Καλησπέρα. Πήγα κι εγώ πάλι στο σκοπευτήριο, πολύς κόσμος, πολλή ζέστη ... Έριξα 2 πούλες, η πρώτη καλούτσικη, στη 2η άστα να πάνε ... άδειασε μια μηχανή οπότε μας έδινε άλλο πιάτο, μια άλλη έβγαζε συχνά σπασμένα, μας αποσυντόνισε και τα σκατώσαμε, όλοι που ρίχναμε μαζί, όχι μόνο εγώ !!!
Έγινε κι ένα περιστατικό, παρολίγον "ατύχημα", στο άλλο γήπεδο που έκαναν προπόνηση οι σκοπευτές του skeet. Σε ένα όπλο, μετά από μια τουφεκιά παραμορφώθηκε ένα τσοκάκι, συγκεκριμένα η φούστα τσαλακώθηκε έντονα και δίπλωσε προς το εσωτερικό της κάννης. Δεν το είδα, αλλά μας το περιέγραψαν κάποια παιδιά που ήρθαν μετά στο γήπεδο του σπορτινγκ. Ευτυχώς το είδαν και δεν έριξε άλλο φυσίγγι, που θα είχε πιθανότατα δυσάρεστα αποτελέσματα - σκάσιμο της κάννης ... Από ότι μου είπαν, δεν φάνηκε να έγινε άλλη ζημιά στο στόμιο και το σπείρωμα της κάννης - μόνο το τσοκάκι καταστράφηκε. Δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως συνέβη αυτό ... αλλά εγώ πιστεύω ότι θα είχε λασκάρει και ξεβιδώσει λίγο το τσοκάκι και δεν πατούσε η φούστα στην πατούρα της κάννης, οπότε θα πέρασαν αέρια ανάμεσα, πιθανόν να "έπιασε" και την άκρη της ο συγκεντρωτήρας, και την τσαλάκωσαν. Δεν μπορώ να βρω άλλη λογική εξήγηση ... Γι' αυτό χρειάζεται ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, να ελέγχουμε συχνά τα τσοκάκια να είναι καλά βιδωμένα ... Και ακόμη περισσότερο σε αυτά που έχουν το σπείρωμα ψηλά όπως στα Beretto-benellia κλπ ... Γιατί σε αυτά που το σπείρωμα ξεκινά από χαμηλά, σχεδόν από τη βάση της φούστας (όπως τα Inv, Inv+ κλπ) το βλέπω κάπως πιο δύσκολο να συμβεί τέτοιο ατύχημα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογούμαστε να τα αφήνουμε να χαλαρώνουν ...