Εσύ κύριε Νίκο μιλάς από ότι κατάλαβα σύμφωνα με αυτά που λέει η ίδια η εταιρεία που την κατασκευάζει που σίγουρα για να την βγάλει στην αγορά έχει κάνει ένα σκασμό δοκιμές και όχι σαν της δικές μας !!! Προσωπικά θεωρώ ότι το πολύ πάτημα ή η άνω των +0,10 πυρίτιδα δεν βοηθάει πάντα χωρίς βέβαια να μην υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Προσωπικά που δουλεύω εδώ και 3 χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, την Tecna ξεκίνησα με τα απλά σετ απ και μόνο με το τσοκ που έχω στο όπλο μου. Μετα απο 100+ δοκιμές με επικίνδυνο και ασφαλές τρόπο έχω καταλήξει και σύμφωνα με την κουβέντα που βλέπω ότι γίνεται στο ότι...ο κάθε ένας μας έχει μια ιδέα, έναν τρόπο σκέψεις, έναν τρόπο κυνηγιού, μια απόσταση που θα βαρεσει και μια κατανομή που θέλει σε αυτά τα μέτρα και με αυτόν τον γνώμονα βαδίζει. Εγώ θέλω όσο πιο σφιχτη τουφεκιά γίνεται πχ. Είμαι τρελός με αυτό. Ξεκίνησα ιδιογομωση λόγω λάθους πασίγνωστης μεγάλης εταιρείας. Κόντεψα να χάσω το μάτι μου από λάθος τους. Το θέμα είναι ότι όπως και να γίνει Όταν σου λέει ο πίνακας της εταιρείας δοκιμών 1,90-1,95 Tecna στα 36 γραμμάρια πρέπει να παίξεις εκεί. Και στα 40 ή 42 ;;; Γιατί 1,75-1,85 ;; Γιατί εκεί είναι ασφαλές. Έχω κάνει πολλές χαζομάρες στην προσπάθεια μου να πιάσω όχι απλά έναν καλό κύκλο αλλά ένα όσο πιο σφιχτό κύκλο και σε όσο πιο μεγάλη απόσταση γίνεται. Όταν έβαζα υπέρ γόμωση ή υπέρ πίεση έβλεπα πολύ ανάκρουση τα σκάγια πολύ πιο ανοιχτό κύκλο και βέβαια να μαζεύω φλούδες και ούτε καν παραμορφωση. ΦΛΟΥΔΕς. ναι αλλά δεν ήταν σκοπός μου. Ευχαριστώ πολύ έναν άνθρωπο που μου ίσως να μου έσωσε και την ζωή τον Μιχάλη που όχι απλά με βοήθησε μου έδωσε το κινητό του και μου εξήγησε αναλυτικά τις εμπειρίες και το γιατί τόσο λιγότερο και όχι τόσο περισσότερο. Πήρα ως τώρα τα μέγιστα από μια πυρίτιδα από τα 36 γραμμάρια έως και τα 42 τις που με ενδιαφέρει. Τώρα θέλω να πάω σε κάτι καλύτερο και για αυτό και ψάχνω το τέλειο γιατί ξέρω ότι κάποιοι λένε καλα βάλε μονοβολο να κάνεις αυτό που θέλεις. Όχι είπαμε θέλουμε συγκέντρωση αλλά είμαι άνθρωπος και το ελάχιστο λάθος στον λαγό που θα τον δεις το πολύ μία φορά θα σε πονέσει. MG2 λοιπόν λες κύριε Νίκο !!!
Kωστή μου μην ''μπερδευεσαι'' φιλε μου.....δεν εχει σημασια τι προτεινω εγω....σημασια εχει..... και αυτο
πρεπει να ξερεις......οτι ''κακη'' μπαρουτι δεν υπαρχει. Υπαρχουν μπαρουτες με αλλη προοδευτικοτητα
για αλλα γραμμαρια σκαγιων....για διαφορετικες καιρικες συνθηκες.... και για ολα τα γουστα.
Συμφωνα λοιπον με κυνηγια που κανεις επιλεγεις και πυριτιδα...ΝΑΙ εχω σαν αρχη , οταν πιανω στα χερια
μου μια πυριτιδα που δεν την εχω ξανα δουλεψει να ακολουθω τις δοσολογιες του πινακα....απο εκει
ξεκιναω...το που τελειωνω....το καθοριζουν οι δοκιμες μου....και αυτο που θεωρω καλο και ασφαλες.
Μανια ολοι πιστευω οτι εχουμε με τις συγκεντρωσεις....δεν ξερω εαν αποτελω εξαιρεση....αλλα εχω
''αρρωστια'' με την συγκεντρωση....παραλληλα ομως και με την διατρηση....αυτο με την διατρηση το εχω
''πληρωσει'' με χαμενα θηραματα. Οι μεγαλες ταχυτητες σε σκαγια ΖΗΜΙΑ κανουν....
Η MG2 ειναι και αυτη μια πολυ καλη πυριτιδα οπως ολες οι αλλες....βγαζει καλες συγκεντρωσεις και
ταχυτητες... Ειναι ποιο γρηγορη και απο την Τεκνα στα ιδια γραμμαρια σκαγιων δλδ μεχρι τα 42 γραμ
που το οριο της MG2 σε 12/76 καλυκα. Ποσο ποιο γρηγορη ?? 10 εως και 25m/s δεν ειναι μεγαλη η
διαφορά....αλλα σημαντικη για ορισμενους τυπους φυσιγγιων ΠΧ. 70 - 80βολα 4-5/0 για χηνες.
Την Τεκνα την θεωρω πολυ καλη πυριτιδα....οπως και ολες τις αλλες βεβαια...αργησα να την πιασω στα
χερια μου...απο τα διάφορα που διαβαζα...φετος αρχισα να την δουλευω...παρ'ολα αυτα εβγαλα αξιολογες
τουφεκιες απο 36 εως 50 γραμμαρια που την εχω δουλεψει παντα με τα δικα μου κριτηρια και γουστα.
Τωρα για δοσολογιες που με ρωτας οσο ανεβαινουμε ( χοντρικα στο λεω ) βαρος σκαγιων.... καταβαζουμε
πυριτιδα....για μην φτασουν τα bar στον θεο....και χασεις το κλειστρο του οπλου σου φιλε μου.
ΥΓ. Βλητικες δοκιμες σελιδα 547 και Παρουσιαση φυσιγγιων σελιδα 89 εχει δυο δοκιμες μου και αλλη
μια στις Συμβουλες συνταγες ιδιογομωσης σελιδα 783 ολες με Τεκνα....ριξε μια ματια εαν θελεις.