Λαγός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κάνω μια ερώτηση λογικά έχει απαντηθεί αλλά δεν μπορώ να το βρω. Πως ξερενουμε προβιά λαγού?
Αφού τον γδαρεις το γυρνάς το μέσα έξω ή το ανοίγεις σαν χαλάκι.....το πλακωνεις στην εσωτερική πλευρά με χοντρό αλάτι (τραβάει την υγρασία και το αφήνεις μερικές μέρες σε μέρος χωρίς να το κτυπαει ήλιος και κυρίως να μην έχει έντομα.... μύγες κτλ...
 
Φρόντισε η μέσα πλευρά να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή από λίπος, κομμάτια κρέατος κτλ..... αυτό εξαρτάται και από την εμπειρία που έχεις στο γδαρσιμο.... γενικά ο λαγός και το κουνέλι όσο είναι ακόμα ζεστό καθαρίζει πιο εύκολα..... ανοίγεις από τα πίσω πόδια και αφού καθαρίσεις μέχρι την πίσω λεκάνη τραβάς προς τα κάτω (εννοείται ότι τον έχεις κρεμάσει σε κάποιο σταθερό σημείο από τα πίσω πόδια) και βγαίνει εύκολα σχετικά.... μετά με προσοχή καθαρίζεις το κεφάλι και τα μπροστινά πόδια
 
Αφού τον γδαρεις το γυρνάς το μέσα έξω ή το ανοίγεις σαν χαλάκι.....το πλακωνεις στην εσωτερική πλευρά με χοντρό αλάτι (τραβάει την υγρασία και το αφήνεις μερικές μέρες σε μέρος χωρίς να το κτυπαει ήλιος και κυρίως να μην έχει έντομα.... μύγες κτλ...
Αν θέλεις να τη κρατήσεις για το σπίτι και όχι για εκπαιδευτικό για κουτάβια :

Μετά ξεπλένεις καλά τη γούνα με σαμπουάν για τα μαλλιά και άφθονο νερό. Τη στραγγίζεις καλά και αφού έχεις χτυπήσει 1 κρόκο (είναι σημαντικό ΜΟΝΟ ο κρόκος του αυγού) τον απλώνεις σαν αλοιφή από τη μεριά του δέρματος. Σκεπάζεις με μια φανέλα για να τραβάει την υγρασία , πάντα σε σκιερό μέρος, και μετά από 2-3 μέρες αφού στεγνώσει την τεντώνεις να σπάσουν οι ίνες και την αλοίφεις με φυσικό λίπος για δερμάτινα παππούτσια κατά προτίμηση από βιζόν.

υ.γ.1 Ο κρόκος του αυγού καλύτερα από μεγάλο αυγό , αν όχι 2 μικρά. Γενικά να φτάσει για να πασαλοιφθεί όλη η επιφάνεια του δέρματος.
υ.γ.2 Η γούνα όταν την πασαλοίψεις με το κρόκο απλωμένη , όχι διπλωμένη. Το ίδιο και με το χοντρό αλάτι.
 
Αν το θέλεις για να το χρησιμοποιήσεις για το σκυλί μην το ανοίξεις..... αφού στεγνώσει γύρνα το πάλι από την καλή και γέμισε το με άχυρα ή κουρέλια για να έχει σχήμα.....αν θες να δείξεις και απορτ και να μην έχει σκληρό δόντι το σκυλί..... πήγαινε σε ένα κρεοπωλείο και πάρε ένα μεγάλο κόκαλο από μοσχάρι και κράτα το κομμάτι της άρθρωσης που είναι σκληρό..... βάλτο μέσα στο τομάρι και κλείσε τα ανοίγματα....
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top