχείρισης, σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες που διεξάγονται στον Όλυμπο.
Σύμφωνα με το προαναφερθέν Προεδρικό Διάταγμα, το Βουνό των Θεών χωρίστηκε σε 4 ζώνες προστασίας. Οι ζώνες Α και Β περικλείουν τις περιοχές απόλυτης προστασίας και τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, όπου το κυνήγι ανέκαθεν απαγορευόταν τις τελευταίες δεκαετίες, ακόμα και πριν το Προεδρικό Διάταγμα.
Με δεδομένο ότι στη Ζώνη Δ΄ το κυνήγι επιτρέπεται, η μεγάλη μάχη και πρόκληση για τις Κυνηγετικές Οργανώσεις ήταν τι θα γίνει με την τεράστια σε έκταση Ζώνη Γ, όπου διάφορες αντικυνηγετικές οργανώσεις, πίεζαν για ολοσχερή απαγόρευση θήρας…

Το ίδιο το Προεδρικό Διάταγμα ήταν έτσι συντεταγμένο που να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς προέβλεπε ότι για να επιτραπεί η θήρα θα πρέπει να υπάρξει έκδοση Απόφασης από την αρμόδια Υπηρεσία, γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης, καθώς και ειδική μελέτη που θα προσδιορίζει τα θηρεύσιμα είδη, την κάρπωση και τον τρόπο διεξαγωγής του κυνηγίου κατά χώρο και χρόνο, ακόμα και με αυστηρότερες προϋποθέσεις ή περιορισμούς από αυτούς της ετήσιας ρυθμιστικής Απόφασης.
Απέναντι σε αυτόν τον διαφαινόμενο κίνδυνο, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις αντέδρασαν ακαριαία και αποτελεσματικά. Το επιστημονικό προσωπικό της Κ.Σ.Ε., της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. και της Κ.Ο.Θ. συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα επιστημονικά και τεχνικά στοιχεία που απαιτούσε η ειδική διαχειριστική μελέτη για το κυνήγι στη Ζώνη Γ'.
Παρά την εισήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου (ο οποίος ήθελε να επιτραπεί στη Ζώνη Γ΄ μόνο το κυνήγι των αγριόχοιρων), τόσο η Δασική Υπηρεσία, όσο και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Αμυράς, έκαναν δεκτή την ειδική μελέτη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και υπέγραψαν Απόφαση ελεύθερης διεξαγωγής του κυνηγίου, χωρίς περαιτέρω περιορισμούς.

Σημαντική για τη θετική έκβαση της προσπάθειας ήταν η συμβολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης, τοπικών φορέων και εκπροσώπων του νομού, που στήριξαν τα κυνηγετικά επιχειρήματα και επιβεβαίωσαν τα ισχυρά ερείσματα και τους παραδοσιακούς δεσμούς που διατηρεί το κυνήγι, με τις τοπικές κοινωνίες της υπαίθρου.
Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική, όχι μόνο γιατί αφορά έναν εμβληματικό γεωγραφικό χώρο της πατρίδας μας, όπως ο Όλυμπος, αλλά και γιατί υποδεικνύει τον δρόμο δράσης και για άλλες περιοχές του δικτύου NATURA, όπου το κυνήγι θα επιχειρηθεί και πάλι να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Φωτ. Τρακακης

παπαριές ολκής λέω εγώ.

Η μετεγκατάσταση είναι εντελώς γελοία ενέργεια όπως λές
Να γίνει από μια περιοχή που έχει σε μία άλλη που δεν έχει να το καταλάβω
Αλλά να γίνει από μια περιοχή που έχει σε μία άλλη που έχει περισσότερα την στιγμή που λες ότι υπάρχει θέμα υπερπληθυσμού δεν είμαι σίγουρος αλλά πρέπει να είναι ελληνική πατέντα
Από την άλλη μείωση εντός των ηθικών ορίων γίνεται και τώρα μίας και δεν υπάρχει όριο καρπωσης
Το κράτος μπορεί να πει πηγαίνετε και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο εμείς γιατί να το κάνουμε;
Από την μία θα φαινόμαστε εμείς σαν εξολοθρευτές που δεν έχουν ενδοιασμούς να σκοτώσουν γουρούνες έτοιμες να γεννήσουν ή και μικρά που μόλις γεννήθηκαν και είναι ακόμα με τις ρίγες και θα φάμε την κατακραυγή και από την άλλη το κράτος σε άλλα ζητήματα που αφορούν το κυνήγι και τα κυνηγόσκυλα ούτε να μας ακούσει δεν ενδιαφέρεται και αν το κάνει είναι μόνο για τα προσχήματα

Αλλά να γίνει από μια περιοχή που έχει σε μία άλλη που έχει περισσότερα την στιγμή που λες ότι υπάρχει θέμα υπερπληθυσμού δεν είμαι σίγουρος αλλά πρέπει να είναι ελληνική πατέντα
Από την άλλη μείωση εντός των ηθικών ορίων γίνεται και τώρα μίας και δεν υπάρχει όριο καρπωσης
Το κράτος μπορεί να πει πηγαίνετε και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο εμείς γιατί να το κάνουμε;
Από την μία θα φαινόμαστε εμείς σαν εξολοθρευτές που δεν έχουν ενδοιασμούς να σκοτώσουν γουρούνες έτοιμες να γεννήσουν ή και μικρά που μόλις γεννήθηκαν και είναι ακόμα με τις ρίγες και θα φάμε την κατακραυγή και από την άλλη το κράτος σε άλλα ζητήματα που αφορούν το κυνήγι και τα κυνηγόσκυλα ούτε να μας ακούσει δεν ενδιαφέρεται και αν το κάνει είναι μόνο για τα προσχήματα
Έτσι, ακριβώς είναι, φίλε μου.
Είμαστε κυνηγοί-θηρευτές.Δεν είμαστε δήμιοι-εκκαθαριστές.
Έρχεται ξαφνικά το κράτος και σε φωνάζει,να κάνεις τη δουλειά του.
Το κράτος, που ποτέ δεν σε υπερασπίστηκε,από τις επιθέσεις και τις συκοφαντίες,που δέχεσαι,τώρα, καλεί τους "φονιάδες"να καθαρίσουν.
Ευχαριστούμε,δεν θα πάρουμε...

Βαράτε,όλοι μαζί.
Θέλει η π... να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει.

https://dasarxeio.com/2022/01/07/106699/
Ότι απαιτούν είναι φασιστικό , και καταπατούν το δικαίωμα που εχω , να ασκώ το κυνήγι , και μάλιστα πληρώνοντας όλα τα νόμιμα , και απαιτούμενα παράβολα . Καθώς και η αναφορά τούς , στην κατάσχεση των όπλον μας , θα μας βάλουν σε άλλες σκέψεις . Καλό και φρόνιμο είναι , κατά την γνώμη μου λοιπόν , όλοι αυτοί να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα οικολογία , που όντως είναι μεγάλο και ενδιαφέρων κεφάλαιο , και ας αφήσουν εμάς να κάνουμε αυτό που κάνουμε , και σίγουρα , δεν είναι μόνον αυτό , που θέλουν να μας παρουσιάζουν ότι κάνουμε , δεν είμαστε μόνο φονιάδες , όπως μας λένε , γιατι κάνουμε καί τον πυροσβέστη , και έρευνα όταν υπάρχει εξαφάνιση η απώλεια συνανθρώπου , και ταιζουμε σε διάφορους συλλόγους ανά την Ελλάδα όταν υπάρχει ανάγκη πουλιά , και ζώα , και στηρίζουμε οικονομικά κατά την κυνηγετική περίοδο τόσες επιχειρήσεις . Και άλλα πολλά , που δυστυχώς κάποιοι τα ξέρουν όμως τα αγνοούν .

μαλλον παρεξηγήθηκαν τα γραφόμενα μου.
οταν λεω ότι πρέπει να σκοτωθούν τα θηλυκά, δεν το λέω για να εχουμε εμείς να κυνηγάμε ολοήμερης ολυνυχτης με όλους τους καιρούς και όλες τις εποχές.
Συμφωνα με τα νούμερα στην χώρα υπάρχουν περισσότερα από 560Κ αγριόχοιροι. Οι κυνηγοί θηρεύουν σύμφωνα με τους κανόνες 50 με 60Κ κατα έτος και ο αριθμός τους συνεχώς μειώνεται. Με το ρυθμό που γεννάνε αυτά άμα δούμε ποτέ μείωση πληθυσμού παρτεμε τηλέφωνο.
Το πρόβλημα ισως δεν είναι τόσο αισθητό σε όλους στις καταστροφές που κάνουν (δεν πουλάει στα δελτία ειδήσεων) ή στα ατυχήματα που δημιουργούνται επειδή ζουν δίπλα στους ανθρώπους. Το πρόβλημα θα φανεί σε όλη του την έκταση όταν η αφρικανική πανώλη περάσει και στα εκτροφεια. Τότε θα σφαγιαστούν όλα, και θα κάνουμε να δούμε 10 χρόνια εγχώρια παραγωγή χοιρινου κρέατος. Θα δούμε και το πάρτυ στα Σούπερ μάρκετ και τότε να δούμε τι θα κάνουν οι φτωχοί οικολόγοι, οι πλουσιοι θα συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους.
Τώρα όσο αφορά εμένα, με έχουν καλέσει σε κυνηγι αγριόχοιρου, αλλά δεν πήγα γιατί μαρεσει η βολτα με φίλους για τσιχλες από το στατικό και φασαριόζικο για μένα κυνήγι αγριοχοιρου. Όπως επίσης αν ολοι οι κυνηγοί έβγαινα με την συχνότητα που βγαίνω εγω, κυνηγουσαν αυτά που κυνηγώ και προπάντων ήταν το ίδιο εύστοχοι με εμένα, τότε τα παπιά θα ήταν στην Ομόνοια τα ελάφια θα χάζευαν την προεδρική φρουρά και οι φασες στο ταξίδι τους θα μένανε στους περιστερώνες.

Το πρόβλημα θα φανεί σε όλη του την έκταση όταν η αφρικανική πανώλη περάσει και στα εκτροφεια. Τότε θα σφαγιαστούν όλα, και θα κάνουμε να δούμε 10 χρόνια εγχώρια παραγωγή χοιρινου κρέατος. Θα δούμε και το πάρτυ στα Σούπερ μάρκετ και τότε να δούμε τι θα κάνουν οι φτωχοί οικολόγοι, οι πλουσιοι θα συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους.
Δεν διαφωνώ εννοείται ότι όταν υπάρχει σοβαρό ζήτημα για την δημόσια υγεία και την οικονομία γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι καταστροφή δεν χωράνε συναισθήματα μικρά ή μεγάλα πρέπει να γίνει μείωση
Το θέμα είναι ότι στην κοινωνία έχει επικρατήσει η <<οικολογία>>που πετάει στα ροζ συννεφάκια νομίζοντας ότι όλα λύνονται με κάποιον μαγικό τρόπο από μόνα τους αρκεί να μην επέμβει ο άνθρωπος και η φύση θα βρει τον τρόπο, δεν είναι έτοιμη να δεχτεί ένα τέτοιο μέτρο και εμείς δεν πρέπει να κάνουμε τους χρήσιμους ηλίθιους για το κράτος
Ας βρούνε τρόπο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και ας αναλάβουν και το κόστος της κατακραυγής από την ευαίσθητη κοινωνία
Εάν γίνει αυτό που λες και που όλοι απευχόμαστε θα κλάψουνε μανούλες και θα φύγει και η <<οικολογία>> και οι <<ευαισθησίες>>σε πολλούς αλλά θα είναι αργά ελπίζω να μην φτάσουμε εκεί.....

Σαν να είναι παραφουσκωμενοι οι αριθμοί, τα αγριογουρουνα εξαπλωθηκαν γρήγορα τα περασμένα χρόνια αλλά 500,000 μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλος αριθμός, αναλογούν πάνω από 10,000 ανά νομό. Αν είχαμε τόσα και θηρευονται50,000 ανά έτος, του χρόνου θα είχαμε πολύ πάνω από 1,000,000. Για την αφρικανική πανωλη έχω κάποιες επιφυλάξεις, δεν ήρθε τώρα στην Ευρώπη, αλλά 100 χρόνια πριν, για κάποιο λόγο δημιουργούν πανικό, όπως με την γρίπη των πτηνών ,που τώρα την άφησαν στην άκρη ενώ δεν άλλαξε κάτι από πριν.

Status
Not open for further replies.
Back