Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όμως πάντα τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι δοκιμές.

Το σιγουρο ειναι και καρατσεκαρισμενο.....παρα πολλες φορες...οταν δεν κοπουν ( ανοιξουν ) τα πεταλα
του βυσματος σου χαλανε την κατανομη...και την συγκεντρωση της τουφεκιας....οι Αμερικανοι....μονο
μαλακες δεν ειναι....ξερουν τι κανουν και τα εχουν κομμενα.
Αξιο αποριας.....γιατι δεν το κανουν και οι Ευρωπαιοι.....

Το σιγουρο ειναι και καρατσεκαρισμενο.....παρα πολλες φορες...οταν δεν κοπουν ( ανοιξουν ) τα πεταλα
του βυσματος σου χαλανε την κατανομη...και την συγκεντρωση της τουφεκιας....οι Αμερικανοι....μονο
Απορία λύθηκε ... πάμε στην επόμενη ...

Απορία λύθηκε ... πάμε στην επόμενη ...

Βασιλη.....υπαρχουν βυσματα....που πολλες φορες χρειαζεσε μαχαιρι για να ξεχωρισεις ( προκοψεις )
τα πεταλα...τοσο γερή ενωση εχουν...
Παντα πρεπει να προκοβεις πεταλα....εαν θελεις να εισαι σιγουρος για την αποδοση της τουφεκιας σου!!!

Αυτό Νίκο συμβαίνει γιατί την στιγμή ακριβώς που βγαίνει το βύσμα από την κάνη τα αέρια έχουν την τάση να το στρίψουν (αναποδογυρίσουν) ... Όπως θέλεις πες το.
Αν δεν ανοίξουν τα πέταλα επηρρεάζονται τα σκάγια.
Αλλά προφανώς τα ξέρεις αυτά ... :)

Για δες εδω τι εχει η Ιταλικη που λες...Αλλο τι φτιαχνουν για αυτους
και αλλο τι πουλανε στην αγορα για εμας.

Αυτό Νίκο συμβαίνει γιατί την στιγμή ακριβώς που βγαίνει το βύσμα από την κάνη τα αέρια έχουν την τάση να το στρίψουν (αναποδογυρίσουν) ... Όπως θέλεις πες το.
Αν δεν ανοίξουν τα πέταλα επηρρεάζονται τα σκάγια.
Αλλά προφανώς τα ξέρεις αυτά ... :)

Σαφως και το γνωριζω....σε σημερινη δοκιμη μου σε φυσιγγιο της BκΡ.- Bacheri -dual-power -7+4 -1050 Bar
δεν μου αρεσε η αποτυπωση στον στοχο.....εψαξα και βρηκα το βυσμα Ζ2Μ18...το ενα πεταλο ειχε ανοιξει.... ;)

Σαφως και το γνωριζω....σε σημερινη δοκιμη μου σε φυσιγγιο της BκΡ.- Bacheri -dual-power -7+4 -1050 Bar
δεν μου αρεσε η αποτυπωση στον στοχο.....εψαξα και βρηκα το βυσμα Ζ2Μ18...το ενα πεταλο ειχε ανοιξει.... ;)
Για συγκεντρωτήρες με μισό ποτήρι τι γνώμη έχεις ?
Εγώ την χειρότερη ... 5 μέρες έτριβα την κάνη της 1187 για να φύγει το μολύβι ... :)

Από βλητικής άποψης εννοώ ...

Για δες εδω τι εχει η Ιταλικη που λες...Αλλο τι φτιαχνουν για αυτους
και αλλο τι πουλανε στην αγορα για εμας.
Το εχω δει το βιντεο....και πολλα αλλα....ξερω τι φτιαχνουν....οπως ξερω οτι πολλα απο τα βυσματα που
χρησιμοποιουν.....δεν τα δινουν στην ελευθερη αγορα...δεν τα βρισκεις πουθενα....μηπως γνωριζεις
το ''γιατι'' ??? Παει καπου το μυαλο σου ???;)

Εγώ την χειρότερη ... 5 μέρες έτριβα την κάνη της 1187 για να φύγει το μολύβι ... :)

Δεν μπορεις να εχεις ολα....ακομα χειροτερα τα διασπορας....καθε βυσμα ειναι για μια συγκεκριμενη
''δουλεια''....με μισο ποτηρι ..οπως το λες...τα σκαγια στα 50 μετρα θα τα ψαχνεις....θα σου κανουν ομως
ολα τα ''κεφια'' ΠΧ. στην μπεκατσα μεχρι τα 25 μετρα φιλε!!!

Τι φοβατε δηλαδη?

Πηγαινε στην γωνια να δεις εαν ερχομαι.......αλλα θα σου απαντησω........

Υπαρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ κατασκευαστες φυσιγιων καταξιωμενοι.......που εαν ειχαν τα υλικα τους.... θα
τους τους ''εκλειναν'' την πορτα στην Ελληνικη αγορα.....αυτο δεν περασε απο το μυαλο σου ??

ΥΓ. Και να σου υπενθυμισω.....την ιδιογομωση την ξεκινησα με αφορμη πεταλωμενου λαγου...απο
ΕΠΩΝΥΜΟ Ιταλικο φυσιγγιο!!!

Πηγαινε στην γωνια να δεις εαν ερχομαι.......αλλα θα σου απαντησω........

Υπαρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ κατασκευαστες φυσιγιων καταξιωμενοι.......που εαν ειχαν τα υλικα τους.... θα
τους τους ''εκλειναν'' την πορτα στην Ελληνικη αγορα.....αυτο δεν περασε απο το μυαλο σου ??

ΥΓ. Και να σου υπενθυμισω.....την ιδιογομωση την ξεκινησα με αφορμη πεταλωμενου λαγου...απο
ΕΠΩΝΥΜΟ Ιταλικο φυσιγγιο!!!
Ασε μας ρε θειο!!Καταξιωμενοι Ελληνες κατασκευαστες φυσιγγιων....
Πυριτιδες,καλυκες,σκαγια,συγκεντρωτηρες Ιταλικοι και αυτοι κανουν
το μονταρισμα εδω.Μιλαμε για τρομερα μυαλα τωρα,οχι αστεια.
Ενας ηταν και τον ελεγαν ΣΤΟΚΑ,απο κει και περα χαλια μαυρα!

Το φυσίγγι δεν μας έχεις πει.
Δικαιολόγησέ το, λέγοντας ότι είχε πάρει υγρασία σαν τα Rem. :)

Καλα....''τραγουδα''.....και εσυ....( με το θαρρος της φιλιας ) πληρωνα σαν π@στης πανακριβα φυσιγγια
και ο λαγος φευγοντας με τρεις τουφεκιες με μουτζωνε....ξεχνιεται κατι τετοιο.....o_O

Εγώ αυτό που έχω δει είναι ότι τόσο σε μεσοταπα όσο κ στα διασποράς χωρίς πτερυγια μάλλον παιζει ρόλο οι ποιοτητα των σκαγίων αλλά κ οι αναπτυσσόμενες πιεσεις...Για το αν θα δουμε οι όχι πολλές μολυβδωσεις...
Ο Greener το 1910 είχε γραψει- πει ότι η παραμορφωση των σκαγίων ξεκινάει από την θαλαμη οπου εκεί αναπτυσσονται οι μεγαλυτερες πιεσεις ...
Παρεπιπτόντως τα lambro mezzo 9-10 30γρ που είχα ρίξει οι μολυβδωσεις ήταν ελάχιστες κ είναι ένα φυσίγγι με χαμηλές πιεσεις....

Δεν γίνεται πχ με την τάδε μάρκα να βλέπω στο δικαννο λιγότερες μολυβδωσεις, κ με την τάδε μάρκα στην καραμπίνα περισσοτερες...η το αντίθετο..
Και αυτό το λέω γιατί αν παρω κ τις δυο καννες και τις κοιτάξω στο φως η καννες τους δικαννου είναι πιο στενές εσωτερικά από αυτή της καραμπινας(έτσι μπακαλιστικα το γράφω τώρα κ οι λόγοι είναι λίγο πολυ γνωστοί)...
Άρα (λογικα) θα επρεπε παντα το δικαννο να έχει τις περισσότερες μολυβδωσεις αλλά αυτό δεν συμβαίνει...
Βλεπω τι "κάθεται" στην βουρτσα μου κ τι βγενει κ απο το στόμιο τις κάννης...

Βλητικα τα μεσοταπα με τσοκ 3* και 1* που τα έχω δοκιμάσει σε περπατητο τσίχλας βοηθάνε στις κοντινές τουφεκιές ενώ ταυτόχρονα μπορεί κανείς να έχει επιτυχία κ πανω απο 25μ...
Κάποιοι αλλοι τα χρησιμοποιουν κ στο καρτέρι..

Status
Not open for further replies.
Back