Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κανονικά θα έπρεπε να βάλω φώτο με παραλίες και αιθέριες-αποκαλυπτικές- υπάρξεις , αλλά επειδή αυτά μπορείτε να τα βρείτε εύκολα με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και απ' όσο ειδα-με μια γρήγορη ματιά εδω μέσα-σας ενημερώνουν σε ζωντανή μετάδοση οι έτεροι συννησιωτες μου.sarcastic....
και επειδή ήμουν υπό συνεχή συζυγική παρακολούθηση και δεν μπορούσα να πάρω την κατάλληλη θέση βολής....hit..sarcastic.
είπα να βάλω καποιες άλλες φώτο φυσιολατρικής απόψεως...

Ενα ζευγάρι μπαντουγιαννηδες (αλλού τους λένε και μυγοχαφτες) έκαναν φωλιά-με τη βοήθεια της μανας μου που έδεσε από κάτω διαφορα πανιά και σακούλες- σε μια γωνιά τις βεράντας του πατρικού μου.
20160629_085520.jpg

Και κλώσησαν κανονικά και έβγαλαν 5 νεοσσούς

20160629_085504.jpg

Ερχόταν τακτικα για 15 ημέρες και τα ταιζαν μέχρι την ημέρα της 1ης τους πτήσης...
20160702_104450.jpg

20160702_104828.jpg

στην διπλανή ελίτσα την 1η μέρα της ''ελευθερίας'' τους...

20160702_123635.jpg

Οι μπαντουγιάννηδες είναι αποδημητικά πουλιά που έρχονται την άνοιξη και φεύγουν το φθινόπωρο και αποτέλεσε, για τα περισσότερα παιδιά της γενιάς μου, μαζί με άλλα μικροπούλια τα 1α θηράματα των παιδικών μας χρόνων, αρχικά με σφεντονα και αργότερα με κανα αεροβόλο ή οι πιο τυχεροι με κανα φλομπερ...
1η φορά τα είδα όμως-όπως και ο πατέρας μου-να κάνουν φωλιά σε κατοικήσιμο σπίτι και μάλιστα με 2 σκυλιά απ' εξω, γατιά, κοτες και λοιπά κατοικίδια...

Last edited:
ανεβηκαμε και στο βουνό να μαζέψουμε τη ρίγανη της χρονιάς...

20160705_083537.jpg
.my man.
και για να πάρω και μια ''τζουρα'' από εικόνες κυνηγοτόπων...
20160705_085743.jpg

20160705_081224.jpg

20160705_081218.jpg

20160705_071740.jpg

Τις ωραίες εικόνες που πήρα απο το βουνό ήταν και ένα ζευγάρι Τσουκαρ που μου χαρισαν μερικές ομορφες πόζες...ήθελα να τις βγάλω φωτο και στο ''φτερό'' αλλα η επιμονής τους να γυρνανε ξανά και ξανά σε ένα συγκεκριμένο παταράκι του βουνού, με έκανε μα υποψιαστώ ότι πιθανό έχουν κάποια όψιμη φωλιά με κλωσσόπουλα, οπότε τις άφησα στην ησυχία τους...
20160705_082158.jpg

20160705_082147.jpg

Και η ''κάρπωση'' 3 ατόμων
20160705_105627.jpg

αφού καθαρίστηκαν τα φύλλα και έμειναν μόνο το ''μουστακια'' τους. έγιναν ματσάκια και τυλίχτηκαν σε εφημερίδα, για να αποξηρανθούν σε σκιερό και καλά αεριζόμενο χώρο προκειμένου να κρατήσει τα χρώματα και τα αρωματα της...
20160706_110749.jpg

20160706_111352.jpg

Αργότερα θα τριφτούν, θα περαστούν απο το τρυπητό που σουρώνουμε τα μακαρόνια, προκειμένου να μην περάσουν τυχόν ξυλαρακια, και θα βγουν 10 βάζα περίπου που θα τα μοιραστούν 5-6 συγγενικά και φιλικά σπιτικά για να βγαλουν την χρονιά...

20160705_083537.jpg
.my man.
20160705_085743.jpg

20160705_081224.jpg

20160705_081218.jpg

20160705_071740.jpg

Τις ωραίες εικόνες που πήρα απο το βουνό ήταν και ένα ζευγάρι Τσουκαρ που μου χαρισαν μερικές ομορφες πόζες...ήθελα να τις βγάλω φωτο και στο ''φτερό'' αλλα η επιμονής τους να γυρνανε ξανά και ξανά σε ένα συγκεκριμένο παταράκι του βουνού, με έκανε μα υποψιαστώ ότι πιθανό έχουν κάποια όψιμη φωλιά με κλωσσόπουλα, οπότε τις άφησα στην ησυχία τους...
20160705_082158.jpg

20160705_082147.jpg

20160705_105627.jpg

αφού καθαρίστηκαν τα φύλλα και έμειναν μόνο το ''μουστακια'' τους. έγιναν ματσάκια και τυλίχτηκαν σε εφημερίδα, για να αποξηρανθούν σε σκιερό και καλά αεριζόμενο χώρο προκειμένου να κρατήσει τα χρώματα και τα αρωματα της...
20160706_110749.jpg

20160706_111352.jpg

Αργότερα θα τριφτούν, θα περαστούν απο το τρυπητό που σουρώνουμε τα μακαρόνια, προκειμένου να μην περάσουν τυχόν ξυλαρακια, και θα βγουν 10 βάζα περίπου που θα τα μοιραστούν 5-6 συγγενικά και φιλικά σπιτικά για να βγαλουν την χρονιά...
Μπράβο ρε φίλε! Ωραία πράγματα :)

Καλησπερίζω την παρέα και καλή βδομάδα να΄χουμε!
και ένα 2ο εγκεφαλικό όταν μπήκα δω μέσα και είδα πόσο διάβασμα πρέπει να ρίξω για να έρθω στα ίσα μου (47 σελίδες μόνο στην ''Κυνηγετική Γωνιά'')....hair..sarcastic.

Δημήτρη μεχρι τις 15:00 δουλεύω, αν είσαι Γιάννενα μετά πάρε τηλ. να βρεθούμε!
Το καλό που σου θέλω να διαβάσεις απόψε γιατί αύριο θα σε εξετάσω. .sarcastic.

Μαζέψαμε και την θρούμπα της χρονιάς...
20160706_063751.jpg

απολαύσαμε και άλλο ένα πρωινό σε πιο κοντινά κυνηγοτόπια αυτη τη φορά...

20160706_063918.jpg

20160706_063815.jpg

ακουσα και 3-4 τρυγόνια να ''γουργουρίζουν'' τριγύρω, αλλά παραήταν ''ντροπαλά'' για φωτογράφηση και έτσι γυρίσαμε σπίτι με μια καλή συγκομιδή...
20160706_084913.jpg

καθαρίστηκαν απο τα κλαράκια ένα-ένα τα ''κουκούλια'' προκειμένου να αποξηρανθούν και αυτα σε σκιερό και αεριζόμενο χώρο, σκεπασμένα με εφημερίδες, να τριφτούν και να βγάλουν περίπου 5 βάζα τριμμένη θρούμπα...
20160707_111431.jpg

Η συλλογή αρωματικών φυτών στα κυνηγοτόπια του νησιού μου-και όχι μόνο- μπορώ να πώ είναι μια δραστηριότητα που με ευχαριστεί, σχεδόν όσο, και το κυνήγι και είπα φέτος να τη μοιραστώ και με την παρεα εδώ μέσα...

20160705_083537.jpg
.my man.
20160705_085743.jpg

20160705_081224.jpg

20160705_081218.jpg

20160705_071740.jpg

20160705_082158.jpg

20160705_082147.jpg

20160705_105627.jpg

20160706_110749.jpg

20160706_111352.jpg

Ωραια λαγοτοπια καθαρα μερη με χαμηλη βλαστηση και αφου κραταει περδικια ολο και καποιο ζουδι θα γυροφερνει .buy.;);)

Το καλό που σου θέλω να διαβάσεις απόψε γιατί αύριο θα σε εξετάσω. .sarcastic.
Ωχ! με βλέπω μετεξεταστέο....sarcastic.

Ωραια λαγοτοπια καθαρα μερη με χαμηλη βλαστηση και αφου κραταει περδικια ολο και καποιο ζουδι θα γυροφερνει .buy.;);)
Από τα καλύτερα του νησιού, αλλά και πολύ καλά μέρη για πρώιμες-και όχι μόνο-ξυλόκοτες στις λάκκες με τις φτέρες...

Καλησπερα στη παρέα. Επέστρεψε και ο Σπύρος στη βαση του γεμάτος ωραίες εικονες απο το νησι. Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρεθουμε απο κοντά. Σπύρο επιφυλάσσομαι για την επόμενη.
Κουράστηκα σημερα με τα χόρτα αλλα τουλάχιστον το κτημα εγινε γυαλι.

Μαζέψαμε και την θρούμπα της χρονιάς...

απολαύσαμε και άλλο ένα πρωινό σε πιο κοντινά κυνηγοτόπια αυτη τη φορά...

20160706_063918.jpg

ακουσα και 3-4 τρυγόνια να ''γουργουρίζουν'' τριγύρω, αλλά παραήταν ''ντροπαλά'' για φωτογράφηση και έτσι γυρίσαμε σπίτι με μια καλή συγκομιδή...

καθαρίστηκαν απο τα κλαράκια ένα-ένα τα ''κουκούλια'' προκειμένου να αποξηρανθούν και αυτα σε σκιερό και αεριζόμενο χώρο, σκεπασμένα με εφημερίδες, να τριφτούν και να βγάλουν περίπου 5 βάζα τριμμένη θρούμπα..
Η συλλογή αρωματικών φυτών στα κυνηγοτόπια του νησιού μου-και όχι μόνο- μπορώ να πώ είναι μια δραστηριότητα που με ευχαριστεί, σχεδόν όσο, και το κυνήγι και είπα φέτος να τη μοιραστώ και με την παρεα εδώ μέσα...
Σπύρο αυτά κάνουν την διαφορά στη ζωή μας και όποιος μπορεί και θέλει να τα κάνει, απολαμβάνει τις στιγμές αυτές.
Εγω ρίγανη θα μαζέψω τέλος του μήνα.Την παρασκευή ειχα πάει για τσάι και περιμένω να ξεμπερδέψω με τις δουλειές να κάνω και την καθιερωμένη ολοήμερη ανάβαση στις κορφές των Τζουμέρκων.

Συγχαρητηρια που μαζευετε τα αρωματικα χωρις να ξεπατωνετε τα κλαδια.
Προσέχεις για να έχεις Βίκτορα...
κόβεις πάντα πάνω απο τη ρίζα και αφήνεις και τη μισή ριγανιά ή θρουμπιά αμάζευτη προκειμένου να ρίξει σπόρο, για την επόμενη χρονιά και να επεκταθεί...

Προσέχεις για να έχεις Βίκτορα...
κόβεις πάντα πάνω απο τη ρίζα και αφήνεις και τη μισή ριγανιά ή θρουμπιά αμάζευτη προκειμένου να ρίξει σπόρο, για την επόμενη χρονιά και να επεκταθεί...

Εγω πάντα με κλαδοψάλιδο για να μην χαλάσω ούτε ένα βλασταράκι.Δυστυχώς όμως η κατάσταση είναι τραγική.Οι περισσότεροι τα ξεπατώνουν και η κατάσταση χειροτέρεψε με αυτούς που μαζεύουν για πούλημα.Επιδίδονται σε αγωνα για να προλάβουν .Όχι ότι οι άλλοι που κόβουν για το σπίτι είναι όλοι προσεκτικοί.Ετσι για να ξέρουμε τι λέμε.

Σπύρο η μπαντουγιαννηδες μήπως ξέρεις πια είναι η κανονική ονομασία τους(κ όχι η ονομασία κατά περιοχές)?
Νομίζω ότι πρώτη φορά βλέπω αυτά τα πουλιά..
Αποκλείεται Τάσο, το\ έχεις σίγουρα δει...
Εμείς στην Κέρκυρα τους λέμε μπαντουγιάννηδες, αλλού τους λένε και μυγοχαφτες...
Είναι συνηθισμένο καλοκαιριάτικο πουλί, που τρώει κυρίως κουνούπια και μύγες...
το σουρουπο το βλέπεις κυρίως σε κορφές δέντρων και ξερόκλαδα να πετάει ψηλά να πιάνει το έντομο και να επιστρεφει συνήθως στο ίδιο κλαδί...

Καλησπέρα. Σήμερα το απόγευμα το πρόγραμμα είχε σκοπευτήριο, ως συνήθως. Όλη σχεδόν η γνωστή καλή παρέα εκεί. Ο καιρός ήταν σχεδόν ιδανικός, χωρίς πολλή ζέστη, με ένα ελαφρό αεράκι ακριβώς τόσο όσο χρειαζόταν για να προκαλεί μια ευχάριστη δροσερή αίσθηση, χωρίς να ενοχλεί και να εκνευρίζει... Μόνο ο ήλιος σε κάποιους δίσκους ήταν πρόβλημα, αλλά με το "κατάλληλο πλάνο" το ξεπέρασα. Έριξα 2 πούλες, από τις καλύτερές μου ως τώρα φέτος, 20 και 22 και το καταχάρηκα!!! Η αλήθεια είναι ότι σήμερα από πολύ νωρίς είχα καλή ψυχολογία και "θετική" διάθεση. Από το πρωί που είπε ο Βίκτωρας ότι τους ντουμπλέδες τους έχουν κάνει sim δεν αγχώθηκα καθόλου, απεναντίας σκέφτηκα ότι αυτό μπορεί να μου βγει σε καλό, αφού ο περιορισμένος χρόνος δεν σε αφήνει να "παρασυρθείς" και να προσπαθήσεις να "σημαδέψεις", αλλά αναλαμβάνει τη "δουλειά" το ένστικτο και το υποσυνείδητο. Και πράγματι ακριβώς έτσι έγινε !!! :)

Σπύρο καλωσόρισες και πάλι στο φόρουμ. Πολύ ωραίες οι εικόνες που μας έφερες από τον τόπο σου !!! .well done.

Άντε καλό βράδυ σε όλους και καλό ξημέρωμα !!!

το σουρουπο το βλέπεις κυρίως σε κορφές δέντρων και ξερόκλαδα να πετάει ψηλά να πιάνει το έντομο και να επιστρεφει συνήθως στο ίδιο κλαδί...
Τωρα καταλαβα,Πολυ χαρακτηριστικη συνηθεια....well done.
Το ίδιο έχω δει να κάνουν καμιά φορά κ οι συκοφαγοι..

Status
Not open for further replies.
Back