Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βεβαιως και τον καιει.....αλλα μιλαμε....η βηχουμε ??? Εγραψα και πριν δοσολογιες....απο τον πινακα....και
οχι απο το στησιμο του καθε ενος....Τι ειναι αυτο το 2,10Χ38 ??? Το νορμαλ ειναι 1,95Χ38.... Βαλε λοιπον
2,20Χ38 να σου δωσει 460+m/s....και αυτο τι σημαινει....?? Οτι ειναι γρηγορη μπαρουτι ?? Βρε μπας
και βαλθηκατε να μας τρελανετε ?? Ξερετε τι λετε ?? Και βεβαια σερνεται σε σχεση με την MG2...ειτε σας
αρεσει...ειτε οχι.....Το ''καπνο'' της MG2 θα βλεπει παντα η ΜΒ36.....αυτη ειναι η αληθεια.!!!

Η MG2 σε ΝΟΡΜΑΛ σεταπ...2,10Χ37 δινει 440m/s.... Και οχι φορτωμενο οπως το σεταπ της ΜΒ36....Αυτα για να μαθαινουν ΣΩΣΤΑ οι νεοι ιδιογομωτες!!!
Εσύ κύριε Νίκο μιλάς από ότι κατάλαβα σύμφωνα με αυτά που λέει η ίδια η εταιρεία που την κατασκευάζει που σίγουρα για να την βγάλει στην αγορά έχει κάνει ένα σκασμό δοκιμές και όχι σαν της δικές μας !!! Προσωπικά θεωρώ ότι το πολύ πάτημα ή η άνω των +0,10 πυρίτιδα δεν βοηθάει πάντα χωρίς βέβαια να μην υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Προσωπικά που δουλεύω εδώ και 3 χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, την Tecna ξεκίνησα με τα απλά σετ απ και μόνο με το τσοκ που έχω στο όπλο μου. Μετα απο 100+ δοκιμές με επικίνδυνο και ασφαλές τρόπο έχω καταλήξει και σύμφωνα με την κουβέντα που βλέπω ότι γίνεται στο ότι...ο κάθε ένας μας έχει μια ιδέα, έναν τρόπο σκέψεις, έναν τρόπο κυνηγιού, μια απόσταση που θα βαρεσει και μια κατανομή που θέλει σε αυτά τα μέτρα και με αυτόν τον γνώμονα βαδίζει. Εγώ θέλω όσο πιο σφιχτη τουφεκιά γίνεται πχ. Είμαι τρελός με αυτό. Ξεκίνησα ιδιογομωση λόγω λάθους πασίγνωστης μεγάλης εταιρείας. Κόντεψα να χάσω το μάτι μου από λάθος τους. Το θέμα είναι ότι όπως και να γίνει Όταν σου λέει ο πίνακας της εταιρείας δοκιμών 1,90-1,95 Tecna στα 36 γραμμάρια πρέπει να παίξεις εκεί. Και στα 40 ή 42 ;;; Γιατί 1,75-1,85 ;; Γιατί εκεί είναι ασφαλές. Έχω κάνει πολλές χαζομάρες στην προσπάθεια μου να πιάσω όχι απλά έναν καλό κύκλο αλλά ένα όσο πιο σφιχτό κύκλο και σε όσο πιο μεγάλη απόσταση γίνεται. Όταν έβαζα υπέρ γόμωση ή υπέρ πίεση έβλεπα πολύ ανάκρουση τα σκάγια πολύ πιο ανοιχτό κύκλο και βέβαια να μαζεύω φλούδες και ούτε καν παραμορφωση. ΦΛΟΥΔΕς. ναι αλλά δεν ήταν σκοπός μου. Ευχαριστώ πολύ έναν άνθρωπο που μου ίσως να μου έσωσε και την ζωή τον Μιχάλη που όχι απλά με βοήθησε μου έδωσε το κινητό του και μου εξήγησε αναλυτικά τις εμπειρίες και το γιατί τόσο λιγότερο και όχι τόσο περισσότερο. Πήρα ως τώρα τα μέγιστα από μια πυρίτιδα από τα 36 γραμμάρια έως και τα 42 τις που με ενδιαφέρει. Τώρα θέλω να πάω σε κάτι καλύτερο και για αυτό και ψάχνω το τέλειο γιατί ξέρω ότι κάποιοι λένε καλα βάλε μονοβολο να κάνεις αυτό που θέλεις. Όχι είπαμε θέλουμε συγκέντρωση αλλά είμαι άνθρωπος και το ελάχιστο λάθος στον λαγό που θα τον δεις το πολύ μία φορά θα σε πονέσει. MG2 λοιπόν λες κύριε Νίκο !!!

Εσύ κύριε Νίκο μιλάς από ότι κατάλαβα σύμφωνα με αυτά που λέει η ίδια η εταιρεία που την κατασκευάζει που σίγουρα για να την βγάλει στην αγορά έχει κάνει ένα σκασμό δοκιμές και όχι σαν της δικές μας !!! Προσωπικά θεωρώ ότι το πολύ πάτημα ή η άνω των +0,10 πυρίτιδα δεν βοηθάει πάντα χωρίς βέβαια να μην υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Προσωπικά που δουλεύω εδώ και 3 χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, την Tecna ξεκίνησα με τα απλά σετ απ και μόνο με το τσοκ που έχω στο όπλο μου. Μετα απο 100+ δοκιμές με επικίνδυνο και ασφαλές τρόπο έχω καταλήξει και σύμφωνα με την κουβέντα που βλέπω ότι γίνεται στο ότι...ο κάθε ένας μας έχει μια ιδέα, έναν τρόπο σκέψεις, έναν τρόπο κυνηγιού, μια απόσταση που θα βαρεσει και μια κατανομή που θέλει σε αυτά τα μέτρα και με αυτόν τον γνώμονα βαδίζει. Εγώ θέλω όσο πιο σφιχτη τουφεκιά γίνεται πχ. Είμαι τρελός με αυτό. Ξεκίνησα ιδιογομωση λόγω λάθους πασίγνωστης μεγάλης εταιρείας. Κόντεψα να χάσω το μάτι μου από λάθος τους. Το θέμα είναι ότι όπως και να γίνει Όταν σου λέει ο πίνακας της εταιρείας δοκιμών 1,90-1,95 Tecna στα 36 γραμμάρια πρέπει να παίξεις εκεί. Και στα 40 ή 42 ;;; Γιατί 1,75-1,85 ;; Γιατί εκεί είναι ασφαλές. Έχω κάνει πολλές χαζομάρες στην προσπάθεια μου να πιάσω όχι απλά έναν καλό κύκλο αλλά ένα όσο πιο σφιχτό κύκλο και σε όσο πιο μεγάλη απόσταση γίνεται. Όταν έβαζα υπέρ γόμωση ή υπέρ πίεση έβλεπα πολύ ανάκρουση τα σκάγια πολύ πιο ανοιχτό κύκλο και βέβαια να μαζεύω φλούδες και ούτε καν παραμορφωση. ΦΛΟΥΔΕς. ναι αλλά δεν ήταν σκοπός μου. Ευχαριστώ πολύ έναν άνθρωπο που μου ίσως να μου έσωσε και την ζωή τον Μιχάλη που όχι απλά με βοήθησε μου έδωσε το κινητό του και μου εξήγησε αναλυτικά τις εμπειρίες και το γιατί τόσο λιγότερο και όχι τόσο περισσότερο. Πήρα ως τώρα τα μέγιστα από μια πυρίτιδα από τα 36 γραμμάρια έως και τα 42 τις που με ενδιαφέρει. Τώρα θέλω να πάω σε κάτι καλύτερο και για αυτό και ψάχνω το τέλειο γιατί ξέρω ότι κάποιοι λένε καλα βάλε μονοβολο να κάνεις αυτό που θέλεις. Όχι είπαμε θέλουμε συγκέντρωση αλλά είμαι άνθρωπος και το ελάχιστο λάθος στον λαγό που θα τον δεις το πολύ μία φορά θα σε πονέσει. MG2 λοιπόν λες κύριε Νίκο !!!

Kωστή μου μην ''μπερδευεσαι'' φιλε μου.....δεν εχει σημασια τι προτεινω εγω....σημασια εχει..... και αυτο
πρεπει να ξερεις......οτι ''κακη'' μπαρουτι δεν υπαρχει. Υπαρχουν μπαρουτες με αλλη προοδευτικοτητα
για αλλα γραμμαρια σκαγιων....για διαφορετικες καιρικες συνθηκες.... και για ολα τα γουστα.
Συμφωνα λοιπον με κυνηγια που κανεις επιλεγεις και πυριτιδα...ΝΑΙ εχω σαν αρχη , οταν πιανω στα χερια
μου μια πυριτιδα που δεν την εχω ξανα δουλεψει να ακολουθω τις δοσολογιες του πινακα....απο εκει
ξεκιναω...το που τελειωνω....το καθοριζουν οι δοκιμες μου....και αυτο που θεωρω καλο και ασφαλες.
Μανια ολοι πιστευω οτι εχουμε με τις συγκεντρωσεις....δεν ξερω εαν αποτελω εξαιρεση....αλλα εχω
''αρρωστια'' με την συγκεντρωση....παραλληλα ομως και με την διατρηση....αυτο με την διατρηση το εχω
''πληρωσει'' με χαμενα θηραματα. Οι μεγαλες ταχυτητες σε σκαγια ΖΗΜΙΑ κανουν....
Η MG2 ειναι και αυτη μια πολυ καλη πυριτιδα οπως ολες οι αλλες....βγαζει καλες συγκεντρωσεις και
ταχυτητες... Ειναι ποιο γρηγορη και απο την Τεκνα στα ιδια γραμμαρια σκαγιων δλδ μεχρι τα 42 γραμ
που το οριο της MG2 σε 12/76 καλυκα. Ποσο ποιο γρηγορη ?? 10 εως και 25m/s δεν ειναι μεγαλη η
διαφορά....αλλα σημαντικη για ορισμενους τυπους φυσιγγιων ΠΧ. 70 - 80βολα 4-5/0 για χηνες.
Την Τεκνα την θεωρω πολυ καλη πυριτιδα....οπως και ολες τις αλλες βεβαια...αργησα να την πιασω στα
χερια μου...απο τα διάφορα που διαβαζα...φετος αρχισα να την δουλευω...παρ'ολα αυτα εβγαλα αξιολογες
τουφεκιες απο 36 εως 50 γραμμαρια που την εχω δουλεψει παντα με τα δικα μου κριτηρια και γουστα.
Τωρα για δοσολογιες που με ρωτας οσο ανεβαινουμε ( χοντρικα στο λεω ) βαρος σκαγιων.... καταβαζουμε
πυριτιδα....για μην φτασουν τα bar στον θεο....και χασεις το κλειστρο του οπλου σου φιλε μου. :)

ΥΓ. Βλητικες δοκιμες σελιδα 547 και Παρουσιαση φυσιγγιων σελιδα 89 εχει δυο δοκιμες μου και αλλη
μια στις Συμβουλες συνταγες ιδιογομωσης σελιδα 783 ολες με Τεκνα....ριξε μια ματια εαν θελεις.

Καλημέρα Κώστα. Το να επιζητάς το τέλειο ( για εσένα πάντα) είναι αρετή και αρρώστεια! Εγω χρισημοποιώ την MG2 στο διαμέτρημα 20 για αυτό και δεν σου έγραψα και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Εγώ δεν επιζητώ τις υπερβολικές συγκεντρώσεις, απεναντείας την ομοιομορφία.
Εάν επιζητάς τις υπερβολικές συγκεντρώσεις και είσαι στο στάδιο που για μένα είναι το τελευταίο, της επιλογής της κατάλειλης πυρίτιδας για την πιο συγκεντρωτική, θεωρούμε δεδομένο ότι έχεις ψαχτεί με το όπλο σου ή όπλα σου. Πέρνουμε δεδομένο ότι χρισημοποιείς μόνο φουλ τσοκ ή οποιοδήποτε άλλο που να δίνει περισσότερο ποσοστό συγκέντρωσης από το φουλ. Το όπλο σου και η κάννη σου είναι αποδεδειγμένα ότι μπορούν να δίνουν ποσοστά φουλ τσοκ. ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ. Δοκίμασε το όπλο σου με διαφορετικά φυσίγγια να δεις τι ποσοστά συγκέντρωσεις σου βγάζει το φουλ τσοκ. Από εκεί θα κρίνεις.
Μετά θα πρέπει να ψαχτείς στην χρυσή τομή γραμμαρίων σκαγιών, μπορεί να πέρνεις μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσης με ελαφρύτερες γομώσεις και τύπου βισμάτωσης.
Με την MG2 πιστεύω θα πάρεις αυτό που θες ειδικά την φονικότητά της. Έχεις έναν ωραίο δρόμο μπροστά σου.

Καμια πυριτιδα δεν σου εξασφαλιζει....την συγκεντρωση του φυσιγγιου. Η συγκεντρωση δεν εχει να
κανει με τις πυριτιδες....
Η συγκεντρωση και η καλη αποδοση του φυσιγγιου....εχει να κανει 1ον με την καλη ποιοτητα σκαγιων
2ον με το στησιμο και το σεταπ και 3ον με την ταχυτητα του φυσιγιου.
Με ολες τις πυριτιδες μπορεις να φτιαξεις αξιολογα φυσιγγια....και με ολες φολα φυσιγγια!!!

Δεν έχω γνώμη κ το θεωρώ άνευ ιδιαιτερης σημασιας...
Δέχομαι να πει κάποιος ότι εγώ δεν περνω θαλαμη 76 γιατί δεν ρίχνω magnum..
Αλλά όχι ότι δεν περνω 76 θαλαμη γιατι δεν θα μου δουλευει καλά τα 70αρια..

Ο αρθρογράφος που αναφερθηκε παραπανω είχε γράψει κάποτε:
"Για όσους έχουν την αγωνία για την απόδοση των φυσιγγιων των 70 σε θαλαμες 76 χιλιοστων αναφέρουμε ότι οι έρευνες των καθηγητών Oberfell και Thompson δοκιμές όπου καταναλωθηκαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες φυσιγγια, δείχνουν ότι όχι μόνο δεν μειώνεται η απόδοση αλλά αντίθετα βελτιώνεται."
Αν και off topic πρεπει να σας μεταφέρω κ έναν αντιλογο στα παραπανω...εξακολουθω όμως να πιστευω πως όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για τους πολυ ψαγμένους...
Ο συγχωρεμένος ο Νικητοπουλος υποστήριζε τα εξής:
Όταν η θαλαμη του όπλου είναι 76 κ ο καλυκας 70 χιλιοστά τότε έχουμε σχεδόν παντοτε μείωση αποδοσεως των φυσιγγιων(συγκέντρωση-διατρηση) από 5-10% ανάλογα με την επεξεργασία του κώνου προσαρμογης θαλαμης κάννης και της εποχής που ρίχνεται το φυσιγγιο.
Το καλοκαίρι παντα πιο πολυ.

Το ιδανικό ειναι να ρίχνεις φυσίγγια ανάλογα με τη θαλαμη του όπλου σου πιστεύω κάθετα οτι υπάρχουν διαφορές τώρα μικρές οι μεγάλες δεν έχω δυνατότητα να το ξέρω ειναι αδύνατο μια κάνη με 76άρα θαλαμη ριχνοντας 70αρι φυσιγγι να έχει την ιδια απόδοση αν ρίχνονταν το ιδιο απο 70αρα απελευθερωνεις ιδια ενέργεια και την διοχετευεις με διαφορετικό τρόπο προς την έξοδο αρα αλλο αποτέλεσμα.Τώρα πληρη καύση μπαρουτης χρειαζομαστε 40εως45 εκ κανης το ανώτερο οι διβασικες μπαρουτες ειναι πολύ πιο ισχυρές λογω μεγάλου ποσοστού νιτρογλυκερινης και ιδιαιτερα εκρηκτικές αποτελεσμα που σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες μπορει να μην αποδιδουν λόγω συσωματωσεων μπορει να γινουν κολωδη αρα να χασουν δυναμη σε φυσιολογικες συνθηκες απο μηδεν και πάνω δηλ επειδη ειναι πολυ ισχυρες αναπτυσουν μεγαλες ταχύτητες και πιέσεις οι μεγαλες ταχυτητες λογω της μεγαλης ενεργιας που εχουν λογω σύστασης βοηθου στην υγρασια που βαραινει η ατμόσφαιρα και αυτοματα αλοιωνει τη δυναμη των σκαγιων και κατ'επέκταση την κατανομή γιαυτο ειναι καλυτερη η διβασικη στην υγρασία με τα σημερινα δεδομενα ολες εχουν υποστει ζελατινοποιηση και δεν επηρεαζονται απο την υγρασια αυτο που κερδιζει με αλλα λογια ειναι το κατα πολυ ισχυροτερο εργο που παραγει η διβασικη οταν καίγεται σε σχεση με τη μονοβασικη .

Και μια φορα στο αλιαρτο μιλαμε για πολύ υγρασια ειμαι με φιλο που γέμιζε πολύ ς4, με αμερικανικο οπλο αχρωμιωτο και εγω με μια μπενελι αυτες που δε σκοτωνουν και μου λεγε μολις ξημερωσει θα σκουζουν οι τσιιχλες που θα βαρας θα τις κυνηγας να τις πιασεις θα ναι ολοζωντανες αλλά δεν του βγήκε τις εκαιγα.

Και μια φορα στο αλιαρτο μιλαμε για πολύ υγρασια ειμαι με φιλο που γέμιζε πολύ ς4, με αμερικανικο οπλο αχρωμιωτο και εγω με μια μπενελι αυτες που δε σκοτωνουν και μου λεγε μολις ξημερωσει θα σκουζουν οι τσιιχλες που θα βαρας θα τις κυνηγας να τις πιασεις θα ναι ολοζωντανες αλλά δεν του βγήκε τις εκαιγα.
Αυτός έκανε τιποτα Γιάννη ?

Θας σας γραψω και την αποψη μου για τις ταπες εχω δει και ακούσει πολλούς που χαραζουν τα πτερυγια στους συγκεντρωτηρες πριν εαν το κανεις αυτο ειναι σχεδον σαν να ρίχνεις με μεσοταπα διοτι μετα την εξοδο ανοιγει αμέσως η σε ελαχιστα μετρα εγώ σταμάτησα να γεμιζω πλεον αλλα όταν ειχα κάνει πολλές δοκιμές σε μεγαλη αποσταση χανεις κατανομή κανενα φυσιγγι δεν απεδιδε το ιδιο μετα τα 30 μέτρα για πιο κοντα δε με απασχολουσε γιατι απλα ειναι κοντα για 12αρι στα 15 και στα 20 σκοτωνει και με ρεβυθια που λεει ο λόγος

Θας σας γραψω και την αποψη μου για τις ταπες εχω δει και ακούσει πολλούς που χαραζουν τα πτερυγια στους συγκεντρωτηρες πριν εαν το κανεις αυτο ειναι σχεδον σαν να ρίχνεις με μεσοταπα διοτι μετα την εξοδο ανοιγει αμέσως η σε ελαχιστα μετρα εγώ σταμάτησα να γεμιζω πλεον αλλα όταν ειχα κάνει πολλές δοκιμές σε μεγαλη αποσταση χανεις κατανομή κανενα φυσιγγι δεν απεδιδε το ιδιο μετα τα 30 μέτρα για πιο κοντα δε με απασχολουσε γιατι απλα ειναι κοντα για 12αρι στα 15 και στα 20 σκοτωνει και με ρεβυθια που λεει ο λόγος
Παντα να προκοβεις , ο ίδιος ο Gualandi έχει πει ότι αν το επέτρεπαν οι μηχανές όλοι οι συγκεντρωτηρες του θα ήταν προκομενοι , όλοι οι αμερικανικοι προκομενοι είναι, την συγκέντρωση στα πολλα μέτρα την κάνει μόνο το τσοκ η οι ειδικου τυπου ποτηρια συγκεντρωτηρες

Αν και off topic πρεπει να σας μεταφέρω κ έναν αντιλογο στα παραπανω...εξακολουθω όμως να πιστευω πως όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για τους πολυ ψαγμένους...
Ο συγχωρεμένος ο Νικητοπουλος υποστήριζε τα εξής:
Όταν η θαλαμη του όπλου είναι 76 κ ο καλυκας 70 χιλιοστά τότε έχουμε σχεδόν παντοτε μείωση αποδοσεως των φυσιγγιων(συγκέντρωση-διατρηση) από 5-10% ανάλογα με την επεξεργασία του κώνου προσαρμογης θαλαμης κάννης και της εποχής που ρίχνεται το φυσιγγιο.
Το καλοκαίρι παντα πιο πολυ.
ενα 3% επηρρεαζεται η διατρηση. η συγκεντρωση ειναι συν ή πλην αναλογα το στησιμο του φυσ. το καλοκαιρι λιγο χειροτερη συγκεντρωση

ενα 3% επηρρεαζεται η διατρηση. η συγκεντρωση ειναι συν ή πλην αναλογα το στησιμο του φυσ. το καλοκαιρι λιγο χειροτερη συγκεντρωση
Με την αγορά ενός φθηνου ταχογράφου αεροβολου γκρεμίζονται πολλοι μυθοι κ πολλοι ειδικοί, έχει μεγάλη ανωτερότητα στα πάντα όταν ρίχνεται φυσιγγι 70 χιλ σε θαλαμη ίση σε μήκος, κ ειδικά η διαφορά γίνεται πολυ μεγάλη όταν συγκρίνουμε 70 χιλ με 89 χιλ θαλαμη με φυσιγγι 70 χιλ

Δε ξετω τι εχει πει ο γκουλαντι παιδια εγω ξερω τι ειδα στη πραξη κοφτε σε ενα φυσιγγι και αφηστε ενα ακοπο ριχτε στα 40 μετρα απο δυο ντουφεκιες με φουλ και. στειλτες στο γκουαλαντι αν ειναι ιδιες οι κατανομες σφυρα μου και αφου το λεει γιατι δεν τους φτιαχνει κομενους μηπως για τετοια εταιρια ειναι δυσκολο δεν εχει λεφτα να προσθεσει ενα εξαρτημα να διαχωριζει τα πτερυγια .

Δε ξετω τι εχει πει ο γκουλαντι παιδια ....

και αφου το λεει γιατι δεν τους φτιαχνει κομενους μηπως για τετοια εταιρια ειναι δυσκολο δεν εχει λεφτα να προσθεσει ενα εξαρτημα να διαχωριζει τα πτερυγια .

Λογικό το βρίσκω το επιχείρημα ... +1

Status
Not open for further replies.
Back