Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ξκίνησε από τα Γιάννενα στην Κέρκυρα να πάει
Και πήρε κ το δίκαννο που τόσο αγαπάει..

Φιλο καλό συνάντησε και πηγεναν παρέα
Τρυγόνια λίγα βρήκανε μα πέρασαν ωραία..

Οι μέρες πέρασαν γοργά και έπρεπε να επιστρέψει
Οι υποχρεώσεις τρέχουνε και πρέπει να παλέψει..

Και του χρόνου πάλι με το καλό, να είσαι στα ίδια μέρη
Και να χορτάσουν τα μάτια σου τρυγονια στο καρτέρι..

Μπηχτες,τραβερσες,ρουαγιαλ θα ναι οι τουφεκιες σου
Και τα τρυγονια δώδεκα που θα μπουν στον ρεντε σου..
.RESPECT..RESPECT..RESPECT..RESPECT..RESPECT.
Φίλε σ' ευχαριστώ!!!!!
Εκανες στίχους το κυνήγι που έκανα παρέα με το Γιάννη και μαλιστα και με Κερκυραϊκούς ιδιωματισμούς (ρεντε)...τι να πώ δεν παίζεσαι....well done.
Να 'σαι καλά ρε φίλε και σου εύχομαι οτι καλύτερο στη ζωή σου, γιατί είσαι από τα σπάνια, αληθινά, παιδιά και το αξίζεις!

.RESPECT..RESPECT..RESPECT..RESPECT..RESPECT.
Φίλε σ' ευχαριστώ!!!!!
Εκανες στίχους το κυνήγι που έκανα παρέα με το Γιάννη και μαλιστα και με Κερκυραϊκούς ιδιωματισμούς (ρεντε)...τι να πώ δεν παίζεσαι....well done.
Να 'σαι καλά ρε φίλε και σου εύχομαι οτι καλύτερο στη ζωή σου, γιατί είσαι από τα σπάνια, αληθινά, παιδιά και το αξίζεις!
Γραφω καμια μακακια να περνάει η ώρα που και που....sarcastic..sarcastic.
Να σε καλά εσύ και η οικογένεια σου φίλε μου,Σε ευχαριστώ...:)
Άντε να δω αν ποτέ θα έρθει η μέρα να οργανώσουμε περπατητο τσιχλοκοτσυφων με 4 καννες,και όχι με 2..;).my man.

Καλημέρα Γιάννη!
Παρεπιπτόντως...βλέποντας την φωτο που έβαλες στο ΑVATAR, σκεφτόμουνα πως μια ''γαλλικού τύπου'' (prince of Wales για άλλους) λαβή κοντακιού και μια λεπτή πάπια -με την ανάλογή ''περιποιηση'' στην ψαθα και το φινίρισμα βέβαια- μετέτρεψαν τον σκληροτράχηλο μπολσεβίκο αγρότη σε στιβαρό πριγκηψ της Τσαρικής αυλής...
Σπυρο,εργατακος ειναι ρε φιλε!
Φορεσε ενα "κουστουμακι",γιατι η φορμα εργασιας του επεφτε φαρδια κι ατσουμπαλη!Μπηκε τιμης ενεκεν,για την εναρξη του αγαπημενου "αυτια"!:)

Γραφω καμια μακακια να περνάει η ώρα που και που....sarcastic..sarcastic.
Να σε καλά εσύ και η οικογένεια σου φίλε μου,Σε ευχαριστώ...:)
Άντε να δω αν ποτέ θα έρθει η μέρα να οργανώσουμε περπατητο τσιχλοκοτσυφων με 4 καννες,και όχι με 2..;).my man.
Μακάρι Τάσο...
Θα' ναι χαρά μου, να το φέρει η ώρα να κυνηγήσουμε και μαζί...
Σπυρο,εργατακος ειναι ρε φιλε!
Φορεσε ενα "κουστουμακι",γιατι η φορμα εργασιας του επεφτε φαρδια κι ατσουμπαλη!Μπηκε τιμης ενεκεν,για την εναρξη του αγαπημενου "αυτια"!:)
Τι κουστουμάκι όμως...;)
Για τον αγαπημένο σου αυτιά, παρε τον ''κουστουμαρισμένο'' μπολσεβίκο...
γεμισε την δερμάτινη χειροποίητη φυσιγγιοθήκη...ξέρεις πια λέω...;)
με χειροποίητα χάρτινα φουσεκλίκια...ξέρεις πια λέω...;)
Πάρε την χειροποίητη δερμάτινη ρέντε (τσάντα) στον ώμο...ξέρεις πια λέω...;)
Λύσε και ένα Ελληνικό Ιχνηλάτη...
Και γύρνα τον χρόνο πίσω...

Λύσε και ένα Ελληνικό Ιχνηλάτη...
Και γύρνα τον χρόνο πίσω..
:(:(:(
Ολα τα υπολοιπα υπαρχουν!
Θα αλλαζα μαλλον,τον Ρωσσο με τον Ισπανο.Τα "εργαλεια"λειπουν ρε Σπυρο!Αυτα που τον εβαζαν μπροστα και κλαιγανε τα ελατα!!

:(:(:(
Ολα τα υπολοιπα υπαρχουν!
Θα αλλαζα μαλλον,τον Ρωσσο με τον Ισπανο.Τα "εργαλεια"λειπουν ρε Σπυρο!Αυτα που τον εβαζαν μπροστα και κλαιγανε τα ελατα!!
Οντως ρε Γιάννη, τα έμψυχα ''εργαλεία'' σου δίνουν την υψίστη απόλαυση στο λαγοκυνήγι!
Αν και δεν είμαι λαγοκυνηγός, τις κάτι λίγες φορές που έχω πάει για λαγό με φίλους ή συγγενείς, αυτή η ''καμπάνα'' του καλού Ελληνικού Ιχνηλατη που είχα την τύχη να ακούσω...
θυμάμαι στην κυριολεξία με ανατρίχιαζε...

Οντως ρε Γιάννη, τα έμψυχα ''εργαλεία'' σου δίνουν την υψίστη απόλαυση στο λαγοκυνήγι!
Αν και δεν είμαι λαγοκυνηγός, τις κάτι λίγες φορές που έχω πάει για λαγό με φίλους ή συγγενείς, αυτή η ''καμπάνα'' του καλού Ελληνικού Ιχνηλατη που είχα την τύχη να ακούσω...
θυμάμαι στην κυριολεξία με ανατρίχιαζε...
Σπυρο,χωρις να θελω να σνομπαρω τους συναδελφους που κυνηγανε τον "αυτια",""καβαλα"στα σκυλια,θεωρω το συγκεκριμενο κυνηγι με διωξη,κορυφαιο!Εκει αντιλαμβανεσαι τη μαστορια που εχει αυτο το ζωντανο!Το τι κανει,για να μπερδεψει τα σκυλια και να απαλλαγει απο αυτα!Δεν συζηταω για το ανατριχιασμα και το φτερουγισμα της καρδιας οταν ακους τα κλαφουνιτα να πλησιαζουν και τον περιμενεις να φανει καπου!
Βλεπεις ολη τη διαδικασια,απο τη "βοσκη",τις διαδρομες του,"τα διπλα",το ξεφωλιασμα,το πρωτο ουρλιαχτο των σκυλιων(ωχ Παναγια μου!!!!!!),τη "μελωδια της ευτυχιας" κι ακολουθει η αναμετρηση των ζωντανων!στο τρεξιμο,στα τσαλιμια που τους κανει,στα "διπλα" παλι,στις αντοχες,σε,σε.......ΑΡΡΩΣΤΙΑ!!!
Αν το ζησεις μια φορα,εισαι τελειωμενος!Σε πηρε αιχμαλωτο!!Για ολη σου τη ζωη!Τα "εργαλεια",ρε Σπυρο!1 λιρα το τουφεκι και 10 λιρες το σκυλι!Αχχχχ,τα εργαλεια........
Ειμαστε, χαρακτηριστικα.off topic.!
Εσυ φταις,που με παρασυρεις!

Σπυρο,χωρις να θελω να σνομπαρω τους συναδελφους που κυνηγανε τον "αυτια",""καβαλα"στα σκυλια,θεωρω το συγκεκριμενο κυνηγι με διωξη,κορυφαιο!Εκει αντιλαμβανεσαι τη μαστορια που εχει αυτο το ζωντανο!Το τι κανει,για να μπερδεψει τα σκυλια και να απαλλαγει απο αυτα!Δεν συζηταω για το ανατριχιασμα και το φτερουγισμα της καρδιας οταν ακους τα κλαφουνιτα να πλησιαζουν και τον περιμενεις να φανει καπου!
Βλεπεις ολη τη διαδικασια,απο τη "βοσκη",τις διαδρομες του,"τα διπλα",το ξεφωλιασμα,το πρωτο ουρλιαχτο των σκυλιων(ωχ Παναγια μου!!!!!!),τη "μελωδια της ευτυχιας" κι ακολουθει η αναμετρηση των ζωντανων!στο τρεξιμο,στα τσαλιμια που τους κανει,στα "διπλα" παλι,στις αντοχες,σε,σε.......ΑΡΡΩΣΤΙΑ!!!
Αν το ζησεις μια φορα,εισαι τελειωμενος!Σε πηρε αιχμαλωτο!!Για ολη σου τη ζωη!Τα "εργαλεια",ρε Σπυρο!1 λιρα το τουφεκι και 10 λιρες το σκυλι!Αχχχχ,τα εργαλεια........
Ειμαστε, χαρακτηριστικα.off topic.!
Εσυ φταις,που με παρασυρεις!
Γιαννη κανέναν δεν σνομπάρεις φιλε μου μην ανησυχείς.well done.
Ομως κ γω αν σε παρω καβαλα στο λαγο σου εγγυομαι οτι και κει θα κολλησεις.
Ουσιαστικα ολα αυτα που ειπες στον μεγαλυτερο βαθμο τα κανει ο κυνηγός οταν ειναι με σκυλια φερμας .
Και το τελειωμα ο σκυλος.
Ομως πρεπει να το ζησεις για να το νιωσεις.
Αν παω φιλε στο λαγο καρτετι οπως εσείς. .....εδω... η θα μου τον παρουν αλλοι...η θα μιυ παρουν ρα σκυλια...η και ρα δύο. ..η θα μου τα ντουφεκισουν.

Πολυς κόσμος λιγοι λαγοι..ελάχιστοι κυνηγοτοποι....πολυ απουσία κυν. Παιδειας.
.asking.

Ιστορία τρελή, θα σας την πω σε λίγο να φάω κάτι.

IMG_4757.jpg

IMG_4752.jpg

Και για να σε προλαβω.
Το.κυνηγι αυτο γινεται εδω με ιχνηλατες αλλα με δύο παραλαγες.
Οι σωστες παρεες με λθγα σκυλια κ 4-5 ατομα ουσιαστικα περικυκλωνουν ρα σκυλια στα 100 μετρα κ μετά κινούνται μαζι....ωστε στο σηκωμα να τον πάρουν αυτοι.
Οι ''ασχημοι' της υποθεσης με τα στοιχήματα ξαρπωσης κλπ ειναι παρέες των 12-15 ατόμων κ σκυλια στα 20-30 που κάνουν κατάληψη της περιοχης κ οικιοποιουνται τα παντα.
Τους λαγους τους βγάζουν λογο πίεσης κ οχι τεχνης.
Ο λαγος δεν εχει διαφυγη.

Οτι πάρει αλλος μπροστα τους το διεκδικούν η κλεβουν γιατι θα το επερναν αυτοι.
Εαν παρεις λαγο πισω τους κ αρα τον προσπέρασαν τα σκυλιά τιμωρούνται τα ζωα.
Κ γενικα γίνεται της πουτ.....

Ελάχιστοι κ σε πολυ αποτομα μερη κυνηγανε λαγο με καρτερι διωξη κ γύρισμα. .....γιατι 8 στις δεκα ουτε λαγος υα επιστρέψει ουτε σκυλί.

Σορυ που στο χαλάω. .....αλλα τα ονειρα τα φτιάχνει η πραγματικοτητα
Εδω ετσι γίνεται πολυ συχνα δυστυχώς.

Πολυ ο κόσμος. ..πολυ η ζηλια...πολυ η κακια...λιγος ο τοπος κ τον θήραμα

Τιποτα δε μου χαλας Χρυσανθε!
Φιλε,και να ηθελες(που δεν θελεις!!!!!),δε μπορεις!
Ειναι βιωματα και ωραιες αναμνησεις!
Αυτα δεν μπορει κανεις να μας τα παρει η να τα χαλασει!:).shake.
Μπραβο καλε μου φίλε.
Έτσι.
Εμεις κανουμε το σωστο.κανουμε το κεφι μας.
Κυνηγάμε με την σημασία της λεξης και της ενοιας και θελουμε τηξ καρπωση μα να μας αξιζει και να μην κοροιδευουμε τους εαυτούς μας.
Αυτο δεν μπορει κανενας να μας το κλεψει.
Κανενας.
Μου χουν κλεψει καποιες φορες λαγο.
Στα μουλωχτά ομως οχι αντρικια.
Τι να του πω αυτου τωρα.
Ειναι μουν......
Αφου το ξερει.
Να με χαλασει αυτις εμενα?
Ρε σαν μουν....που ναι να παει να γαμ..... κανενας δεν θα μου χαλασει αυτο το συναίσθημα αμα κυνηγω:)

Οι φωτογραφίες ειναι τώρα το μεσημερι όταν φεύγαμε, πιάσαμε 2 λαγούς, τον πρώτο τον σκοτωσα εγώ ο νέος. Οι παρέα ειναι 4 άτομα και όταν πάω εγώ ειμαι ο πέμπτος. Αυτοί ειναι τρομερά έμπειροι στο κυνήγι και όταν βγάλουν λαγό ειναι νεκρός.
Είμαστε σε οροπέδιο στις άκρες στους πρόποδες του βουνού, προχωράμε να ανέβουμε έναν λοφίσκο γύρο στα 40-50 μέτρα ύψος, τον διασχίζουμε σε σειρά μαζί με απόσταση τα 10μετρα περιπου ο καθένας μας, οι καλοί σημαδευτές ειναι εξωτερικά του λόφου ενώ εγώ βρίσκομαι στην μέση. Ο αδερφός μου ο μικρός ειναι στην κάτω μεριά του λόφου με τον σκύλο του και ψάχνει κοντά του όπου και φεύγει ο λαγός προς τα πίσω μας, ενώ του έριξε μια δεν τον βρήκε λογο του σκυλιού δίπλα. Ο σκύλος κλειδώνει τον λαγό βάζοντας τον σε ενα στενό δρομάκι του λοφου περί τον 20 μέτρων ευθεία.
Εγώ ειμαι πιο πάνω στα 10 μέτρα με το όπλο στο αριστερό χέρι χαλαρός και στο δεξί με βέργα να ψαχουλεύω θάμνους, γυρνάω με την πρώτη μπαλοθιά πετάω τη βέργα, επομιζω το όπλο και ακολουθώ τον λαγό που πέταγε στο δρομάκι με το μεγαλόσωμο ποιντερ πίσω του, λιγο πριν χαθεί στους θάμνους και εφόσον είχε ξεμακραίνει απο τον σκύλο στα 2 μέτρα περιπου κοιτάζω την Φαίδρα μας τελευταία φορά και αστραπιαία επιστρέφω στον λαγό, το όπλο ειναι στην μουσούδα του και πυροβολώ, φυσίγγι Winchester No6 μάλλινη τάπα, τσοκ 3* απόσταση περιπου τα 25-30. Ο λαγός εκανε πολλές τούμπες και τριβόταν στα χώματα με σκάγια απο την ουρά του έως τα αυτιά. Οι υπόλοιποι λογο θέσεις έβλεπαν τον σκύλο να κρύβει τον λαγο και δεν πυροβόλησαν, ηταν όμως και το πιο δύσκολο και λιγότερο πιθανών σημείο να περάσει ο λαγός απο εκεί. Τα παιδιά μου έδωσαν συγχαρητήρια για το εγχείρημα μου και την υπομονή μου, το συναίσθημα απερίγραπτο.
Να πω για το φυσίγγι ότι ειναι τρομερό και οι ίδιοι δεν πίστευαν στα ματια τους για την κατανομή του, τον έλουσε η μπαλοθιά μου έλεγαν. Ούτε που το κατάλαβα στον ώμο μου. Υπόψην το πρωι που έφυγα πήρα μαζί μου 6 φυσίγγια, ενα Winchester και πέντε φέλτρο Λάμπρο.
Ευτυχώς ολα τέλεια, αύριο το πρωι με το καλό πάλι.
Το απόγευμα θα τον γδάρει ο αδερφός μου και θα επαληθεύσει τα σκάγια.

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Back