Σπύρο, η σωστή λέξη είναι ... πουργός (υπουργός) !!!Δημήτρη περίμενε ρε φίλε να έρθω επάνω να σου κάνω τον εργάτη...![]()
Συνεχίζοντας την προπόνηση για να είμαι σε φόρμα το φθινόπωρο.
Νομίζω πως και καποιιος άλλος εκανε επίσης τον σοβαντζή .Μήπως ειναι εύκαιρος ;
free jpeg images
Πρώτη φορά την ακούω Στέλιο αλλά είναι σωστή και μ' αρεσει...Καλησπέρα σας.
Σπύρο, η σωστή λέξη είναι ... πουργός (υπουργός) !!!
Δεν ξέρω αν την έχετε ξανακούσει αυτή τη λέξη, κι εγώ έχω να την ακούσω πολλά χρόνια, αλλά στα παιδικά μου ήταν αρκετά συνηθισμένη, αφού τότε ακόμη μερικοί χτίζανε με πέτρες και λάσπη (από άμμο, λίγο τσιμέντο και ασβέστη).
Πουργός, από το υπουργός (υπό + έργο) = ο εργάτης που βοηθούσε το μάστορα (χτίστη, σοβατζή), κουβαλώντας τα υλικά (λάσπη, πέτρες κλπ.) - Και το ρήμα "πουργεύω".
... "Δεν είν' άξιος να κάμει άλλο πράμα, παρά μόνο να (υ)πουργεύει" ...![]()
Κ μεις το χουμε φιλε.Καλησπέρα σας.
Σπύρο, η σωστή λέξη είναι ... πουργός (υπουργός) !!!
Δεν ξέρω αν την έχετε ξανακούσει αυτή τη λέξη, κι εγώ έχω να την ακούσω πολλά χρόνια, αλλά στα παιδικά μου ήταν αρκετά συνηθισμένη, αφού τότε ακόμη μερικοί χτίζανε με πέτρες και λάσπη (από άμμο, λίγο τσιμέντο και ασβέστη).
Πουργός, από το υπουργός (υπό + έργο) = ο εργάτης που βοηθούσε το μάστορα (χτίστη, σοβατζή), κουβαλώντας τα υλικά (λάσπη, πέτρες κλπ.) - Και το ρήμα "πουργεύω".
... "Δεν είν' άξιος να κάμει άλλο πράμα, παρά μόνο να (υ)πουργεύει" ...![]()
Ελα εσύ και θα με βοηθήσεις στην ψησταριά,εκει που γίνεται το καλό παιχνίδι.Καλησπέρα στην παρέα!
Δημήτρη περίμενε ρε φίλε να έρθω επάνω να σου κάνω τον εργάτη...![]()
Ελα εσύ και θα με βοηθήσεις στην ψησταριά,εκει που γίνεται το καλό παιχνίδι.
![]()
Αμα βγω εκεί μετά που στρίβω?
Εκει που βλέπεις είναι οι Καλαρρύτες.Είναι απο την μέρα που πήγα για τσαι.Αμα βγω εκεί μετά που στρίβω?![]()
Μπράβο Αργυρη, σωτηρα......Καλησπερα παιδες..!!!!!!!!!!
Μολις που το γλυτοσα απο τα δοντια της γατας , ........κοτσιφακος .ha ha ha. εφυγε απο καποια φωλια μετα απο λιγο ηρθε και το βρηκε η μανα του....cool.
![]()
Ω ρε ψυχή μου, περδικοβούνια!Εκει που βλέπεις είναι οι Καλαρρύτες.Είναι απο την μέρα που πήγα για τσαι.
Ελα αποψε που μπορώ να ανεβάσω .....
free picture upload
upload gambar
gif uploader
Πρώτη φορά την ακούω Στέλιο αλλά είναι σωστή και μ' αρεσει...![]()
http://ntopiolalieselladas.blogspot.gr/2016/06/blog-post_72.htmlΚ μεις το χουμε φιλε.
Ζητα ο μάστορας εναν μισταρκο (ΒΟΗΘΟΣ) να του πουρτζιεφκει![]()
Το θυμούνται Στέλιο και σήμερα υπηρετούν...Άραγε το θυμούνται αυτό οι υπουργοί και οι μινίστροι σήμερα, πως δουλειά τους είναι να υπηρετούν;;;;
Ξερεις τι σκεφτομαι ? ...τι δροσια που εχεις τωρα εκει εεεε..ρε να ριξεις κατι υπνους
Αργύρη και δω που ειμαι δεκαοκτώ μέρες τώρα,τα βραδυα είναι πολύ δροσερά και σκεπαζόμαστε πότε με σεντόνι και πότε με κουβερτούλα.Ξερεις τι σκεφτομαι ? ...τι δροσια που εχεις τωρα εκει εεεε..ρε να ριξεις κατι υπνους![]()
το νινι θελει παιχνιδια με τον γιουτσο και τα ιδια για να συμπληρωσω το ρητο φιλτατε πανο . βασικα καλησπερα σαςΜιλανε οι Γιαγκοι Δρακοι Σιλιβιστρας,Καλαματιανος και Αντωνακος...
Γκουσγκου με το μαλακο κ με σεβασμο...
Σεβας διατι το μ@@νι δεν ειναι αρνι να το βαλεις στο παχνι...