Καλησπέρα, καλή εβδομάδα ... και καλό μήνα, αφού δεν μπόρεσα να γράψω νωρίτερα ... Πριν λίγο γύρισα από το χωριό, επίτηδες καθυστέρησα λιγάκι αφού είναι χαλασμένο το αιρ-κοντίσιον, άνοιξα πόρτες και παράθυρα αλλά πάλι δεν παλεύεται!!! Είχα κι ένα ανεμιστήρα από παλιά, πήγα στην αποθήκη να τον φέρω, τον δοκίμασα αλλά ούτε αυτός δουλεύει !!! .buy buy.
Την Παρασκευή πήγα στο χωριό με το αγροτικό, έλιωσα μέχρι να φτάσω. Ξεκουράστηκα λίγο και κατά τις 6.00 το απόγευμα πήγα στον κήπο και άρχισα να βγάζω τις πατάτες ... Είχε ζέστη αλλά όχι τίποτα τρομερό, έσκαβα μέχρι τις 9.00+, όσο είχε ακόμη φως, και μου είχαν μείνει λιγότερες από το 1/4 . Πήγα πάλι το Σάββατο πρωί λίγο πριν τις 6.00 και συνέχισα, σε κανα μισάωρο ήρθε κι ο ανιψιός μου από τα Χανιά και άρχισε να τις κουβαλάει στο δρόμο στο αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα πως θα έρθει τόσο νωρίς ...
Μέχρι τις 8.30 είχαμε τελειώσει, πήγαμε σπίτι ξεφορτώσαμε τις μισές στην αποθήκη και τις άλλες μισές στο αυτοκίνητό του για να τις πάρει. Ξεκουραστήκαμε λίγο και μετά ήρθαμε μαζί στα Χανιά, εγώ πήρα το Jimny μου και αμέσως ξαναγύρισα στο χωριό !!! Το απόγευμα πήγα πάλι στον κήπο κι έφτιαξα κάμποσα αυλάκια για να φυτέψουμε φασόλια ...
Δεν μπορώ να πω ότι μου φάνηκε ανυπόφορος αυτός ο καύσωνας ... εντάξει είχε ζέστη, αλλά αν δεν σε χτυπούσε ο ήλιος την πάλευες. Εμένα, στο χωριό τουλάχιστον, σήμερα μου φάνηκε η πιο δυνατή ζέστη του 3ήμερου ... μέχρι 36 βαθμούς το μεσημέρι (με ένα θερμόμετρο της πλάκας) ... Καλά, εδώ στην πόλη είναι άλλο πράμα ... αλλιώτικη ζέστη ...