Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επειδή με προβλημάτισε τις τελευταίες μέρες αυτός ο χαμός με τις αναρτήσεις φώτο με θηράματα, το έψαξα λίγο και ο Δασικός κώδικας (Ν.Δ 86/1969)
στο Aρθρο 258. - Γενικαί απαγορεύσεις θήρας.Παρ.ε)
Αναφέρει:
Απαγορεύεται η μεταφορά, η έκθεσις εις κοινήν θέαν και ο καθ’ οιονδήποτε τρόπον βασανισμός συλληφθέντων θηραμάτων.

Η ανάρτηση φώτο του θηράματος σε δημόσιο βήμα δε εμπίπτει στην ως άνω διάταξη?
ακριβώς αυτό έψαχνα Σπύρο ...

Καλημέρα σε όλους, επειδή Δυστυχώς δεν είδα απαγόρευση για την Εύβοια που να είναι αρκετά σαφής πήρα εχθές τηλέφωνο το δασαρχείο και ρώτησα αν επιτρέπεται το κυνήγι σε περιοχές που δεν υπάρχει κάλυψη χιονιού και η απάντηση ήταν ότι ο νόμος λέει ότι επιτρέπεται αρκεί τουλάχιστον η περιοχή να βρίσκεται 200 μέτρα ακτίνας κύκλου από το τελευταίο σημείο με χιόνι.

Καλημέρες
μεταφέρω αυτο το κείμενο Απο
Ενα φίλο σε απο μια σελίδα στο φβ νομίζω δεν ειναι άσχημο να κινητοποιηθούμε λιγο !!!

Οι οικολογοι στην σελιδα avaaz.org κανουν ψηφισμα για την ολικη απαγορευση του κυνηγιου ασχετα με την χιονοκαλυψη της καθε περιοχης..Εθεσαν τις 2.000 υπογραφες σαν στοχο τους...Καλω τους διαχειριστες της σελιδας να δημιουργησουν στην παραπανω σελιδα avaaz.org ψηφισμα για την ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ..και να βαλουμε στοχο οχι τις 2.000 υπογραφες αλλα τις 15.000..Για να δουν μερικοι (ΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΑΝΑΠΛ.ΥΠΟΥΡΓΟΙ) οτι οταν απευθυνονται και οταν θιγουν ζητηματα του κυνηγετικου κοσμου δεν ειναι 100 και 1000 ατομα...ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Καλημέρα σε όλους, επειδή Δυστυχώς δεν είδα απαγόρευση για την Εύβοια που να είναι αρκετά σαφής πήρα εχθές τηλέφωνο το δασαρχείο και ρώτησα αν επιτρέπεται το κυνήγι σε περιοχές που δεν υπάρχει κάλυψη χιονιού και η απάντηση ήταν ότι ο νόμος λέει ότι επιτρέπεται αρκεί τουλάχιστον η περιοχή να βρίσκεται 200 μέτρα ακτίνας κύκλου από το τελευταίο σημείο με χιόνι.

μολις επικοινωνησα με το κγσχ. και επιβεβαιωσαν οτι η απαγορευση μεχρι τις 18 ισχυει και ειναι καθολικη

Ζήτω το μπάχαλο.Καλά αυτοί στο δασαρχείο Εύβοιας που βρίσκονται , σε νιρβάνα ;

Επιμένω στο ότι ίσως δόθηκε λάθος ερμηνεία. Μόλις επικοινώνησα με τον σύλλογο Κομοτηνής και μου είπαν ότι μέχρι στιγμής ισχύει η απαγόρευση του τοπικό δασαρχείου μέχρι και σήμερα, μέχρι να τους έρθει κάτι επίσημο. Επικοινώνησα και με φίλο κυνηγό που ασχολείται με τα κοινά του Συλλόγου και τον παρακάλεσα να διαβάσει το έγγραφο και να μας το ερμηνεύσει νομικά. Δέχτηκε ευχαρίστως και αναμένω...

Παιδιά είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί πρέπει και όχι εκεί που δεν πρέπει.
Την ευθύνη 100% της απαγόρευσης την φέρει μια μεγάλη μερίδα κυνηγών που γέμισαν το διαδίκτυο και συγκεκριμένα το FB με αμέτρητες φωτογραφίες θηραμάτων με φόντο τα χιόνια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που χιονίζει στην Ελλάδα , όσο κι αν ήταν ακραία τα φαινόμενα αυτή την φορά , ποτέ όμως δεν υπήρξε καθολική απαγόρευση .
Τι συνέβη τώρα και είχαμε αυτή την απαγόρευση;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Μπορώ απλά να φανταστώ την απίστευτη πίεση που δέχθηκε ο Φάμελος και γενικά το Υπουργείο από τους "προστάτες" της πανίδας, δείχνοντας του φωτογραφίες με τεράστιο αριθμό σκοτωμένων θηραμάτων και δίπλα ηλίθιες φάτσες όλο καμάρι να ποζάρουν χωμένοι οι μισοί μέσα στα χιόνια.
Διονυση,να μου επιτρεψεις να χρεωσω κι ενα σεβαστο ποσοστο ευθυνης,στο υπουργειο....
Δε νομιζω να το "βασανισε" πολυ για την υπογραφη της απαγορευσης..xm.
Τι παει να πει δεχτηκε αφορητες πιεσεις?
Αυτο,πρεπει να ζυγισει-μετρησει-ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ!
Δεν υπογραφω εγω κι εσυ....;)
Εχει το ποσοστο ευθυνης που του αναλογει!
Το FΒ και οι προκλητικες αναρτησεις,δεν ειναι τωρινο φαινομενο.
Τα του Καισαρος τω Καισαρι!
Μην τους βγαζουμε και Οσιες!!
"Εμεις" φταιμε και παρα πολυ μαλιστα,επειδη τους δινουμε "πατημα" !!

Επιμένω στο ότι ίσως δόθηκε λάθος ερμηνεία. Μόλις επικοινώνησα με τον σύλλογο Κομοτηνής και μου είπαν ότι μέχρι στιγμής ισχύει η απαγόρευση του τοπικό δασαρχείου μέχρι και σήμερα, μέχρι να τους έρθει κάτι επίσημο. Επικοινώνησα και με φίλο κυνηγό που ασχολείται με τα κοινά του Συλλόγου και τον παρακάλεσα να διαβάσει το έγγραφο και να μας το ερμηνεύσει νομικά. Δέχτηκε ευχαρίστως και αναμένω...

Λοιπόν σε συνέχεια της επικοινωνίας μου με τον φίλο και κυνηγό δικηγόρο, μου διευκρίνισε ότι το υπουργείο δεν είναι αρμόδιο για την απαγόρευση του κυνηγιού λόγω καιρικών συνθηκών. Αυτό φαίνεται και στο έγγραφο χρησιμοποιώντας το ρήμα "παρακαλούμε" και όχι "αποφασίζουμε". Την ευθύνη της απόφασης για απαγόρευση θήρας λόγω καιρικών συνθηκών την έχουν τα κατά τόπους δασαρχεία. Και αυτό φαίνεται καθαρά διαβάζοντας τις δυο τελευταίες παραγράφους. Απλά το εν λόγω έγγραφο φέρει γνωμοδοτικό χαρακτήρα του υπουργείου. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην λειτουργήσει ως εκβιαστικό μέσο για την απόφαση του κάθε δασαρχείου...

Last edited:
Γιάννη έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι είναι γενικώς άχρηστοι , δεν μπορούν να διαχειριστούν κρίσεις.
Ωστόσο να θέσω ένα ερώτημα.
Αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι φωτογραφίες στο φατσοβιβλιο , θα είχαμε σήμερα απαγόρευση ;;;;

Τους βγάζω οσιες ;;;;;:eek:

Διονυση,να μου επιτρεψεις να χρεωσω κι ενα σεβαστο ποσοστο ευθυνης,στο υπουργειο....
Δε νομιζω να το "βασανισε" πολυ για την υπογραφη της απαγορευσης..xm.
Τι παει να πει δεχτηκε αφορητες πιεσεις?
Αυτο,πρεπει να ζυγισει-μετρησει-ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ!
Δεν υπογραφω εγω κι εσυ....;)
Εχει το ποσοστο ευθυνης που του αναλογει!
Το FΒ και οι προκλητικες αναρτησεις,δεν ειναι τωρινο φαινομενο.
Τα του Καισαρος τω Καισαρι!
Μην τους βγαζουμε και Οσιες!!
"Εμεις" φταιμε και παρα πολυ μαλιστα,επειδη τους δινουμε "πατημα" !!

Γιάννη έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι είναι γενικώς άχρηστοι , δεν μπορούν να διαχειριστούν κρίσεις.
Αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι φωτογραφίες στο φατσοβιβλιο , θα είχαμε σήμερα απαγόρευση ;;;;

Νομίζω πως οι απόψεις σας συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους.... ;)

Ρε σεις, μια φωτογραφια ισον χιλιες λεξεις. 5 φωτογραφιες να βαλεις απο το φουμπου, ειναι χιλιαδες επι χιλιαδων κατεβατων και κανουν περισσοτερο ντορο.
Αν εσυ πχ Διονυση, σπασεις τα ποδαρια σου περπατωντας και παρεις 24 τσιχλες, και περιχαρης τις αναρτησεις. Η φωτογραφια χωρις καμμια εξηγηση, θα χρησιμοποιηθει για να αποδειξει οτι με φοβερη ευκολια εσυ, σε μια μερα, εκανες τοσα πουλια, Χ 200000 κυνηγους, αρα φανταστητε ποσες τσιχλες τη μερα επι οσες μερες επιτρεπεται. Το αν ειναι οι μοναδικες που επιασες, το αν οι αλλοι δεν ειδαν καν, ή αν σε ολη την επικρατεια δεν ειναι το ιδιο, δεν φαινεται απο τη φωτογραφια. Δεν πιανω καν το θεμα υπεραριθμα θηραματα, ουτε απαγορευεμενα. Εκει ειναι ακομα χειροτερα.

Οποτε ναι, βγαζουμε τα ματια μας ωρες ωρες μοναχοι μας.

AΠAΓOPEYETAI ME AΠOΦAΣH YΠOYPΓOY ΠΛHPΩΣ TO KYNHΓI OΛΩN TΩN EIΔΩN ΣE OΛH THN EΠIKPATEIA EΩΣ 18/1/2017 ΛOΓΩ TΩN ΔYΣMENΩN KAIPIKΩN ΣYNΘHKΩN.

Αυτό είναι το μήνυμα από Τον κυνηγητικό σύνολο Αμαρουσίου πριν λίγο

Προσωπική μου άποψη είναι οτι ,πέρα απο όποιες φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο fb ,τόσο τώρα με την κακοκαιρία όσο και πριν απο αυτή δεν είναι το πρώτο στη λίστα ευθυνών.
Το πρώτο για μένα πάντα ,είναι η ανευθυνότητα ,η αδιαφορία εσκεμμένη η όχι των κυνηγ,συλλόγων και των δασαρχείων ανά την Ελλάδα.Φυσικά και του υπουργείου που θα έπερεπε να τους παροτρύνει εγκαίρως.
Έπρεπε απο την προηγ.Παρασκευή που πάγωσαν τα πάντα και χιόνιζε παντού ,να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις για απαγορεύσεις όπου έπρεπε.Δεν έγινε απολύτως τίποτα .Η κατάσταση εκτροχιάστηκε με όλους αυτούς τους κομπλεξικούς του fb με τις φωτογραφίες που ανάρτησαν και έτσι χειροπιαστά πια ,είχαν επιχειρήματα οι εχθροί του κυνηγίου.
Άρα λοιπόν ,διαφωνεί κάνεις οτι αν είχαν παρθεί μέτρα έγκαιρα εκεί που έπρεπε ,τόσο από τους κυν.συλλόγους αλλά και όποιον άλλον είναι υπεύθυνος ,οτι δεν θα φτάναμε ως εδώ;

Αυτο λεω απο χτες. Μονοι μας δωσαμε τα επιχειρηματα για να λενε περι εκατομβης, ενω θα μπορουσαμε μια βδομαδα πριν να εχουμε ουσιαστικα ακυρωσει το επιχειρημα τους, προτεινοντας την κατα τοπους απαγορευση οσο κραταει το καιρικο φαινομενο.

Εγινε αυτο που εγινε. Υπηρξε καμμια ανακοινωση διαμαρτυριας απο την ΚΣΕ? Να διαμαρτυρηθει εστω με στοιχεια προβλεψης καιρου ανα τοπους οτι δεν στεκεται απαγορευση μιας βδομαδας με τα δεδομενα προβλεψεων. Και καθολου πανελληνια

Το χαλι με το FB,το "κραξαμε"ολοι!
Ειναι η μλκ που δινει την προφαση για τετοιες αποφασεις!
Δε νομιζω να μην εξυπηρετησαν και βολεψαν,αυτες οι συμπεριφορες...
Συμπεριφορες,απο ατομα που αυτοπροσδιοριζονται "κυνηγοι"!:(
Το "Οσιες",παει στο "τραβατε με κι ας κλαιω"του υπουργειου η το "σαν τη χηρα στο κρεβατι":)
Το ηθελαν,Διονυση,το ηθελαν και τους "δωσαμε"την αφορμη!

Λοιπόν σε συνέχεια της επικοινωνίας μου με τον φίλο και κυνηγό δικηγόρο, μου διευκρίνισε ότι το υπουργείο δεν είναι αρμόδιο για την απαγόρευση του κυνηγιού λόγω καιρικών συνθηκών. Αυτό φαίνεται και στο έγγραφο χρησιμοποιώντας το ρήμα "παρακαλούμε" και όχι "αποφασίζουμε". Την ευθύνη της απόφασης για απαγόρευση θήρας λόγω καιρικών συνθηκών την έχουν τα κατά τόπους δασαρχεία. Και αυτό φαίνεται καθαρά διαβάζοντας τις δυο τελευταίες παραγράφους. Απλά το εν λόγω έγγραφο φέρει γνωμοδοτικό χαρακτήρα του υπουργείου. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην λειτουργήσει ως εκβιαστικό μέσο για την απόφαση του κάθε δασαρχείου...
Χρηστο,το "παρακαλουμε" προισταμενης υπηρεσιας ειναι ΔΙΑΤΑΓΗ για την υφισταμενη!
Βασει πρωτοκολλου....

Εγινε αυτο που εγινε. Υπηρξε καμμια ανακοινωση διαμαρτυριας απο την ΚΣΕ? Να διαμαρτυρηθει εστω με στοιχεια προβλεψης καιρου ανα τοπους οτι δεν στεκεται απαγορευση μιας βδομαδας με τα δεδομενα προβλεψεων. Και καθολου πανελληνια
υπαρχει βιντεο με δηλωσεις σταθοπουλου στο i-hunt αλλα δεν το ειδα ακομη

Status
Not open for further replies.
Back